Projector & UPS ?

Reaction score
50
Ειναι γνωστό ότι ο χειρότερος εχθρος της λάμπας του προβολέα μας είναι το "ανοιξε κλείσε" πχ από διακοπές της ΔΕΗ.

Θεωρείτε σωστή την τροφοδοσία με UPS?
Σαν τεχνολογία η "Line interactive" ειναι αρκετή;
Τα on-line ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή και δεν ξέρω αν για την συγκεκριμένη χρήση έχει νόημα.

Ψαχνοντας στο manual του 4805 δεν βρήκα την κατανάλωσή του, ισως την γράφει κάπου πάνω του, αν πάντως τυχαίνει να την ξέρει κάποιος ας πει.

Οι παραπάνω σκέψεις προέρχονται από ενα πρόβλημα που αντιμετώπησα πριν μερικές μέρες και ειναι σχετικό.
Λόγω μεγάλης απόστασης του προβολέα από πρίζα ΔΕΗ έφτιαξα ένα καλώδιο (3x2,5) 5m και συνδέοντας τον προβολέα.... έπεφτε το ρελέ (δεν τον άνοιξα, απλά έβαλα το καλώδιο πάνω του). Υπέθεσα ότι φταίει το καλώδιο αλλά δεν έχει πρόβλημα.
Σε άλλη πρίζα και με άλλο καλώδιο έπαθα το ίδιο όταν έκλεισα τον διακόπτη του πολύπριζου που ήταν συνδεμένος ο προβολέας και ενώ ήταν κλειστός (power off)
καμιά ιδέα;; ειναι δυνατον να προκαλεί ο προβολέας βραχυκύκλωμα;;

Reaction score
13
Όταν βάλεις σε άλλη πριζα τον προβολέα πέφτει η ασφάλεια (πχ σε άλλο δωμάτιο με μεγαλύτερη ασφάλεια);Διότι το πιο ενεργοβόρο εξάρτημα στον προβολέα είναι η λάμπα του και αυτή συνήθως είναι της τάξης 100-300Watt (τιμή σχετικά λογική) η οποία δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.Αν και σε άλλο δωμάτιο με μεγαλύτερη ασφάλεια κάνει το ίδιο πράγμα (αλλά πρόσεχε να έχει χρησιμοποιήσει το δικό του καλώδιο για να εξασφαλίσεις ότι δεν φταίει το καλώδιο) τότε πρέπει να κοιτάξεις τον προβολέα.

Reaction score
51
Κώστα, την μέρα που παρέλαβα τον INFOCUS 5700, πριν καν γυρίσω σπίτι μου, έκανα μια στάση στο κομπιουτεράδικο και αγόρασα ένα UPS 650 VA για να συνδέσω τον προβολέα (γιατί, ΔΕΗ είναι αυτή. Και δεν ήθελα να τράχω μετά.....)
Δεν είναι on-line, αλλά απλά "Line interactive".
Το φόρτισα καλά την πρώτη φορά (αν θυμάμαι καλά 12 ώρες, αλλά δεν είμαι σίγουρος.....)
Στο manual του 5700 δεν αναφέρει πουθενά για την συνολική κατανάλωσή του (αλλά με βάση τα 250watts της λάμπας, λογικά δεν θα ξεπερνά τα 300watt)
Με 650VA δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Προστατεύει από "σκαμπανεβάσματα" της τάσης και βέβαια δεν σβήνει αν υπάρξει διακοπή ρεύματος (και ιδιαίτερα οι επιβλαβείς των 2-3 δευτερολέπτων)

Ένα γεγονός μου έχει κάνει εντύπωση: Ακόμα κι αν είναι σε stand-by ο προβολέας και κλείσω το UPS, όταν το ξαναανάψω ο προβολέας ανοίγει.
Αν κι εγώ θα ήθελα απλά να μπει σε κατάσταση stand-by.

Το ζήτημα του βραχυκυκλώματος που αναφέρεις μου κάνει εντύπωση.
Και δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί κάνει κάτι τέτοιο.
Μήπως το ρελέ είναι στα τελευταία του?
Γιατί γενικά τα αντιηλεκτροπληξιακά δεν είναι και τόσο αξιόπιστα σε κάτι τέτοια.
Κάποιες στιγμές είναι πολύ ευαίσθητα.
Ξεκίνα από εκεί και βλέπεις................
Σε τελική ανάλυση (αν δεν θες να αλλάξεις κάτι στο σπίτι) κάνε την δοκιμή σε κάποιο σπίτι φίλου/γείτονα κ.ο.κ. για να δεις αν πέφτει και εκεί το ρελέ

Reaction score
50
Καλημέρα
σχετικά με το πρόβλημα που περιγράφω παραπάνω, πρέπει να πω ότι δεν συμβαίνει συνέχεια αλλά τυχαίνει σε άσχετες φάσεις. Το κακό είναι ότι ο προβολέας δεν είναι σταθερά εγκατεστημένος αλλά τον στείνω σε τραπεζάκι κάθε φορά που θέλω να δω ταινία οπότε και πρέπει να βάζω-βγάζω καλώδια.
Δεν αποκλείω να φταίει το ρελέ αν και είναι σχετικά καινούργιο.
@Γιάννη - Αυτό που λές με την stand-by κατάσταση του προβολέα ίσως να συμβαίνει γιατί όταν ανοίγει το UPS να δείνει ένα peak ρευματος και ο προβολέας να το λαμβάνει σαν εντολή να ανοίξει. Πάντως δεν θα πρέπει να κλείνεις το UPS.

Reaction score
7
Το ρελε ειναι για να πεφτει απο διαρροη μεταξυ ουδετερου και γειωσης, και οχι απο βραχυκυκλωμα ή πολυ ρευμα απο τη φαση.
Η ασφαλεια πεφτει απο βραχυκυκλωμα (φαση) ή πολυ ρευμα.

Θες να πεις οτι καποιες φορες συνδεεις το καλωδιο και πεφτει, και αλλες φορες οχι?

Καλο θα ειναι να ελεγξεις τα καλωδια...
πχ δοκιμασε να συνδεσεις το καλωδιο του προβολεα στην προεκταση χωρις να ειναι συνδεμενο στον προβολεα.

Δωσε κι αλλες πληροφοριες(συγνωμη αλλα το κεφαλι μου ειναι καζανι σημερα και δεν μπορω να σκεφτω ευκολα... :( )

Reaction score
51
@Γιάννη - Αυτό που λές με την stand-by κατάσταση του προβολέα ίσως να συμβαίνει γιατί όταν ανοίγει το UPS να δείνει ένα peak ρευματος και ο προβολέας να το λαμβάνει σαν εντολή να ανοίξει. Πάντως δεν θα πρέπει να κλείνεις το UPS.
Κώστα προφανώς κάτι τέτοιο συμβαίνει! Γι αυτό και ανάβει!!

Το UPS ΔΕΝ το κλείνω.
Απλά καμιά φορά που μπορεί να απουσιάζω από το σπίτι 2-3 μέρες, για τον φόβο των Ιουδαίων, βγάζω την μπρίζα του προβολέα από το UPS (το οποίο μένει στο ρεύμα όμως για να φορτίζει πάντα) και στην επιστροφή μου, σβήνω UPS, βάζω μπρίζα προβολέα και όταν πατάω το κουμπί του UPS ο προβολέας ανάβει!
(αλλά βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί 2-3 φορές τον χρόνο.......)

Reaction score
7
@ Γιαννη... Μπορεις να μετρησεις τα volt του UPS χωρις φορτιο :
1. οταν ειναι στο ρευμα
2. οταν δουλευει με μπαταρια και
3. τη στιγμη που ξαναγυρναει στο ρευμα ?

σημ... χωρις να τη φας....

Για στατιστικους λογους...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis