PopCorn Hour A100 €199

nzg

Reaction score
0
Στις 22-03-08 έκανα και εγώ την παραγγελία μου.
Στο e-mail που μου είχαν στείλει τότε έγραφε:
" Your credit card will only be charged when the product is available and
ready for shipping. We estimate that the upcoming batch will be available
on the week of the 30th of March 2008. The following batch should be ready
by the week of 19th of April 2008. Depending on which batch your order
falls into, your credit card will be charged accordingly. Please give us
around 1 week lead time to process the shipping list before we update
shipping info in your Google Checkout account."
Στην κάρτα μου φαίνεται χρέωση στις 26-03-08,
+μια βδομάδα max για να φύγει απο αυτούς
+μια βδομάδα για να έρθει εδώ,
μιλάμε για παραλλαβή κάπου στην βδομάδα 7 ~12 4ου.
...είδωμεν!
Να ρωτήσω και 'γω με τη σειρά μου αν μπορεί κάποιος να μας πει (από δική του εμπειρία) αν θα έρθει κατ' ευθείαν σε μένα με την courier ή έχει κάποια άλλη διαδικασία; (είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι από Αμερική).
Μπορεί να έρθει με courier κατευθείαν σε σένα. Μπορεί να έρθει και μέσω ΕΛΤΑ αλλά να εύχεσαι (κι αυτό περιμένουμε όλοι με αγωνία) να μη πάει στο τελωνείο!

Reaction score
0
Σήμερα έστειλα email για την εξέλιξη της παραγγελίας μου
μετά την χρέωση της πιστωτικής και πήρα την εξής απάντηση

We start shipping from our China office today. Please give us 1 or 2 days time to update the tracking number to your Google Checkout account.

HV

Reaction score
0
Απο τελωνειο περναει ασχετα αν ειναι με ΕΛΤΑ η Courier. Απλα αν ερθει με Courier η εταιρεια αναλαμβανει να το περασει απο Τελωνειο και πληρωνεις τα χρηματα στην εταιρεια Courier οταν στο παραδωσει.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Mε ΕΛΤΑ έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να στο σταματήσουν τελωνείο.
Ειδικά απο HongKong και με το ποσό για το οποίο συζητάμε, πρέπει να είσαι πολύ άτυχος για να το σταματήσουν.
Αντίθετα, με courier, ακριβώς επειδή κάνουν οι ίδιοι τον εκτελωνισμό και έχουν κέρδος, δε χάνουν ευκαιρία.

HV

Reaction score
0
Και με ΕΛΤΑ να ερθει θεωρειται πακετο απο εταιρεια και αρα θα παρακρατηθει στο τελωνειο και θα πληρωσει και καπελο εξοδα αποθηκης αφου θα περασει το λιγοτερο 1 μερα πριν παει να το εκτελωνισει.

Ποσο ειναι ακριβως το ποσον χωρις τα εξοδα μεταφορας ?

Reaction score
0
Και με ΕΛΤΑ να ερθει θεωρειται πακετο απο εταιρεια και αρα θα παρακρατηθει στο τελωνειο και θα πληρωσει και καπελο εξοδα αποθηκης αφου θα περασει το λιγοτερο 1 μερα πριν παει να το εκτελωνισει.

Ποσο ειναι ακριβως το ποσον χωρις τα εξοδα μεταφορας ?

179$ --> 114,18 ευρω χωρις έξοδα αποστολής
224$ --> 142,89 ευρω με έξοδα αποστολής

+ τελωνείο... :121:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Νομίζω ήμουν σαφής.
Στην περίπτωση αποστολής από Αμερική, πχ, ένα πακέτο 100 ευρώ δύσκολα θα μπουν στο κόπο να το κοιτάξουν όταν στο στείλουν με απλό ταχυδρομείο (USPS). Το κέρδος που μπορεί να έχουν από τον εκτελωνισμό δεν αξίζει τον κόπο (τους).
Έχω αγοράσει και πολύ ακριβότερα, το ίδιο και φίλοι (π.χ. φίλος πρόσφατα αγόρασε τοροειδή μετασχηματιστή, συνολική αξία $200+, ογκώδες και βαρύ κουτί) και "δεν άνοιξε ρουθούνι". Αντίθετα με UPS και Fedex σταματάνε και δέματα των 60-70 ευρώ.
Τους τελευταίους δύο μήνες πρέπει να έχουμε κάνει 7-8 παραγγελίες από Αμερική και HongKong, αξίας μέχρι και πάνω απο $200 (ο μετασχηματιστής που λέγαμε) και, επειδή φροντίζαμε να φεύγουν μόνο με USPS δεν μας σταμάτησαν τελωνείο ποτέ.

HV

Reaction score
0
Ισως να αποτελειτε εξαιρεση η ισως να μην ασχολουνται με πραγματα οπως μετασχηματιστες. Τον λογο δεν μπορω να τον γνωριζω. Εγω ξερω πως για πραγματα αξιας Ανω των 20ε μπορουν να σου βαλουν εξοδα τελωνειου βαση νομου.
Παντως σε αξιας 115ε πραγμα μπορουν μαζι με τα εξοδα αποθηκης να του παει και 60ευρω αν πεσει φυσικα σε καποιον γραφειοκρατη τελωνειακο.

Reaction score
0
Νομίζω ήμουν σαφής.
Στην περίπτωση αποστολής από Αμερική, πχ, ένα πακέτο 100 ευρώ δύσκολα θα μπουν στο κόπο να το κοιτάξουν όταν στο στείλουν με απλό ταχυδρομείο (USPS). Το κέρδος που μπορεί να έχουν από τον εκτελωνισμό δεν αξίζει τον κόπο (τους).
Έχω αγοράσει και πολύ ακριβότερα, το ίδιο και φίλοι (π.χ. φίλος πρόσφατα αγόρασε τοροειδή μετασχηματιστή, συνολική αξία $200+, ογκώδες και βαρύ κουτί) και "δεν άνοιξε ρουθούνι". Αντίθετα με UPS και Fedex σταματάνε και δέματα των 60-70 ευρώ.
Τους τελευταίους δύο μήνες πρέπει να έχουμε κάνει 7-8 παραγγελίες από Αμερική και HongKong, αξίας μέχρι και πάνω απο $200 (ο μετασχηματιστής που λέγαμε) και, επειδή φροντίζαμε να φεύγουν μόνο με USPS δεν μας σταμάτησαν τελωνείο ποτέ.
φίλε συντονιστή γκαντεμιά ίσως, μια και παρήγγειλα πριν από αυτό το post! αν παρήγγελνα τώρα θα έλεγα να το στείλουν με USPS!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγω ξερω πως για πραγματα αξιας Ανω των 20ε μπορουν να σου βαλουν εξοδα τελωνειου βαση νομου.
Κι εγώ το ξέρω αυτό, αλλά νόμιζα μας ενδιέφερε τι γίνεται στην πράξη. Δεν είναι δα και ο πρώτος νόμος που δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα στη χώρα μας (αλλά δε γκρινιάζουμε γιατί είναι από τις λίγες περιπτώσεις που αυτό είναι υπέρ μας).

nzg

Reaction score
0
Νομίζω ήμουν σαφής.
Έτσι ακριβώς και μάλιστα θα έλεγα ότι με Fedex έχεις λιγότερες πιθανότητες από τη UPS. Νομίζω πως επειδή το ποσό δεν είναι μεγάλο και το κουτί ελαφρύ δε θα ασχοληθούν.
Πάντως σε περίπτωση εκτελωνισμού η αξία είναι η συνολική με τα μεταφορικά και μετά αρχίζουν:

Σας δίνω ένα παράδειγμα εξόδων στο τελωνείο που πλήρωσα στις αρχές του χρόνου για ποσό 324 δολλάριων + 90 δολλάρια μεταφορικά:

φ.π.α. –δασμοι 102,00 ευρώ
τελωνειακα εξοδα(δετε-εεπα) 6,52 ευρώ
προληπτικη εκτελωνιστη 3,70 ευρώ
εκδοση διατακτικης 29,75 ευρώ
εναποθεση – διαχειριση φορτιου 23,00 ευρώ
αμοιβη εκτελωνιστη 52,00 ευρώ (αν δε τη πληρώσεις τρως χαλαρά μια μέρα στο τελωνείο)

σύνολο 216,00 ευρώ

Reaction score
3
216,00 ευρώ?

Φίλε μας έκανες την καρδιά περιβόλι... :133:

ΤΙ ????
216 € τελωνειο ???
οχι ρε παιδια ..αποκλείεται...
εγω πριν απο 2 χρονια αγορασα κατι απο αμερικη και πληρωσα
τελωνειο 22 € για αξια 190 $....

Reaction score
0
Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας τα γραφόμενα των παραπάνω φίλων, θα πληρώσουμε απο 0 έως 70 ευρώ ανάλογα με το αν θα σταλεί με USPS ή κούριερ και από το αν και πως θα το προσέξουν στο τελωνείο!
με άλλα λογια: Ελλάς το παράλογο μεγελείο των καρεκλοκένταυρων χαρτογιακάδων!

HV

Reaction score
0
Παιζει ρολο το τι φερνεις, το κατα ποσο ο τελωνειακος το εχει στην λιστα πραγματων και κατα ποσο θελει να σε πελεκισει.

Reaction score
0
Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας τα γραφόμενα των παραπάνω φίλων, θα πληρώσουμε απο 0 έως 70 ευρώ...
Ο φίλος nzg τα έβγαλε σούμα 200+ ευρώ στο παράδειγμα του..:140:

Reaction score
118
Mε δηλωμενη αξια 300$ για αγορα deck απο Αμερικη εδωσα αλλα 90ευρω(δασμοι,φπα,αμοιβη εκτελωνιστη,μεταφορικα Αθηνα-Κρητη κ.λ.π.).

Reaction score
0
παιδια εχει δει κανεις καμια διαφορα στο google checkout?αυτη τη βδομαδα δεν ειποτηθετε οτι θα ξεκιναγανε να στελνουν?εμενα ακομα not yet shipped μου γραφει...

Reaction score
0
Great news! Your order has shipped, and should arrive soon. Your credit card has successfully been charged for this order. (DHL package) !

Το Popcorn ερχεται...
και μάλιστα ξεκίνησε από 31/3 και είναι ήδη στην γερμανία!

Tracking history...:135: here
:135:

Βέβαια έρχεται με DHL και αυτό δεν είναι καλός οιωνός για το
τελειωνειο, νομιζω... είδωμεν σε λίγες μερες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.343
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian