Pioneer vsx-1014

Reaction score
0
Καλημέρα σας!
Υπάρχει κάποιος που να έχει ηχητική εμπειρία απο τον συγκεκριμένο ενισχυτη;
Ειναι αυτός που έχω τωρα στο home cinema μου, απαρχαιωμένο μοντέλο βέβαια αλλα με παρα πολυ γλυκό και ισχυρό ήχο!
Τα τελικά του στάδια ειναι MOSFET και ίσως αυτός ειναι ένας λόγος του πολυ ωραίου ήχου!
Πριν απο αυτόν είχα ένα Marantz ο οποίος αν και ακριβό μοντέλο για την εποχή του, δεν μπορούσε να φτάσει τον pioneer σε ποιότητα ήχου και σε ισχύ.
Επειδή όμως σκέφτομαι να τον αντικαταστησω και αυτόν πλέον για να πάρω έναν με hdmi θα ήθελα εάν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν πραγματικα πρόκειται να ακούσω ίσης αξίας ήχο απο έναν νέο ενισχυτη της τάξης των 1000 ευρώ η στον βωμό του χρήματος και για λόγους οικονομίας έχουν ρηξει την ποιότητα;
Επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να έχει εμπειρία κάποιος απο ένα pioneer της τάξης του 1014 και πάνω

Reaction score
37
Καλησπερα φιλε μου, εχω δουλεψει αρκετα με pioneer και συμφωνω μαζι σου. Εχω δουλεψει με εναν 2021 και πραγματικα και πολυ ρευμα ειχε και πολυ καθαρο και μελωδικο ηχο. Αν θες μπορεις να πας στον νεο 2023 κοντα στα 980 ευρα. Ειναι θηριακι πραγματικα

http://www.audioshow.gr/e-shop/products/amplifiers/amplifiers-av-receiver/pioneer-sc-2023-k-detail

Εναλακτικα μπορεις να δεις τον 1223, επισης νεο μοντελο, λιγο πιο αδυναμος σε βαττ αλλά εξίσου καθαρός και μελωδικός

http://www.audioshow.gr/e-shop/products/amplifiers/amplifiers-av-receiver/pioneer-sc-1223-detail

Last edited:

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλε μου και ευχαριστω πολυ για την απάντηση !
Είμαι κάπως επιφυλακτικος ακόμα για τους class d ενισχυτες και θα προτιμούσα να αγοράσω κάποιον με τα κλασικά a/b transistor .
Επίσης ο vsx 2023 δεν έχει πιστοποίηση THX κάτι που ο vsx 2021 έχει !
Επίσης τα οικονομικά μου δεν ειναι τέτοια που να μου επιτρέπεται να αγοράσω καινούργιο μηχάνημα και για αυτό έχω προσανατολιστεί σε μεταχειρισμένο!
Εάν πέσει κάτι στην αντίληψη σου για τον 2021 θα με έκανες πολυ ευτυχισμένο!

Reaction score
1.391
δυστυχώς κανενας av δεν εχει ρεύματα... μεχρι 20 κιλα μηχάνημα φτανει τα 50 βατ στο καναλι...

αν βαλεις για δοκιμη τελικο θα καταλαβεις την διαφορα στην οδηγηση..

ειμαι παθων,,,,(πριν απο μια δεκαετια...)

Reaction score
0
Ναι τον έχω δει στο stock της intersys, ειναι καλο μηχάνημα αν και λίγο απαρχαιωμένο. Οπότε και κατεληξα στο να ψάξω για κάτι νεότερο αλλα ούτε τελευταίο!
Ο vsx-2021 ειναι ακριβώς αυτό που ζητάω αλλα δυστυχώς πουθενα μεταχειρισμένος :(

Reaction score
0
δυστυχώς κανενας av δεν εχει ρεύματα... μεχρι 20 κιλα μηχάνημα φτανει τα 50 βατ στο καναλι...

αν βαλεις για δοκιμη τελικο θα καταλαβεις την διαφορα στην οδηγηση..

ειμαι παθων,,,,(πριν απο μια δεκαετια...)
Ο vsx-1014 που έχω τωρα εινσι πολυ καλός σε ήχο αλλα και σε γκαζια..σίγουρα δεν ειναι 120w που αναφέρει αλλα έχει MOSFET τελικούς και με ικανοποιεί απόλυτα για τον χώρο που τον έχω. Αλλωστε θέλω να τον αλλάξω όχι για την ποιότητα η ένταση του ήχου του αλλα γιατι θέλω hdmi και Ethernet

Reaction score
0
Καλησπερα! Τελικα εδωσα τον 1014 και πηρα απο γερμανια μεταχειρισμενο τον 2022 (pioneer) ο οποιος σε σχεση με τον 2021 δεν εχει THX αλλα ειναι class d.
Μουσικα δεν μπορω να πω οτι ειναι καλυτερος, αντιθετος εχει πιο ξερο ηχο απο τον 1014 ο οποιος ειναι mosfet και πιο μελωδικος. τα πηγαινει πολυ καλα ομως στο κινηματογραφικο κομματι και κανει καλυτερο καλιμπραρισμα λογω του βελτιστοποιημενου mcacc που εχει.
Τωρα η διαφορα αναμεταξυ του 2022 και 2021 μουσικα δεν ξερω ποια ειναι (και αν υπαρχει) αν και θεωρω οτι τα τελικα class d σε σχεση με τα κλασικα AB πρεπει να υστερουν μουσικα.
Επισης θελω να προσθεσω οτι ο 1014 με τα mosfet δεν υστερουσε καθολου σε ενταση σε σχεση με τον 2022 class d παρολο που τον 2022 η pioneer τον δινει πιο ισχυρο στα χαρτια.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster