ps3 και Dolby TrueHD, DTS-HD

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Καλησπερα παιδια. συντομα θαχω ενα ηχοσυστυμα της β&w και ενισχυτη marantz sr6006.
Επειδη θα χρειαστω και Bluray player φυσικα ηθελα να ρωτησω αν το playstation3 θα βγαζει κανονικα Dolby TrueHD, DTS-HD ηχο ή θα με περιοριζει;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799
Απάντηση: ps3 και Dolby TrueHD, DTS-HD

Είναι το παλιό (fat) ή το καινούριο (Slim) PS3?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Bασικα δεν το εχω αγορασει ακομα.
Ειμαι αναμεσα σε ps3 και ενα 3d bluray player και γιαυτο ρωταω να δω μηπως με συμφερει να παρω το playstation.Αρκει ομως να μου αποκωδικοποιει τα παντα,δε θελω να στερηθω το παραμικρο.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ps3 και Dolby TrueHD, DTS-HD

Παρε ps3 αφοβα! Θα παιζεις και κανα παιχνιδακι!!!

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Επειδη γενικα δεν ειμαι και τοσο fan των παιχνιδιων,θα παιζω σπανια, γιαυτο θελω αρχικα να μαθω αυτο που ρωτησα παραπανω... αν υποστηριζει Dolby TrueHD, DTS-HD?

Reaction score
51

Bασικα δεν το εχω αγορασει ακομα.
Ειμαι αναμεσα σε ps3 και ενα 3d bluray player και γιαυτο ρωταω να δω μηπως με συμφερει να παρω το playstation.Αρκει ομως να μου αποκωδικοποιει τα παντα,δε θελω να στερηθω το παραμικρο.

Το PS3 παίζει HD format ήχου μέσω HDMI (όχι τα παλιότερα, το fat, αν θυμάμαι καλά).
Αν θέλεις να παίξεις 3D παίζει, αλλά τότε θα πρέπει να παίξεις με optical out για τον ήχο, οπότε 3D και HD audio δεν παίζουν ταυτόχρονα.

Επίσης μέσω usb δεν παίζει mkv (δηλαδή ταινίες κατεβασμένες από το ιnternet).
Γιατί οι usb διαβάζουν σκληρούς και flash usb με φορμάρισμα fat32 (και κατά συνέπεια δεν δέχονται αρχεία πάνω από 4GB, δηλαδή HD αρχεία).
Αν θέλεις να παίξεις HD αρχεία, επιλέγεις σκληρό δίσκο Fat32 (ή παίρνεις δίσκο NTFS και τον διαμορφώνεις σε fat32 μέσω προγράμματος, όπως πχ το Norton Partition Magic) και κατεβάζεις το δωρεάν mkv2vob που σπάει τα αρχεία mkv σε τμήματα των 4GB
(πχ μια ταινία των 14GB με τίτλο hamurabi.mkv θα στην σπάσει σε 4 τμήματα, hamurabi1-hamurabi2 κοκ με μέγεθος 4, 4, 4 & 2GB)

Reaction score
4

Το slim ναι. Μπορεί να τα κάνει decode και να τα στείλει σαν multi channel bitstream στον ενισχυτή σου, ή μπορεί να στείλει κατευθείαν το stream στον ενισχυτή και να τα κάνει ο ενισχυτής.
Οπότε σε καλύπτει πλήρως σε αυτό το θέμα.
Επίσης το PS3 δέχετε αναβαθμίσεις οι οποίες κατα καιρούς ενεργοποιούν και άλλα features (πχ μπορεί να παίζει 3d, πράγμα το οποίο δεν το έκανε όταν πρωτοκυκλοφόρησε).

Το μόνο αρνητικό του, είναι ο ελαφρά αυξημένος θόρυβος σε σχέση με το κανονικό BD player (τουλάχιστον σε σύγκριση με ένα Pionner LX-BD70).

Reaction score
4

Το slim ναι. Μπορεί να τα κάνει decode και να τα στείλει σαν multi channel bitstream στον ενισχυτή σου, ή μπορεί να στείλει κατευθείαν το stream στον ενισχυτή και να τα κάνει ο ενισχυτής.
Οπότε σε καλύπτει πλήρως σε αυτό το θέμα.
Επίσης το PS3 δέχετε αναβαθμίσεις οι οποίες κατα καιρούς ενεργοποιούν και άλλα features (πχ μπορεί να παίζει 3d, πράγμα το οποίο δεν το έκανε όταν πρωτοκυκλοφόρησε).

Το μόνο αρνητικό του, είναι ο ελαφρά αυξημένος θόρυβος σε σχέση με το κανονικό BD player (τουλάχιστον σε σύγκριση με ένα Pionner LX-BD70).
Με πρόλαβε ο πατρινός απο πάνω.. και οπως σωστά λέει, 3d και HD audio δεν πάνε μαζί. Δεν φτάνει το bandwidth στο HDMI 1.3....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

3D και HD audio δεν συνδιαζονται ποτε δηλαδη;
ουτε αν παρω ενα επιτραπεζιο 3D bluray player?

Oσον αφορα τα mkv αρχεια δε με νοιαζει γιατι θα παρω και media player.

Reaction score
51

3D και HD audio δεν συνδιαζονται ποτε δηλαδη;
ουτε αν παρω ενα επιτραπεζιο 3D bluray player?

Oσον αφορα τα mkv αρχεια δε με νοιαζει γιατι θα παρω και media player.

Σε κάποια BDp συνδυάζεται το 3D με τα HD formats ήχου.
Οπωσδήποτε πρέπει να έχουν HDMI 1.4.
Στο PS3, όχι (ανεξάρτητα της γενιάς, το πρόβλημα είναι στην HDMI 1.3 που έχουν τα PS3, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Νίκος παραπάνω)

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Μαλιστα. Το HD audio ειναι κατι που συναντας σε πολλους τιτλους ή κατι σπανιο;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Σχεδόν σε όλους τους τίτλους Bluray υπάρχει DTS HD-MA ή 5.1 ή 7.1, και σπανιότερα Dolby TrueHD.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Και μια τελευταια ερωτηση. Το αυτι καταλαβαινει τη διαφορα μεταξυ DTS και DTS HD? ή ειναι στα χαρτια ολα;

Reaction score
1
Και μια τελευταια ερωτηση. Το αυτι καταλαβαινει τη διαφορα μεταξυ DTS και DTS HD? ή ειναι στα χαρτια ολα;
Τεραστια διαφορα,οπως ειχα γραψει καποτε οταν αγορασα ενισχυτη ξαναειδα ολα τα blu ray της συλλογης μου!! Το dts θα σου ακουγεται ¨λιγο¨ μετα!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Σε μια τυχαία ταινία, κοίτα τη διαφορά με αριθμούς:

DTS-HD Master Audio English 3097 kbps
Dolby Digital Audio English 640 kbps

Βέβαια στην πράξη μην φανταστείς πως θα ακούσεις πενταπλάσια διαφορά, αλλά είναι ακουστή.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Mε καλυψατε πληρως, ευχαριστω.
Θα παρω 3D bluray player.
Καποια προταση για την καλυτερη αγορα στα 250ευρω περιπου;

Reaction score
4
Τεραστια διαφορα
οταν αναβαθμησα τον ενισχυτη ετρεξα να τον δοκιμασω στα νεα τρομερα φορματ ηχου. Ρυθμησα το ps3 να κανει bitstream εβαλα μεσα το lotr extended για τεστ, ο ενισχυτης εγραψε χαρουμενος dts-ma στο πανελ του και εγω εμεινα να αναρωτιεμαι αν τα αυτια μου εχουν προβλημα αφου η διαφορα σε σχεση με το dts-core που ακουγα μεχρι τοτε μου φανηκε αναξια λογου... (για την ακρηβια μεγαλυτερη εντυπωση μου ειχε κανει το περασμα απο το απλο dts των dvd σε dts-core) Και σας το γραφει αυτο ανθρωπος που ξαναρχιζει ολη τη συλογη του σε flac μιας και απλα mp3 ειναι μη αποδεκτα στο αυτι. Wtf

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ps3 και Dolby TrueHD, DTS-HD

συστηνω ανεπιφυλακτα τα Samsung 3D Bluray ... εγώ πλέον καταργησα κάθε media player και τα κανω όλα με αυτό... (σημείωση για την αναφορά του post που είχα κάνει... η ρυθμιση είναι πανευκολη, η δουλειά που ήθελα έξτρα εγώ τα έκανε μυστήρια...με το mpeg4 tuner)
πάντως και το bd-d6500 πρέπει να είναι ολοιδιο χωρίς το tuner μόνο.

όσο για τον ήχο...έχω αρχίσει και εγώ και αγοράζω ή νοικιάζω δισκάκια bluray και ότι έχω δει έχει μεγάλη διαφορά στην λεπτομέρια... σκηνή σε ταινία με dts 5.1 με μάχη και πανικός μπαμ μπουμ... οκ
...ίδια σκηνή από το bluray me dts hd ma 5.1 πανικός μπαμ μπουμ οκ και ξαφνικά ακουω στο πουθενά ανασες και βήματα και ξεχωρίζω τα πάντα... εκεί είπα τέλος...μονο bluray.... βεβαια αν η παραγωγή είναι χάλι και με χαμηλά bitrates τότε δεν έχεις διαφορές.
όπως είπε και ο φίλος νωρίτερα είδα π.χ σε Ματρόσκα το Startrek με dts 5.1 με 1.5 kbps ηχο και μετά αγόρασα το Bluray και είχε DTS HD MA 5.1 με 6.7 kbps
πως να μην ακούσεις λεπτομέρειες και να μην αισθανθείς διαφορές...

Reaction score
0
sorry...για να μη με κράξει κανείς και με πει ψεύτη.... το σταρτρεκ δεν είχε DTS HDMA.... TRUE HD είχε με αυτό το bitrate...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.299
Members
38.677
Νεότερο μέλος
LefterisG