Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 44.472

εχει μονο στο πλαι δεν εχει το πανω βιδακι ..
Απὀ την περιγραφἠ αυτἠ, μοιἀζει αλλοὐ να εἰναι το πρὀβλημα. (στο Armboard)συγκεκριμένα απο ένα μεταλλικό κυλινδρο που βρισκεται μέσα στη βάση και στον οποίο προσαρμόζεται ο βραχίονας.
Ἀντε βγἀλτε ἀκρηο μικρός αυτος τζογος προέρχεται απο την βάση του βραχιονα (η οποια δεν κουνιέται)
Σήμερα το πρωί με διαβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος οτι σε όλα τα RPM 3 carbon υπάρχει αυτος ο τζόγος(και στα εκθεσιακά) ...
.
Πρεπει να εχει μεσα στην βαση τουΝομἰζω πως, αφοὐ ἐχει μὀνο ἐνα δακτυλἰδι ανἀρτησης (κι ὀχι 2), θα πρἐπει μἀλλον γιἀ την οριζὀντια περιστροφἠ, απλἀ να περνἀει ο κἀθετος κὐλινδρος της βἀσης, μἐσα απὀ ἐνα ρουλεμἀν. (το οποἰο συνἠθως δε ρυθμἰζεται με κἀποιο τρὀπο)
Δε μοιἀζει να ἐχει οριζὀντια bearings αυτἠ η σχεδἰαση.
Υπαρχει με τους βραχιονες της προτζεκτ και η ιδιαιτεροτητα του rubber o-ring που οταν "κατσει"" θελει ξανα ρυθμιση η βιδα του bearing.Ετυχε στο παρελθον να ξαναρυθμισω μετα απο καιρο βραχιονες φιλων.Δεν ξερω αν υπαρχουν ανταλλακτικα o-rings.- μου είναι αδύνατο βάσει λογικής να δεχτώ κάτι τέτοιο , ( εννοείται δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου) , ειδικά όταν ο κατασκευαστής σου επιτρέπει να ρυθμίσεις και να εκμηδενίσεις τον τζόγο
Γιοὐ Κοὐφ ΜιΠρεπει να εχει μεσα στην βαση του
ΑπολογουμαιΓιοὐ Κοὐφ Μι
Αυτὀ δε λἐω κι εγὠ ?
1 μὀνο απλὀ ρουλεμἀν (μὀνο στο κἀτω μἐρος) απὀ το οποἰο διἐρχεται ο ἀξονας της βἀσης.
Αυτὀ ὀμως δεν μπορεἰ με κἀποιο τρὀπο να ρυθμιστεἰ.
- το παρελκόμενο κατσαβίδι είναι ποιο απλό , πλαστικόΑν εννοείτε αυτο ...οχι δεν το ειχε στη συσκευασια!
Μάλλον τελικά θα μάθω να ζώ με αυτο το ψεγαδι...
τουλάχιστον μεχρι να βρω καποιον που ξέρει να ρυθμιζει αυτες τις βιδες ...![]()
Ακριβώς ετσι είναι...Ο κάθετος άξονας με την βάση του ειναι ακλόνητοι.Οπως εχω καταλάβει το θέμα ειναι στα 2 μικρα βιδάκια που ευθυνονται για την ημικυκλική κινηση του βραχιονα δημιουργώντας αυτό το κλικ θα έλεγα-τζόγο(Bearings?).Σε τρία rpm3 που μπόρεσα να ελέγξω ο τζόγος αφορούσε αποκλειστικά τον κάθετο άξονα που επιτρέπει την ημικυκλική κίνηση και όχι την άρθρωση του βραχίονα (κίνηση στον κάθετο άξονα), η οποία σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ακλόνητη. Από ότι κατάλαβα φίλε μου το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωσή σου.
Επειδή μπερδεύτηκα λίγο και δεν θέλω να μπερδέψω κι εσένα, θα πω απλά ότι αν έχεις καταλάβει θέμα με τα bearings τότε κάνε απλά αυτά που γράφουν παραπάνω οι φίλοι, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Αν το κάνεις αργά και προσεκτικά θα πάνε όλα καλά.Ακριβώς ετσι είναι...Ο κάθετος άξονας με την βάση του ειναι ακλόνητοι.Οπως εχω καταλάβει το θέμα ειναι στα 2 μικρα βιδάκια που ευθυνονται για την ημικυκλική κινηση του βραχιονα δημιουργώντας αυτό το κλικ θα έλεγα-τζόγο(Bearings?).
Ισχύει οτι αυτα ειναι ρυθμισμένα να δουλεύουν με μια ορισμένη τιμή τριβής>>? Αν ναί υπάρχει περίπτωση αν τα πειράξω να χειροτερέψω την κατάσταση???
Sorry παιδια!Απλως θεωρησα και οτι στον καθετο αξονα ημικυκλικη κινηση κανει οταν ανεβαινει και κατεβαινει το tonearm(λαθος μου σορυ).Βρε Αντρἐα, μ᾽αρἐσει που συμφωνεἰς στο αντἰθετο που σου λἐμε ὀλοι.
Ο κἀθετος ἀξονας ἐδρασης εἰναι υπεὐθυνος για την κἰνηση δεξιἀ - αριστερἀ ! (oριζ.περιστρ.)
Ο οριζὀντιος ἀξονας που φἐρει τα 2 βιδἀκια, εἰναι γιἀ το πἀνω - κἀτω. (κἀθετη περιστροφἠ)
Hμικυκλικἠ κἰνηση navou =/= Hμικυκλικἠ κἰνηση AndreasGr