Project Home Cinema

Reaction score
41
Δεν υπάρχει χώρος για τα συγκεκριμένα surround της Dali.
Θα μπουν κρεμαστά (με βάση) με μικρή κλίση προς τα κάτω και μόνο έτσι (τύπου σαν αυτά πχ.)
http://www.audioholics.com/productreviews/loudspeakers/audioengine-A5p1.php

Αν βγάζει η Dali τέτοια αυτό εννοώ, αλλιώς θα πρέπει να πάρω άλλης εταιρίας.

Reaction score
50
Α μάλιστα. Λοιπόν στη σειρά Suite δε νομίζω να βγάζει. Μπορείς να κοιτάξεις άλλες σειρές ή άλλη εταιρία. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και τόση σημασία στο να δέσουν πχ. με τα μπροστά.

Reaction score
41
Ποια η γνώμη σας για τον παρακάτω συνδιασμό?
Focal 716 S
Focal CC 700 S
Focal SW 700 S
και για πίσω 2 από άλλη σειρά lifestyle, τα Sib (θα δέσουν?)

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Καλα, το SB το περασα για surround back !!
[/quoteΠαλι καλα που δεν το περασες το sub και για μπουφε! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
7
Απο οσο μπορω να θυμηθω Focal εχουν μονο καποιοι σε αυτοκινητο (εκτος και αν μπερδευω τη μαρκα...)

Βεβαια καλα ειναι και τα http://www.audiopro.com αλλα δεν ξερω αν τα φερνει πια καποιος στην Ελλαδα. Πριν 2 χρονια τα εφερνε η αντιπροσωπεια της JVC ...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.201
Τα "σπιτικά" Focal έβγαιναν με το όνομα JM Lab μέχρι πρότινος, ώσπου η μαμά εταιρεία (Focal) αποφάσισε να σταματήσει το όνομα JM Lab και τα σπιτικά να βγαίνουν με το ίδιο όνομα.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τις πρόσφατες οικιακές σειρές της εταιρείας, αλλά αυτά που είχα ακούσει παλιότερα μου άρεσαν πολύ.

Tα ηχεία που έχεις βάλει στο post σου είναι από τη σειρά Chorus, την εισαγωγική hi-fi σειρά της εταιρείας. Από τη (μικρή) εμπειρία μου, θεωρώ πως επειδή γενικά τα Focal δεν είναι φτηνά, σε αυτό το επίπεδο μπορείς να βρεις κάτι με καλύτερο λόγο απόδοσης προς τιμή.

Επίσης, θα είναι μεγάλη η διαφορά σε σχέση με τα Sib τα οποία μπορεί μεν να είναι αξιόλογα για το μέγεθός τους, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα floorstanders.

Πάντως η Focal είναι από τις λίγες εταιρείες που κατασκευάζουν ακόμη μόνες τα μεγάφωνά τους (έχουν πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή). Αν αυτό έχει να πει κάτι πλέον.

Reaction score
41
Δε με ενδιαφέρει μόνο η απόδοση/τιμή αλλά και το μέγεθος. Τα Chorus είναι οριακά για το χώρο μου, για να μην πω μεγάλα.
Από όσο τα άκουσα μου άρεσαν.

Για τα surround εντάξει είναι μικρά αλλά πόσο ποια λάθος είναι τα Sib. Surround είναι. Τα 3 μπροστά να είναι καλά και από κει και πέρα...

Τώρα άλλος συνδιασμός σε αυτά τα χρήματα με μικρότερο μέγεθος υπάρχει?

Reaction score
41
Επίσης να ρωτήσω με ποιον ενισχυτή να τα συνδιάσω?
Με κάποιον φτηνό 7.1 πχ. 659 και αργότερα βάζω και ένα δικάναλο ή με ενισχυτές τύπου 2600,2807 (διπλά λεφτά)?

Έχουν λίγο τσιμπημένα πρίμα συνεπώς θα χρειαστεί κάποιος "γλυκός" πολυκάναλος.

Reaction score
14
antonis72 said:
Επίσης να ρωτήσω με ποιον ενισχυτή να τα συνδιάσω?
Με κάποιον φτηνό 7.1 πχ. 659 και αργότερα βάζω και ένα δικάναλο ή με ενισχυτές τύπου 2600,2807 (διπλά λεφτά)?

Έχουν λίγο τσιμπημένα πρίμα συνεπώς θα χρειαστεί κάποιος "γλυκός" πολυκάναλος.
Υπάρχει και ο 1600 όπου έχεις τις "χάρες" του 2600 σε πιο προσιτό κόστος.

Σε σχέση με τα τσιμπημένα πρίμα....δεν χρειάζεσαι γλυκό πολυκάναλο. (πως λέμε γλυκό κουταλιού...  :mrgreen:  )
Ισοστάθμηση χρειάζεσαι.
Στον χώρο σου πάντα.
Όλοι αυτοι οι AV από κάποιο επίπεδο και επάνω σου δίνουν σημαντικές δυνατότητες ισοστάθμισης.
Αν τις χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να πετύχεις πολλά.

Reaction score
41
Σε ευχαριστώ preve. Σε ξένα site διάβασα για Maratz για τα JMLab γι' αυτό ρωτάω.
Βέβαια από ότι κατάλαβα οι διαφορές πρέπει να είναι πολύ μικρές.

Reaction score
14
Να 'σαι καλά.  :)

Κοίταξε...

Κάθε οπτικοακουστικό ηλεκτρονικό έχει τον "χαρακτήρα" του.
Οι προτιμήσεις του καθενός μας είναι διαφορετικές.
Και σε επίπεδο μαρκών (τα ψυχολογικά μας) και σε οπτικοακουστικό επίπεδο.

Μιλώντας μόνο για λογαριασμό μου, θεωρώ ότι για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις
μια σχετικά καλή βάση. Δεν θα θίξω καθόλου το οικονομικό κομμάτι αφού αυτό επηρρεάζεται από "μάρκες", "ψυχολογικά"
και λοιπά άλλα....τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που θέλω να πω.

Επιστρέφοντας σε αυτό που σε απασχολεί, καλή βάση σε ένα πολυκάναλο AV σύστημα θεωρώ ότι αποτελεί ένας πολυκάναλος με
ικανές δυνατότητες οδήγησης σε συνδιασμό με εξελιγμένες τεχνικές ισοστάθμισης.
Ικανές δυνατότητες οδήγησης για το σπίτι σου και όχι για το ....γηπεδό μου. Εντάξει;
Τα εισαγωγικά μοντέλλα δεν προκειται να σε καλύψουν για....καιρό.   :wink:
Παράλληλα με αυτό θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η επιλογή εύκολων μετατροπέων (ηχείων) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να
αγοράσεις ηλεκτρικό εργοστάσιο για να τα οδηγήσεις.

Μάρκες...συνδιασμοί;

Από εκεί και πέρα....το προσωπικό χάος του καθένός μας!  :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.460
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO