ps3 απορίες συνέχεια: δίσκος και format

Reaction score
0
Λοιπόν, για σήμερα έχω το εξής ερώτημα....ή μάλλον ερωτήματα...

Σκέφτομαι να παίξω λίγο με το δίσκο του ps3 και ρωτάω:

1) Αν υποθέσουμε ότι κάνω ένα πλήρες image του δίσκου που έχει μέσα το ps3 σε έναν καινούργιο μεγαλύτερο δίσκο. Ο καινούργιος θα παίξει απευθείας μόλις συνδεθεί με το ps3 ή δεν θα μπορεί να τον αναγνωρίσει και θα χρειαστεί φορμάτ?

2) Αν υποθέσουμε ότι εγώ θέλω να βάλω linux. Χρειάζομαι αρχικά να δημιουργήσω partitions στο δίσκο. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω φορμάτ το δίσκο, γιατί έχω αγοράσει κάποια παιχνίδια και έχω κατεβάσει και κάποια άλλα από το λογαριασμού ενός φίλου μου (επειδή αν έχω καταλάβει καλά μπορείς κάθε παιχνίδι να το κατεβάσεις μέχρι 5 φορές, δεν θέλω να "κάψω" όλα τα downloads γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο μέλλον). Αν βγάλω το δίσκο από το ps3, το συνδέσω με τον υπολογιστή και χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης δίσκων (από αυτά που δημιουργούν partition στον ελεύθερο χώρα του δίσκου χωρίς να πειράξουν τα περιεχόμενα του) για να δημιουργήσω ένα καινούργιο καθαρό partition στο δίσκο. Όταν βάλω ξανά το δίσκο στο ps3 θα δουλέψει ή @@?

3) Έχω δει διάφορες "μόντες" για να τοποθετήσεις 3,5'' δίσκο εώς 750 GB στο ps3. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις 2ο δίσκο ή προϋποθέτει ότι αφαιρείς τελείως αυτόν που ήδη έχει? Υπάρχει τρόπος να συνδέσεις μόνιμα (μέσω sata όχι usb) ένα δεύτερο δίσκο και να μπορείς να τον χρησιμοποιείς κανονικά?

Αυτά προς το παρών :cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Λοιπόν, για σήμερα έχω το εξής ερώτημα....ή μάλλον ερωτήματα...

Σκέφτομαι να παίξω λίγο με το δίσκο του ps3 και ρωτάω:

1) Αν υποθέσουμε ότι κάνω ένα πλήρες image του δίσκου που έχει μέσα το ps3 σε έναν καινούργιο μεγαλύτερο δίσκο. Ο καινούργιος θα παίξει απευθείας μόλις συνδεθεί με το ps3 ή δεν θα μπορεί να τον αναγνωρίσει και θα χρειαστεί φορμάτ?
Η κανονική διαδικασία είναι να κάνεις backup τον υπάρχοντα σκληρό σε έναν εξωτερικό με το σχετικό utility του PS3 (στα system settings). Αφού αλλάξεις τον σκληρό με τον καινούριο το PS3 θα τον φορμάρει κατευθειαν και μετά ξανασυνδέεις τον εξωτερικό για να κάνεις restore το backup σου.

Reaction score
0
Η κανονική διαδικασία είναι να κάνεις backup τον υπάρχοντα σκληρό σε έναν εξωτερικό με το σχετικό utility του PS3 (στα system settings). Αφού αλλάξεις τον σκληρό με τον καινούριο το PS3 θα τον φορμάρει κατευθειαν και μετά ξανασυνδέεις τον εξωτερικό για να κάνεις restore το backup σου.
Ααα πολύ καλό αυτό.
Συνεχώς με εντυπωσιάζει η Sony με το πόσο έχει σκεφτεί τον χρήστη που θέλει να πειραματιστεί με τις δυνατότητες της κονσόλας...!

Και να σε ρωτήσω...υποθέτω ότι όταν κάνεις το restore δεν παίζει ρόλο το μέγεθος και ο αριθμός των partition που έχεις δημιουργήσει στον καινούργιο δίσκο; Δηλάδη ο 40αρης με το 1 partition που έχει επάνω...θα γίνει restore σε δίσκο με 2 partition και μεγαλύτερο μέγεθος?

Reaction score
0
Ααα πολύ καλό αυτό.
Συνεχώς με εντυπωσιάζει η Sony με το πόσο έχει σκεφτεί τον χρήστη που θέλει να πειραματιστεί με τις δυνατότητες της κονσόλας...!

Και να σε ρωτήσω...υποθέτω ότι όταν κάνεις το restore δεν παίζει ρόλο το μέγεθος και ο αριθμός των partition που έχεις δημιουργήσει στον καινούργιο δίσκο; Δηλάδη ο 40αρης με το 1 partition που έχει επάνω...θα γίνει restore σε δίσκο με 2 partition και μεγαλύτερο μέγεθος?
Εδώ θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος άλλος γιατί εγώ έβαλα δίσκο με 1 partition και δεν τα πάω πολύ καλά με αυτά. Αν δεν ήταν γελοιωδώς εύκολο δεν θα το είχα επιχειρήσει καθόλου :oops:
Πάντως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει partition από το ίδιο το Game OS του PS3 για να βάλεις linux αλλά δεν ξέρω πόσο ευέλικτο είναι σε σχέση με τα γνωστά utilities των PC.

Reaction score
4
2) Αν υποθέσουμε ότι εγώ θέλω να βάλω linux. Χρειάζομαι αρχικά να δημιουργήσω partitions στο δίσκο. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω φορμάτ το δίσκο, γιατί έχω αγοράσει κάποια παιχνίδια και έχω κατεβάσει και κάποια άλλα από το λογαριασμού ενός φίλου μου (επειδή αν έχω καταλάβει καλά μπορείς κάθε παιχνίδι να το κατεβάσεις μέχρι 5 φορές, δεν θέλω να "κάψω" όλα τα downloads γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο μέλλον). Αν βγάλω το δίσκο από το ps3, το συνδέσω με τον υπολογιστή και χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης δίσκων (από αυτά που δημιουργούν partition στον ελεύθερο χώρα του δίσκου χωρίς να πειράξουν τα περιεχόμενα του) για να δημιουργήσω ένα καινούργιο καθαρό partition στο δίσκο. Όταν βάλω ξανά το δίσκο στο ps3 θα δουλέψει ή @@?

3) Έχω δει διάφορες "μόντες" για να τοποθετήσεις 3,5'' δίσκο εώς 750 GB στο ps3. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις 2ο δίσκο ή προϋποθέτει ότι αφαιρείς τελείως αυτόν που ήδη έχει? Υπάρχει τρόπος να συνδέσεις μόνιμα (μέσω sata όχι usb) ένα δεύτερο δίσκο και να μπορείς να τον χρησιμοποιείς κανονικά?

Αυτά προς το παρών :cool_4: :cool_4:

2) Κατα 99% θα δουλεψει αλλα αυτα αν δεν τα εχεις δοκιμασει δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος.
Βασικα για να δουλεψει ενας δισκος που δεν εχει γινει φορματ μεσα απο το ps3 , πρεπει να εχει δυο τρια συγκεκριμενα folders μεσα του. Κατι πολυ ευκολο γιατι απλα πας και τα δημιουργεις πχ ενα folder "ps3" και καθαρισες .

3) Οχι αφαιρεις αυτον που εχει και βαζεις τον αλλον.
Απο οτι ξερω μονο απο usb μπορεις να εχεις δυο και παραπανω δισκους στο ps3.
Παντως με ενα usb δισκο κανεις τα ιδια με αυτα που θα εκανες αν τον ειχες μεσα. Ολα αυτα που σωζεις εκτος απο τα demo , σε ρωταει αν θελεις να σωστουν στον εσωτερικο ή στον usb.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ και τους δύο...:cool_4::cool_4:

Νομίζω ότι τώρα μόνο μια δοκιμή θα μας δώσει σαφείς απαντήσεις...

Μήπως πουλάει κανείς κανένα 2.5'' δίσκο ?? :smoking::smoking::happy_9:

Reaction score
7
Ααα πολύ καλό αυτό.
Είδες τι καλή που είναι η μαμά που την έβριζες; :cool_11:

Τι εννοείς ακριβώς? Στον καινούριο που του έχεις εγκαταστήσει αν του έχεις κάνει ήδη partition με Linux και μετά κάνεις restore? Αν εννοείς αυτό...ναι γίνεται...άντε κερατούκλη την έκανες πάλι...είδες η μαμα? :happy_9:

Reaction score
0
3) Οχι αφαιρεις αυτον που εχει και βαζεις τον αλλον.
Απο οτι ξερω μονο απο usb μπορεις να εχεις δυο και παραπανω δισκους στο ps3.
Παντως με ενα usb δισκο κανεις τα ιδια με αυτα που θα εκανες αν τον ειχες μεσα. Ολα αυτα που σωζεις εκτος απο τα demo , σε ρωταει αν θελεις να σωστουν στον εσωτερικο ή στον usb.
Πρόσεξα και έναν ακόμη περιορισμό: δεν μπορείς να αντιγράψεις κάτι κατευθείαν από μία USB συσκευή σε μια άλλη. Είχα συνδέσει ένα μεγάλο εξωτερικό και ήθελα να αντιγράψω κάποια video από το usb stick μου σε αυτόν και για να το κάνω έπρεπε να τα αντιγράψω πρώτα στον εσωτερικό. Σχετικά ασήμαντο βέβαια αλλά το αναφέρω.

Reaction score
0
Είδες τι καλή που είναι η μαμά που την έβριζες; :cool_11:
Καλά όσο για αυτό το έχω ήδη παραδεχθεί...
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο :respect:RESPECT :respect: στη Sony...πραγματικά έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητες του μηχανήματος..και κάθε μέρα εντυπωσιάζομαι ακόμα περισσότερο.
Πραγματικά είναι η πρώτη φορά οπυ δεν με ενδιαφέρει να "σπάσει" μια κονσόλα...γιατί είναι η πρώτη φορά που η μαμά σε αφήνει να κάνεις τόσα πράγματα ούτως ή άλλως.

Πρόσεξα και έναν ακόμη περιορισμό: δεν μπορείς να αντιγράψεις κάτι κατευθείαν από μία USB συσκευή σε μια άλλη. Είχα συνδέσει ένα μεγάλο εξωτερικό και ήθελα να αντιγράψω κάποια video από το usb stick μου σε αυτόν και για να το κάνω έπρεπε να τα αντιγράψω πρώτα στον εσωτερικό. Σχετικά ασήμαντο βέβαια αλλά το αναφέρω.
Αυτό το ήξερα δυστυχώς, είχα προσπαθήσει να περάσω κάποια βίντεο και δεν τα κατάφερα. Νομίζω μόνο μέσω του δικτύου μπορείς να τα περάσεις, αλλά δεν θυμάμαι ποια εφαρμογή πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: ps3 απορίες συνέχεια: δίσκος και format

Το καλο ειναι οτι σκληρο αλλαζεις πολυ ευκολα και οτι το λειτουργικο της συσκευης ειναι σε μνημη flash και οχι ston σκληρο του ps3...Αν πουλουσε και χωρις σκληρο (ηπως επεφτε η τιμη αλλα χλωμο το βλεπω,ποσο να στοιχοιζει στην sony ενας 40αρης η 60αρης

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ps3 απορίες συνέχεια: δίσκος και format

Το καλο ειναι οτι σκληρο αλλαζεις πολυ ευκολα και οτι το λειτουργικο της συσκευης ειναι σε μνημη flash και οχι ston σκληρο του ps3...Αν πουλουσε και χωρις σκληρο (ηπως επεφτε η τιμη αλλα χλωμο το βλεπω,ποσο να στοιχοιζει στην sony ενας 40αρης η 60αρης
Χωρίς σκληρό η συσκευή θα είναι σχεδόν άχρηστη, αφού το δυνατό σημείο είναι τα demos :cool_11::cool_11::cool_11::cool_11::cool_11:
Αλλά πέρα από την πλάκα, χωρίς τον δίσκο δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις περισσότερες λειτουργίες του, άσε που θα έπρεπε να αγοράσεις memory stick για να σώζεις τα παιχνίδια που είναι και πανάκριβα

Reaction score
0
Χωρίς σκληρό επίσης δεν θα είχαμε game data installations - που δεν θα μου έλειπαν και τόσο για να είμαι ειλικρινής αλλά τέλος πάντων - και τη δυνατότητα των παιχνιδιών να cachάρουν (ελληνική γλώσσα RIP) δεδομένα στο σκληρό για καλύτερα loading times, σταθερότερα frame-rates κλπ.
Γενικώς θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα.

Reaction score
4
Εκτος απο τα κατεβασματα ο σκληρος εχει λυσει τα χερια των προγραμματιστων οσο αφορα τα loading times και virtual memory.
Οποιος εχει παιξει το oblivion στο 360 καταλαβαινει τι εννοω να περιμενεις μια ωρα να φορτωσει.

Εστω ομως και πουλουσε ενα κομματι ps3 χωρις σκληρο θα επρεπε αναγκαστικα να μην χρησιμοποιηθει απο κανενα προγραμματιστη και κανενα παιχνιδι ο σκληρος με ολα τα αρνητικα που αυτο συνεπαγεται.

Reaction score
0
Ο σκληρος ειναι απαραιτητος για την βελτιστη εκτελεση των παιχνιδιων. Και ειναι πολυ βολικο που μπορει να αντικατασταθει και να βαλει ο καθενας ο,τι θελει αναλογα με τις αναγκες του. Ή, μπορει στο μελλον να βαλουμε ολοι κανενα 500αρι απο αυτους τους εκκολαπτωμενους με την μνημη flash και να βοηθησει και τα παιχνιδια. Εκεινο που δεν καταλαβαινω , ειναι πως τετοιο μηχανημα μπορει και δουλευει με 256 MB κυριας μνημης . Οταν ακομα λιγο και ολα τα παιχνιδια θα ειναι σε 1080p, πως θα χωρεσουν τα frames με τοσα pixel σε 256 ΜΒ κυριας μνημης και αλλα 256 ΜΒ στην καρτα γραφικων. Αν ηταν PC θα τελειωνε ενα frame την ημερα !

Reaction score
4
Οντως δεν εχεις αδικο και εγω αυτην την απορια ειχα.....
Αλλα οπως βλεπεις απο κατω τελικα μια χαρα τα καταφερνει :cool_4:

Attachments

Reaction score
4
Θα πρεπει ακομη να σκεφτουμε οτι με στανταρτ hardware μπορεις να κανεις θαυματα.
Εχουμε συνηθισει απο τα pc οπου τα παιχνιδια ουσιαστικα φτιαχνονται ωστε να παιζουν σε μια ευρεια γκαμα υπολογιστικης δυναμης και σε παραλλαγες hardware που φτανουν το απειρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988