PowerDVD+LG GGW-H20L+Amoi 42"

Reaction score
0
Καλησπερα σε όλους!
Χρειαζομαι τη βοηθεια σας σε κατι.
Δεν ξερω γιατι αλλα σε καθε αναβαθμιση παντα κατι δεν λειτουργει σωστα...
Πηρα λοιπον το LG GGW-H20L το οποιο παιζει Blue Ray και HD-DVD και γραφει BD, αλλαξα και την Ati 1650 και εβαλα μια φθηνη παλι 8600 Silent της ASUS η οποια λεει υποστηριζει HDCP και μια Samsung 22" 226BW επισης υποστηριζει HDCP και τελος.
Λοιπον παραλληλα ειναι συνδεδεμενη και η Amoi οπου και εμφανιζεται το προβλημα μου.
Ειτε παιζω BD κατεβασμενο στο δισκο ειτε απο το LG με το PowerDVD παιζει κανονικα Full Screen στην 22αρα αλλα στην Αμοι μου αφηνει ενα κενο γυρω στους 10 ποντους γυρω γυρω. Ειναι πολυ γελοιο γιατι βλεπεις κανονικα τη μπαρα του PowerDVD απο ακρη σ'ακρη και η εικονα ειναι μικροτερη μες τη μεση της οθονης.
Καμια ιδεα????
Thanx

Reaction score
3
Απάντηση: PowerDVD+LG GGW-H20L+Amoi 42"

Δοκίμασες να βάλεις ρύθμιση 1:1 στις επιλογές για την αναλογία εικόνας που έχει η AMOI; Αν και δεν έχω ΑΜΟΙ, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να ψάξεις πρώτα.
Δες επίσης και τι ανάλυση έχεις δώσει στην κάρτα γραφικών, αν και αφού παίζει σωστά στην Samsung, το πρόβλημα θα είναι στις ρυθμίσεις της ΑΜΟΙ.
Μπορείς επίσης να δεις σε τι ρύθμιση έχεις βάλει την αναλογία εικόνας στην Samsung, και να βάλεις την αντίστοιχη στην ΑΜΟΙ, (ίσως να μην αναφέρονται με το ίδιο όνομα, ψάξε για ρύθμιση 1:1).

Reaction score
6
Μάλον κάτι γίνεται με το HDCP και σου κατεβάζει την ανάλυση στην Amoi... Δοκίμασε να συνδέσεις το pc μόνο στην Amoi για να δεις τι γίνεται...

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια.
Το θεμα ειναι οτι οταν παιζω κανονικα DVD απο τον υπολογιστη στη Αμοι τα δειχνει full screen χωρις προβλημα. Το ιδιο και οταν βλεπω βιντεακια ειτε απλα ειτε HD, με τον media player classic, ολα καλα.
Μονο με τα blue ray δεν δειχνει ολη την οθονη. Αλλα οπως εγραψα και πανω το γελοιο της ολης υποθεσης ειναι οτι κανω το PowerDVD full screen και πιανει κανονικα ολη την τηλεοραση χωρις κενα χωρις τιποτα, αλλα μολις ξεκινησω το BD δεν μικραινει μεν το παραθυρο του προγραμματος δηλαδη η μπαρα κατω φαινεται κανονικα απο ακρη σ'ακρη αλλα η ταινια παιζει σε παραθυρο μεσα στον player με κενα γυρω γυρω...
Υποψιαζομαι οτι φταιει η καρτα γραφικων, γιατι θυμαμαι οτι με την ati 1650 που ειχα το BD που ειχα κατεβασμενο στον υπολογιστη το επαιζε κανονικα full screen. Μηπως να την ξαναβαλω πανω.... Αλλα το οτι δεν υποστηριζε HDCP με τα κανονικα δισκακια δεν θα μου δημιουργησει προβλημα?
Thanx again!!!

P.S. μολις εφαγα μια φλασια.... Η Samsung παιζει στα 1680x1050 και η Αμοι στα 1920x1080. Τωρα που το σκεφτομαι ειναι σαν να παιζει το BD σε παραθυρο 1680x1050 μεσα στην Αμοι. Γιατι θυμαμαι οτι πριν τις ρυθμισω να εχουν ξεχωριστο wallpaper η καθεμια οταν ειχαν το ιδιο την Αμοι δεν την καλυπτε ολοκληρη, ενα μερος γυρω γυρω το αφηνε κενο οπως με τα BD.
Αλλα στις ρυθμισεις nView της καρτας ειμαι σιγουρος πως εχω ρυθμισει και λειτουργουν με δικια της αναλυση η καθεμια, αποκλειεται να εχω κανει μαλακια. Αφουν πατωντα το Display στο τηλεχειριστηριο μου βγαζει κανονικα HDMI 1920x1080

(Αλλη μαλακια : Στο Nvidia Control Panel σε μια καρτελα που λεει Change Flat Panel Scaling για την Αμοι λεει : Native Resolution 1280x720 και Current Resolution 1920x1080 !!!!!!!
Θα μας τρελανει η Nvidia σκαρτη μου την εβγαλε την Αμοι... Με βλεπω να την ξηλωνω.... Ati και παλι Ati!!!!!!!)

Reaction score
0

P.S. μολις εφαγα μια φλασια.... Η Samsung παιζει στα 1680x1050 και η Αμοι στα 1920x1080. Τωρα που το σκεφτομαι ειναι σαν να παιζει το BD σε παραθυρο 1680x1050 μεσα στην Αμοι. Γιατι θυμαμαι οτι πριν τις ρυθμισω να εχουν ξεχωριστο wallpaper η καθεμια οταν ειχαν το ιδιο την Αμοι δεν την καλυπτε ολοκληρη, ενα μερος γυρω γυρω το αφηνε κενο οπως με τα BD.
Τελικα δεν συμβαινει αυτο. Πιο μεγαλο κενο αφηνει το BD σε full screen απο την ταπετσαρια στα 1680x1050
Απενεργοποιησα και το nView μηπως πειραζε τιποτα αλλα δεν εχω καταφερει κατι ακομα....

Reaction score
0
Καλως σας βρισκω παιδες.
Γραφτηκα μονο κ μονο για να δωσω λυση στον costax, μια και τη γνωριζω κ ειναι καλο να βοηθαμε αλληλους.
Φιλε δεν εχει καμια σχεση η αναλυση της οθονης σου και η νεα σου καρτα ειναι πολυ καλυτερη στην αποκωδικοποιηση HD απο τη προηγουμενη.
Απλα υπαρχει ενα γνωστο προβλημα με τους οδηγους της ΝΒΙΔΙΑ στη σειρα 8..
κατεβασε κ εγκατεστησε αυτο http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1684 και μετα θα μπορεις να ρυθμισεις με την μπαρα τις διαστασεις της εικονας σου απο το πινακα ελεγχου της nvidia.
ελπιζω να δουλεψει γιατι μερικοι εχουν ακομα προβλημα αλλα οι περισσοτεροι το χουν λυσει :)
αντε κ καλες προβολες!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το πρόβλημα με τη ρύθμιση του overscanτων καρτών της nVidia είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη λύση η οποία να μην δημιουργεί παρενέργειες.
Η λύση που προτείνει ο φίλος velerephon έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, απενεργοποιεί το HDCP.
Άρα αν την επιλέξει τελικά κάποιος θα πρέπει να εγκαταστήσει και άλλο πρόγραμμα για τον έλεγχο του HDCP(AnyDVDHD).

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=39355&highlight=overscan+compensation

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ παιδια. Μια διευκρινηση μονο.
Το fix αυτο ειναι για οταν η εικονα απο την υπολογιστη δεν καλυπτει ολη την τηλεοραση αν καταλαβα καλα. Εμενα καλυπτεται κανονικα ολη η οθονη με ολες τις εφαρμογες. Δεν αφηνει κανενα κενο ωστε να χρειαστει να κανω stretch την οθονη με το utility αυτο. Μονο τα κωλο BD παιζουν σε μικροτερο παραθυρο.... μεσα στο full screen παραθυρο του powerdvd.
Sorry που σας πρηζω αλλα αν ειναι λαθος αυτο που λεω διορθωστε με γιατι αλλιως δεν βλεπω καμια χρησιμοτητα στο fix αυτο, εκτος αν ειναι αποκλειστικα και μονο για να κανει stretch στα BD που δεν παιζουν full screen....

Ευχαριστω και παλι
Φιλικα
Κωστας

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δοκίμασε το εξής, σύνδεσε μόνο την AMOI και πες μας τι κάνει σε αυτή την περίπτωση.

Reaction score
4
Εμένα πάντως μου μυρίζει HDCP η υπόθεση.
Θα μπορούσε εναλακτικά να ripάρει ένα BD στον δίσκο με το AnyDVDHD, για να δει αν παίζει κανονικά....

Reaction score
0

Τελικα και η ΑΤΙ 3870 που πηρα το ιδιο κανει.
Δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω.
Θα δοκιμασω να συνδεσω μονο την ΑΜΟΙ που προτειναν καποιοι φιλοι να δω μηπως γινει τιποτα.
Απ'οτι φαινεται δεν εχει παρει κανενας αλλος αυτο το DVD-ROM να μας πει αν εκεινος βλεπει καλα...
Thanx

P.S. Εχω και BD και HD-DVD κατεβασμενα στο δισκο και τα δυο το ιδιο κανουν... Προβλημα του PowerDVD υποψιαζομαι
Υπαρχει αλλος player για BD ή HD-DVD?

Reaction score
0
Έχεις να παίζουν ταυτόχρονα και οθόνη και τηλεόραση ή όταν βλέπεις ταινία ο υπολογιστής έχει για κύρια οθόνη την τηλεόραση;

Από NVIDIA Control Panel -> Set up multiple displays

διάλεξε "Use only one display"
αφού πρώτα ρυθμίσεις ανάλυση ξεχωριστά για τηλεόραση και οθόνη.

Reaction score
0

Μια διευκρινηση....
Τα 1080p αντιστοιχουν σε 1920 x 1080 50Hz ή 60Hz και αντιστοιχα τα 1080i 25Hz ή 30Hz?
Γιατι η Ατι 3870 μου δινει 25, 30 και 50 αλλα οχι 60 ενω θυμαμαι η 1650 pro που ειχα εδινε και 60..

Παντως φιλε Μπαμπη εχεις δικιο, ευχαριστω. Οταν βαζω την τηλεοραση primary και απενεργοποιω την οθονη παιζει κανονικα full screen αλλα μονο στα 25 ή 30 ενω στα 50 μου κανει restart το συστημα...
Προχθες εκανα format οποτε θα τα ξανακανω ολα τα τεστ και θα δειξει μηπως αλλαξε τιποτα.

Ευχαριστω και παλι

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale