Powerdvd 6

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Από σήμερα είναι διαθέσιμο το νέο powerdvd 6. Είναι η απάντηση στο όντως πολύ καλό windvd 6. Να υπενθυμίσω μόνο ότι το powerdvd 5 ήταν καλύτερο από το windvd 5. Τώρα οι εκδόσεις 6 και των 2 προγραμμάτων αναμένεται να ανταγωνιστούν πάλι.

Το powerdvd 6 παίζει σχεδόν όλα τα video αρχεία που υπάρχουν, φυσικά παίζει hdtv και ενσωματώνει 2 τεχνολογίες πολύ ενδιαφέρουσες:

1. Smart (Adaptive) Video Deinterlacing
2. CyberLink Eagle Vision (CLEV): Video technology for enhancing brightness and colors.

Φυσικά παίζει τα πάντα σχεδόν από audio και υποστηρίζει και 7.1 κανάλια!!!

Δείτε τις διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις εδώ:

http://www.gocyberlink.com/english/products/powerdvd/6/versions_new1.jsp

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Φυσικά στο μεγάλο συγκριτικό του avsite στις 27 του μηνός θα μπορέσουμε να δούμε τις δυνατότητες του powerdvd 6 και να τις συγκρίνουμε με το windvd 6.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Λοιπόν το δοκίμασα χθες το powerdvd 6.

Έχει ουσιαστικά 2 επιλογές στο video.

Ή χρησιμοποιείς το CyberLink Eagle Vision (CLEV) ή χρησιμοποιείς τη διαχείρισης των χρωμάτων όπου έχει διάφορες επιλογές (original theater κλπ) όπως και στην προηγούμενη έκδοση του προγράμματος την 5.

Γενικά χρειάζεται μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από ότι το windvd6 ειδικά στην διαχείριση των χρωμάτων. Ακόμα και με το hardware acceleration.

Το ίδιο το πρόγραμμα προτείνει την χρησιμοποίηση της CyberLink Eagle Vision (CLEV). Όντως στην επιλογή αυτή έχει αρκετό βάθος η εικόνα και πολύ πλούσια χρώματα. Έχει και αυξημένη φωτεινότητα (χωρίς πάντως να καίει τα λευκά) αλλά και καλό contrast δίνοντας μια εικόνα συμπαγή και εντυπωσιακή.

Όμως...

1. Παρατήρησα κάποια προβλήματα στην κίνηση. Είδα λίγο dvd αλλά στην τελετή έναρξης σε hd το φαινόμενο νομίζω ήταν έντονο.

2. Η εικόνα ήταν λίγο υπερβολική. Νομίζω είχε κάποιο πρόβλημα.

3. Ο επεξεργαστής (P4 2.4) έπαιζε στο 70-80% με μόνο αυτό το πρόγραμμα ανοικτό.

4. Μου φάνηκε ότι είχε η εικόνα αρκετό θόρυβο. Τα τεχνουργήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο αρχείο λόγω της συμπίεσης σε xvid νομίζω φαινόντουσαν πιο έντονα από ότι στο windvd6. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στο ότι το CyberLink Eagle Vision (CLEV) αποδίδει περισσότερη λεπτομέρεια. Ίσως δηλ. αυτό τελικά να είναι καλό όταν βλέπουμε απλό dvd.

Δυστυχώς δεν μπορούσα να το συγκρίνω κατευθείαν με το windvd 6 γιατί δεν το έχω στο pc αυτό. Επειδή έχω το elecard mpeg player δεν εγκαθίσταται σωστά το windvd 6. Προτιμώ όμως το elecard γιατί παίζε τα πάντα με ένα απλό κλικ και ανοίγει πολύ γρήγορα. Μιας και πρόκειται για pc το οποίο το χρησιμοποιώ για επεξεργασία video όχι για htpc με βολεύει.

Από την επόμενη εβδομάδα θα εγκαταστήσω και στο hptc το powerdvd 6 και εκεί θα κάνω άμεση σύγκριση.

Ελπίζω ότι και στο συγκριτικό του avsite στις 27 του μηνός θα μπορέσουμε να δούμε και τα 2 προγράμματα σε πλήρη δράση.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσο περισσότερο βλέπω το powerdvd 6 τόσο πιο πολύ μου αρέσει το windvd 6!!!

To μεγάλο πρόβλημά του είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις καμία ρύθμιση όταν έχεις την επιλογή CyberLink Eagle Vision. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να πειράξεις τον προβολέα και αρκετά μάλιστα καθώς η φωτεινότητα και τα χρώματα είναι πολύ υψηλά.

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
Να υπενθυμίσω μόνο ότι το powerdvd 5 ήταν καλύτερο από το windvd 5.
Αυτό απέχει πολύ από τη πραγματικότητα που γνωρίζω: το PowerDVD έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως ο player που με μαγικό τρόπο δημιουργεί artifacts εκεί που δεν υπάρχουν.

Αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη, είναι και η επικρατούσα άποψη στο AVSForum.

Πραγματικά αξίζει να ασχοληθεί μαζί του κανείς περίπου 30 λεπτά σε κάθε έκδοση... τόσο παίρνει για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές!

Και κάτι λίγο άσχετο: η Intervideo έχει πάνω από το 80% του market share στο χώρο της... δεν περιμένω να δω καμία αλλαγή any time soon.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ίσως να έχεις δίκιο Μιχάλη. Απλά το χρησιμοποιούσα το 5 γιατί ήταν πιο λειτουργικό (έπαιζε όλα τα αρχεία) από το windvd 5 και μπορεί να μου είχε μείνει η εντύπωση.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.588
Νεότερο μέλος
Zeppelsound