PLASMA vs TFT vs LCD

Reaction score
0
PLASMA vs TFT vs LCD

Ποιες είναι οι διαφορές των τριών κατηγοριών?

Τι πρεπει καποιος να προσεξει πριν αγοράσει?

Ποια από τις παραπάνω υπερέχει?

Σας ευχαριστώ...

Reaction score
5
να ξεκαθαρησουμε κατι πρωτα...

οι TFT ειναι μια απο τις τεχνολογιες τυπου LCD... που οι LCD γενικα ειναι οθονες υγρων κρυσταλων... αρα μιλαμε για μια κατηγορια αυτες οι δυο...

οι plasma ειναι οθονες διαφορετικης τεχνολογιας που λειτουργουν με αεριο που με την αναλλογη ταση αλλαζει και συμπεριφορα...

πρεπει να προσεξεις το πορτοφολι σου... αν οι ιντσες που ψαχνεις σε παιρνει σε χρηματα να παρεις LCD αντι για plasma... να το κανεις... αλλιως γενικα οι πλασμα εχουν ημερομηνια ληξεως ή ας πουμε δεν "κρατανε" την ποιοτητα τους...

Reaction score
5
ε, οταν οι πλασμα πωλουνται με 20.000ωρες καλης λειτουργιας... κανε τις πραξεις σου...

Γενικα ξεθωριαζουν τα χρωματα με τον καιρο, αρχιζουν και μενουν σκιες στις σταθερες εικονες (πχ. το σημα καναλιων), αρχιζουν να μην εχουν ομοιομορφια στην εικονα απο ακρη σε ακρη κλπ...

Reaction score
62
Βασικά οι plasma θέλουν μετά από κάποια χρόνια ανανέωση του αερίου που έχουν μέσα. Πάντως η τεχνολογία LCD είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή από την plasma όσον αφορά την ποιότητα εικόνας και "καίνε" και λιγότερο ρεύμα. Ας μην αναφέρουμε ότι είναι πιό φτηνές! Επομένως για μένα είναι μονόδρομος η αγορά lcd.

Reaction score
62
Και σενα σε πιανω αδιαβαστω....τι ειναι μπαλονι!
Η αλήθεια είναι ότι η συμπλήρωση αερίου είναι ένας μύθος! Και φαντάσου ότι κι εγώ το έλεγα στους άλλους που μου το λέγανε. Καταραμένα γηρατιά σε κάνουν να ξεχνάς!!! :lol: :lol:

Reaction score
0
Βασικά οι plasma θέλουν μετά από κάποια χρόνια ανανέωση του αερίου που έχουν μέσα. Πάντως η τεχνολογία LCD είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή από την plasma όσον αφορά την ποιότητα εικόνας και "καίνε" και λιγότερο ρεύμα. Ας μην αναφέρουμε ότι είναι πιό φτηνές! Επομένως για μένα είναι μονόδρομος η αγορά lcd.
Και τι σημαίνει "παίζουν καλύτερα". Η αλήθεια είναι ότι πάντα η lcd με ξένιζαν κάπως. Τώρα έχω ακλόνητη άποψη. Η LCD έχουν πιο ζωντανά χρώματα. Οι PLASMA έχουν πιο γήινα, πολύ μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, γενικά πιο γήινα, ακριβή και ρεαλιστικά χρώματα.

Πάντως αν μπεις σε ένα σαλόνι η ζωντάνια των χρωματων μιας LCD θα σου τραβήξει την προσοχή. Αλλά μετά από μια πολύωρη θέαση μπορεί να σε κουράσει.

δείτε εδώ: http://www.plasma-vs-lcd.com/

Reaction score
7
Δεν τιθεται θεμα αεριου ρε παιδια.

Το αεριο παιζει το ρολο της δεσμης ηλεκτρονιων των CRT οθονων. Απλα διεγειρει το φωσφορικο υλικο. Αυτο το υλικο εινια που καταστρεφεται με τη χρηση και μπορει να κανει σταμπες. Οπως στις CRT.

Οπως και να το κανουμε η τεχνολογια plasma ειναι παλια και δε μπορει να εξελιχθει αλλο...

Εκτος βεβαια απο το ειδος του panel παιζει ρολο και η τεχνολογια/κυκλωμα επεξεργασιας που το οδηγει. Δηλαδη μπορει 2 συσκευες να φορανε το ιδιο panel (Plasma ή LCD) του ιδιου κατασκευαστη, αλλα να μην εχουν την ιδια εικονα....

Απο τη στιγμη που οι LCD απεκτησαν TFT τροπο οδηγησης το μονο αρνητικο τους απεναντι στις plasma ειναι το μαυρο.

V

VIDEOMIX

Guest
Aυτό το μαύρο ρε παιδί μου, oi LCD είτε σε προβολέα είτε σε τηλεόραση, προβληματικό το βγάζουν. Δεν μπορεί η ΤΙ να βγάλει καμμια τηλεόραση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Reaction score
1
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω αυτή την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ψηφιακίλα" των lcd.
Εικόνα 100% ψεύτικη.

DIMITRIS K.
"Ας μην αναφέρουμε ότι είναι πιό φτηνές!"

Μήπως εννοείς τις βάσεις τους,γιατί αν έχεις βρει εσύ φθηνότερη 42άρα lcd από plasma να μου πεις που!!!

Reaction score
0
Καλημέρα παιδιά, είμαι νέος στο forum όπως ίσως θα καταλάβατε :mrgreen: :mrgreen: . Η δική μου ερώτηση είναι η εξής: Παρακολουθώντας τηλεοπτικό σήμα με γρήγορες κινήσεις (π.χ Formula 1, ποδόσφαιρο κτλ) οι TFT είναι ικανοποιητικές, ή έχουν πρόβλημα "ταχύτητας"; είναι καθαρή η εικόνα στις γρήγορες εναλλαγές;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι καινούργιες LCD με χρόνο απόκρισης στα 8 ms δεν παρουσιάζουν πλέον το φαινόμενο αυτό...

Είναι βασικό όμως να τσεκάρουμε τα spec κάθε τηλεόρασης για τον χρόνο απόκρισης...

Reaction score
0
Για την Sony Bravia KLV-V40A10E που είδα στην σελίδα της Sony, δεν βρήκα να αναφέρει ταχύτητα. Είναι 8ms;

NLS

Reaction score
1
όταν δεν αναφέρει συνήθως δεν είναι για καλό

πάντως ότι είναι από 12ms και κάτω είναι οκ (λένε ότι το μέσο μάτι δεν πιάνει πιο κάτω)

και επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν με αυτό τον τρόπο περί ms, να το πω ανάποδα... θεωρητικά ένα πάνελ 12ms μπορεί να "προλαβαίνει" να δείξει 83Hz χωρίς να έχει "ξεχαστεί" το pixel στην πρότερη κατάσταση του (γιατί αυτό εστί αργό) - άρα αν το pixel πρέπει να αλλάξει χρώμα λόγω κίνησης, το προλαβαίνει μια χαρά

στα 8ms μιλάμε για (θεωρητικό) 125Hz (δυνατότητα δηλαδή) που ΣΙΓΟΥΡΑ κανένα μάτι δεν προλαβαίνει

θυμάμαι δεκαετία του 80 που είχαμε και αργά... monitor CRT (είχαν λέγαμε "αργό φόσφωρο") τα οποία ήταν καλά για στατικές εικόνες (γιατί τότε με τα αργά refresh rate ήθελες την εικόνα να μένει στην οθόνη και να μειώνει το flicker) αλλά χάλια για οποιαδήποτε κίνηση (ακόμα και των πρώτων mouse pointers που υπήρχαν σε σοβαρά μηχανήματα όπως Mac και Amiga και όχι αστειότητες σαν τα PC)

ααααχ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88