Projector + UPS ?

Reaction score
0
Καλημέρα.

Ένας φίλος έχει βάλει τον προβολέα του πάνω σε ένα UPS , γιατί όπως λέει , σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να προλάβει να κλείσει τον προβολέα για να μην του καεί η λάμπα .
Παίζει τέτοιο ενδεχόμενο η είναι μύθος ?
Μήπως είναι απαραίτητο το UPS μαζί με προβολέα ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.315
Απάντηση: Projector + UPS ?

Άμα γίνει διακοπή ρεύματος,θα κλείσει ο προβολέας.Άρα δεν θα δουλέψει ο ανεμιστήρας

για να κρυώσει την λάμπα.Αυτό μπορεί να μην κάψει την λάμπα,αλλά σίγουρα θα μειώσει

τον χρόνο ζωής της,αν γίνει αυτό μερικές φορές.

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει ups.

Reaction score
62

Το UPS το θεωρώ απαραίτητο για τον προβολέα. Η λάμπα πρέπει να ψύχεται μετά τον τερματισμό λειτουργία του και μάλιστα έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις σπασίματός της, ύστερα από διακοπή ρεύματος.

Reaction score
0
βρε παιδιά σωστά όλα αυτά αλλα που στο καλο να κρεμάσω το UPS στο ταβάνι, όχι τίποτα άλλο αλλα είναι και ψευδοροφή, θα μου πέσει σε κάνα κεφάλι :D

Reaction score
6
Πρέπει να προσέξουμε κάτι στην αγορά του UPS , Watt κτλ.. ?
Να κοιτάξεις να βγάζει ημιτονοειδές ρεύμα αν δε θες να πάρεις το τροφοδοτικό στο χέρι.

Όλα τα άλλα βρίσκονται...

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.315
Απάντηση: Re: Projector + UPS ?

Να κοιτάξεις να βγάζει ημιτονοειδές ρεύμα αν δε θες να πάρεις το τροφοδοτικό στο χέρι.

Όλα τα άλλα βρίσκονται...
Δώσε κι άλλες πληροφορίες αν μπορείς.Τα κοινά ups που βάζουμε

στους υπολογιστές δεν είναι καλά;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Projector + UPS ?

Δώσε κι άλλες πληροφορίες αν μπορείς.Τα κοινά ups που βάζουμε

στους υπολογιστές δεν είναι καλά;
Άλλο τα διακοπτικά τροφοδοτικά των υπολογιστών άλλο τα τροφοδοτικά των A/V συσκευών.

Το σίγουρο είναι ότι το μηχάνημα πρέπει να ταϊστεί με με τον αντίστοιχο ρεύμα.

Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να ζορίζεται τόσο το τροφοδοτικό που να κάνει μέχρι και θόρυβο.

Το έχω ξαναπεί αλλά κάποτε σε έναν A/V με τοροειδή, όποτε έπαιρνε μπροστά το UPS έκανε θόρυβο.
Ο τεχνικός μου είπε για αυτή τη διαφορά και μου είπε επίσης ότι παραλίγο από τοροειδής να γίνει τετράγωνος... :138:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653

Τα UPS με ημιτονοειδή (sinusoidal) έξοδο είναι πράγματι η καλύτερη λύση, καθώς δουλεύουν σωστά με όλους τους τύπους τροφοδοτικών. Σε επικοινωνία που είχα παλιότερα με το τεχνικό τμήμα της BenQ Ευρώπης, τέτοιο UPS μου είχαν συστήσει. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι πιθανό κάποια μοντέλα προβολέων να έχουν διακοπτικό (switching) τροφοδοτικό, που δουλεύει και με τετράγωνο παλμό.

Απ' όσο γνωρίζω πάντως, τα κοινά line-interactive UPS παρεμβαίνουν στην κυματομορφή του ρεύματος, μόνο κατά τη διάρκεια που υπάρχει διακοπή. Αυτό σημαίνει πως -αν δεν έχουμε τη δυνατότητα αγοράς ενός ακριβότερου ημιτονοειδούς UPS- από το να μην έχουμε καθόλου UPS, είναι ίσως προτιμότερο να βάλουμε ένα τετραγωνικής εξόδου και να σβήνουμε τον προβολέα αμέσως μόλις γίνεται διακοπή ρεύματος. Έτσι θα προλαβαίνει να ψυχθεί το εσωτερικό του προβολέα, ενώ η όποια καταπόνηση κατά την ολιγόλεπτη διάρκεια της ψύξης, θα είναι μάλλον μικρή.

Εννοείται ότι τοποθέτηση του UPS δε γίνεται δίπλα στον προβολέα, αλλά δίπλα στην πρίζα του ρεύματος ή όποιο άλλο σημείο μας βολεύει. Από εκεί τραβάμε καλώδιο ρεύματος στο απαιτούμενο μήκος, που να φτάνει μέχρι τον προβολέα (τα βύσματα είναι συνήθως ίδια με αυτά των τροφοδοτικών Η/Υ). Αυτό που πρέπει να προσέξουμε βέβαια, η ονομαστική ισχύς του UPS (σε Watt, όχι Volt-Amperes), να υπερκαλύπτει αυτή όλων των συσκευών που πιθανό να τροφοδοτούνται ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο UPS, αλλιώς η παρουσία του είναι δώρον-άδωρον.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.315

:624::624::624:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Projector + UPS ?

Τα UPS με ημιτονοειδή (sinusoidal) έξοδο είναι πράγματι η καλύτερη λύση, καθώς δουλεύουν σωστά με όλους τους τύπους τροφοδοτικών. Σε επικοινωνία που είχα παλιότερα με το τεχνικό τμήμα της BenQ Ευρώπης, τέτοιο UPS μου είχαν συστήσει. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι πιθανό κάποια μοντέλα προβολέων να έχουν διακοπτικό (switching) τροφοδοτικό, που δουλεύει και με τετράγωνο παλμό.

Απ' όσο γνωρίζω πάντως, τα κοινά line-interactive UPS παρεμβαίνουν στην κυματομορφή του ρεύματος, μόνο κατά τη διάρκεια που υπάρχει διακοπή. Αυτό σημαίνει πως -αν δεν έχουμε τη δυνατότητα αγοράς ενός ακριβότερου ημιτονοειδούς UPS- από το να μην έχουμε καθόλου UPS, είναι ίσως προτιμότερο να βάλουμε ένα τετραγωνικής εξόδου και να σβήνουμε τον προβολέα αμέσως μόλις γίνεται διακοπή ρεύματος. Έτσι θα προλαβαίνει να ψυχθεί το εσωτερικό του προβολέα, ενώ η όποια καταπόνηση κατά την ολιγόλεπτη διάρκεια της ψύξης, θα είναι μάλλον μικρή.

Εννοείται ότι τοποθέτηση του UPS δε γίνεται δίπλα στον προβολέα, αλλά δίπλα στην πρίζα του ρεύματος ή όποιο άλλο σημείο μας βολεύει. Από εκεί τραβάμε καλώδιο ρεύματος στο απαιτούμενο μήκος, που να φτάνει μέχρι τον προβολέα (τα βύσματα είναι συνήθως ίδια με αυτά των τροφοδοτικών Η/Υ). Αυτό που πρέπει να προσέξουμε βέβαια, η ονομαστική ισχύς του UPS (σε Watt, όχι Volt-Amperes), να υπερκαλύπτει αυτή όλων των συσκευών που πιθανό να τροφοδοτούνται ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο UPS, αλλιώς η παρουσία του είναι δώρον-άδωρον.
Σωστός!!!! :444:

Reaction score
62

Έχω κάνει το εξής. Έχω πρίζα δίπλα στον προβολέα (στο ταβάνι), και το καλώδιο πίσω από την πρίζα (που είναι στον τοίχο) δεν καταλήγει στον πίνακα ρεύματος, αλλά σε μία άλλη πρίζα στην άκρη του δωματίου. Αυτή την έχω συνδέσει με το UPS και μετά συνεχίζει για τον πίνακα του ρεύματος. Το θέμα είναι ότι η δουλειά έγινε, όταν φτιαχνόταν το δωμάτιο. Σε έτοιμο δωμάτιο μπρεί να γίνει με τρύπημα της ψευδοροφής και τοποθέτηση πρίζας και περπάτημα με κανάλι καλωδίου σε UPS και από κει σε άλλη πρίζα...

Reaction score
0
Και εγώ σε αυτήν την φάση είμαι , στην κατασκευή του χώρου .
Μάλλον και εγώ μια πρίζα στο ταβάνι που θα καταλήγει χαμηλά στον τοίχο .
Πάνω στο UPS λέω να συνδέσω projector + HTPC και μπορεί και τον AVR αν βρω κάποιο καλό UPS.

Reaction score
0
Απάντηση: Stewart Firehawk G3 - πρώτες εντυπώσεις

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΤΟΝ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΝ JVC DILLA HD 100. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, UPS ή ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗ ΤΑΣΗΣ? ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ Η ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

Reaction score
4.250

Ο σταθεροποιητης τασης βοηθαει στα μεγιστα κυριως τους ενισχυτες σ ενα ηχοχυστημα. Σταθεροποιοντας τηνταση του ρευματος εχεις καλλυτερο αποτελεσμα στην ποιοτητα του ηχου.
Τα UPS βοηθανε τα cd, dvd, BD, BD, προβολεις να μην καταστραφουν απο την πτωση του ρευματος. Κατα κανονα οι ενισχυτες εχουν δικα τους συστηματα ασφαλειας στην πτωση του ρευματος. Λεγεται οτι ενδεχομενως να αλιωνουν εστω και λιγο τον ηχο προς το χειροτερο (με καθε επιφυλαξη).

Reaction score
1.213

1.Ποσα watt πρεπει να ειναι το ups που θα πρεπει να βαλουμε σε εναν optoma H79 ?

2.Ξερει κανεις αν ο optoma Η79 εχει διακοπτικό (switching) τροφοδοτικό που θα του επιτρεπει να δουλευει και με τετραγωνο παλμο ?

3.Υπαρχει ups ημιτονοειδου εξοδου μεχρι 100 Ε και αν ναι ποιο προτεινετε ?

4.Αν δεν υπαρχει..ποιο ''κοινο'' προτεινετε στα ιδια λεφτα ?
:121:

Reaction score
0
Κ γω ενδιαφερομαι για συγκεκριμενη προταση σε ups για τον προβολεα καθ ' οτι προσφτα καμμενος αλλα ευτυχως επισκευαστηκε! εχω το infocus 76!

Reaction score
0

Έχω benq προτζέκτορα. Τι ups πρέπει να πάρω;Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.315

Έχω benq προτζέκτορα. Τι ups πρέπει να πάρω;Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει
To montelo einai BENQ MP525
¦
¦
¦
¦

Μην αγοράσεις, δεν αξίζει να ξοδέψεις 100-120 ευρώ.

Εκτός αν υπάρχει θέμα αστάθειας ρεύματος στην περιοχή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag