Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

Update!

Ελέησε και κατάφερα να πάω απ τον Γιάννη(rose athens) να δω τι κάνει ο ενισχυτής και με κάποια πιο απαιτητικά ηχεία απ τα δικά μου.
Το σετ απ του είναι το εξής(σας παρακαλώ κάντε τον κόπο και δείτε το απ το link γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω:137:).
Καθότι αν αρχίζαμε τις συγκρίσεις με τον Onkyo δεν θα μας έφτανε το Σ/Κ όχι απλά το 3ώρο,περιορίστηκα στο να ακούσω μόνο τον Pioneer.Για την σύγκριση μεταξύ των αν θέλει μπορεί να μας πεί περισσότερα ο Γιάννης καθότι αυτός ζεί με τον Onkyo καθημερινά και είδε τις όποιες αλλαγές.

Λοιπόόόόόν..
Εντυπωσιάστικα ξανα!
Οι εντάσεις ανέβαιναν σχετικά εύκολα παρόλο που τα jbl δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο τα δικά μου και με 2 6,5άρια πάνω τους.
H εταιρία τα δίνει στα 87db και με ατίσταση 6Ohhm,καμία σχέση με 92db και 8Ohm.
Παρόλα αυτά μόλις το παρακάναμε λίγο με το γκάζι χτύπησε συναγερμός απ τους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού και επανήλθαμε στην τάξη:137:
Οπότε το τέστ των εντάσεων πέρασε με επιτυχία έστω και σε όχι τόσο μεγάλο χώρο.Δυστηχώς δεν είχα ντεσιμπελόμετρο μαζί μου για να δώ μέχρι ακριβώς που φτάσαμε αλλά βλέποντας απ το υπολοιπόμενο της διαδρομής του ποτενσιόμετρου θεωρώ ότι και σε καμιά 40άρια τετραγωνικά να ήμασταν δεν θα υπήρχε πρόβλημα εντάσεων,τηρουμένων πάντα των αναλογιών και της κατηγορίας του μηχανήματος.
Περνώντας στο ''ποιοτικό'' κομμάτι της δοκιμής και πάλι τα πήγε θαυμάσια.Ήχος κινηματογραφικός με λεπομέρια παντού,καθαρότητα και επάρκεια δυναμικών.Το ηχητικό πεδίο ήταν πειστικότατο και άνοιγε πανεύκολα γεμίζοντας τον χώρο απο παντού.Ενσταση εδώ είναι ότι μετά της ισοστάθμισης τα περιφεριακά είχαν χάσει λόγο σε παρουσία καθότι τα είχα κόψει αρκετά(-6,5 db).Οπότε δίνοντας τους (χειροκίνητα ) λίγη ένταση ακόμα θα έκαναν πιο αισθητή την παρουίσα τους.Ο Γιάννης πάντως μου είπε ότι και Onkyo τα κάβει τόσο κατα την ισοστάθμιση αλλά είναι πιό ζωντανά.Πιθανολογώ ότι ο Onkyo δίνει μεγαλύτερη ισχύ και για αυτό να κάνουν πιό αισθητή την παρουσία τους.
Το πρόγραμμα γνωστό(LOTR,Salvation,Celine Dion κτλ..) και οι εντυπώσεις άριστες.
Φωνές καμπάνα,λεπτομέριες ευδιάκριτες παντού χωρίς υστερίες και τσιρίγματα και αρκούντως πειστικό ''ξύλο'' όταν έπρεπε.
Μέχρι στιγμής δεν μετανοιώνω για την αγορά του,ευτυχώς(και πιστέψτε με αν είχα κάνει πατάτα δεν θα το έκρυβα).
Ακούσαμε και λίγο μουσική(Eagles-Hell Freezes Over,το Hotel California) αλλά δεν με ενθουσίασε,πράγμα που το περίμενα καθώς είναι αυτός ο ρόλος του.Πάνρως με μια γρήγορη που κάναμε ανάμεσα στις λειτουργίες pure audio και με την ισοστάθμιση ενεργή και οι 2 προτιμήσαμε την 2η λύση καθότι ο ήχος ήταν λεπτομερέστερος και με πιό εκτεταμένα άκρα.
Επίσης βάλαμε και τον Parasound επάνω διαπιστώνοντας κυρίως μια έξτρα καθαρότητα και αληθοφάνεια στις φωνές κυρίως.Δεν είδα να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο απο πλευράς τσαμπουκά στις στάθμες που ήμασταν αλλά ο Γιάννης μου είπε ότι δείχνει τα δόντια του όταν ανέβει και άλλο το ποτενσιόμετρο.

