POWER BUY φορητού GPS

Reaction score
41
Απάντηση: Re: POWER BUY φορητού GPS

Αφού διευκρινίστηκε ότι ο επεξεργαστής είναι πλέον χρονισμένος στα 400MHz γιατί στο μενού λέει ακόμα 300MHz;
Κατ' αρχήν καλορίζικο!!! Καλές διαδρομές :happy_4: :cool_4:
Θέλουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις!!! :cool_4:

O Φώτης (Σωτηριάδης) μου έχει πει σαφέστατα ότι είναι χρονισμένος στα 400MHz.
Κάνε ένα τηλέφωνο να τον ρωτήσεις για να είσαι 100% σίγουρος......

Αν και η συσκευή που είχα δοκιμάσει ήταν από τις πρώτες (στα 300MHz) ήταν άψογη οπότε μάλλον θεωρητική είναι η ερώτηση και όχι ουσίας.:happy_6:

Reaction score
41

Εμενα οχι....:cry: Γιατι? Μαζι δεν θα ερχοντουσαν λογικα?

Μήπως πήραν τηλέφωνο και δεν σε βρήκαν??
Πάρε ένα τηλέφωνο στην εταιρία courier να το παραλάβεις σήμερα ή αύριο.
Να μας πει ο Κωνσταντίνος (cospan) ποια εταιρία είναι και να τους τηλεφωνήσεις......:happy_6:

Reaction score
41

Καλημέρα Γιάννη χθες το απογευμα παρέλαβα το Atlas απο τον κ.Σωτηριάδη και σημερα το πρωι έκανα την πρώτη μου διαδρομή (Πειραιάς-Οινόφυτα).
Πολυ καλες οι πρώτες εντυπώσεις αλλά θα επανέλθω μετά το ΣΚ, αφού θα το έχω επεξεργαστεί λίγο καλύτερα . (Επειδή το καλοκαίρι δουλεψα το MIO C520 για καμια 10αρια μέρες, θα έχω και ένα μέτρο συγκρισης για το ATLAS)

Φιλικά Δημήτρης

Καλορίζικο!!!!!! Καλές διαδρομές........:cool_4: :happy_4:
Θέλουμε σύγκριση ανάμεσα στα μηχανήματα!!!
Και φωτογραφίες.....:cool_4:

Reaction score
0
Μόλις επικοινώνησα με τον κ. Σωτηριάδη (18.00 ώρα Σάμου χα-χα) ο οποίος μου ανέφερε οτι χρονίστηκε στα 300 για λόγους οικονομίας μπαταρίας. Σε απόδοση κατά την πλοήγηση δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ 300 - 400. Εάν πάντως κάποιος θέλει μπορεί να πάει το μηχάνημα και να χρονιστεί στα 400.

Reaction score
41

Κατ' αρχήν καλορίζικο Μάνο!!!
Καλές διαδρομές και χωρίς δυσκολίες (θα βοηθήσει το Atlas σε αυτό...) :cool_4:

Καταρχήν (και παράλειψή μου που δεν το ανέφερα προηγουμένως) ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη για τη διοργάνωση και την επιτυχή περάτωση.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! :-D :roll: :oops:

Λοιπόν από το λίγο που έπαιξα χτες διαπίστωσα τα εξής:

- Οι βασικές λειτουργίες πολύ εύχρηστες και παίζουν πολύ καλά απ' ό,τι βλέπω. Δηλαδή πλοήγηση, χάραξη διαδρομής, αλλαγή διαδρομής απ' την προδιαγεγραμένη (υπολογίζει τη νέα γρήγορα και δε χάνεσαι), φωνητικές εντολές κτλ. κτλ. Ενδιαφέρον έχει και η δυνατότητα εξαίρεσης δρόμων (π.χ. κέντρο) που είναι πολύ χρήσιμο (αν δε θες να περάσεις από κέντρο πχ. λόγω δακτυλίου). Το καταλαβαίνω ότι οι πιο πολλές είναι αυτονόητες λειτουργίες, αλλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει αντίστοιχη συσκευή οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
'Οταν συνηθίσεις το χειρισμό και τα κόλπα της θα δεις πόσο απλά θα σου φαίνονται.
Και θα μπορείς να κάνεις κολπάκια που θα σου κάνουν την οδήγηση σε δύσκολες διαδρομές παιχνιδάκι!!!

Εκτός από την αποφυγή δακτυλίου πολύ χρήσιμη είναι και η αποφυγή της (ακριβής) Αττικής οδού ή κάποιων περιφερειακών.
Χώρια που μπορείς και από μόνος σου να δηλώσεις συγκεκριμένες οδούς αποφυγής (πχ να αποφεύγεις τους δρόμους που κινείται ο Νώε.....:cool_11: :cool_11: )

Τώρα τι θα μ' άρεσε να υπήρχε παραπάνω (κάποια ίσως μπορούν να γίνουν αλλά δεν τα έχω βρει ακόμα - ουστιαστικά 2-3 ώρες έχω ασχοληθεί):

- Δυνατότητα κατά την πλοήγηση να μην είχε τόσες πληροφορίες. Η οθόνη είναι μεγάλη μεν αλλά με τις επιπλέον πληροφορίες (ταχύτητα οχήματος, ώρα κτλ.) μικραίνει αρκετά ο ωφέλιμος χώρος. Αυτό θα ήταν και ακόμα χρησιμότερο κατά τη διάρκεια χαραγμένης διαδρομής (στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται η υπολοιπόμενη απόσταση και ο χρόνος που μας μένει). Γενικά θα μου άρεσε να επιλέγω εγώ τι θα εμφανίζεται από πληροφορίες στην οθόνη και τι όχι.
Και εμένα με ψιλοχαλάει η υπερπληροφόρηση αλλά δυστυχώς είναι θέμα του Destinator 6. Οπότε δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. Όμως φαντάσου το ίδιο σε μια οθόνη 3.5".........Εκεί θα ήταν ακόμα χειρότερα......Θα το συνηθίσεις.
Όταν έχεις δηλώσει συγκεκριμένη θέση προορισμού, στην πάνω οριζόντια μπάρα (πάνω από τον χάρτη) θα βλέπεις σε πόση απόσταση από εκεί που βρίσκεσαι θα έχεις αλλαγή κατεύθυνσης. Και συνήθως και πληροφορία που μπορεί να διαβάσεις σε κάποια ταμπέλα του δρόμου. Πχ αν σε 3km θα πρέπει να στρίψεις αριστερά (και να περάσεις από ένα χωριό με το όνομα Σταυρόπουλο :happy_8: και το οποίο εμφανίζεται στην ταμπέλα της εθνικής) τότε στο πάνω μέρος εμφανίζει το μύνημα: Σταυρόπουλο, 3Km και ένα βέλος που δείχνει αριστερά.

Στην κάτω μπάρα τώρα δείχνει διάφορες πληροφορίες.
Πέρα από την ώρα και μπαταρία-φόρτιση-δορυφόροι (αριστερά και δεξιά της μπάρας) έχει και το μεσαίο πλαίσιο όπου μπορείς να δεις πόσα km απομένουν μέχρι τον προορισμό σου. Αν πατήσεις εκεί με το δάκτυλό σου θα αλλάξει και θα σου δείξει την οδό που κινείσαι. Αν ξαναπατήσεις θα σου δώσει μια ένδειξη σε πόση ώρα περίπου θα φθάσεις (όχι ακριβείας...Περίπου). Αν ξαναπατήσεις θα σου δείξει την ταχύτητα που κινείσαι (βλέπεις έτσι και την απόκλιση του κοντέρ του αυτοκινήτου σου) και αν ξαναπατήσεις το υψόμετρο κ.ο.κ
Το υψόμετρο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές σε κανένα GPS. Υπάρχει μια απόκλιση -+20m νομίζω......:crazy_1:

- Δε βλέπω να εμφανίζεται η οδός στην οποία κινούμαι (παρά μόνο αν την πετύχω στο χάρτη). Αυτό ρυθμίζεται κάπως; Επίσης το υψόμετρο δεν είμαι σίγουρος πώς το βλέπουμε. Κάποια στιγμή το πέτυχα, αλλά μετά... χάθηκε.
Για αυτά (οδός που κινείσαι, υψόμετρο κ.ο.κ έχω απαντήσει ακριβώς από πάνω. Πάτα επαναλαμβανόμενα το μεσαίο πλαίσιο στην κάτω μπάρα (κάτω από τον χάρτη):happy_6: :happy_4:

- Το μεγάφωνο σε πλήρη ένταση είχε λίγο παραμορφωμένο ήχο. Δεν μπορούσα να καταλάβω πολύ καλά τι έλεγαν στις οδηγίες. Βέβαια δε χρειάζομαι τόση ένταση, σε μικρότερη κλίμακα είναι μια χαρά (δεν ακούγεται υπερβολικά δυνατά ενώ η φωνή είναι πολύ καθαρότερη). Παρόλαυτά για κάποιον που θα θέλει πλήρη ένταση αυτό είναι ένα μείον.

Δεν χρειάζεται να έχεις την ένταση στο τέρμα. Ένα κλικ κάτω και ακούγεται και σωστά και δυνατά. Στο TiBO πχ είναι πιο αδύναμο το ηχείο....:cool_4:

- Επίσης βλέπω έχει ρυθμιζόμενες ομάδες προειδοποιήσεων. Η κάθε ομάδα περιλαμβάνει πολλές καταχωρίσεις. Απ' ό,τι είδα γίνεται να απενεργοποιήσεις κάθε μία καταχώριση ξεχωριστά, αλλά επειδή δεν έχω καμία διάθεση να πηγαίνω σε κάθε μία (είναι κι ένα σωρό!) δεν ξέρω αν παίζει ν' απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για όλη την ομάδα μαζί.

Πχ....
Μπαίνεις στη λίστα των ομάδων. Βλέπεις τα βενζινάδικα. Αν κάνεις κλικ στο κουτάκι αριστερά από τη λέξη βενζινάδικα θα εμφανίζονται όλα τα βενζινάδικα. Αν όμως πατήσεις πάνω στη λέξη βενζινάδικα θα μπεις στην λίστα των εταιριών. Οπότε (πχ) επιλέγεις την Shell (κάνεις κλικ στο κουτάκι αριστερά από την λέξη Shell) και σε όλη την Ελλάδα θα εμφανίζονται τα σηματάκια της Shell. :happy_4: :bravo:
Αλλά.....
Υπάρχει κι άλλη δυνατότητα.
Αν πχ είσαι σε μια περιοχή και θες να βρεις το κοντινότερο Shell μπαίνεις στην
ομάδα, πατάς βενζινάδικα, πατάς Shell και σου βγάζει μια λίστα με βενζινάδικα της Shell που βρίσκονται στην περιοχή σου. Αν πατήσεις πάνω σε ένα από αυτά θα σου κάνει πλοήγηση μέχρι εκεί. :bravo:

Συμβουλή - Tip: Μην παραφορτώσετε το μηχάνημα με ειδοποιήσεις γιατί ίσως να κουράζει τον επεξεργαστή..... :cool_4: :happy_6:

- Όσο για τη μπαταρία: δεν έχω προλάβει να δω αυτονομία, αλλά είναι λίγο κουφό ότι δε σου λέει πότε έχει φορτιστεί πλήρως. Το έβαλα στην πρίζα για περισσότερο από 9ωρο και πάλι έδειχνε να φορτίζει (έχει ένα δείκτη σαν τη μπάρα φόρτισης στα κινητά που γεμίζει-αδειάζει συνεχώς... ε δε σταμάτησε κάποια στιγμή στο full για να καταλάβω ότι είναι πλήρως φορτισμένο - εκτός πια, τι να πω, αν χρειάζεται πάνω από 9 ώρες!). Πάντω όταν το έβγαλα απ' την πρίζα φαινόταν πλήρως φορτισμένο (αλλά και πάλι θα μπορούσε η μπάρα να έχει ανέβει τέρμα χωρίς να έχει φορτίσει 100%). Δεν ξέρω, ίσως υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη για να δω πότε έχει τελειώσει η φόρτιση (πάντως και το λαμπάκι στο φορτιστή ήταν συνεχώς κόκκινο, θα περίμενα να γίνει πράσινο με πλήρη φόρτιση).
Αν το έχεις στην πρίζα το βράδυ (όσο κοιμάσαι) το πρωί θα έχεις τόση ενέργεια στην μπαταρία που θα σε φτάσει τουλάχιστον για όλη τη μέρα.
Ναι αυτό με την μπάρα που δεν σταματά να σου δείχνει φόρτιση είναι περίεργο αλλά όχι ανησυχητικό. Οποιαδήποτε φόρτιση πάνω από 3 με 4 ώρες είναι αρκετή για πλήρη φόρτιση. Ααα......Μπορείτε να φορτίζετε το Atlas και μέσω της USB του PC σας....:happy_4:

Εν γένει, αν και φαίνεται να γράφω πιο πολλά αρνητικά από θετικά, το αντίθετο ισχύει. Άλλωστε τα μείον είναι στις λεπτομέρεις που δεν πολυπροσέχει κανείς ενώ τα συν είναι οι πιο χρήσιμες λειτουργίες. Βέβαια έχω πολλά να δω ακόμα καθώς δεν έχω ψάξει πράγματα όπως σημεία ενδιαφέροντος κτλ.

Πίστεψέ με....Έχεις πολλά να ανακαλύψεις. Θα ψάχνεσαι για πολύ καιρό......:cool_4: "happy_1"

Θέλω να δω ακόμα αν μπορείς να ψάξεις πχ. για μια παραλία. Υπάρχει δυνατότητα καθορισμού τέτοιου προορισμού ή πρέπει να "στοχεύουμε" σε διεύθυνση ή πόλη;
Είσαι σε μια πόλη. Και θες να πας σε μια κοντινή παραλία. Ξεζουμάρεις τον χάρτη και με κίνηση του δάκτυλου στην οθόνη (γλίστρημα όχι πάτημα) μεταφέρεις τον χάρτη προς την παραλία. Αν και με ένα ξεζουμάρισμα μπορείς να την βρεις.
Όταν βρεις τη θέση, πατάς με το δάκτυλο εκεί και σου εμφανίζει μια καρτέλα. Επιλέγεις προορισμό (ή κάτι τέτοιο...Δε θυμάμαι ακριβώς) και ξεκινά η πλοήγηση......Voila!!!!:crazy_3: :crazy_3:

Ακούω......
Έχουμε κάτι άλλο????:happy_4: :happy_4:

Reaction score
41

Μόλις επικοινώνησα με τον κ. Σωτηριάδη (18.00 ώρα Σάμου χα-χα) ο οποίος μου ανέφερε οτι χρονίστηκε στα 300 για λόγους οικονομίας μπαταρίας. Σε απόδοση κατά την πλοήγηση δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ 300 - 400. Εάν πάντως κάποιος θέλει μπορεί να πάει το μηχάνημα και να χρονιστεί στα 400.

Μπράβο!!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!! :bravo:

Δεν τα προλαβαίνω όλα εγώ!!! :cool_4:
Πάντως όπως είπε και ο Φώτης (και το ανέφερα και πιο πάνω) στην πλοήγηση αποκλείεται να προβληματιστείτε, ανεξάρτητα αν είναι ρυθμισμένος στα 300 ή στα 400MHz.....
Πχ το TiBO μου, είτε στα 300 (αρχικά) είτε στα 400MHz είναι το ίδιο γρήγορο.
Και συνεπώς και το Atlas...

Reaction score
0
πολυ καλη οθονη , αλλα μετριας ευαισθησιας (απογοητευτικα μετριας θα ελεγα) δεκτης gps (αν και ειναι sirf star 3) σε σχεση ακομα και με το παλιο μου Ν520.

δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε , μαλλον απογοητευτικα απο τις δυνατοτητες του δεκτη του...

και ασχολουμαι με το gps πανω απο 3 χρονια και εχω δοκιμασει πανω απο 10 μηχανηματα....

το μονο που αξιζει σε σχεση με ολα τα προηγουμενα ειναι η φωτεινοτητα της οθονης του.

δοκιμασα και επανεκκινηση του αλλα μηδεν βελτιωση....

επισης απο οτι ειχε λεχθει η cpu θα ηταν χρονισμενη στα 400 και οχι στα 300Mhz , αλλα τελικα στα 400 θα δουλευε υπερχρονισμενη και οχι σε κανονικη λειτουργια, οποτε αλλο ενα φαουλ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

(μηπως ενδιαφερεται κανενας για αγορα του απο εμενα?)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Reaction score
0
ΣΕ συγγριτικο Ν520 , Χ500, Α701 και ατλας το ενα διπλα στο αλλο μετα απο μιση ωρα τα 2 πρωτα ειχαν λοκαρει απο το πρωτο λεπτο 10-11 δορυφορους , το 3ο ειχε 8 σε 2 λεπτα και το ατλας 3-4 με το ζορι και εντελως οριακα...(χρειαζονται τουλαχιστον 4 για πλοηγηση).

(σε παραθυρο 1ου οροφου με το ατλας να βρισκεται εξω εξω)

Reaction score
41
πολυ καλη οθονη , αλλα μετριας ευαισθησιας (απογοητευτικα μετριας θα ελεγα) δεκτης gps (αν και ειναι sirf star 3) σε σχεση ακομα και με το παλιο μου Ν520.

δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε , μαλλον απογοητευτικα απο τις δυνατοτητες του δεκτη του...

και ασχολουμαι με το gps πανω απο 3 χρονια και εχω δοκιμασει πανω απο 10 μηχανηματα....

το μονο που αξιζει σε σχεση με ολα τα προηγουμενα ειναι η φωτεινοτητα της οθονης του.

δοκιμασα και επανεκκινηση του αλλα μηδεν βελτιωση....
Κατ' αρχήν με 'γεια το Atlasnavi.
Καλά χιλιόμετρα και καλές διαδρομές :cool_4:

Πάμε παρακάτω....
Bιάζεσαι Βαγγέλη!!
Αν ασχολείσαι 3 χρόνια με τα Gps πρέπει να ξέρεις ότι τα PNA χρειάζονται τις πρώτες 3-4 φορές ενεργοποίησης (δηλ. την πρώτη μέρα για παράδειγμα) υπομονή μέχρι να κλειδώσει τους δορυφόρους.
Είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις υπομονή 1-2 μέρες (και το ενεργοποιείς καθημερινά) θα δεις πολύ μεγάλη βελτίωση στο θέμα "κλείδωμα δορυφόρων"

Πάμε παρακάτω.
Αξιόπιστο σήμα δεν σημαίνει κλείδωμα 10-11 δορυφόρων. Ακόμα και με το ελάχιστο των 4 δορυφόρων, αν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει θα έχεις σωστή πλοήγηση παντού. Και το Atlas θα κλειδώσει στην αρχή 4 δορυφόρους (και κυρίως τις πρώτες φορές ενεργοποίησης) αλλά μετά θα τους αυξήσει....
Έναν πλοηγό τον βλέπουμε σαν σύνολο.
Χρειαζόμαστε και καλό σήμα (προφανές) αλλά και πολλά άλλα.
Καλή οθόνη, ματ επίστρωση για να μη γυαλίζει, μεγάλο μέγεθος οθόνης, καλό λειτουργικό και κυρίως όλα αυτά να συνδυάζονται σωστά και το πακέτο να δουλεύει.
Έχω δει πολλές φορές super μηχανήματα (συνήθως pda) με εξωτερικούς δέκτες gps και όχι υπερφορτωμένα και τελικά ο συνδυασμός μηχανήματος- λειτουργικού και χαρτών να μην δίνει σωστή πλοήγηση. Παρ' όλο που υπήρχε σωστό κλείδωμα δορυφόρων.
Δούλεψέ το όσο θες.
Βγάλ' του το λάδι.
Είμαι σίγουρος ότι την Δευτέρα θα έχεις αλλάξει γνώμη......
Στα χέρια σου είναι το μηχάνημα, βρες χρόνο να δοκιμάσεις τα πάντα......

επισης απο οτι ειχε λεχθει η cpu θα ηταν χρονισμενη στα 400 και οχι στα 300Mhz , αλλα τελικα στα 400 θα δουλευε υπερχρονισμενη και οχι σε κανονικη λειτουργια, οποτε αλλο ενα φαουλ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

(μηπως ενδιαφερεται κανενας για αγορα του απο εμενα?)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Την απόφαση για ρύθμιση του επεξεργαστή στα 300MHz την πήρε ο αντιπρόσωπος (Φώτης Σωτηριάδης)
Ξέρω (είμαι σίγουρος) ότι το μηχάνημα στα 300MHz δουλεύει άψογα στο θέμα πλοήγησης (ταχύτατο, αξιόπιστο). Και στα 400MHz οι διαφορές θα ήταν ελάχιστες. Και για να τις καταλάβει κανείς (αν τις καταλάβει) θα πρέπει να έχει δύο μηχανήματα ταυτόχρονα (που και πάλι μπορεί να μην έβγαζε άκρη)

Εγώ όταν ξεκίνησα το θέμα power buy είχα πολλές επικοινωνίες με τον αντιπρόσωπο (Φώτη Σωτηριάδη) και σε μία από αυτές μου είχε πει ότι τα μηχανήματα που θα παραλάβει από Γερμανία τον Σεπτέμβρη θα ήταν ρυθμισμένα στα 400MHz.
Και αυτό έγραψα.
Ενδιάμεσα ο Φώτης βρέθηκε με τους Γερμανούς (στην έκθεση) και πιθανότατα να του είπαν ότι προτίμησαν τα 300 από τα 400 για λόγους μπαταρίας ή κάτι άλλο.
Θεωρώ ότι θα άξιζε να το συζητήσουμε αν υπήρχε πρόβλημα.
Παρ' όλα αυτά μπορείς πολύ απλά να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα με τον Φώτη και:
1. Ζήτα του να σου εξηγήσει γιατί επέλεξαν την ρύθμιση στα 300 και όχι στα 400MHz
2. Αν δεν σε καλύπτει η απάντησή του πήγαινε το μηχάνημα εκεί να στο ρυθμίσουν δωρεάν στα 400MHz.

Αν μετά από όλα αυτά υπάρχει πρόβλημα να μας το αναφέρεις για να δούμε εν τέλει τι σε προβληματίζει......

Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα ποιον κατηγορείς για φάουλ.
Λες χαρακτηριστικά ότι " φαουλ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..."
Όσες αναφορές έγιναν ήταν με βάση τις προδιαγραφές που πήραμε από την αντιπροσωπεία. Σε όποιο προσπέκτους και αν διαβάσεις, στα μικρά γράμματα υπάρχει σημείωση ότι "τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση"
Παρ' όλα αυτά μπορείς να πας μέχρι την αντιπροσωπεία και να το ρυθμίσεις εκεί που θες (στα 400MHz)

Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσεις:
-Ποιος έκανε το φάουλ (και για τι ακριβώς τον κατηγορείς)
-Ποιο άλλο φάουλ έκανε (γιατί μίλησες για "άλλο ένα φάουλ")

Reaction score
0
Kαλησπερα απο Παργα
Παρελαβα τα μηχανακια σημερα και δυστυχως δεν εχω τον χρονο να τα περιεργαστω καθολου.
Λογω εργασιας τα ταξιδια και η χρηση τους μετατιθονται για μετα τον Οκτωβριο.
Θελω ομως μεσω αυτης της σελιδας να ευχαριστησω τον Κυριο Δημητροπουλο για την πολλη καλη οργανωση του POWER BUY.
Eπισης τον αντιπροσωπο Κυριο Φ.Σωτηριαδη για την βοηθεια του.
Ευχομαι καλα ταξιδια για ολους εμας που τα αποκτησαμε

Reaction score
41
Αντώνη καλορίζικα. :crazy_3: :cool_4:
Καλές διαδρομές.
Θα ήθελα τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά (και φωτογραφίες αν είναι δυνατόν).

Reaction score
0
1. συμφωνω οτι αν η cpu δουλευε στα 400 αντι στα 300 Mhz η διαφορα που θα βλεπαμε θα ηταν μικρη...
αλλα απο την στιγμη που ο ελληνας αντιπροσωπος διαβεβαιωνε μεσα απο το forum οτι θα ερχοταν στα 400 και δεν βγηκε νατο διορθωσει αν εκανε καποια "αλλη" συμφωνια με τους Γερμανους τοτε πιστευω οτι ειναι "φαουλ"...

2. το chipset sif 3 οπως ξερουν οσοι εχουν ασχοληθει με την λειτουργια του "αποθηκευει " τα δεδομενα των δορυφορων και μολις ενεργοποιηθει τα συγγρινει με τα νεα που εχει λαβει και αν ο χρονος που εχει μεσολαβησει βαση καποιων αλγοριθμων ειναι μικρος και τα δεδομενα ιδια λοκαρει σχεδον αμεσα..
αν ομως δεν εχει λειτουργησει ο δεκτης για μεγαλο χρονικο διαστημα ή εχει μετακινηθει σε αλλη χωρα και το ξανανοιξουμε ή κανουμε hard reset στο μηχανημα τοτε ξεκιναει την διαδικασια λοκαρισματος απο την αρχη.

αυτο σημαινει μεγαλο χρονο αρχικου λοκαρισματος.

μετα το λοκαρισμα ομως δεν ισχυει οτι την 1η μερα θα πιανει 3 δορυφορους , την 2η 5 και την 3η 10 αν ειναι στο ιδιο σημειο μετρησης παντα...

αυτο πραγματικα πρωτη φορα το ακουω και μαλιστα δεν αναφερεται σε καμια βιβλιογραφια κανενος κατασκευαστη chipset sirf στον κοσμο.

αντιθετα δεν αναγραφεται η ευαιασθησια του εν λογω δεκτη.

υπαρχουν δεκτες sirf star 3 με ευαιασθησια -140dbm εως -168dbm..
οπως καταλαβαινεις η ολοκληρωση του -168 δινει πολυ καλυτερα αποτελεσματα ευαισθησιας σε συναρτηση με τους αλγοριθμους προγραμματισμου.

οποτε αν εχουμε 4 μηχανηματα ολα μετα απο hard reset (δηλαδη σαν να ενεργοποιουνται για πρωτη φορα) και τα 3 λοκαρουν σχετικα ευκολα σε πανω απο 7 δορυφορους ενω το 4ο πασχιζει να δωσει 4 για ενα εχει την ενδειξη αξιοπιστο σημα gps ωστε να μπορεσει να κανει πλοηγηση τοτε , λθπαμαι αλλα το εν λογω μηχανημα εχει πολυ μικροτερη ευαισθησια σε δυσκολες συνθηκες απο τα υπολοιπα.

γιατι κατω απο καθαρο ουρανο και το ποιο αναισθητο design θα αποδωσει, σε στενα δρομακια ομως με πολυκατοικιες και αλλες τετοιες δυσκολες συνθηκες ληψης ποσο σιγουρος εισαι οτι χωρις εξωτερικη κεραια θα εχεις ληψη?

επισης η διαμορφωση της βασης δεν ειναι πολυ λειτουργικη στο βαλε-βγαλε..
υπαρχουν πολυ πιο πρακτικες υλοποιησεις στην αγορα...

αυτα τα λιγα και αν θελετε μπορω να επανελθω για περαιτερω τεχνικες λεπτομερειες...

και χωρις να θελω να κατηγορησω κανενα..
απλα εκφραζω τις αποψεις μου...
και δυστηχως ειναι η πρωτη φορα που αγορασα ενα τετοιο μηχανημα χωρις να το εχω δοκιμασει ο ιδιος ...
και γιαυτο βεβαια δεν κατηγορω κανεναν...απλα το εν λογω μηχανημα με απογοητευσε...
μονο η οθονη μου ειναι πραγματικα πολυ καλη αλλα οπως ειπα το μεγεθος της θα ηταν για αναλυση 640 χ 480 τελειο....

Reaction score
3
Μήπως θα είχες την καλοσύνη επειδή είσαι πολύ επικριτικός απέναντι στο προϊόν και επειδή ο Δημητρόπουλος και η εταιρία που μας έδωσε το GPS παρουσιάζονται εδώ μέσα με την επωνυμία τους και όχι με κάποιο ψευδώνυμο να μας πεις ποιος είσαι. Στα λέω αυτά επειδή το δικό μου μηχάνημα λειτουργεί πολύ καλά, καλύτερα από το N560 το οποίο είχα στην κατοχή μου. Με το πρώτο άνοιγμα είδε 7 δορυφόρους μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Αυτό σε πεζοδρόμιο σε δρόμο με πλάτος λιγότερο από 9 μέτρα από ρείθρο σε ρείθρο και 20 μέτρα πολυκατοικίες δεξιά και αριστερά. Ούτε στην κορυφή του Ολύμπου ήμουν ούτε στη μέση του Ωκεανού. Σε καθαρά αστικές συνθήκες.
Περιμένω αιτιολογημένη απάντηση από εσένα διότι το να κακολογείς με αυτό τον τρόπο και το Συντονιστή που οργάνωσε το power buy και το προϊόν το θεωρώ ανήθικο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: POWER BUY φορητού GPS

Μήπως πήραν τηλέφωνο και δεν σε βρήκαν??
Πάρε ένα τηλέφωνο στην εταιρία courier να το παραλάβεις σήμερα ή αύριο.
Να μας πει ο Κωνσταντίνος (cospan) ποια εταιρία είναι και να τους τηλεφωνήσεις......:happy_6:
ACS, αλλά δεν πήραν τηλέφωνο. Απλά ήρθαν από το μαγαζί. Μήπως πέραναν από τη διεύθυνση που έχεις δηλώσει και δεν σε βρήκαν; Επίσης μήπως είσαι σε περιοχή εκτός κέντρου;

Reaction score
0
Μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας την αλλαγή αυτή; Αν πρέπει να το στείλουμε ξανά στην Αθήνα και πάλι πίσω θα μας βγουν άλλα 20-30 Ευρώ. Αναρωτιέμαι, αφού είχε συμφωνηθεί ότι θα είναι χρονισμένα όλα τα μηχανήματά μας στα 400 γιατί μας το έστειλαν στα 300; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοση, αλλιώς κανένας δεν θα αγόραζε καινούργιους επεξεργαστές. Θα είχαμε όλοι ακόμα Pentium.

Reaction score
0
Μήπως θα είχες την καλοσύνη επειδή είσαι πολύ επικριτικός απέναντι στο προϊόν και επειδή ο Δημητρόπουλος και η εταιρία που μας έδωσε το GPS παρουσιάζονται εδώ μέσα με την επωνυμία τους και όχι με κάποιο ψευδώνυμο να μας πεις ποιος είσαι. Στα λέω αυτά επειδή το δικό μου μηχάνημα λειτουργεί πολύ καλά, καλύτερα από το N560 το οποίο είχα στην κατοχή μου. Με το πρώτο άνοιγμα είδε 7 δορυφόρους μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Αυτό σε πεζοδρόμιο σε δρόμο με πλάτος λιγότερο από 9 μέτρα από ρείθρο σε ρείθρο και 20 μέτρα πολυκατοικίες δεξιά και αριστερά. Ούτε στην κορυφή του Ολύμπου ήμουν ούτε στη μέση του Ωκεανού. Σε καθαρά αστικές συνθήκες.
Περιμένω αιτιολογημένη απάντηση από εσένα διότι το να κακολογείς με αυτό τον τρόπο και το Συντονιστή που οργάνωσε το power buy και το προϊόν το θεωρώ ανήθικο.

εγω δυστυχως φιλε μου εκανα την δοκιμη στο παραθυρο του διαμερισματος μου και με 4 μηχανηματα ταυτοχρονα.
σε ανοικτο δρονμο ισως να επαιζε καλυτερα, αλλα εγω οπως ειπα ηθελα να δω την συμπεριφορα του σε δυσκολες συνθηκες ληψης.
και επισης χαιρομαι που βλεπω οτι και αλλος ενας φιλος αγοραστης εχει την ιδια γνωμη για τα 400 αντι των 300Mhz.
επισης ο συντονιστης ξερει τα στοιχεια μου , οποτε δεν καταλαβαινω το προβλημα περι ανωνυμιας.
ουσε σε εταιρεια που φερνει τετοια μηχανηματα δουλευω ουτε κατι αλλο πονηρο.
απλα επειδη εχω hobby τα gadget μου αρεσει να τα ψαχνω πολυ...
και αν θελεις μπορουμε να κανουμε την δοκιμη που εκανα εγω και παρουσια σου...τοτε ισως αλλαξεις αποψη...

και φυσικα δεν θελω να προσβαλλω κανενα , ποσο μαλλον τον συντονιστη που κατορθωσε και πετυχε μια τετοια καλη τιμη αγορας. απλα το εν λογω μηχανημα δεν με ικανοποιησε..τι να κανουμε τωρα...
φιλικα βαγγελης

Reaction score
0
επισης θα ηθελα αν ξερει καποιος σε ποιο σημειο αναφερεται ο κωδικος χρησης του προγραμματος destinator γιατι για να δημιουργησεις λογαριασμο στο site της NGI για να μπορω να αναβαθμιζω μονος μου τους χαρτες ή και το προγραμμα απαιτειται ο κωδικος αυτος...

στον φακελλο x-road\navigator\userdata\activation δεν υπαρχει κατι...

για του λογου το αληθες¨:
http://www.ngi.gr/page.php?pageid=44&languageid=2

(ελπιζω να μην κατηγορηθω και για αυτο)

Reaction score
0
και επισης η cpu με στοιχεια της κατασκευαστριας εταιρειας εχει κανονικη συχνοτητα λειτουργιας 300 Mhz και οπως ειναι γνωστο καμια εταιρεια δεν πουλαει μηχανηματα με default ρυθμιση overclock συχνοτητες (400MHz).
και οπως ειναι φυσικο η εταιρεια που φτιαχνει το atlasnavi δεν θα ηταν φυσικο να τα στειλει προρυθμισμενα στα 400Mhz.
το οτι μπορει η εν λογω cpu να υπερχρονιστει αυτο ειναι οντως δυνατο αλλα δεν συνισταται απο την εν λογω εταιρεια που φτιαχνει την cpu.
οπως αναφερεται χαρακτηριστικα καπου στο site της , το overclocking και οι πιθανες συνεπειες στην αποδοση και αξιοπιστια του εξαρτηματος δεν ειναι καλυπτομενα απο τον κατασκευαστη και δεν συνιστωνται.

(οπως και στα pc στο σπιτι μας ισχυει το ιδιο...)

αρα για τον λογο αυτο το εν λογω μηχανημα εχει χρονιστει και σωστα μαλιστα απο την εταιρεια στα 300Mhz.

και θα χαρω να ανακαλεσω αν τεκμηριωμενα κανω λαθος...

Reaction score
3
Κοίτα behos είτε προσπαθείς σκόπιμα να δημιουργήσεις πρόβλημα στην κίνηση που έκανε ο συντονιστής της κατηγορίας, είτε είσαι απλά μικρόνοος. Τον κωδικό τον ψάχνεις πρώτα στα συνοδά της συσκευασίας και όχι δε ξέρω και εγώ που αλλού. Αυτά βέβαια θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κοιτούσε ένας άνθρωπος με στοιχειώδη εξοικείωση με οτιδήποτε έχει φορτωμένο λογισμικό.

Reaction score
0
και επισης η cpu με στοιχεια της κατασκευαστριας εταιρειας εχει κανονικη συχνοτητα λειτουργιας 300 Mhz και οπως ειναι γνωστο καμια εταιρεια δεν πουλαει μηχανηματα με default ρυθμιση overclock συχνοτητες (400MHz).
και οπως ειναι φυσικο η εταιρεια που φτιαχνει το atlasnavi δεν θα ηταν φυσικο να τα στειλει προρυθμισμενα στα 400Mhz.
το οτι μπορει η εν λογω cpu να υπερχρονιστει αυτο ειναι οντως δυνατο αλλα δεν συνισταται απο την εν λογω εταιρεια που φτιαχνει την cpu.
οπως αναφερεται χαρακτηριστικα καπου στο site της , το overclocking και οι πιθανες συνεπειες στην αποδοση και αξιοπιστια του εξαρτηματος δεν ειναι καλυπτομενα απο τον κατασκευαστη και δεν συνιστωνται.

(οπως και στα pc στο σπιτι μας ισχυει το ιδιο...)

αρα για τον λογο αυτο το εν λογω μηχανημα εχει χρονιστει και σωστα μαλιστα απο την εταιρεια στα 300Mhz.

Τα 400ΜΗz δεν είναι υπερχρονισμός. Αντίθετα τα 300 είναι υποχρονισμός. Το TiBo κυκλοφορεί με τον ίδιο επεξεργαστή στα 400.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS