Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Reaction score
427
Ομολογώ ότι την ενότητα TV είχα σταματήσει να την παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Η μείωση τιμών όμως των flat tv, βοήθησε στο να ρίχνω στα πεταχτά ορισμένες ματιές.
Όταν είχαν βγει στην αγορά οι plasma-lcd, γνώριζα ορισμένα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα των δύο τεχνολογιών. Επειδή όμως η τεχνολογία έχει προχωρήσει, μπορείτε να αναφέρετε τις σημερινές τους διαφορές;
Π.χ. όταν είχαν κυκλοφορίσει οι plasma είχαν 20000 ώρες ζωής, ενώ οι lcd 50000.
Τώρα έχω δει χαρακτηριστικά plasma που αναφέρει 60000 ώρες.

Reaction score
49
Re: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πεονεκτήματα

Ανεξάρτητα από τα + & τα - των δύο τεχνολογιών, πιστεύω ότι πιο λογική κίνηση είναι η LCD (έχουν κάνει πολύ περισσότερα βήματα εμπρός και οι εταιρίες δείχνουν σαν να θέλουν να "κόψουν" τις plasma............)

(sothoms, άνοιξε το αρχικό μήνυμα για edit και άλλαξε σε παρακαλώ τον τίτλο στην λέξη πλεονεκτήματα....... :roll: :roll: :wink: :wink: )

Reaction score
5

Δεν ξέρω αν είναι προτέρημα όλων των lcd αλλά κάτι Philips που είδα δεν λειτουργούν σαν καθρέφτης όταν έρχονται σε επαφή με ηλιακό φως! Καλύτερη απόδοση σε πολλή φωτεινό δωμάτιο.

Δίχως να έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία και δυνατότητα σύγκρισης με της δύο τεχνολογίες πιστεύω οι lcd είναι καλύτερες.

Reaction score
0

Η ομοιομορφια της οθονης σε λευκο πχ. τι λεει?
Εχω μονο εμπειρια με LCD monitors και σε αυτα στο κατω μερος ειναι λευκο και φωτεινο και προς τα πανω σκουραινουν.
Εκεινο που με παραξενευει με τισ LCD ειναι - ενω λενε οτι δεν εχουν καλο μαυρο και δινουν αντιθεση 500/1 η εικονα φαινεται μια χαρα. Σημαντικο προβλημα νομιζω με τις lcd ειναι ο χρονος ανταποκρισης, τα ειδωλα και η συμπεριφορα στην γρηγορη κινηση. Καποιοι που εχουν εμπειρια με τις τηλεορασεις LCD ας μας περιγραψουν πως συμπεριφερονται οι φτηνες και οι ακριβες.

Reaction score
427
Sorry για τον τίτλο. Πέθανα στο γέλιο όταν το πρόσεξα.
Στο θέμα μας τώρα. Από ότι καταλαβαίνω, σύμφωνα με τις απαντήσεις σας, μου φαίνεται ότι όλοι έχουμε πέσει θύματα του "καινούργιου".
Δηλαδή επειδή το lcd είναι καινούργια τεχνολογία άρα προτιμάμε lcd.
Στοιχεία όπως αντίθεση, φωτεινότητα, διάφορα ιδιαίτερα φαινόμενα (solarize), κλπ γνωρίζουμε διαφορές;

Reaction score
427
Δεν ξέρω παιδιά, εγώ πάντως έχω μπερδευτεί, ιδίως μετά το άρθρο που διάβασα στο site της Pioneer.
Καλό θα ήταν κάποιοι φίλοι που έχουν τελευταίας τεχνολογίας plasma ή lcd να μας ανέφεραν μετά από κάποιο διάστημα συμβίωσης, αν έχουν παρατηρήσει τίποτα προβλήματα.

Reaction score
1
Έχοντας συμβιώσει-και όχι " διαβάσει","ακούσει","μου είπαν","την έχει ένας φίλος μου"-εδώ και ένα χρόνο περίπου με μία 20΄lcd της LG και μία 42΄plasma της ίδιας εταιρείας μπορώ και ας ακουστεί υπερβολικό ότι η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας είναι τεράστια με το προβάδισμα στην plasma.
Πλαστικότητα,θαμπάδες,πέπλα και γενικότερα πολύ ψεύτικη εικόνα από την lcd,με μοναδικό πρόβλημα της plasma το ελάχιστo solirization.
Αν στα παραπάνω,συνυπολογίσεις και την αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή τους,τότε οι plasma είναι μονόδρομος.

Reaction score
41
Έχοντας συμβιώσει-και όχι " διαβάσει","ακούσει","μου είπαν","την έχει ένας φίλος μου"-εδώ και ένα χρόνο περίπου με μία 20΄lcd της LG και μία 42΄plasma της ίδιας εταιρείας μπορώ και ας ακουστεί υπερβολικό ότι η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας είναι τεράστια με το προβάδισμα στην plasma.
Πλαστικότητα,θαμπάδες,πέπλα και γενικότερα πολύ ψεύτικη εικόνα από την lcd,με μοναδικό πρόβλημα της plasma το ελάχιστo solirization.
Αν στα παραπάνω,συνυπολογίσεις και την αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή τους,τότε οι plasma είναι μονόδρομος.
Καλά κι εσύ πήρες LCD και πλάσμα της ίδιας εταιρίας?? Δεν τα κάνουμε αυτά. Από μοντέλο σε μοντέλο υπάρχουν διαφορές κι ας είναι μιας μάρκας.
Εγώ από την άλλη έχοντας δει από κοντά LCD (όχι LG) στις λίγες ίντσες (σε κατάστημα που έπαιζε έτσι χωρίς ρυθμίσεις) πραγματικά εντυπωσιάστηκα από μερικές ενώ από άλλες όχι...
Επίσης έχω δει εικόνα σε monitor Plasma 42' LG (χωρίς tv tuner δηλαδή) από dvd LG πάλι και δεν μπορώ να πω πως έπαθα την πλάκα μου. Βεβαίως προερχόταν από απλό scart και μάλλον θα βελτιωνόταν κάνοντας άλλη σύνδεση αλλά όπως και να έχει παίζουν ρόλο πολλά πράγματα στην αναζήτηση της καλύτερης εικόνας.
Γι΄αυτό πρέπει να ολοκληρώσεις αναφέροντας στοιχεία όπως:
τι συνδέσεις έχεις? κρίνεις από τηλεοπτικό πρόγραμμα μόνο ή τις έχεις συνδέσει και τις 2 με κάποιο dvd και με τι σύνδεση? Βάλε δίπλα στην LG lcd σου μια Philips ή μια Thomson-Sharp. Θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα? Μάλλον ο πήχης θα ανέβει. Γι'αυτό σου λέω είναι και θέμα μοντέλου.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλή η σύγκριση 20'' με 42''. Για αλλού προορίζεται η μία για αλλού η άλλη. 37 LCD (έστω και 32') με 42 Plasma ναι.

Reaction score
0
Συμφωνω με το φιλο μας antonis72 στο οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε τοσο ανομοια μεγεθη 42'' με 20'' αλλα και να βαλεις διπλα σε μια LG μια PHILIPS THOMSON - SHARP αυτο ειναι λάθος αντιμετωπιση, μονο στα μαγαζια μπορεις να κανει κανεις μια τετοια συγκριση και παλι αυτη θα είναι λανθασμενη γιατι αλλο φωτισμο εχουν τα καταστηματα Ηλεκτρικων και αλλο το σπιτι του κα8ενος που μπορει να εχει 2 η και 3 παραθυρα .
Η σωστη αντιμετωπιση ειναι τι ζηταω σε Μεγεθος (Υπαρχουν ορια για την καθε ΤV πχ. 42'' σε δωματια 50-60 Τετρ.Μετρων).Δεν μπορω να βάλω 42'' στην κρεβατοκαμαρα μου που είναι 12 Τετρ.Μετρα.
Και μετά είναι και το θεμα της τιμής - εκτός κι αν όλοι σ'αυτο το Forum εχουμε λυσει το οικονομικο μας προβλημα και ψαχνουμε να βρουμε τροπους να ξοδεψουμε πολλα λεφτα ....
Για να σας δώσω να καταλάβετε , εάν θέλετε να βάλετε μια TV στο σαλόνι σας απο 32'' - 42'' τότε κοιτάξτε εάν διαθετετε λεφτά τις LCD 32''-37'' που εχουν φοβερη ανάλυση σε σχεση με τις PLASMA 42'' αλλα εχουν και κανα 1000ρικο παραπάνω . Αλλοι πάλι προτιμουν τα μεγάλα μεγεθη 42''-50'' , τοτε η λύση ειναι μονοδρομος και λέγεται PLASMA .
Επίσης πρέπει να ληφθει σοβαρα υποψη ποσα παραθυρα έχει το σαλόνι μας γιατι μπορει να μας αρεσει η τεράστια TV αλλά οι PLASMA εχουν τζάμι μπροστα που προκαλει αντανάκλαση του φωτος ....
Οι τεχνικές λεπτομέρειες στα νεα μοντέλα των εταιριών είναι λιγο πολύ ίδιες και αυτο κανει δυσκολη την επιλογη μιας εταιρίας απο μία αλλη
Ενα όμωσ πραγμα πρεπει να προσέξει κανεις , αφου δινει 2000-3000 Euros (700000-1000000 παλιές δραχμούλες ) να κοιτάξει την υποστήριξη μετά την αγορά , και σ'αυτο τον τομέα η LG σκίζει στην Ελλάδα και Service αψογο ενω οι υπολοιπες εταιρίες΄μετά την αγορά είναι ¨μην τον είδατε τον Παναη¨...
Αυτα εγω παρεπιπτόντως μετα απο πολυ σκέψη και αφού άκουσα πολλα για τις οθόνες αποφασισα να αγοράσω PLASMA 42'' LG και όχι 37'' LCD LG πάλι α. λόγω διαφοράς στην τιμή και β. για το PIP με 2πλο TUNER της PLASMA τι οποιο το είδα και με ενθουσιασε .....

Reaction score
41
Συμφωνω με το φιλο μας antonis72 στο οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε τοσο ανομοια μεγεθη 42'' με 20'' αλλα και να βαλεις διπλα σε μια LG μια PHILIPS THOMSON - SHARP αυτο ειναι λάθος αντιμετωπιση, μονο στα μαγαζια μπορεις να κανει κανεις μια τετοια συγκριση και παλι αυτη θα είναι λανθασμενη γιατι αλλο φωτισμο εχουν τα καταστηματα Ηλεκτρικων και αλλο το σπιτι του κα8ενος που μπορει να εχει 2 η και 3 παραθυρα .
Η σωστη αντιμετωπιση ειναι τι ζηταω σε Μεγεθος (Υπαρχουν ορια για την καθε ΤV πχ. 42'' σε δωματια 50-60 Τετρ.Μετρων).Δεν μπορω να βάλω 42'' στην κρεβατοκαμαρα μου που είναι 12 Τετρ.Μετρα.
Εννοούσα με το σκεπτικό οτι θα δεις πριν αγοράσεις (όχι στο σπίτι σου). Αν δηλαδή πας για 17-20'' λογικά θα είναι για κρεββατοκάμαρα. Πόσα παράθυρα έχει μια κρεββατοκάμαρα? Οι περισσότερες έχουν 1. Οπότε και να τις δεις δίπλα δίπλα σε κατάστημα με τον όποιο φωτισμό, δεν μπορεί διαφορές υπάρχουν. Τουλάχιστον σε μένα είναι εμφανείς. Α και κάτι άλλο σημαντικό. Συνήθως στην κρεββατοκάμαρα θα δούμε λίγη tv το βράδι έτσι?? :). Τα πρωϊνά δεν πιστεύω.

Reaction score
1
"Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλή η σύγκριση 20'' με 42''. Για αλλού προορίζεται η μία για αλλού η άλλη. 37 LCD (έστω και 32') με 42 Plasma ναι.

"Συμφωνω με το φιλο μας antonis72 στο οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε τοσο ανομοια μεγεθη 42'' με 20''"

Φανταστείτε να συγκρίνω και 42΄ με 42΄ δηλαδή...
Αυτό το "γι΄αλλού προορίζεται η μία γι΄αλλού η άλλη" δεν το κατάλαβα.
Δηλαδή αν την βάλω στο σαλόνι θα παίξει καλύτερα;

Είναι λογικό η οθόνη των 20΄ να έχει καλύτερη απόδοση από αυτή των 42΄ λόγω μειωμένων διαστάσεων.

Οι συνδέσεις και των δύο είναι scart από Humax 5400.
Άντε και σύνδεσα και dvd,δηλαδή τι έγινε;
Η lcd θα παίξει καλύτερα;Μάλλον γι αστείο πρόκειται.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.897
Συμφωνα με το white parer της pionner
http://www.pioneerelectronics.com/p.../273087528Pioneer DTV White Paper - FINAL.pdf
Το screen burn για τις plasma ανηκει στο παρελθον πραγμα που δεν επιβεβαιωνεται
απο τους κατοχους plasma στα forum (England - USA).
Eπισης το paper λεει οτι οι plasma εχουν καλυτερο μαυρο απο CRT !!!

Oι plasma στην παρουσα φαση παρεχουν την πιο κινηματογραφικη εικονα σε ελεγχομενες συνθηκες, κυριως λογω του καλυτερου μαυρου απο τις LCD,αλλα
με περιορισμους και προσοχη στη χρηση.

(test:σε σκοτεινο δωματιο προβαλουμε μαυρη εικονα σε LCD. Το αποτελεσμα ειναι
να φωτιστει ολος ο χωρος.Το ιδιο αλλα σε αρκετα λιγοτερο βαθμο συμβαινει και με τις Plasma.)
Oι καινουργιες 1080χ1920 LCD εχουν λογικα το ιδιο προβλημα και η φοβερη τους εικονα στο φωτεινο μαγαζι ειναι πολυ πιθανο να ειναι μετρια στο σκοτεινο σαλονι.
Ενα δευτερο προβλημα των LCD ειναι η μικρη γωνια βελτιστης εικονας.
Και το τριτο προβλημα ειναι η ανομοιογενης φωτεινοτητα σε διαφορετικα σημεια της
οθονης.
Απο την αλλη οι LCD ειναι πραγματικα απροβληματιστες στη χρηση, ιδανικες για χρηση σαν pc monitors και το ιδανικο για playstation.
To 23" WUXGA LCD monitor μου δεν το αλλαζω με τιποτα (LG 23 L 2320 A),αλλα για το σαλονι θα παρω Plasma και μαλλον την Samsung 42 S5H.
Αν καποιος απο εσας Θελει να δει την23 Lg που εχω στο pc ειναι πραγματικα καλοδεχουμενος.Μμμμ τωρα λεω να δω για 10η φορα το king kong trailer χεχε.

Xαιρετισμους σε ολους.

Σπυρος Λαμπρου

ps ο χρονος ζωης δεν ειναι πια προβλημα σε καμια τεχνολογια.

Reaction score
7
Οι ωρες ζωης στις LCD αναφερονται στη λαμπα φωτισμου (backlight ψυχρης καθοδου, για το ποτε χανει σημαντικο ποσο της φωτεινοτητας της) και οχι στα lcd. Στην τελικη αλλαζεις backlight.
Στις plasma αναφερεται στις ωρες ζωης (παλι για τη φωτεινοτητα) του φωσφωρικου υλικου (το οποιο δεν αλλαζεται!).

Βεβαια ολα αυτα ειναι "υποθεσεις" (60.000 ωρες ειναι 7 χρονια σε 24-7 λειτουργια) και εξαρτωνται απο τη χρηση (αν την εχεις να παιζει με τη φωτεινοτητα στο τερμα δε θα κρατησει 60000).

Reaction score
0
Απάντηση: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Όσο αφορά τις 60000 ώρες μίας Plasma TV,απλά πεθαίνει στις 60000 ώρες ή σταδιακά από τις πρώτες πρώτες ώρες αρχίζει και χάνει αναλογικά την εικόνα της(ποιοτικά ή και σε φωτεινότητα)έως το τέλος του χρόνου ζωής της όσπου και θα σβήσει για πάντα??
Είναι επίσεις αλήθεια πως καίει ένα σκασμό σε ρεύμα και πως γίνεσε το καλύτερο πελατάκι της ΔΕΗ??
Ρωτάω γιατί σκέφτομαι την αγορά μιας 50" TV και τρόμαξα με τις ανακαλύψεις!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.845
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo