Primare T23 - 50Ohm

Reaction score
60
Πρόσφατα αγόρασα το tuner της Primare. Διαπίστωσα ότι στην είσοδο της κεραίας γράφει 50 Ωμ. Το έχω και παίζει με κεραία - καλώδιο 75Ωμ.
Μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του για την διαφορα 50-75 Ωμ στην ποιότητα της λήψης ή ότι άλλο...καθότι ανίδεος.
Πάντως από μια σύντομη έρευνα σε τοπικά μαγαζιά ειναι μάλλον πολύ δύσκολο να βρεθεί καλώδιο 50Ωμ.

Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Primare T23 - 50Ohm

Είναι πολύ εύκολο να βρεις καλώδιο RG58 -περί αυτού πρόκειται- κατά το δυνατόν καλής ποιότητας (με πυκνή πλέξη μπλεντάζ). Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν στα δίκτυα, και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στα καταστήματα ηλεκτρονικών, (για άλλες εφαρμογές). Αν χρειάζεσαι σχετικά μεγάλο μήκος, προτίμησε RG213, αλλά δεν θυμάμαι αν αυτό μπορεί να μπει σε βύσμα BNC αντίστοιχο της υποδοχής του δέκτη, (μάλλον μπαίνει). Βλέποντας την υποδοχή του δέκτη, θα πρέπει να το τερματίσεις με αρσενικό βύσμα BNC. Στην καλύτερη περίπτωση, πάρε το δέκτη μαζί σου και διάλεξε βύσμα και καλώδιο επί τόπου, σε κάποιο κατάστημα, (καθώς ο δέκτης μπορεί να δέχεται βύσμα με βόλτα, δεν φαίνεται καλά στη φωτό).

Reaction score
60

Δεχετε βύσμα F-type.
Με την κεραία? Υπάρχουν διαφορές στην λήψη?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Αναφορικά με την κεραία, νομίζω πως μια παντοκατευθυντική είναι ό,τι πρέπει, κι αν διαφέρει η σύνθετη αντίστασή της, μπορείς να την προσαρμόσεις με έναν ανάλογο αντάπτορα, από τα 300 ή 75 στα 50Ω. Έχει σημασία η ενιαία σύνθετη αντίσταση, ώστε να έχεις καλύτερη λήψη, ισχυρότερο σήμα δηλαδή, χωρίς είδωλα.

Reaction score
60

Καλώδιο βρήκα (RG-58 της Belden) Η κεραία μου είναι 75ωμ.Που μπορώ να βρω αντάπτορα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών, αλλά αφού η κεφαία είναι 75άρα, βάλε 75άρι καλώδιο, RG59. Κι οσο για την υποδοχή του δέκτη, σιγά την απώλεια. Δέκτης είναι...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886