Projection Screen Paint

Reaction score
2
http://www.vogels.com/detail.asp?ISSAID=626
http://www.vogels.com/detail.asp?ISSAID=627
http://www.vogels.com/detail.asp?ISSAID=628

Τα βρήκα στο Site της Vogels και μου φάνηκε καλή περίπτωση (τιμή και ευκολία).
Η τιμές είναι περίπου 100, 200 και 3000 (Kinotechniki).
Στην αρχή έλεγα να βάλω σταθερό περίπου 100” για να μην έχω ζάρες (πρόβλημα χώρου δεν έχω)
αλλά το πρόβλημα είναι ότι στον χώρο αυτό θα καπνίζουμε
(ξέρω κακιές συνήθειες αλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας :shock:).

Ποια η γνώμη σας για το σκεπτικό μου;

minas

Πισιά
Reaction score
4.419
Έχε υπόψη σου ότι το κάπνισμα κάνει κακό και στο βαμμένο τοίχο... όχι μόνο στην οθόνη (και στην υγεία :wink:)
Κατά τα άλλα, γλυτώνεις λίγα χρήματα και κάνεις και την πλάκα σου (αν είσαι και λίγο DIYης, δηλαδή)

Reaction score
12
Μιας και μιλάτε για σταθερές οθόνες και για βάψιμο τοίχου, πριν από μερικούς μήνες είχα επισκεφθεί τον κοτσόβολο και εκεί που παρατηρούσα διάφορα πράγματα βλέπω σε μια γωνία είχε στημένο έναν προβολέα.Δεν έπαιζε αλλά μου έκανε εντύπωση η οθόνη που είχε.(τότε εγώ στο σπίτι μου είχα για οθόνη ενα σεντόνι που από πίσω είχα βάλει ενα χοντρο μουσαμά για να μην τη διαπερνά το φως. Ετσι με ενδιέφερε πολύ το θέμα της οθόνης) Όταν πλησίασα λοιπόν, είδα οτι ήταν μια κοντρα πλακέ από αυτές που βάζουν οι μαραγκοί στα έπιπλα σε χρώμα λευκό ματ και γύρω γυρω είχε μια κορνίζα σαν τα κάδρα που έχουμε στο σπίτι μας. Το αισθητικό αποτέλσμα ήταν άψογο! Τώρα πώς θα έπαιζε δεν ξέρω.Μπορώ να πω όμως αυτό που διαπίστωσα κάνοντας τη σύγκριση της οθόνη που είχα πέρυσι, το σεντόνι, με αυτή που έχω τώρα μια projecta σταθερή πάντα.Η διαφορά είναι πολύ μικρή εως ασήμαντη. Σε τοίχο που είδα πάλι έπαιζε άψογα και όταν πήγαινες κοντά φαίνονταν διάφορες ανομαλίες που είχε οι οποίες από τη θέση θέασης δεν φαινόταν καθόλου. Τελικά μήπως το θέμα της οθόνης δεν παίζει και τόσο ρόλο και άδικα δίνουμε τόσα χρήματα;(ειδικά οταν κάποιος μπορεί να τοποθετήσει σταθερή οθόνη)

minas

Πισιά
Reaction score
4.419
thomas said:
[...]
Τελικά μήπως το θέμα της οθόνης δεν παίζει και τόσο ρόλο και άδικα δίνουμε τόσα χρήματα;(ειδικά οταν κάποιος μπορεί να τοποθετήσει σταθερή οθόνη)
Δυστυχώς παίζει και μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα σε 1-1 σύγκριση με καλή (και αρκιβή) οθόνη. Πάντα βέβαια πρέπει να ρυθμίζεται ο pj για την εκάστοτε οθόνη, αλλά με πολλές δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάποιο σημείο ποιότητας... π.χ. αν δείχνεις σε τοίχο που είναι πολύ αδρός, χάνεις σε οξύτητα και φωτεινότητα. Ο χρόνος και ο κόπος που χρειάζεται ένας τυχαίος τοίχος για να γίνει καλή οθόνη είναι συγκρίσιμα με την αγορά της οθόνης (υπολόγιζε στοκάρισμα, τρίψιμο, βάψιμο κλπ)
Επίσης η οθόνη έχει το πλεονέκτημα ότι μετακινείται...

Συνολικά πάντως δεν υπερτερεί πάντα η μια λύση...Όπως όλα στο Home Theater, είναι ζήτημα προτιμήσεων και προτεραιοτήτων 8)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.395
Members
38.695
Νεότερο μέλος
Antonis N.