ps3 ως πηγή

D

deleted user 10898

Guest
πως συνδέω το ps3 σε δικάναλο με αναλογικες μονο εισόδους ως πηγη για καλύτερα αποτελέσματα?
(μάλλον παω για cambridge aucio 840a και focal chorus 836v. επειδη περασα το budget μου για λιγο δεν θα αγορασω ξεχωριστη πηγή...)

τι αποδοση να περιμενω απο και τετοιο?
http://monstercable.com/productdisplay.asp?pin=4201

Reaction score
0
δεν είχε μέσα στη συσκευασία το δικό του? Είναι ένα που έχει το δικό του βύσμα από τη μία και από την άλλη βγάζει composite rca (άσπρο-κίτρινο-κόκκινο). Εγώ το ps3 το έχω συνδέσει ως εξής:
1) PS3-> TV hdmi 1m, no name
2) ps3-> προβολέας hdmi 12m supra hf100 (1.3)
3) ps3-> στέρεο ενισχυτής μέσω του καλωδίου που σου αναφέρω πιό πάνω.

Για το καλώδιο που αναφέρεις έχω κάποιες ψιλο-ενστάσεις λόγω component.

Reaction score
0
Απάντηση: ps3 ως πηγή

πως συνδέω το ps3 σε δικάναλο με αναλογικες μονο εισόδους ως πηγη για καλύτερα αποτελέσματα?
(μάλλον παω για cambridge aucio 840a και focal chorus 836v. επειδη περασα το budget μου για λιγο δεν θα αγορασω ξεχωριστη πηγή...)

τι αποδοση να περιμενω απο και τετοιο?
http://monstercable.com/productdisplay.asp?pin=4201
με το καλωδιο του ps3θα το συνδεσεις.Μια χαρα ηχο θα εχεις. τοι καλωδιο που δειχνεις ειναι για εικονα.Αν εχει tv η προβολεα χωρις hdmi αλλα με compnet ειναι καλη αγορα

D

deleted user 10898

Guest
μπραβω ρε παιδια! βρηκα το καλωδιο του και φαινετε μια χαρα για ηχο!
τωρα εαν θελω να δω και κανα εργο με ηχο απο τα ηχεια μου, μαλλον πρεπει να παρω το monster,ε? (εχω εισοδο κομπονεντ στην τιβι)

Reaction score
0
μπραβω ρε παιδια! βρηκα το καλωδιο του και φαινετε μια χαρα για ηχο!
τωρα εαν θελω να δω και κανα εργο με ηχο απο τα ηχεια μου, μαλλον πρεπει να παρω το monster,ε? (εχω εισοδο κομπονεντ στην τιβι)
Γειά σου vet, τώρα τί συνδέσεις έχεις από/προς το ps3?

Για dvd μπορείς να χρησιμοποιείς και την composite (το κίτρινο rca βίσμα). Αν δεν έχει η τιβι σου τέτοια υποδοχή αλλά έχει σκαρτ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανταπτοράκι composite σε σκαρτ.
Για blu-ray (καλή ώρα) χρειάζεσαι είτε το component που προτείνεις (μέχρι 1080i) είτε hdmi (δες τη δική μου συνδεσμολογία).

D

deleted user 10898

Guest
Γειά σου vet, τώρα τί συνδέσεις έχεις από/προς το ps3?

Για dvd μπορείς να χρησιμοποιείς και την composite (το κίτρινο rca βίσμα). Αν δεν έχει η τιβι σου τέτοια υποδοχή αλλά έχει σκαρτ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανταπτοράκι composite σε σκαρτ.
Για blu-ray (καλή ώρα) χρειάζεσαι είτε το component που προτείνεις (μέχρι 1080i) είτε hdmi (δες τη δική μου συνδεσμολογία).
εχω και hdmi και component και απο όλα! το θεμα ειναι πως θα εχει 1080i στην τιβι και ηχο απο τον ενισχυτη. μαλλον μονο με το monster γινεται.

Reaction score
0

Tι ενισχυτη εχειςΕχει HDMI;;;Το componet καλωδιο που προτεινεις ειναι μονο για εικονα,ηχο θα παρεις ειτε στερεο οπως τωρα ειτε με oπτικη ινα.Dolby-DTS ειτε μεσω ΗDMI τα νεα φορμα ηχου εαν ο ενισχυτης σου εχει HDMI και δεεχεται εστω 5,1 η 7,1 ασυμπιεστο PCM..Πες μου τα μηχνηματα για να σου πω με τι ειναι καλυτερο να το συνδεσεις.

D

deleted user 10898

Guest
το καλωδιο που προτεινω • [SIZE=-1]Delivers high-definition video (720p/1080i) and enhanced stereo sound.
αρα περναει και στερεο ηχο. κανει για την δουλεια μου, αλλα δεν ξερω εαν πεφτει η ποιοτητα της εικονας σε συγκριση με hdmi. ο ενισχυτης μαλλον θα ειναι Cambridge Audio 840a αλλα η ερωτηση μου ειναι γενικοτερη, Πως δηλαδη βλεπουμε ταινια σε ps3 και χρησιμοποιουμε στερρεοφωνικο ενισχυτη για τον ηχο (δεν εχω 5.1 κλπ κλπ)
θενκσ
Νικος

[/SIZE]

Reaction score
0
το καλωδιο που προτεινω • [SIZE=-1]Delivers high-definition video (720p/1080i) and enhanced stereo sound.
αρα περναει και στερεο ηχο. κανει για την δουλεια μου, αλλα δεν ξερω εαν πεφτει η ποιοτητα της εικονας σε συγκριση με hdmi. ο ενισχυτης μαλλον θα ειναι Cambridge Audio 840a αλλα η ερωτηση μου ειναι γενικοτερη, Πως δηλαδη βλεπουμε ταινια σε ps3 και χρησιμοποιουμε στερρεοφωνικο ενισχυτη για τον ηχο (δεν εχω 5.1 κλπ κλπ)
θενκσ
Νικος

[/SIZE]
Ok Νίκο κατάλαβα το θέμα, η ερώτηση σου ουσιαστικά είναι κατά πόσο θα πέσει η απόδοση της εικόνας στην τιβί σου όταν χρησιμοποιήσεις το εν λόγω καλώδιο (component) σε σχέση με hdmi, επειδή η τιβί σου δεν έχει hdmi, σωστά? Λοιπόν, δεν έχω χρησιμοποιήσει component στο ps3 αλλά χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια, 10μετρο component για σύνδεση του dvd μου με τον προβολέα (92"). Θες την ταπεινή μου γνώμη? Θα είναι μια χαρά..... Εξάλλου ποιά είναι η εναλλακτική σου? Aλλαγή τιβι και hdmi splitter από το ps3, σωστά? Component kai νάμαστε καλά :happy_4:

D

deleted user 10898

Guest
νπερ ευχαριστω παρα πολυ.
η τιβι μου εχει hdmi αλλα εαν το χρησιμοποιοησω δεν θα μπορω να δωσω στον δικαναλο, γιατι το ps3 δεν εχει ξεχωριστη εξοδο μονο για ηχο (η εχει οπτικη που δεν εχει ο δικαναλος μου). με καλυψες παντως...

τωρα στην κατεξοχην audiophile question....
τι αποδοση περιμενω απο το ps3 ως πηγη, χρησημοποιωντας το σημα που βγαζει το hdmi και με το ενλογω καλωδιο το συνδεω στις αναλογικες εισοδους του campridge audio? (με βλεπω να κανω οικονομιες για ca 840c!)
Νικος

Reaction score
0
η τιβι μου εχει hdmi αλλα εαν το χρησιμοποιοησω δεν θα μπορω να δωσω στον δικαναλο, γιατι το ps3 δεν εχει ξεχωριστη εξοδο μονο για ηχο (η εχει οπτικη που δεν εχει ο δικαναλος μου). με καλυψες παντως...
Αν και δεν το έχω κάνει, έχω την εντύπωση ότι μπορείς να ορίσεις να μη δίνει και ήχο η HDMI και αυτός να βγαίνει από τη multi AV.
Άλλωστε νομίζω ότι θα έχεις ένα πρόβλημα εργονομίας με το καλώδιο του link, δηλαδή το πως θα φτάσουν οι απολήξεις του ήχου στον ενισχυτή όταν αυτές της εικόνας θα είναι στην TV.

Reaction score
0

τι αποδοση περιμενω απο το ps3 ως πηγη, χρησημοποιωντας το σημα που βγαζει το hdmi και με το ενλογω καλωδιο το συνδεω στις αναλογικες εισοδους του campridge audio? (με βλεπω να κανω οικονομιες για ca 840c!)
Νικος

Μπορείς να χρησιμοποιείς την hdmi έξοδο του ps3 και στις ρυθμίσεις του ps3 na eπιλέξεις ως έξοδο ήχου την rca. Aυτό κάνω και εγώ για τον προβολέα μου πχ. Να σου συνεχίσω το παράδειγμα των δικών μου συνδέσεων. Λοιπόν

1) Δικάναλος πάντα
2) Έξοδος εικόνας hdmi πάντα (είτε τιβι είτε προβολέας)
3) Έξοδος ήχου είτε hdmi (παιχνίδια) είτε από τo Settings-> Sound Settings -> Audio Output settings -> Hdmi Είτε analog για ταινίες (ή και παιχνίδια)
από τo Settings-> Sound Settings -> Audio Output settings -> Audio Input Connector/Scart/Multi AV. H έξοδος ήχου δε σχετίζεται με την έξοδο εικόνας.

Το hdmi καλώδιο πάει στην τιβι, το rca πάει στο δικάναλο ενισχυτή μου. Αναγκαστικά με τον προβολέα χρησιμοποιώ την αναλογική έξοδο ήχου, είτε παίζω είτε βλέπω ταινίες.

Οπότε... αν κατάλαβα καλά και θέλεις να δώσεις εικόνα στην τιβι και έξοδο στο δικάναλο ΔΕΝ χρειάζεσαι το component, χρησιμοποιείς αυτό που έχει στο κουτί το Ps3. Aν θέλεις βοήθεια με τις ρυθμίσεις πες.

Reaction score
0
Νικος
Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε αυτό. Βέβαια το ps3 δεν έχει οθόνη, οπότε αν θέλεις να βλέπεις tracks και τα στοιχεία του CD που παίζει, θα έχεις ανοικτή και την τιβι. Εάν αναφέρεσαι στο καθαυτώ ηχητικό κομμάτι, στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον (ηλεκτρονικά cary & ηχεία harbeth) και στις εντάσεις που ακούω δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην απόδοση του ps3 από ότι με το σιντί μου. Γενικά, αν και όχι του παρόντος, έχω προσπαθήσει να εντοπίσω ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο σιντί μου και άλλες συσκευές (ps3, dvd) με κάπως οργανωμένο τρόπο και χρήση καλών ακουστικών και οι διαφορές δεν είναι αυτές που θα περίμενε κανείς :prof:

D

deleted user 10898

Guest
καλυφθηκα πληρως, ναστε καλα!
νπερ με χαροποιησες ιδιατερα με την audio αποδοση του πσ3

Reaction score
0

Aφου η tv σου δεχεται HDMI(μαλλον ειναι HD READY)Οποτε παιρνεις ενα καλωδιο HDMI και συνδεεις την TV για να εχεις 720p απο το ps3(γιατι ορισμενες ταινιες ειναι κλειδωμενες και δεν δεινουνε ουτε καν 720 απο αναλογικη συνδεση(composite-component κτλ).Kαι ορζεις απο τα settings του ps3 για εικονα την HDMI και απο τον ηχο την analog συνδεεις και την φισα στο stereo και εισαι οκ και απο ηχο και απο εικονα:bravo:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.080
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo