Pioneer Vsx-1014

Reaction score
1
ξερει ρε παιδια κατι κανεις γι'αυτον τον ενισχυτή?? δηλαδή τον εχει ακουσει κανείς?
απο χαρακτηριστικά "παει" καλά...αλλα κάνει αυτα που υπόσχεται? και γιατι ειναι φθηνότερος απο τον ΑΧ3 αφου ο τελευταιος και παλαιότερο μοντέλο ειναι, και 7χ100 εναντι του 1014 που ειναι 7χ120. Τελικα δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω τον pioneer vsx-1014 ή denon 2105 ή yamaha 1500. Βασικά τον yamaha δεν τον γουστάρω εμφανισιακά(!!!).Εχω για εμπρός ηχεία τα Β&W P5 πίσω CDM1 και κεντρικο το CC6S2.Είναι απ'ότι έχω υπ'όψη μου δύσκολα ηχεία και ο denon είναι λίγα watt(αυτο ειναι που με στεναχωρεί δηλαδή με τον denon).για ρίξτε καμια ιδέα...

Reaction score
0
Tα Ρ5 δεν τα ξέρω αλλα τα cdm1se που έχω με τον τότε κορυφαίο Α1 δεν οδηγόντουσταν σωστά.Με ένα απλό πολυκάναλο και την προσθήκη του RB993 τελικού της Rotel απογειώθηκαν.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Χωρίς να ξέρω από τις τιμές που έχεις υπόψη σου και το τι budget έχεις, θα σου συνιστούσα τον Denon 2805 ή αν δεν φτάνεις ώς εκεί τον 2105. (τον 1014 τον έχω βρεί πάντως γύρω στα 700€ στην Ελλάδα, ενώ τον 2805 γύρω στα 900€ και τον 2105 στα 560€)

Από την εμπειρία που έχω με την συγκατοίκηση μου με ένα Denon τον τελευταίο χρόνο, μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Ο Υamaha, από την άλλη δεν μου άρεσε σαν άκουσμα ιδίως στην μουσική.(στο home cinema τα πάει πολύ καλά)

Εκτός από τους ενισχυτές που αναφέρεις ρίξε μια ματιά και σε Marantz (νομίζω υπάρχει μαι αγγελία για ένα demo κομματι σε πολύ χαμηλή τιμή).

Πάντως αυτό που σου χρειάζεται δεν είναι απαραίτητα ενισχυτής με μεγάλη ισχύ, όσο ενισχυτής που μπορεί να δώσει πολλά ρεύματα. Σε αυτή την περίπτωση έχε υπόψη σου τους H.Kardon 230 και 330 (περίπου στην ίδια τιμή με τους Denon).

Τέλος τα watt που αναφέρονται τις περισσότερες φορές στους A/V ραδιοενισχυτές είναι εικονικά ή μετρημένα σε "περίεργες" συνθήκες (μόνο το ένα κανάλι ή στα 6 ohm ή είναι watt Din κλπ κλπ).

Reaction score
1
να εχετε στο νου σας οτι ο pioneer ειναι πιστοποιημενος THX ενισχυτης δεν ειναι τοσο φόλα τα watt και γενικοτερα αυτα που αναφέρει. Τον εχω βρει στο screenmaxx.com 600euro που ειναι μια πολυ καλη τιμη για τα γκάζια αυτα.Το πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να ακουσεις οποιον ενισχυτη θες στο δικο σου home cinema και να καταληξεις σε καποιον.Παιρνεις ενα ρισκο σε καθε περιπτωση.μου κανει ομως εντύπωση που δεν εχει ασχοληθει ούτε ο "ηχος" ούτε το "hi-tech" με ενα ενισχυτη σχετικα προσιτο και THX. Παντως ενημερωτικα σας λεω πως τα γερμανικα περιοδικα τον εχουν σαν υποδειγμα ενισχυτη σ'αυτην την κατηγορια χρηματων.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
μου κανει ομως εντύπωση που δεν εχει ασχοληθει ούτε ο "ηχος" ούτε το "hi-tech" με ενα ενισχυτη σχετικα προσιτο και THX.
αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις σχέσεις των περιοδικών με τις αντιπροσωπείες...

προσπάθησε πάντως να ακούσεις πριν αγοράσεις το οτιδήποτε...

Άκου οπωσδήποτε τους H.Kardon, ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα του απαιτητικού φορτίου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Και μην ξεχνάς ένα καλό μηχάνημα από μόνο του δεν λέει τίποτα... Ο σωστός συνδιασμός είναι αυτός που μετράει!!!

Reaction score
51
να εχετε στο νου σας οτι ο pioneer ειναι πιστοποιημενος THX ενισχυτης δεν ειναι τοσο φόλα τα watt  και γενικοτερα αυτα που αναφέρει.
THX είναι & ο ΥΑΜΑΗΑ Σάββα.
Από τον RX-V1400 και μετά (δηλ. & ο RX-V2400, RX-V1500 & RX-V2500)
Πριν από λίγο χρονικό διάστημα αγόρασα τον 1400 σε πολύ καλή τιμή και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχει δύναμη και παίζει πολύ σωστά μουσική (καμία σχέση με την "σκληράδα" που είχαν παλιότερα οι ΥΑΜΑΗΑ)
Σε χρήση AV (cinema) είναι πάρα πολύ καλός και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς κάτι περισσότερο σε χρήση για ταινίες (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χώρους που ΔΕΝ είναι αποκλειστικά για χρήση Home Cinema).

Απ' την άλλη βέβαια, αν κανείς αποζητά "τρελά" ρεύματα (αν και ακόμα κι αυτό κάπου γίνεται υποκειμενικό σαν κρίση....) μπορεί να πάρει και έναν συμπαθητικό 2-κάναλο για να οδηγεί τα main και όλα μια χαρά.

Reaction score
51
Και μην ξεχνάς ένα καλό μηχάνημα από μόνο του δεν λέει τίποτα... Ο σωστός συνδιασμός είναι αυτός που μετράει!!!
Και βέβαια, θα συμφωνήσω με τον Σπύρο.
Μια επιλογή που μπορείς να κάνεις παίζεται αν θα "δέσει" σωστά.
Είναι και θέμα τύχης άλλωστε.
Οι τεχνικές προδιαγραφές από μόνες τους δεν λένε τίποτα.
Μόνο οι δοκιμές θα μπορούσαν να δείξουν, αλλά πιο κατάστημα θα μπορούσε (ακόμα και να ήθελε) να έχει αυτή την παρεχομένη πολυτέλεια αλλά πίστεψέ με ούτε και εσύ δεν θα είχες την διάθεση όλης της ταλαιπωρίας του "ράβε-ξήλωνε" για να πετύχεις αυτό που ψάχνεις.

Μπορεί να πάρεις λοιπόν ένα εκπληκτικό μηχανάκι (σε προδιαγραφές) και να μην σου αρέσει.
Και να πάρει πχ το ΥΑΜΑΗΑ (που ΔΕΝ σου αρέσει, ούτε να τον βλέπεις) και να βρεις σε εκείνον αυτό το κλικ που έψαχνες.
Κουράγιο πάντως............. :wink:

Reaction score
1
Εχετε δίκιο... τα έχω σκεφτεί κι εγω όλα αυτά αλλα πως να το κάνουμε όταν ακούω οτι ο Ηarman Κardon ΑVR 330(για παράδειγμα) ειναι 7Χ55 κωλύομαι να τα δωσω τοσα φραγκα και να μου νιαουριζει στα CDM 1.Και δεν λέω οτι ο εν λόγω ενισχυτης δεν ειναι καλος αλλα ισως στην κατηγορία του να ειναι πολυ ακριβός. Πάντως οφειλω να πω οτι με τα WATT και τις προδιαγραφές μας τα έχουν κανει αχταρμά και δεν βρίσκεις ακρη με τίποτα!!!Δηλαδή αν δεν σου φτάνουν τα λεφτα να "χτυπήσεις" στεγνα τον DENON 3805 είσαι καταδικασμένος σε κάτι να συμβιβαστείς ειτε αυτο ειναι η ποιότητα ειτε η ισχύς.Γιατι καλά στο home cinema...πόσο δυνατα να ακούσεις...όταν ομως θες στερεοφωνια(=πολυ ρευμα) ο 2105 και ο Η/Κ 330 η ο marantz 5400 υποπτεύομαι οτι θα ειναι παιδικοι για το B&W P5 και το CDM1.
Και να σας πω κατι τελευταίο...αντε θα τον καταπιω τον Yamaha 1500 και πες θα κανω την καρδια μου πετρα να παω να τον πάρω...γιατί το Hi-tech τον βγάζει κορυφαίο και στα μισα μαγαζια που πήγα έλεγα Yamaha και έβγαζαν καντήλες στο σβέρκο... ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ?????!!!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Σάββα δες όμως πόσα Amper μπορεί να βγάλει ο H.Kardon και πόσα οι υπόλοιποι...

Εγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο του 2105 (1804) το οποίο παίζει με ηχεία B&W (309/302/LR3). Μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει ότι ο ενισχυτής δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα τόσο σε δικάναλο όσο και σε πολυκάναλο σύστημα... Τι αναγράφει τώρα το manual για ισχύ?

6x90watt με THD 0,08%. Το πως μετρήθηκαν (όλα τα κανάλια μαζί ή κάθε κανάλι χωριστά) δεν αναφέρετε πουθενά!!!

είμαι σίγουρος πως αν κάποιος μετρήσει όλα τα κανάλια ταυτόχρονα δεν πρόκειτε να ξεπεράσει τα 6x50watt. Απλά γιατί δεν έχει το κατάλληλο τροφοδοτικό.

Επίσης αν τα ηχεία σου δεν είναι 8ohm τότε τι συμβαίνει??? Δεν δίνουν καμμία πληροφόρηση...Γι' αυτό σου είπα ότι τα πράγματα είναι φλου στην ισχύ των A/V ενισχυτών.

Η μοναδική περίπτωση για σίγουρα νούμερα είναι α) οι ψηφιακοί ενισχυτές β) αυτοί που έχουν πιστοποιήσεις ΤΗΧ. Αλλά ακόμα και τότε κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για την ηχητική ποιότητα...

Γι' αυτό καλύτερα να σπαταλήσεις λίγο παραπάνω χρόνο στο ψάξιμο, και να ακούσεις όσους περισσότερους ενισχυτές μπορείς. Το ιδανικό θα ήταν με τα δικά σου ηχεία (πράγμα πολύ δύσκολο). Αφού ακούσεις όλες τις πιθανές λύσεις τότε και μόνο τότε να αγοράσεις...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
τώρα για την πλάκα που λες πολλοί σε αυτό το χώρο κάνουν πλάκες στην πλάτη του καταναλωτή αλλά πρέπει να τους ανακαλύψεις μόνος σου και να τους απομονώσεις...

όχι τίποτε άλλο είναι και πολλοί που τους δουλεύουν και το χαίρονται...

Reaction score
51
Σπύρο, ένα ΠΟΛΥ σημαντικό ποσοστό ανθρώπων του εμπορίου (σε όλα τα είδη εμπορίου.....) είναι αυτό που λέμε "όπου φυσάει ο άνεμος".
Ανάλογα με το ποιά εταιρία τους δίνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους ή αν κατάφεραν να πετύχουν τιμή "κοψοχρονιά" σε κάποιο είδος αυτόματα τα κάνουν να φαίνονται διαμάντια και όλα τα άλλα απλό κάρβουνο.
Βέβαια αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (που ποικίλει από λίγο εως κάπως περισσότερο, σε καμία περίπτωση όμως πολύ) αλλάξουν ρότα, αυτομάτως τα "κάρβουνα" γίνονται διαμάντια και τούμπαλιν!! :evil:
Εκεί χρειάζεται το ξεμπρόστιασμα από όλους μας.
Η αλλαγή καταστήματος δεν νομίζω ότι είναι αρκετή!!

Reaction score
1
Aκριβώς αυτο πιστεύω κι εγώ φίλε Γιάννη και φαντάσου, οχι μόνο για μένα ,που έχω θεσει αυτό το ερώτημα(όσον αφορα τον VSX-1014) ΑΛΛΑ για όλους μας πόσο δυσκολο είναι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για κάποιο μηχάνημα που μας αφορά.
Απο την μια οι κατασκευαστές εχουν ο καθε ενας διαφορετικο τρόπο να κανουν μετρησεις και να δινουν χαρακτηριστικά,και απο την άλλη τα μαγαζία προσπαθούν να σου πλασάρουν οτι τους συμφέρει... δεν ξέρεις που να βασιστεις...
Ενταξει ξέρω την απαντηση "να βασιστώ σε αυτο που ακούω"...
Είπαμε όμως πόσοι απο εμας έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δούν αυτο που θέλουν οπως το θέλουν(=με τα δικά τους ηχεία,σε σωστό χώρο...κ.λ.π.). ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!!!!
Να σου δώσω ενα απτό παράδειγμα: ο ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. οταν τον ρωτησα στην "ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ" για τον YAMAHA(RXV-1500) δεν ήταν και τόσο "ζεστός"...ας πούμε οτι δεν θα ήταν επιλογή του έναντι ενος DENON 2105.
Διερωταμαι λοιπόν γιατί το Ηi-tech τον yamaha τον θεωρεί ΤΟΡ μηχάνημα και καποιος σαν τον ΑΝΤΡΕΑ Κ. (που πρωσωπικα πιστευω οτι εχει ακούσει κι αν εχει ακουσει ενισχυτές να παιζουν-και εμπιστεύομαι την γνώμη του)δεν τον προτείνει??

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
πονεμένη και αμαρτωλή ιστορία Σάββα, και δυστυχώς δεν εξαντλείτε τόσο εύκολα...

Για να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό ερώτημά σου, από όλα τα τεστ που έχω δει οι μόνοι με πραγματικά watt είναι οι Μarantz και οι H. Kardon. όλοι οι άλλοι κλέβουν λιγουλάκι...

Αν θες να ακούσεις ένα 1500 ο ίδιος για να έχεις την δική σου άποψη, πάρε ένα cd παραμάσχαλα και πας σε ένα κατάστημα του Νάκα μιας που είναι και ο εισαγωγέας...

Το ίδιο κάνε και με όλους τους υπόλοιπους, ενισχυτές.

τώρα αν θες να βρεις περισσότερα στοιχεία για τους ενισχυτές που σε ενδιαφέρουν δες εδώ:

http://www.ecoustics.com/Editorial/Reviews/Surround_Receiver_or_Home_Receiver_or_AV_Receiver/

υπάρχουν όλα τα πρόσφατα τεστ από πολλά περιοδικά σε όλο τον κόσμο για A/V receivers.

Πρώτα άκου τους, μετά διάβασε και τεχνικά χαρακτηριστικά και τα reviews και βγάλε συμπεράσματα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
και μία διευκρίνηση ο 1014 στην Αμερική ονομάζετε Pioneer Elite VSX-52TX... (γιατί μπορεί να ψάχνεις με τις ώρες και να μην τον βρίσκεις στα τεστ)

Reaction score
51
Aκριβώς αυτο πιστεύω κι εγώ φίλε Γιάννη και φαντάσου, οχι μόνο για μένα ,που έχω θεσει αυτό το ερώτημα(όσον αφορα τον VSX-1014) ΑΛΛΑ για όλους μας πόσο δυσκολο είναι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για κάποιο μηχάνημα που μας αφορά.
Απο την μια οι κατασκευαστές εχουν ο καθε ενας διαφορετικο τρόπο να κανουν μετρησεις και να δινουν χαρακτηριστικά,και απο την άλλη τα μαγαζία προσπαθούν να σου πλασάρουν οτι τους συμφέρει... δεν ξέρεις που να βασιστεις...
Ενταξει ξέρω την απαντηση "να βασιστώ σε αυτο που ακούω"...
Είπαμε όμως πόσοι απο εμας έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δούν αυτο που θέλουν οπως το θέλουν(=με τα δικά τους ηχεία,σε σωστό χώρο...κ.λ.π.).   ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!!!!
Να σου δώσω ενα απτό παράδειγμα: ο ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. οταν τον ρωτησα στην "ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ" για τον  YAMAHA(RXV-1500) δεν ήταν και τόσο "ζεστός"...ας πούμε οτι δεν θα ήταν επιλογή του έναντι ενος DENON 2105.
Διερωταμαι λοιπόν γιατί το Ηi-tech τον yamaha τον θεωρεί ΤΟΡ μηχάνημα και καποιος σαν τον ΑΝΤΡΕΑ Κ. (που πρωσωπικα πιστευω οτι εχει ακούσει κι αν εχει ακουσει ενισχυτές να παιζουν-και εμπιστεύομαι την γνώμη του)δεν τον προτείνει??
Υπολόγισε όμως και τον παράγοντα "προσωπική κρίση & άποψη".
Ο Αντρέας μπορεί να μην γουστάρει τον 1500 (για δικούς του λόγους: ακουστικής, ευκολιών, επιδόσεων) ενώ αν ήμουν εγώ πωλητής μπορεί να σου έλεγα τα αντίθετα (λέμε τώρα.....)

Γι αυτό και σου αναφέρουμε να προσπαθήσεις να δεις και να ακούσεις ό,τι σκέφτεσαι να πάρεις.
Απ' την άλλη μην νομίζεις ότι τα περιοδικά πρέπει να είναι και αντικειμενικά.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ίσως να κάνουν τα "στραβά μάτια" για λόγους διαφημίσεων κ.ο.κ.
Άλλωστε είναι γνωστή η αδυναμία του HITECH στις PHILIPS & YAMAHA!! :wink:

Reaction score
1
Τα ξέρω ρε παιδιά...έτσι είναι...χαίρομαι που έχουμε όλοι την ίδια άποψη επι του θέματος...καμιά φορά κιόλας σκέφτομαι μήπως είναι και υπερβολικό το αγχος μου με την επιλογή του ενισχυτή.πάντως εν κατακλείδι της ερώτησης που υπεβαλλα εχω να πώ πως θα κ΄νω μια ακρόαση λιαν συντόμως τον Η/Κ AVR330 και τον PIONEER 1014(AN τον βρω κάπου)...και βλέποντας...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
διάβασε πάντως καλού κακού μερικά τεστ από το Link που σου έστειλα για να ξέρεις τι παίζει γενικά στην αγορά από την κατηγορία που σε ενδιαφέρει...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.018
Members
38.636