Σειρά του Γιάννη τώρα αν θέλει να μας πεί και αυτός τις εντυπώσεις του.

ΥΓ.Jbl και klipsch μαμούν και δέρνουν!
Να δώ αυτό το sub πότε θα τ αλλάξει:138:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.643
Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

Update!

ΥΓ.Jbl και klipsch μαμούν και δέρνουν!
Να δώ αυτό το sub πότε θα τ αλλάξει
Να ξεκινήσω από το τελευταίο: ρε κάθαρμα, το πιάσαμε το υπονοούμενο και στο σπίτι, δεν χρειαζόταν να μας δώσεις έτσι στεγνά!!:138:

Τώρα σε ότι αφορά τον Pio:
Ξεκινώντας με την ισοστάθμισή του, να πώ ότι εντυπωσιάστηκα με τις παραμέτρους που αναλύει! Τα δε γραφήματα που παρουσιάζει πριν και μετά την ισοστάθμιση για όλα τα ηχεία είναι πρωτόγνωρα για μένα. Μια παρατήρηση μόνο: οι μετρήσεις και ρυθμίσεις του mcaa του Pioneer γίνονται αστραπιαία, σε σχέση με το Audysey του Onkyo. Εκεί φτιάχνεις καφέ, τον πίνεις, καπνίζεις και μισό πακέτο τσιγάρα...
Από πλευράς διόρθωσης επί μέρους συχνοτήτων, αν και οι διορθώσεις που χρειάστηκαν ήταν μικρές, κυρίως στα εμπρός και το κεντρικό, ήρθαν σε αντίθεση με τον Onkyo, που σ' αυτά δεν έκανε καμμία απολύτως διόρθωση, αφήνντάς τα flat.
Στη διόρθωση των εντάσεων επίσης η διαφορά του Pioneer με τον Onkyo ήταν μικρές, με κυριώτερη τα -0,5db στα front του Pio και -2,0db του Onkyo.
Στη μέτρηση των αποστάσεων των ηχείων είχαμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, με το sub να παρουσιάζεται 90 εκατοστά μακρύτερα από την πραγματική του θέση και για τους 2 AV.
Τέλος ο Pioneer διόρθωσε μια βύθιση λόγω στάσιμων κυμάτων στο χώρο μου στους 80 και 160 κύκλους, αν πρόλαβα να δω καλά, της τάξης των 3db.

Ηχητικά τώρα, ο Pioneer, με τα δικά μου κριτήρια, απέδωσε αξιοθαύμαστα. Κάλυψε άνετα και απόλυτα σωστά τον σχετικά μικρό χώρο μου, αλλά δεν νομίζω ότι θα αντιμετώπιζε πρόβλημα και με διπλάσιο. Ακόμα και στη μουσική -εδώ θα διαφωνήσω με τον Γιώργο- μου άρεσε πολύ, όχι όμως στην θέση pure direct, όπου "θόλωνε" αισθητά.
Το μόνο που μου έλειψε -και στον Γιώργο νομίζω-, ήταν λίγη παραπάνω ένταση στα surround. Ο Onkyo σ΄αυτό το σημείο ήταν σωστότερος.
Η απόδοση των διαλόγων ήταν άψογη, πεντακάθαρη σε όλες τις εντάσεις. Τα εφέ δεν άφηναν κενά, καλύπτοντας τον χώρο, και ο ήχος σε έβαζε στην ταινία.

Διαφορές με του Pioneer με τον Onkyo? Συγνώμη αλλά ηχητικά δεν μπόρεσα να βρω αξιοσημείωτες διαφορές. Είναι και οι δύο καθαροί, δυνατοί και νομίζω ότι αξίζουν κάθε ευρώ που ζητάνε για την απόκτησή τους.
Από πλευράς εικόνας όμως, μια μικρή διαφορά υπέρ του Onkyo υπάρχει. Φαίνεται ότι το τσιπάκι της Reon κάνει καλή δουλειά, με πιο σωστά χρώματα. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ο προβολέας είχε ρυθμιστεί από τον Βαγγέλη Λάμπρου με βάση τον Onkyo.

Σαν κατάληξη θα τελειώσω όπως άρχισα: πάμε για αλλαγή sub:136::136:

Προτάσεις??

Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για σήμερα!
Να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις τη μηχανηματάρα σου!!:126:

Reaction score
15.548

Όχι ρε γμτη μου.Το ξέχασα!:623:
Δεν το πιστευω.....:111::112:

Μου κανετε πλακα......:112:

Τεσπα.....Γιαννη για δοκιμασετο τωρα χωρις sub..βγαλε και το rca απο τον av και την τροφοδοσια του sub.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ολα μπορουν να συμβουν

Reaction score
4
ενδιαφερομαι πολυ σοβαρα για αναβαθμιση του συστηματος μου, απο τον vsx-917.
μια βασικη ερωτηση, τα hdmi in κανουν passthrough η επεξεργαζονται τον τον ηχο?

γιατι στον 917 εχω passthrough οποτε στελνω hdmi για εικονα και οptical για ηχο απο την καθε πηγη.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

ενδιαφερομαι πολυ σοβαρα για αναβαθμιση του συστηματος μου, απο τον vsx-917.
μια βασικη ερωτηση, τα hdmi in κανουν passthrough η επεξεργαζονται τον τον ηχο?

γιατι στον 917 εχω passthrough οποτε στελνω hdmi για εικονα και οptical για ηχο απο την καθε πηγη.
επεξεργαζονται και τον ηχο:605:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Passthrough όταν είναι κλειστός ο ενισχυτής;

Reaction score
1

αν εννοει αυτο,οχι δεν το κανει,ετσι δεν ειναι?

Reaction score
4
οχι οταν ειναι ανοιχτος ρωταω. θελω να επεξεργαζεται το σημα οχι να το αφηνει απλα να περασει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

οχι οταν ειναι ανοιχτος ρωταω. θελω να επεξεργαζεται το σημα οχι να το αφηνει απλα να περασει...
Απ την στιγμή που θα συνδεθεί ψηφιακά(είτε με hdmi είτε με οπτική)θα περάσει απ τα dac του ενισχυτή.
Τι ακριβώς εννοείς να το επεξεργάζεται;

Reaction score
4
γιωργο αυτο εννοω αν το περναει απο το DAC , γιατι ο 917 που εχω δεν ασχολειται με το σημα του ηχου, το στελνει κατευθειαν στο HDMI out δηλαδη στην τηλεοραση. ενταξει με καλυψες. ευχαριστω.

εχετε κανενα μαγαζι να προτεινετε για σχετικα καλη τιμη?
επεισης που περιπου κυμενεται η τιμη του γυρω στα 800?

Reaction score
1

γιωργο αυτο εννοω αν το περναει απο το DAC , γιατι ο 917 που εχω δεν ασχολειται με το σημα του ηχου, το στελνει κατευθειαν στο HDMI out δηλαδη στην τηλεοραση. ενταξει με καλυψες. ευχαριστω.

εχετε κανενα μαγαζι να προτεινετε για σχετικα καλη τιμη?
επεισης που περιπου κυμενεται η τιμη του γυρω στα 800?
830 στην Ηχοεκφραση
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1751
εγω απο εδω σκοπευω να τον παραγγειλω,απο μερα σε μερα...

Reaction score
0

παιδιά καλή χρονιά!

μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί δε γνωρίσω τι ακριβώς γίνεται με το αθλημα αυτό

έχω μερικές απορίες οι οποίες κάτι μου λέει οτι θα σας φανούν χαζές...

έχω μια 3d τηλεόραση και θα ήθελα να πάρω έναν ενισχυτή όπως καλή ώρα αυτός(άρα δεν είμαι off topic προς το παρών...)

σκέφτομαι να πάρω και ηχεία 5.1 και ενισχυτή που να είναι 3d ready

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:θέλω να πάρω σε λίγο καιρό και ένα πικαπ.Το πικάπ θα συνδέεται με τον ενισχυτή αυτόν?όχι ε?υπάρχει κάποιος ενισχυτής που να κάνει και για home cinema και να μπορείς να συνδέσεις και πικάπ?

έχω κάτι ηχεία που μου είχαν κάνει δώρο οι γονείς μου πριν 10 χρόνια που πέρασα ιατρική.Είναι 2 ηχεία B&W που τα είχα πάρει 500-600 χιλιάδες δραχμές.Τα ηχεία αυτά μπορώ να τα συνδέσω σε αυτόν τον ενισχυτή σαν μπροστινά ηχεία και να πάρω τα υπόλοιπα 3 και το sub?Δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο των ηχείων και πόσα ομ και βατ είναι,αλλά μπορώ να το μάθω σύντομα.Τα ηχεία είναι παρκαρισμένα κάπου στη θεσσαλονίκη και εγώ είμαι αθήνα...

τα ηχεία για να παίζουν με τον ενισχυτή πρέπει να ταιριάζουν τα ηχεία στα ομ που δέχεται ο ενισχυτής και ο ενισχυτής να υποστηρίζει περισσότερα βατ από τα ηχεία?πχ ενισχυτής 130 βατ και ηχεία 100 βατ ή το αντίστροφο?τι ισχυει?

η άλλη επιλογή που έχω είναι να πάρω έναν δικάναλο ενισχυτή χωριστά.σωστά κατάλαβα?

βοηθείστε ρε παιδια.δώστε τα φώτα σας οι ειδικοί

ευχαριστώ

Reaction score
28

Καλή χρονιά σε όλους μας.Απαντώντας στον συμφορούμιτη magiarti,χωρίς να διεκδικώ καμία αυθεντικότητα και με όσα γνωρίζω το να συνδέσεις πικαπ με έναν οποιαδήποτε ενισχυτή απαιτεί εκ μέρους του ενισχυτή να έχει είσοδο πικαπ [phono in].Aν δεν διαθέτει
τότε η αγορά ενός προενισχυτή πικαπ [phono stage] είναι απαραίτητη.Θα παρεμβάλεται
ανάμεσα σε ενισχυτή και πικαπ.Συνδέεται συνήθως στην aux in του ενισχυτή.Ίσως θα ήταν πιο ασφαλές,χωρίς να είναι απαραίτητο, το phono stage να ήταν της ίδιας μάρκας είτε ενισχυτή είτε πικαπ.
Για το θέμα των ηχείων καλό θα ήταν να γράψεις ποια είναι.Όλα τα ηχεία στις προδιαγραφές τους αναφέρουν συνήθως την ελάχιστη και μέγιστη ισχύ[π.χ.50W-200W] που θα πρέπει ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει να έχει.Πάρε για κεντρικό της ίδιας μάρκας
[b&w] καλύτερα για θέμα ταιριάσματος με τα δικά σου κυρίως στα υψηλά[τουιτερ].Ακόμα και αν έχει καταργηθεί η εν λόγω σειρα από την B&W.Για πίσω ηχεία ή και το subwoofer μπορείς να κοιτάξεις ότι σε βολεύει ή σου αρέσει και από άλλες εταιρείες.Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
0

Καλή χρονιά σε όλους μας.Απαντώντας στον συμφορούμιτη magiarti,χωρίς να διεκδικώ καμία αυθεντικότητα και με όσα γνωρίζω το να συνδέσεις πικαπ με έναν οποιαδήποτε ενισχυτή απαιτεί εκ μέρους του ενισχυτή να έχει είσοδο πικαπ [phono in].Aν δεν διαθέτει
τότε η αγορά ενός προενισχυτή πικαπ [phono stage] είναι απαραίτητη.Θα παρεμβάλεται
ανάμεσα σε ενισχυτή και πικαπ.Συνδέεται συνήθως στην aux in του ενισχυτή.Ίσως θα ήταν πιο ασφαλές,χωρίς να είναι απαραίτητο, το phono stage να ήταν της ίδιας μάρκας είτε ενισχυτή είτε πικαπ.
Για το θέμα των ηχείων καλό θα ήταν να γράψεις ποια είναι.Όλα τα ηχεία στις προδιαγραφές τους αναφέρουν συνήθως την ελάχιστη και μέγιστη ισχύ[π.χ.50W-200W] που θα πρέπει ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει να έχει.Πάρε για κεντρικό της ίδιας μάρκας
[b&w] καλύτερα για θέμα ταιριάσματος με τα δικά σου κυρίως στα υψηλά[τουιτερ].Ακόμα και αν έχει καταργηθεί η εν λόγω σειρα από την B&W.Για πίσω ηχεία ή και το subwoofer μπορείς να κοιτάξεις ότι σε βολεύει ή σου αρέσει και από άλλες εταιρείες.Ελπίζω να βοήθησα.
ευχαριστώ πολύ

τα ηχεία είναι Β&W DM 603 8 Ohm και 120 Wat

κάνουν για home cinema ή τα καινούργια έχουν άλλη τεχνολογία?

πρέπει να πάρω όλα τα ηχεία σε 8 ομ υποχρεωτικά όπως τα 2 που έχω?

σκεφτόμουν να πάρω τον ενισχυτή αυτόν με τα jamo 606 HCS3 500 ευρώ

και να αφήσω τα 2 Β&W για δικάναλο.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή για home cinema?

1)να κρατήσω τα Β&W και να δώσω λεφτά για κεντρικό,πίσω και sub
ή
2)να πάρω ένα σετ 5.1 με 500 ευρώ το πολύ?

τα B&W θα παίζουν καλά με τον 2020?

μέχρι την παρασκευή πρέπει να αποφασίσω οπότε:HEEEEEELP!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik