Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

Ποιός είναι όμως ο 2020;

Link προϊόντος.

Mιλάμε για έναν απ τους τελευταίας εσοδείας πολυκάναλους ενισχυτές της Pioneer,7.1 καναλιών,με πιστοποίηση ΤΗΧ Select 2 Plus.
Η ισχύς του σύμφωνα με την Pioneer είναι 150 watt ανα κανάλι(6Ohm,1Khz) σε πολυκάναλο mode,ενώ σε στεροφωνικό 110watt(8Οhm,20Hz-20Khz).Μένει φυσικά να γίνει και μια μέτρηση απο εμάς ούτως ώστε να έχουμε και μια εικόνα πέραν της in vitro.

Είναι hdmi εκδόσεως 1.4,οπότε ικανός να διαχειρίζεται σήματα 3d.
Περιλαμβάνει ραδιοφωνικό δέκτη,ενώ έχει και κάποιες περιορισμένες δυνατότητες δικτύωσης.Επίσης υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ipod-iphone μέσω του καλωδίου που παρέχεται,ενώ μένει να δώ αν μπορεί και έλεγχος τους μέσω του ενισχυτή.Για όσους χρησιμοποιούν iphone ή ipod touch υπάρχει δωρεάν εφαρμογή που τους επιτρέπει να ανλάβει τον ρόλο του remote control για τον ενισχυτή.
Προεραιτικό είναι το bluetooth dongle που επιτρέπει την ασύρματη συνδεσή του σε άλλες συσκευές.

Είναι το κορυφαίο τη τάξη μοντέλο της σειρας VSX,ένα σκαλί κάτω απο τον LX-53.
Δεν κάνει χρήση διακοπτικών ενισχυτικών βαθμίδων όπως οι LX 73-83 αλλά εμένει στην κλασσική A/B τάξη.
Απ ότι θυμάμαι φοράει επεξεργαστή της Marvell,αλλά δεν ξέρω ποιόν ακριβώς.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι κλασσική Pioneer με εξαιρετικής ποιότητας πλαστική πρόσοψη,ενώ τα κουμπιά και οι 2 περιστροφικοί διακόπτες,για την ένταση και την επιλογή εισόδων,έχουν πάρα πολύ καλή αίσθηση.Κοινώς,κοιτώντας τον δεν νιώθετε να έχετε δώσει τα λεφτά σας για κάτι ψευτοκατασκευασμένο ή άσχημο/αντιαισθητικό.

Το τηλεχειριστήριο του αν και πλάστικο έχει πάρα πολύ καλή αίσθηση,είναι αρκούντως εργονομικό(πάρα τα πολλά κουμπιά του) και φωτιζόμενο.

Περνώντας στο πίσω μέρος τα πράγματα είναι πλούσια απο πλευράς συνδέσεων,τα βύσματα δεν είναι επίχρυσα και οι μπόρνες των ηχείων είναι περιστροφικές καλής ποιότητας.Προσοχή καθώς θα τα βρείτε δύσκολα να στριμώξετε καλώδια πύθωνες.Η Pioneer πάντως σε ένα φυλάδιο που έχει μέσα στην συσκευασία προτείνει αγωγούς διατομής 10mm,αν και απ ότι είδα μπορούν να μπούν μέχρι 20-25mm σχετικά εύκολα.Υπάρχει πάντως πρόβλεψη για μπανάνες απ ότι κατάλαβα(δεν έχω για να δοκιμάσω).
Έχει 6 εισόδους hdmi(η μια είναι στην πρόσοψη) και 2 εξόδους,ενώ υπάρχει πολυκάναλη έξοδος αν θέλετε να του βάλετε τελικό ενισχυτή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

του κουμπωσες κανα φλασακι να δεις αν το βλεπει ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι ακόμα.Θα του κουμπώσω και ένα ipod να δώ τι γίνεται..

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

Και μιά πρώτη ισοστάθμιση:

Αυτες ειναι οι αυτοματες ρυθμισεις ?

Βλεπω μεγαλη διαφορα μπροστα και το σαμπ ειναι κουκουρουκου.
-12dB αυτο που βλεπω στη φωτο ????
Βαλε το θορυβο να παιζει και τσεκαρε τον με το αυτι η αν εχεις οργανο δες ποσα δινει το καναλι.
Και βαλε το δεξι και αριστερο ηχειο στην ιδια αποσταση κι αν μπορεις στην ιδια ευθεια με το κεντρικο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

Βαλε το θορυβο να παιζει και τσεκαρε τον με το αυτι η αν εχεις οργανο δες ποσα δινει το καναλι.
Και βαλε το δεξι και αριστερο ηχειο στην ιδια αποσταση κι αν μπορεις στην ιδια ευθεια με το κεντρικο.
Tα ηχεία δεν είναι σε ιδανικές θέσεις για να δώ τι μπορεί να κάνει η ισοστάθμιση.Το sub και εμένα μου φάνηκε περίεργο αλλά άλλα λέν τ αυτιά:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

1 τα αυτια και σωστα να ακουνε , ο χωρος μπορει να σε ξεγελασει ευκολα, οργανο ? τι ειδους ?
:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και για να φρεσκαρουμε περι μετρησεις , απο τον κυριακακη

Εννοω το Level που σου δινει το Detection page για καθε ηχειο και το σαμπ. Ο σωστος τροπος μετρησης σταθμης του σαμπ ειναι με spectrum analyzer. Αυτο τον τροπο χρησιμοποιει το MultEQ software.

Χρηστος

εχουμε ξαναπει οτι δεν ειναι ο <σωστος> τροπος να μετραμε το σαμπ με ντεσιμπελομετρο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Mέχρι στιγμής είμαι εντυπωσιασμένος και απ την ποιότητα και απ τις εντάσεις του!
Οκ το ηχείο είναι ευκολο(92db) αλλά βγάζει εύκολα εντάσεις αρκετές για των χώρο μου(περί των 35τμ).Βέβαια πρέπει να βάλω ντεσιμπελόμετρο για να δώ ακριβώς τι κάνει,οπότε μόλις βρώ ένα θα έχετε πιό αναλυτικές εντυπώσεις.
Επίσης έχω πιό κοντρολαρισμένο χαμηλό σε σχέση με πρίν,χωρίς να μου φαίνεται ότι έχω χάσει σε βάθος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στο θεμα phase ακους διαφορες ? το μανουαλι το ξεσκονισες ?
καλες ακροασεις boya

Reaction score
0

sorry για το off topic, πως γίνεται και βλέπεις τις ενδείξεις του ενισχυτή στην τηλεόραση, γίνεται και με άλλους ενισχυτές αυτό;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

sorry για το off topic, πως γίνεται και βλέπεις τις ενδείξεις του ενισχυτή στην τηλεόραση, γίνεται και με άλλους ενισχυτές αυτό;
Με όλους τους σύγχρονους ενισχυτές.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

στο θεμα phase ακους διαφορες ? το μανουαλι το ξεσκονισες ?
καλες ακροασεις boya
Αυτό διαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω:137:
Απλά λόγω μωρού στον απο κάτω όροφο δεν μπορώ να το παράκανω σε εντάσεις ή όλες τις ώρες:108:

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

Mέχρι στιγμής είμαι εντυπωσιασμένος και απ την ποιότητα και απ τις εντάσεις του!
Οκ το ηχείο είναι ευκολο(92db) αλλά βγάζει εύκολα εντάσεις αρκετές για των χώρο μου(περί των 35τμ).Βέβαια πρέπει να βάλω ντεσιμπελόμετρο για να δώ ακριβώς τι κάνει,οπότε μόλις βρώ ένα θα έχετε πιό αναλυτικές εντυπώσεις.
Επίσης έχω πιό κοντρολαρισμένο χαμηλό σε σχέση με πρίν,χωρίς να μου φαίνεται ότι έχω χάσει σε βάθος.
Marantz είναι ο προηγούμενος?
Καλορίζικος και καλοάκουστος ο καινούριος! :126:

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

Ένα μειονέκτημα των Pioneer στα χαμηλής κατηγορίας μοντέλα της
κατά τη γνώμη μου είναι η απουσία εξόδων προενύσχισης όπως και
αναλογικών εισόδων για κάθε κανάλι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

tim συνηθως στα χαμηλα μοντελα το βαλαντιο δεν επιτρεπει την αγορα τελικων.Πλην τον εμοτιβα θες τουλαχστον 1200+ ευρω.
Αρα αν καποιος εχει λεφτα για τελικο σιγουρα δεν αγοραζει εισαγωγικο μοντελο.
Δεν το λεω εγω ετσι κανουν οι εταιριες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv