PS3 και ηχος.

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους! Προσανατολιζομαι στην αγορα ενος σετ ενισχυτη και ηχεια με βασικο σκοπο να το συνδεσω με το ps3.Λογω περιορισμενου προυπολογισμου εχω καταληξει σε απλα συστηματα χωρις hdmi αλλα με οπτικες εισοδους ηχου.Φανταζομαι οτι δεν θα αντιμετωπισω προβληματα με τον ηχο απο blu ray ,παιχνιδια και dvd? Δεν με απασχολει ακομα ο dts-hd και ο 7.1 .Απλα θελω να ακουω dolbydigital 5.1 και dts.Μεσω της οπτικης εξοδου του ps3 φανταζομαι οτι υποστηριζονται.Ευχαριστω!

Reaction score
0
Φίλε μου έχω έναν yamaha rxv800, παλιούτσικο δλδ αλλά με προδιαγραφές του τότε να είναι κορυφή, με την οπτική ίνα που το έχω συνδέσει είναι όλα μια χαρά. Δίνει dts/dolbydigital μια χαρά.

Reaction score
0
Φίλε μου έχω έναν yamaha rxv800, παλιούτσικο δλδ αλλά με προδιαγραφές του τότε να είναι κορυφή, με την οπτική ίνα που το έχω συνδέσει είναι όλα μια χαρά. Δίνει dts/dolbydigital μια χαρά.
Ευχαριστω για την απαντηση! Εχω κατα νου το http://www.sony.gr/view/ShowProduct...ype=Main&category=HCS+Cinema+Surround+Kit#tab που ειδε σε αλλη κατηγορια του forum και ενα yamaha που μου προτεθηκε επισης απο μελος του forum.Απλα θελω να ειμαι σιγουρος για να ειμαι ησυχος!!!! Σε αναπαραγωγη blu ray να φανταστω δεν υπαρχει προβλημα?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: PS3 και ηχος.

Ευχαριστω για την απαντηση! Εχω κατα νου το http://www.sony.gr/view/ShowProduct...ype=Main&category=HCS+Cinema+Surround+Kit#tab που ειδε σε αλλη κατηγορια του forum και ενα yamaha που μου προτεθηκε επισης απο μελος του forum.Απλα θελω να ειμαι σιγουρος για να ειμαι ησυχος!!!! Σε αναπαραγωγη blu ray να φανταστω δεν υπαρχει προβλημα?
Τι πρόβλημα να υπάρχει?......κι εγώ με οπτική το έχω συνδέσει το PS3 και παίρνω απλό Dolby Digital..........:happy_6:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: PS3 και ηχος.

Τι πρόβλημα να υπάρχει?......κι εγώ με οπτική το έχω συνδέσει το PS3 και παίρνω απλό Dolby Digital..........:happy_6:
Ξερεις τι ειχα παθει? Ειχα συνδεσει το ps3 με τα logitech z5450 ενος φιλου και απο Blu ray μας εβγαζε απλο στερεωφονικο ηχο.Βεβαιως δεν ειχα αλλαξει τη ρυθμιση του ηχου απο pcm σε bitstream απο το μενου του ps3.Δεν καταφερα να βρω χρονο να τα ξαναδοκιμασω γιαυτο και ρωτησα.Προφανως δεν υπαρχει θεμα , αλλα ξερεις αμα δεν το δεις με τα ματια σου εχεις αμφιβολιες!

Reaction score
49

Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να ανησυχείς.
Όσο δεν ψάχνεσαι σε 7κάναλα και DD+ / Dolby TrueHD/ DTS-HD δεν έχεις πρόβλημα. Συνδέεις μια οπτική ίνα στην έξοδο Toslink του PS3 με μια αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή σου και είσαι έτοιμος.

Απλά ο όγκος πληροφορίας των νέων HD format ήχου δεν μπορούν να περάσουν από την οπτική ίνα αλλά μόνο από την HDMI (και μάλιστα από 1.3 έκδοση που έχει το PS3)

Tώρα να δούμε τι παίζει αν βλέπεις ταινία σε BR disc και έχεις συνδέσει το PS3
με οπτική ίνα....

-Αν η ταινία είναι σε format DD+ τότε μέσω οπτικής θα λάβεις σήμα ΑC-3 stream 5.1 αλλά με αυξημένο bitrate σε σχέση με τα απλά DVD (από 448kbps που υπήρχε στα DVD θα έχεις μέσω της οπτικής 1500kbps)

-Aν η ταινία είναι σε Dolby TrueHD τότε μέσω της οπτικής θα πάρεις πάλι AC-3 stream 5.1 (ενώ στα HD DVD που δε σε ενδιαφέρουν αφού δεν αναπαράγονται από το PS3 θα έπαιρνες DTS 5.1 1.5Μbps)

-Αν, τέλος, η ταινία είναι σε DTS-HD τότε μέσω της οπτικής θα πάρεις DTS 5.1 αλλά και πάλι αυξημένου Bitrate στα 1500kbps (ενώ στα απλά DVD θυμίζω είναι στα 448kbps)

Συμπερασματικά.
*Η οπτική θα σου δώσει σίγουρα 5κάναλο ήχο από το PS3 (αν υπάρχει βέβαια στα δισκάκια) και μάλιστα με πολύ πιο εντυπωσιακά ηχητικά αποτελέσματα σε σχέση με τα 5κάναλα των απλών DVD.

*Αυτό που δυστυχώς χάνουμε (αν δεν συνδεθούμε με HDMI) είναι (πέρα από τα DD+, Dolby True HD & DTS-HD) και το εντελώς ασυμπίεστο ήχο που θα υπάρχει σε αρκετά δισκάκια (εμφανίζεται σαν uncompressed ή LPCM)

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ! Ηταν μια απο τις πιο ξεκαθαρες και κατατοπιστικες απαντησεις που εχω διαβασει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll