Plasma ή LCD

Reaction score
0
επειδη προσπαθώ να καταλάβω τις πρακτικές διαφορες των δύο ειδών, μπορεί κάποιος να πει μερικές κουβέντες ωστε να καταλάβουμε κ εμείς οι newbies?

Reaction score
4.484
plasma από 42" και άνω!
lcd από 32"!

αν θες να βλέπεις tv και dvd , plasma
αν θες να συνδέσεις κονσόλα , blue ray , hddvd , ps3 , pc και άλλες "παράξενες" συσκευές, lcd ανάλυσης 1920*1080.

Reaction score
0
εγω που κοιτάζω για καπου στις 37"? ποιες διαφορές? περισότερη κατανάλωση? καλήτερη αντίθεση? τι παίζει?
ευχαριστώ για την απάντηση

Reaction score
164
Όπως σου είπε και ο asikamin, plasma υπάρχουν από τις 42" και πάνω. Οπότε στις 37" που σε ενδιαφέρουν, υπάρχουν μόνο LCD.

Reaction score
0
εγω που κοιτάζω για καπου στις 37"? ποιες διαφορές? περισότερη κατανάλωση? καλήτερη αντίθεση? τι παίζει?
ευχαριστώ για την απάντηση
Στις 37 θα βρεις κυρίως LCD. Από γνωστές μάρκες η μόνη που βγάζει 37'' plasma είναι η Panasonic.

Όσο για τις διαφορές: οι Plasma έχουν μεγαλύτερη αντίθεση, κατά κανόνα καλύτερο μαύρο και γενικώς πιο ακριβή χρώματα. Τα βασικά τους προβλήματα είναι η αυξημένη κατανάλωση (αλλά όχι τόσο όσο παλιότερα), ο κίνδυνος burn-in (παραμονή μόνιμου ειδώλου στην εικόνα άμα την αφήσεις ακίνητη για ώρες π.χ. DVD στο pause χωρίς screensaver) και η χαμηλότερη ανάλυση σε σχέση με τις LCD (για να πάρεις plasma 1920x1080p, το ιερό δισκοπότηρο της υψηλής ευκρίνειας πρέπει να πουλήσεις το ένα νεφρό σου και δεν ξέρω αν θα φτάσει :happy_5: ). Ο κίνδυνος του burn-in, σε συνθήκες φυσιολογικής χρήσης πρέπει να πω ότι τείνει να εξαλειφθεί.

Οι LCD υπερέχουν πολύ σε ανάλυση (η αγορά τηλεόρασης 1920x1080p έχει γίνει αρκετά προσιτή πλέον) κάτι που τους δινει προβάδισμα για τη χρήση με PC και τα νέα φορμά υψηλής ευκρίνειας, Blu-ray & HD-DVD.

Εγώ προτιμώ τις plasma για να είμαι ειλικρινής, αλλά ανήκω στη μειοψηφία. Θεωρώ ότι υπερεχουν σαφώς σε τηλεόραση & DVD ενώ ο συμβιβασμός που ζητούν στην υψηλή ευκρίνεια είναι συγκριτικά ασήμαντος σε αυτές τις ίντσες κάτω από 50''. Και μη γελιόμαστε, το 90+ % των παιχνιδιών PS3 & Xbox δεν είναι 1920x1080p. Εκεί που υστερούν πάρα πολύ είναι στη χρήση με Home Theater PC.

Reaction score
2
Μαρβιν, εκανες τη πιο ωραια αναλυση που εχω διαβασει εδω μεσα, ή για να γινω δικαιοτερος, τη πιο προσιτη στο μυαλο μου :crazy_1:

Αν μας δωσεις και καμια τιμη για πλασμα 42αρα, τοτε ειμεθα κομπλε :cool_4:

Reaction score
0
πραγματικά αυτα ήταν που ήθελα να μάθω.οπότε είμαι για lcd. καμια προτίμηση?
αν κάποιος άλλος θέλει ας προσθέσει τις δικές του εκτιμήσεις.

Reaction score
0
Μαρβιν, εκανες τη πιο ωραια αναλυση που εχω διαβασει εδω μεσα, ή για να γινω δικαιοτερος, τη πιο προσιτη στο μυαλο μου :crazy_1:

Αν μας δωσεις και καμια τιμη για πλασμα 42αρα, τοτε ειμεθα κομπλε :cool_4:
Ευχαριστώ, αλλά ελπίζω να μη με πέρασες για μαγαζί.
Τα πιο προσιτά μοντέλα κινούνται γύρω στα 1200 - 1800, η κορυφαία Pioneer 427XD έχει ανάλογα το που θα την πάρεις 2500 - 2800.
Θα έλεγα να μην ξεφύγεις από τις Panasonic-Pioneer - Hitachi άντε και LG γιατί οι υπόλοιπες έχουν αφοσιωθεί στις LCD και δεν πολυασχολούνται με το "άθλημα".

Να συμπληρώσω με την ευκαιρία ότι η plasma έχουν και άψογη κίνηση σαν των CRT, γι' αυτό σε αντίθεση με τις LCD δεν αναφέρεται ποτέ στα χαρακτηριστικά ο χρόνος απόκρισης επειδή ακριβώς δεν τίθεται θέμα. Όχι πως οι LCD δεν έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ σε αυτό αλλά κάτι φθηνά μοντέλα είναι να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάντως πρέπει να ομολογήσω και εγώ ότι τώρα που πλησιάζει η ώρα της αλλαγής ελέω PS3 είμαι πολύ προβληματισμένος. Η καρδιά λέει Pioneer Plasma, το μυαλό λέει Sony LCD 1080p.

Reaction score
4.484
πάμε πάλι , (μια και τα μείον της plasma έχουν ειπωθεί)

lcd : κακή θέαση από το πλάι, κίνδυνος καμένου-ων pixel, κακό μαύρο, άθλιο σε τηλεοπτικό (αναλογικό σήμα) , πρόβλημα στις γρήγορες σκηνές , ζητάνε πολλά λεφτά στις μεγάλες ίντσες.

Όπως και να 'χει δες πρώτα και μετά αγόρασε!

Reaction score
2
Άρα, μιας και δεν είμαι των παιχνιδιών αλλά θέλω να βλέπω μόνο ταινίες, ντοκυματέρ και ποδόσφαιρο, πάω για πλάσμα. Ωραία, θα κάνω στα γρήγορα μια καλή έρευνα αγοράς και χτυπάω :crazy_1: 42άρα

Reaction score
8.349
Απάντηση: Plasma ή LCD

Εγω ειδα δυο τρεις πλασμα προσφατα σε βολτα μου στα μαγαζια,γυρω στα 1200 ευρω παιρνεις αξιοπρεπη εικονα στις 42 ".Η τιμη ανεβαινει με την αναλυση απ οτι ειδα.Το περιεργο ειναι οτι σε γνωστο καταστημα με τηλεοπτικο σημα η πιο φτηνη με τη μικροτερη αναλυση επαιζε καλυτερα απο τις πιο ακριβες!!!!!!!!!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Plasma ή LCD

Εγω ειδα δυο τρεις πλασμα προσφατα σε βολτα μου στα μαγαζια,γυρω στα 1200 ευρω παιρνεις αξιοπρεπη εικονα στις 42 ".Η τιμη ανεβαινει με την αναλυση απ οτι ειδα.Το περιεργο ειναι οτι σε γνωστο καταστημα με τηλεοπτικο σημα η πιο φτηνη με τη μικροτερη αναλυση επαιζε καλυτερα απο τις πιο ακριβες!!!!!!!!!
Μήτσε, αν θες δώσε καμιά λεπτομέρεια (μοντέλο, τιμή) και αν θες και τα καταστήματα (για λόγους δεοντολογίας ρίξε pm καλύτερα).

Ευχαριστώωωω

Reaction score
8.349
Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma ή LCD

Μήτσε, αν θες δώσε καμιά λεπτομέρεια (μοντέλο, τιμή) και αν θες και τα καταστήματα (για λόγους δεοντολογίας ρίξε pm καλύτερα).

Ευχαριστώωωω
Γιαννη δυστυχως δεν θυμαμαι μοντελα,μια βολτα ειχα παει για να δω κατι αλλα πραγματα.Τα μαγαζια ηταν κοντα στην περιοχη μου,to Fnac στο the Mall,Και Media Markt Μαρουσι.Ο Κωτσοβολος στο the Mall παροτι μεγαλο μαγαζι τηλεορασεων εχει απαραδεκτο τηλεοπτικο σημα.Επειδη εμενα μ'ενδιαφερει κυριως τηλεοπτικο σημα αυτο κοιταζω.Παντως οι μαρκες που μου αρεσαν ηταν μια Philips, LG και Panasonic αλλα η τελευταια νομιζω ηταν αυτη με τα διασημα προβληματα.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma ή LCD

Παντως οι μαρκες που μου αρεσαν ηταν μια Philips, LG και Panasonic αλλα η τελευταια νομιζω ηταν αυτη με τα διασημα προβληματα.

Διάβασα και γω για τη Πανασόνικ και ανατρίχιασα χαχαχαχα, τόσα φίδια που διάβασα με έπιασε τρέμουλο, νόμιζα ότι ήμουν στον Αμαζόνιο. Τεσπα, θα πάω (μάλλον αύριο λόγω ωραρίου) να ρίξω καμιά ματιά και ίσως να αγοράσω.

Όσο το ψάχνεις, τόσο χαλιέσαι και δεν αποφασίζεις. Και γω για καμια εκπομπή τη θέλω, καμια τανιούλα και ποδόσφαιρο/μπάσκετ. Δεν είμαι φαν των παιχνιδιών και των συνδέσεων με υπολογιστή.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.673
Απάντηση: Plasma ή LCD

Παιδιά εγώ που είμαι γενικά LCDάκιας έχω πάθει πλάκα από την εικόνα που δίνουν οι τελευταίας γενιάς πλάσμα οθόνες.
Πλέον έχουν εξαλείψει τις παιδικές τους ασθένειες και οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές για τις ίντσες που δίνουν.

Reaction score
0
Plasma & πάλι Plasma... Δεν αλλάζω την 427XD με τίποτα και ας μην είναι 1080p... ρίχνει στα αυτιά σε πολλές από δαύτες...

ΜΑΥΡΟ κύριοι και ΚΙΝΗΣΗ :happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4:

Εξαλλου ειναι ουτοπία να νομιζει κανεις οτι θα δεί διαφορά κάτω από τις 42 ίντσες... Κολπα του marketing είναι...

Reaction score
19
Οι plasma γενικά δεν τραβάνε πιά όσο οι LCD...
Αυτό που είπες μπορεί να διαβαστεί κι απ'την ανάποδη. Οι Lcd έχουν δρόοοομο ακόμα για να δείξουν μαύρο, για να εξαλείψουν το όποιο ghosting, για να φτιάξουν εντελώς τις γωνίες θέασης, για να δείξουν σωστά το τηλεοπτικό σήμα, για να γίνουν προσιτές στα 1080p και υπάρχουν και αμφιβολίες αν θα τερματίσουν τελικά ποτέ ή θα αντικατασταθούν από άλλη τεχνολογία.

Από την άλλη οι πλάσμα δείχνουν ώριμες όσο ποτέ, έχουν φτάσει ίσως στο καλύτερο σημείο τους έχοντας εξαλείψει σχεδόν όλες τις παιδικές (και εφηβικές -κράτησε πολύ- :mrgreen:) ασθένειες και ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας είναι η ανάλυση. Αλλά για να γίνουμε λίγο ρεαλιστές: Παρακολουθούμε tv με τη μούρη κολλημένη στο πάνελ? Μήπως η υποχώρηση στην ανάλυση ξεχνιέται όταν έχεις σχεδόν crystal εικόνα σε μια νορμάλ απόσταση με χρώματα που κοντεύεις να μουτζουρωθείς?

Εγώ πάντως που είμαι lcdάκιας, μετά από κάτι Panasonic που είδα στο Markt φλερτάρω επικίνδυνα με το απέναντι στρατόπεδο :mrgreen:

Reaction score
19
Από την άλλη οι πλάσμα δείχνουν ώριμες όσο ποτέ, έχουν φτάσει ίσως στο καλύτερο σημείο τους έχοντας εξαλείψει σχεδόν όλες τις παιδικές (και εφηβικές -κράτησε πολύ- :mrgreen:) ασθένειες και ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας είναι η ανάλυση.
Ψαχουλεύοντας λίγο παραπάνω, μιας και βιάστηκα να μιλήσω, να προσθέσω στα παραπάνω ότι οι πλάσμα επίσης δεν έχουν ξεπεράσει εντελώς τα burn-ins, τις πρασινοκίτρινες ουρές (http://www.youtube.com/watch?v=3kyllx3VaI8 - ανάλογο του ghosting), ενδέχεται να έχουν... μωβ φίδια (purple snakes) σε κάποιες χρωματικές διαβαθμίσεις (δείτε attachment - αν και αυτό φένεται να είναι "προνόμιο" μόνο των panasonic).

Attachments

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis