Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

D.S

Reaction score
0
Εγω σας βάζω αυτό το απλό διλημματάκι όπως λέει και ο Γιοκαρίνης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν...

Το θέμα είναι το εξής :

Πηγή 1:

Plextor SCSI να διαβάζει
EAC να αποθηκεύει σε HD.
foobar2000 ή Winamp να στέλνει σε Lynx two (ή και L22)
Lynx two να στέλνει μέσω AES/EBU σε DAC (Benchmark DAC-1 η ακόμα και ακριβότερο)

Πηγή 2:

"Απλή, λαική" πηγή CD/Universal όπως Ayre 5xe , Esoteric X-01, κάνα Mark Levinson και πάει λέγοντας...

Τι θα επιλέγατε?

Παρακαλώ ας απαντήσουν μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα και όσοι είναι πίσω από αντιπροσωπείες και καταστήματα
για μια φορά να εκφρασθούν ειλικρινά.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Ας απαντήσει κανένας άλλος γιατί εμένα με φωνάζουν ντιτζινταλοφρίκουλα… :lol: :lol:

Πριν από όλα όμως, οφείλω να σε καλωσορίσω στην κατηγορία και στο AVSite. Welcome λοιπόν και καλή διαμονή αγαπητέ D.S.

Reaction score
3
D.S. καλώς ήρθες και απο μένα. :)

D.S said:
Εγω σας βάζω αυτό το απλό διλημματάκι όπως λέει και ο Γιοκαρίνης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν...

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.
1. Γιατί πιστεύεις οτ είναι το θέμα της χρονιάς?
2. Πιστεύεις οτι θα ξεκαθαρίσει? :) :lol: :lol:

D.S

Reaction score
0
Πιστεύω ότι εάν ο καθένας καταθέσει τις απόψεις του ανιδιοτελώς και τεκμηριωμένες τότε θα μπορούμε
έστω να κάνουμε κάποια προσέγγιση στο ζήτημα αυτό. Η αλήθεια άλλωστε είναι κάτι υποκειμενικό.

Είναι το θέμα της χρονιάς εφόσον μια ανάδειξη της πηγής από Pc θα οδηγήσει πολλούς στην αυτοκτονία!

Παρακαλώ εάν κάποιος έχει να καταθέσει κάτι να το κάνει! Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα το θέτω σε υψηλό
Hi End επίπεδο (Α+ κατηγορία) και όχι σε λύσεις Hi-Fi Home Cinema.

ΥΓ: Καλώς σας βρήκα!

Reaction score
3
Καταλαβαίνω λοιπόν πως λογικό και φυσικό είναι οτι όποιος γράψει την γνώμη του και την άποψή του,να εχει ακούσει και συγκρίνει τις δύο πηγές και οχι να γράψει απλές εικασίες. :|

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Μα δεν μιλάμε για προσωπικές απόψεις επί ακροάσεων (τουλάχιστον προς στιγμήν) αλλά για τεκμηριωμένες απόψεις. Το πρόβλημα Γιώργη μου είναι καθαρά τεχνικής φύσεως και ως τέτοιο έχει φυσικά και απάντηση...

Για να βοηθήσω λίγο την κουβέντα, τελικά είναι καλύτερο το να προσπαθώ να φτιάξω μια πανάκριβη συσκευή ανάγνωσης ασημένιων δίσκων με 30 κιλά βάρος, ή να μην εξαρτώμαι καθόλου από αυτή, ξεπερνώντας ουσιαστικά κάποια από τα "προβλήματα" του red book?

p.s. D.S. έχεις μήνυμα...

Reaction score
250
Πριν από 20' έφυγε από το σπίτι συνάδελφος μου Δανός

με τον οποίο συνεργαζόμαστε στα πλαίσια ενός διεθνούς

εκπαιδευτικού προγράμματος .

Τον είχα παρακαλέσει να φέρει μαζί του ένα μικρό ολοκληρωμένο

"ψηφιακό" ενισχυτή της acoustic reality που είχε αποκτήσει πρόσφατα .

Αυτός συνδέθηκε με τα Martin Logan Summit μου.

Συνδέθηκε μέσω firewire με το laptop μου (amilo 1520 R).

Το αποτέλεσμα απίστευτα καλό ! Ξεπέρασε κάθε προσδοκία !

Η σύγκριση έγινε με τις εξής μηχανές που έχω αυτόν τον καιρό σπίτι μου :

1) Advance mcd 203

2) Shanling 200

3) Esoteric xo3

Επικουρικά χρησιμοποιήθηκε το μυθικό da converter της Luxman (DA-07)

που με κόπο κατάφερα να αποσπάσω από τον Ρένο-Luxman !

Δυστυχώς για κάποιους και ευτυχώς για κάποιους άλλους οι αναφορές

του D.S. κρύβουν τεράστιο ενδιαφέρον και είναι απόλυτα βάσιμες !!!

Reaction score
250
Ανάλογη εντυπωσιακή εμπειρία είχα πρόσφατα και από diy

κατασκευή φίλου (d to a converter)

που οδηγήθηκε και αυτό (μέσω usb) από το ταπεινό

laptop μου με περιεχόμενο ριγμένο στον σκληρό μέ EAC και χρήση foobar2000............

Reaction score
297
Βασίλη, δεν κατάλαβα στο πρώτο παράδειγμά σου (αυτό με τον Δανό) πώς έγινε η μετατροπή DAC.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
ΙΜΗΟ η πηγή Νο 1 είναι ημιτελής και άρα no-hi-end.
Άμα της προσθέσεις κι ένα nanoclocks και χρησιμοποιήσεις αξιόλογο dac με είσοδο world clock, τότε η εν λόγω πηγή δεν έχει αντίπαλο (ΙΜΗΟ πάντα) σ'αυτόν τον πλανήτη. Η doughterboard της Lynx για clock δεν είναι τόσο αξιόλογη, ιδίως σε μια εποχή που το τζίτερ είναι εφιάλτης στο δρόμο με τις ...δειγματοληψίες. Στην αναπαραγωγή του "απλού - λαϊκού" CD μας αυτός ο δρόμος είναι εμφανώς ο βέλτιστος και όχι και τόσο ακριβός τελικά. Το ερώτημα είναι πότε θα το πάρουμε χαμπάρι.... και η απάντηση είναι όταν θα αλλάξει το μέσο! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 dac (ή 2 mono dac αν βρεις ή αν κατασκευάσεις), η Lynx βγάζει πολλές AES/EBU (true pro - έχει και ρύθμιση στα μενού της) και η κάθε AES/EBU μπορεί να κουβαλάει μόνο ένα κανάλι. Άρα βάζεις το ένα dac μαζί με ένα τελικό πίσω από κάθε ηχείο και εξαφανίζεις interconnects και καλώδια ηχείων. Τα μεγάλα μήκη καλωδίου σε AES/EBU ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, σε αντίθεση με τα αναλογικά καλώδια. Ούτε προ δε χρειάζεσαι....

Να προσθέσω πως κάποιες καλές "απλές" πηγές όπως είπες, είναι ήδη πι-σιά, έστω και κακής ποιότητας.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
Ξέχασα:

Αγαπητέ DS μήπως είσαι μέσα στο μυαλό μου? Αυτή τη λύση ΑΚΡΙΒΩΣ έχω θέσει εδώ και καιρό ως τη βέλτιστη και σύντομα θα έχετε τις πρώτες εντυπώσεις από την ακρόασή της...

Τέτοια βλέπω και χαίρομαι... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το εξαιρετικό thread! 8)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
H επόμενη κίνηση είναι να συνδέσεις μια τέτοια πηγή μέ ένα ηχείο κατευθείαν, το οποίο να διαθέτει ενσωματωμένο dac και ενισχυτικά (ενεργή διενίσχυση) και καλό θα είναι να έχει ενσωματωμένο και ένα dsp για κάποιες διορθώσεις του χώρου.

Αν νομίζεται πως αυτά είναι ανύπαρκτα, κάνετε λάθος, στον επαγγελματικό χώρο ανθούν τέτοιες λύσεις, και υπάρχουν και φτηνές και ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ μάλιστα, πχ:

http://www.elina.gr/php/page.php?lang=gr&type=dynamicshow&content=9920&indexer=1

Καλή σας ημέρα....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas