Pioneer SA-510

Reaction score
1
Χαιρετώ το forum,

Έχω στα χέρια μου ενα ενισχυτή παλιό, τον

Pioneer SA-510 και 2 ηχεία jensen παλιά και αυτά

http://gallery.audioreview.com/showphoto.php?photo=5609

πρόσφατα χάλασε το AIWA nsx-s70 που ειχαμε στο σαλονι, και μεινανε τα ηχεία του τα οπoία θέλω να συνδέσω επανω στον ενισχυτη επιπλέον.

To μονο που βρήκα απο specs του pioneer ειναι αυτό απο το οποίο δε καταλαβαίνω και πολλα!

http://www.kallhovde.com/pioneer/tricomp/Audio/SA/SA-510/SA-510HE-HB_ART-528-0.pdf

Τα jensen ειναι 8Ω και τα AIWA 6Ω, θα αντεξει ο ενισχυτης ή θα εχει προβλημα? Sorry αν ειναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν το κατέχω το άθλημα και θα ήθελα καποιες ενημερωτικές απόψεις! Γενικά ποια η διαφορα στα Ω?

Ευχαριστώ!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
Απάντηση: Pioneer SA-510

οχι ο ενισχυτης σου δεν θα εχε απολυτως κανενα προβλημα ...πιθανον αν τον πλακωσεις να ζεσταθει παραπανω απο οτι πρεπει...

Φυσικα θα πρεπει να εχεις κατα νου οτι σε αυτο το μηχανημα ειναι μαλλον απιθανο να υπαρχει εστω και ενας ηλεκτρολυτικος που θα δουλευει σωστα οποτε α θελεις να εισαι ασφαλης πρπει να σκεφτεις καποιας μορφης αναβαθμιση .

προσοχη ...οτι απλα βγαινει μουσικη απο μεσα του δεν σημαινει οτι δουλευει και σωστα ...
κατα την γνωμη μου και με τα σημερινα δεδομενα ειναι ενα μετριο μηχανημα και ποτε ακομα και μετα απο αναβαθμιση δεν θα μπορεσει να γινη υψηλης ποιοτητας ... αξιζει ομως σαν αναμνηση και σαν ενα απλο γλυκο made in japan μηχανακι

εδω και ενα λινκ απο service του αντιστοιχου 620
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/164756-p3a-comparsion-table-long-7.html#post2201935

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Χαιρετώ το forum,

Έχω στα χέρια μου ενα ενισχυτή παλιό, τον

Pioneer SA-510 και 2 ηχεία jensen παλιά και αυτά

http://gallery.audioreview.com/showphoto.php?photo=5609

πρόσφατα χάλασε το AIWA nsx-s70 που ειχαμε στο σαλονι, και μεινανε τα ηχεία του τα οπoία θέλω να συνδέσω επανω στον ενισχυτη επιπλέον.

To μονο που βρήκα απο specs του pioneer ειναι αυτό απο το οποίο δε καταλαβαίνω και πολλα!

http://www.kallhovde.com/pioneer/tricomp/Audio/SA/SA-510/SA-510HE-HB_ART-528-0.pdf

Τα jensen ειναι 8Ω και τα AIWA 6Ω, θα αντεξει ο ενισχυτης ή θα εχει προβλημα? Sorry αν ειναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν το κατέχω το άθλημα και θα ήθελα καποιες ενημερωτικές απόψεις! Γενικά ποια η διαφορα στα Ω?

Ευχαριστώ!

Αν ο ενισχυτής εχει επιλογή Α/Β speakers , ισως αξίζει να το κάνεις.
Διαφορετικά δεν πιστεύω τα AIWA να παίξουν καλύτερα απ τα JENSEN.

Reaction score
29
Συμπτωματικά έχω και εγώ τον ίδιο συνδυασμό ενισχυτή με τα μικρότερα ηχεία της Jensen. Τα ηχεία βέβαια έχουν καταστραφεί μετά από τόσα χρόνια, ο SA-510 όμως συνεχίζει να λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή τον έχω στο γραφείο με ηχεία τα Wharfedale Diamond 10.1 τα οποία είναι στα 6Ω και ο ενισχυτής λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
Αυτά εδώ είναι τα ηχεία:
http://www.wharfedale.co.uk/Product...66/CID/171/language/en-GB/Default.aspx#detail

Γνωρίζοντας ότι ίσως δεν αξίζει η αναβάθμιση του συγκεκριμένου ενισχυτή με νέους ηλεκτρολυτικούς θα ήθελα να τον αναβαθμίσω μιά και είναι ο πρώτος μου ενισχυτής. Από το εργοστάσιο έχει ηλεκτρολυτικούς της ELNA. Γνωρίζει κάποιος να μας πει τι περιλαμβάνει η αναβάθμιση ενός τέτοιου ενισχυτή και πόσο περίπου θα κόστιζε;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120

χωρις αυτο να θεωρηθει αγρα πελατων περιγραφω παρακατω τι περιλαμβανει μια αναβαθμιση ενισχυτη στην δικια μου εταιρια ....

πρεπει να σημειωθει οτι ολα τα παρακατω γινονται κατοπιν αξιολογησης και συνενοησης με τον πελατη αλλα και σε σχεση με το τι μπορει να σηκωσει το ιδιο το μηχανημα...για παραδειγμα ο αναφερομενος πιο πανω ενισχυτης πολυ λιγα μπορει απο αυτα να κανεις .

----Αντικατασταση ολων των μικρων ηλεκτρολυτικων (Συνηθως με απλους πυκνωτες αλλα και σε ορισμενες περιπτωσεις με nippon sunwa η αλλους )να σημειωθει οτι λογω μεγεθους στην ιδια θεση μπαινει κατα περιπτωση μεγαλυερη χωρητικοτητα και κατα κανονα πολυ μεγαλυτερη ταση η οποα προσφερει επιπλεον γραμμικοτητα .

----- Προσθηκη bypass decoupling οπου εχει χρειαστει
----- γενικος καθαρισμος διακοπτες ποτενσιομετρα
----- αντικατασταση τριμμερ με σφραγισμενα η πολυστροφα
----- αντικατασταση κεραμικων με πολυεστερας/styroflex/mica /multileyer στα κρισιμα σημεια
----- Eλεγχος bandwidth και ανοιγμα προς τα πανω και προς τα κατω αν το επιτρεπει το μηχανημα και αν ο πελατης δεν ειναι βανδαλος και κατοπιν συνενοησης
----- επανατοποθετηση του zobel σε πιο καθαρο σημειο με ξεχωριστη επιστροφη στην γη κατοπιν συνενοησης
----- καταργηση διακοπτη speakers ΑΒ επανακαλωδιωση εξοδου κατοπιν συνεννοησης
----- καταργηση εξοδου ακουστικων οταν αυτη εχει πανω της διακοπτη για τα ηχεια
----- αυξηση του ρευματος ηρεμιας ενα κλικ αν το παιρνει το μηχανημα και να ο πελατης δεν ειναι βανδαλος

Αυτα σε γενικες γραμμες για μηχανηματα ταξης ΑΒ τα οποια δεν ειναι ραδιοενισχυτες η ιδιαιτερα πολυπλοκα θα χρεωθουν μεταξυ 80-100 ευρω ....

Εναλλακτικα σε περιπτωση που ο πελατης θελει "εξωτικα" εξαρτηματα μπορει να χρεωθει και παραπανω

sakis

Reaction score
29
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διευκρινήσεις!
Μιλήσαμε και τηλεφωνικά σχετικά με την αναβάθμιση παλαιών ενισχυτών. Είμαι αυτός που έχει και τον Harman Kardon HK 6500 εκτός του Pioneer SA-510.

Reaction score
1

Επανερχομαι! καλη χρονια κιόλας! Λοιπόν, μιας και αυτες τις μερες ασχολήθηκα λιγο παραπανω με το θέμα εχω να πω τα εξής, καμια σχεση τα jensen με τα aiwa σε ποιότητα ηχου!

Το θεμα ειναι όμως οτι ο ενισχυτης δεν μπορέι να παιξει ταυτόχρονα και τα 4 ηχεια! Ή το ενα ζευγάρι θα παιζει η το άλλο οπότε μαλλον θα μέινω με τα jensen.

Επιπλέον παρατηρησα οτι τα 2" Tweeters στα jensen και στα 2 ηχεία δεν παιζουν καθόλου και δεν ακούγεται τιποτα από αυτα! Τσεκαρα και τη συνδεσμολογια μηπως εχει φυγει κανενα καλωδιο απο μεσα , μηπως ειναι αναποδα συνδεδεμενα αλλα τιποτα!!! τι μπορεί να φταίει??

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.606
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds