Projector για πρωτη φορα...

Reaction score
0
Απάντηση: Projector για πρωτη φορα...

Κι αλλη ερωτηση...
Με ποια κριτηρια ενας προβολεας οριζεται ως "business" η "home cinema"?
Δεν εννοω βεβαια,κατι κραυγαλεες περιπτωσεις προβολεων των 500 ευρω,που εχουν αντιθεση 800 η 1000,ειναι 800Χ600 και εχουν φωτεινοτητα 3000...Αυτοι οντως ειναι καθαρα για παρουσιασεις...
Ουτε τον EPSON TW-700,που ενω εχει πολυ χαμηλοτερη φωτεινοτητα,απο την αλλη εχει 10.000 αντιθεση..Αυτος ΟΚ ειναι για "home cinema"...Φτηνος συγκριτικα,αλλα "value for money"..
Βλεπω ομως καποιους προτζεκτορες στο ιντερνετ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ως "home cinema",αλλα τα spec τους,πλησιαζουν περισσοτερο προς "Business"...
Υπαρχει λοιπον και τριτη κατηγορια του τυπου "τα παιζω ολα και συμφερω" (εστω και με πολλη χαμηλοτερη ποιοτητα εικονας απο τον EPSON ας πουμε με την αντιθεση στο 10.000)???
Κλασικο παραδειγμα ο ACER H5360...Φωτεινοτητα 2500,αντιθεση 3200,αλλα απο την αλλη 720p,"3D ready"(!!),υποστηριξη 24p για ταινιες...Αυτος λοιπον ο προτζεκτορας ΕΙΝΑΙ η ΟΧΙ,για "home cinema" (οπως τον δηλωνουν)...
Γιατι ειλικρινα δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η αντιθεση και το ποσο "πλουσια" ειναι η εικονα σε χρωμα και βαθος,αλλα να ΜΗΝ κανει "σπασιματα" οταν βλεπεις μια ταινια...Γιατι την υψηλη φωτεινοτητα που ειναι κουραστικη,τη "κουμανταρεις"...Αναβεις ενα φως,βαζεις και τον προτζεκτορα σε eco mode και ξεμπερδευεις..
Το γεγονος ομως πως στα specs γραφει καθαρα "Film support TRUE 24p",ειναι ενας λογος να χαρακτηριζεται τυπου "home cinema"??:108:
Και ολα αυτα με τιμη κατω απο τα 600 ευρω?
Ευχαριστω.

Reaction score
249

Καποιος φιλος ειχε κανει μια συγκριση οπτομα 200 με τον acer που αναφερεις ειχε πολυ καλη εικονα μαλιστα οσο φαινοταν απο εικονες που ειχε παραθεσει.Τωρα για τον epson 700 επειδη τον εχω πιστευω θα σε κουρασει λογω κινησης η θεαση απο τοσο κοντα-η συμβουλη μου μια καλη 40-46 τηλεοραση την οποι μπορεις σε καποιο καταστημα να τη δεις στηναποσταση που θελεις

Reaction score
0

Τελικα πηρα τη σωστη αποφαση...
Απο σημερα ειμαι κατοχος,ενος πραγματικου "διαμαντιου" της τεχνολογιας...
LG HS201G...
Ειναι αναμφησβητητα,οτι πιο πρωτοποριακο υπαρχει αυτη τη στιγμη,στη τεχνολογια των βιντεοπροβολεων...(αν και συντομα κυκλοφορει,ο ΗΧ300,που λογικα θα ειναι ακομα καλυτερος).
Τωρα,βεβαια εγω δεν ειμαι ειδημων για να τον βαθμολογησω σα προτζεκτορα,αλλα ειμαι 100% σιγουρος,οτι δεν υπαρχει στη παγκοσμια αγορα,αλλη καλυτερη συσκευη που να ταιριαζε τοσο πολυ στα δεδομενα και τις απαιτησεις που λεπτομερως εξηγησα στο πρωτο μου ποστ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΣΤΟΥΣ...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.276

Καλορίζικος, καλοθέατος!

Reaction score
0

abcd...Σε ευχαριστω πολυ!
Η βοηθεια σου (οπως και ολων των αλλων),ηταν πολυ σημαντικη στην επιλογη προβολεα...!!
Και ειλικρινα (χωρις επναλαμβανω,να ειμαι ειδημων),ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,απο αυτο το γκατζετακι...Σιγουρα βεβαια δεν απευθυνεται στον "videophile",αλλα για καποιον που θελει να απολαμβανει τα τηλεοπτικα προγραμματα και ταινιες σε οθονη 80 ιντσων (τοσο μου βγαζει στα 2.5 μετρα),με πολυ καλη ποιοτητα εικονας και με κοστος περιπου οσο μια φτηνη 32αρα TV,ειναι η μοναδικη λυση της αγορας.
Τελος,να επιβεβαιαωσω οτι τα "200 lumens" των specs,δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με τη πραγματικοτητα...Ο προτζεκτορας αυτος εχει πραγματικη φωτεινοτητα τουλαχιστον 1000 lumens.
Αν προσθεσουμε επισης,οτι δεν αλλαζεις ποτε λαμπα (30.000 ωρες),δεν πεφτει ποτε η φωτεινοτητα (λογω LED),δεν υπαρχει rainbow effect (δεν εχει "δισκο",παρα 3 LED,ενα για καθε χρωμα),ειναι σχετικα αθορυβος,τον κλεινεις και τον αναβεις οποτε θες χωρις να περιμενεις,ειναι το απολυτο και μοναδικο "alternative product" γι αυτους που θελουν να αντικαταστησουν τη TV τους με προτζεκτορα...
Το μεγαλο μειον,ειναι παντελης ελλειψη ρυθμισεων lens shift και ευρους οθονης...Οι ιντσες καθοριζονται αποκλειστικα και μονο απο την αποσταση...Ο ιδανικοτερος συνδιασμος ευρους και ποιοτητας εικονας ειναι τα 2-2.5 μετρα αποσταση που βγαζει τις 65-80 ιντσες αντιστοιχα...Μετα το πραγμα αρχιζει και χαλαει...
Αλλα μη ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα "πραγματακι" μεγεθους οσο 2 πακετα τσιγαρα και βαρους 800 γραμμαριων...
Στα θετικα επισης,η πολυ ομορφη και εξαιρετικης ποιοτητας τσαντα μεταφορας που συμπεριελαμβανεται στη συσκευασια.
Τελος,να αναφερω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος για την επιλογη μου,επειδη μεχρι τελευταια στιγμη,ενας φιλος μου επεμενε να παρω τον Optoma HD65,που εχει αυτος.Μαλιστα οταν του ανακοινωσα οτι πηρα τον LG,μου αρχισε το "δουλεμα",σε σημειο "προσβολης"...Οτι ειμαι ασχετος,οτι εκανα "πατατα" και τα σχετικα..
Ολα αυτα βεβαια,μεχρι που τον καλεσα να δει το οπτικο αποτελεσμα που παραγει αυτο το "πραγματακι"...
ΔΑΓΚΩΘΗΚΕ...:137:

Reaction score
2.316
Μια ερωτησούλα, γιατί το θέμα με ενδιαφέρει και μένα. Σχετικά με το φως που βγάζει ο προβολέας, τι συνθήκες συσκότισης χρειάζεται; Και πόσο φως βγάζει; Η εικόνα έχει σχέση με εκείνη τη θαμπή που έχω δει σε διάφορα μαγαζιά, που οι προβολείς παίζουν με κάποιο φως, ή θυμίζει έστω και λίγο τηλεόραση?

Reaction score
0

Με αναμμενο,ενα φωτιστικο-λαμπατερ 40 watt διπλα στο καναπε και στα 2.5 μετρα αποσταση,η εικονα εξακολουθει να θυμιζει τηλεοραση...Επαναλαμβανω βεβαια οτι αυτη ειναι και η μαξιμουμ αποσταση τοποθετησης του προβολεα απο το τοιχο..
Παντως για να μη μακρυγορω,θα σου πω μονο ενα πραγμα...
Αν με το καλο τον αγορασεις..Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση στις χιλιες,να "κλαις" τα λεφτα σου...Ειναι μακραν η πιο "value for money" προταση της αγορας,αν βεβαια δεν εχεις κολλησει το μικροβιο του "videophile" και "ψαχνεσαι" για την απολυτη εικονα...Παντως "σπασιματα" στην αναπαραγωγη των ταινιων (επαιξα μια 720p κατευθειαν απο USB stick γιατι εχει και ενσωματωμενη θυρα USB και media player που παιζει μεχρι και Divx),οπως και rainbow effect που παρατηρουνται σε data projectors της ιδιας αλλα και υπερδιπλασιας κατηγοριας τιμης,ΔΕΝ υπαρχουν...
Χωρια του οτι ολες του οι δυνατοτητες ρυθμισης της εικονας (εκτος απο το lens shift και ευρους οθονης),παραπεμπουν πιο πολυ προς προτζεκτορα "home cinema" παρα "data"...

Reaction score
0

Να δορθωσω οτι το mkv το επαιξα μεσω WDTV...Μεσω του ενσωματωμενου media player,απο στικακι,επαιξα ενα Divx,ειδα κατι φωτο και ακουσα καποια mp3 για να το δοκιμασω...

Reaction score
0

Φίλε που αγόρασες τον LG ανέβασε καμια φωτο που παίζει να δούμε και εμεις.

Ευχαριστώ.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Projector για πρωτη φορα...

φίλε djdog μια και έψαξες το θέμα όσο αφορά φθηνά projector θα ήθελα τη γνώμη σου για κάτι μηχανήματα που υπάρχουν σε κάτι κινέζικα site όπως π.χ. http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/hd-multimedia-lcd-projector-120-inch-beauty/
.....ευχαριστώ...
1800 lumens με τέτοια λάμπα (φένεται σαν spare που την πουλάνε στο τέλος σαν extra) δεν νομίζω ότι γίνεται .
Κάποιο λάκο έχει η φάβα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226
Απάντηση: Re: Projector για πρωτη φορα...

φίλε djdog μια και έψαξες το θέμα όσο αφορά φθηνά projector θα ήθελα τη γνώμη σου για κάτι μηχανήματα που υπάρχουν σε κάτι κινέζικα site όπως π.χ. http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/hd-multimedia-lcd-projector-120-inch-beauty/
.....ευχαριστώ...
Το συγκεκριμένο που έβαλες με ανάλυση 800Χ600 είναι με ανεπαρκή ανάλυση για τα σημερινά δεδομένα και σίγουρα δεν μπορείς να δεις μια ταινία με αξιοπρεπή εικόνα.
Και αν κρίνω και από την ανταλλακτική λάμπα που πουλάνε με 12 $ και μοιάζει σαν λάμπα για απλίκα μονόφωτη, αλλά και από την ονομαστική αντίθεση που δίνουν 500:1 θα είναι με μια εικόνα χάλι μαύρο.
Ούτε λευκό δεν θα μπορεί να αποδώσει.
Μάλλον με τέτοια λάμπα θα έχει κιτρινωπή χροιά όπως οι λάμπες πυρακτώσεως.
Πλαστικούρα.
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις έναν μεταχειρισμένο κλάσεις ανώτερο.

Reaction score
0

συμφωνω το μηχανημα δεν κανει για ταινιες

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis