PS3 HDMI PROBLEM

Reaction score
44
Μόλις χθες πήρα το ps3 αλλά δεν μπορώ να το συνδέσω στην hdmi,πηγαίνω στο μενού για την οθόνη οπού έχει τις επιλογές για των διαφόρων ειδών συνδέσεις αλλά όταν επιλέγω την hdmi δεν μου βγάζει επιλογές για την ανάλυση όπως γράφει στο εγχειρίδιο αλλά μια οθόνη που μου λέει να πατήσω το χ για να αλλάξει σε hdmi η σύνδεση και αν έχω μαύρη οθόνη θα επανέλθει μόνο του σε 30 sec.Ξέρει κανείς πως μπορώ να ρυθμίσω την ανάλυση στα 720?

Reaction score
3
Απάντηση: PS3 HDMI PROBLEM

Κοίτα η εμπειρία μου από αυτό το μηχανάκι είναι μικρή, αλλά αφού κλείδωσε σε infocus τότε μπορεί παντού. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι μετά το πρώτο άνοιγμα που του έκανα συνδεδεμένο με το HDMI,, έκανε μόνο του τις ρυθμίσεις που αυτό θεωρεί βέλτιστες και τέλειωσε εκεί το θέμα χωρίς πολλά, πολλά. Από ότι βλέπω η τηλεόρασή σου δε υποστηρίζει 1080p, αλλά μόνο 1080i και το HDMI δεν είναι 1.3. Αυτά ίσως δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, όμως προσπάθησε να ξεκινήσεις το PS3 με HDMI στην τηλεόρασή σου και άφησέ το να κάνει αυτό τη βρώμικη δουλειά.
Πάντως ο ξάδελφός μου παίζει το PS3 σε 720p με HDMI και δεν έχει κάνει καμιά ρύθμιση, το κάρφωσε και από τότε παίζει χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
4
Μόλις χθες πήρα το ps3 αλλά δεν μπορώ να το συνδέσω στην hdmi,πηγαίνω στο μενού για την οθόνη οπού έχει τις επιλογές για των διαφόρων ειδών συνδέσεις αλλά όταν επιλέγω την hdmi δεν μου βγάζει επιλογές για την ανάλυση όπως γράφει στο εγχειρίδιο αλλά μια οθόνη που μου λέει να πατήσω το χ για να αλλάξει σε hdmi η σύνδεση και αν έχω μαύρη οθόνη θα επανέλθει μόνο του σε 30 sec.Ξέρει κανείς πως μπορώ να ρυθμίσω την ανάλυση στα 720?
Εκει που σου λεει πατα (χ) εσυ το πατας ?

Αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη.
1) Αφου ανοιξεις το ps3 θα πας στα settings
2) Λιγο κατω απο το τελος επιλεγεις Display settings
3) H πρωτη επιλογη ειναι η HDMI οπου την επιλεγεις.
4) Απο τις δυο επιλογες που σου εμφανιζει (Automatic/Custom) εσυ επιλεγεις την Custom
5) Εκει θα τσεκαρεις τις αναλυσεις που θες.

Θα σου προτεινα να βαλεις την 1080ι αναλυση.

Reaction score
44
Originally Posted by xrono3 View Post

Εκει που σου λεει πατα (χ) εσυ το πατας ?

Αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη.
1) Αφου ανοιξεις το ps3 θα πας στα settings
2) Λιγο κατω απο το τελος επιλεγεις Display settings
3) H πρωτη επιλογη ειναι η HDMI οπου την επιλεγεις.
4) Απο τις δυο επιλογες που σου εμφανιζει (Automatic/Custom) εσυ επιλεγεις την Custom
5) Εκει θα τσεκαρεις τις αναλυσεις που θες.

Θα σου προτεινα να βαλεις την 1080ι αναλυση.
Μέχρι το 3) πάμε καλά.
από την στιγμή που πατάω το χ για να επιλέξω hdmi με βγάζει σε μια οθόνη που μου λέει οτι επιλέγοντας hdmi αν μαυρίσει η οθόνη να περιμένω μισό λεπτό για να επανέλθει και έχει απλώς το χ ως μοναδική επιλογή χωρίς custom η auto και μόλις πατήσω το χ μαυρίζει(εννοείται ότι γυρνάω την τηλεόραση στην κατάλληλη εισοδο:105:)

Reaction score
4
Μέχρι το 3) πάμε καλά.
από την στιγμή που πατάω το χ για να επιλέξω hdmi με βγάζει σε μια οθόνη που μου λέει οτι επιλέγοντας hdmi αν μαυρίσει η οθόνη να περιμένω μισό λεπτό για να επανέλθει και έχει απλώς το χ ως μοναδική επιλογή χωρίς custom η auto και μόλις πατήσω το χ μαυρίζει(εννοείται ότι γυρνάω την τηλεόραση στην κατάλληλη εισοδο:105:)
Πατας Χ και μαυριζει η οθονη δηλαδη ?
Μονο με HDMI την εχεις συνδεσει αυτην την στιγμη την κονσολα ή εχεις και το καλωδιο με τα RCA (ασπρο/κοκκινο/κιτρινο) επανω στην TV ?

Reaction score
44
Πατας Χ και μαυριζει η οθονη δηλαδη ?
Μονο με HDMI την εχεις συνδεσει αυτην την στιγμη την κονσολα ή εχεις και το καλωδιο με τα RCA (ασπρο/κοκκινο/κιτρινο) επανω στην TV ?
Μόλις πατήσω το χ μαυρίζουν όλα και η rca και η hdmi.
την rca την έχω αναγκαστικά για να βλέπω τι κάνω,αλλά δοκίμασα να bootαρω μόνο με hdmi μήπως και την δει και ρυθμίσει μόνο του αλλά τίποτα,προσπάθησα επίσης χωρίς την hdmi επάνω να κάνω τις ρυθμίσεις μήπως τυχών επειδή την έβλεπε ρύθμιζε αυτόματα και γι'αυτο δεν έβγαζε το μενού με τις αναλύσεις αλλά μάταια.

Reaction score
4
Μόλις πατήσω το χ μαυρίζουν όλα και η rca και η hdmi.
την rca την έχω αναγκαστικά για να βλέπω τι κάνω,αλλά δοκίμασα να bootαρω μόνο με hdmi μήπως και την δει και ρυθμίσει μόνο του αλλά τίποτα,προσπάθησα επίσης χωρίς την hdmi επάνω να κάνω τις ρυθμίσεις μήπως τυχών επειδή την έβλεπε ρύθμιζε αυτόματα και γι'αυτο δεν έβγαζε το μενού με τις αναλύσεις αλλά μάταια.
Ωραια βγαλε την RCA , ασε μονο την HDMI και κανε reset οπως εγραψα πιο πανω.

Reaction score
4
Εννοείς reset από το menu ή απλώς να κλείσω τον πίσω διακόπτη?
Οχι.
Με κλειστη την κονσολα θα κρατησεις για περιπου 5 δευτερολεπτα το power button (πανω απο το μπροστινο κοκκινο λαμπακι) μεχρι να ακουσεις ενα χαρακτηριστικο ηχο που δηλωνει οτι η κονσολα εγινε reset στις εργοστασιακες της ρυθμισεις.
Θα εχεις ΜΟΝΟ το HDMI πανω.

Reaction score
44
Τελικά η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ψυχεδελική,το κόλπο με το reset δεν δούλεψε και αποφάσισα να δω για οδηγίες on line,έτσι βρήκα στο site της sony ότι το ps3 όταν είναι συνδεδεμένο με hdmi ανοίγει στην μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση και επειδή η τηλεόραση δέχεται 1080ι είπα μήπως το ps3 δίνει 1080p και μπερδεύεται η κατάσταση,πήρα το ps3 λοιπόν παραμάσχαλα και πήγα σε ενα γείτονα με μια φιλιπς full hd με την προοπτική εφόσον βγάλει σήμα στην hdmi να αλλάξω την ανάλυση στα 720p που τα σηκώνει η δική μου.Συνδέω λοιπόν το ps3 με την φιλιπς και στην hdmi μου βγάζει η φιλιπς ότι δέχεται σήμα 576p χωρίς όμως εικόνα,έτσι λοιπόν κάνω την διαδικασία της επιλογής hdmi από το μενού(εφόσον έχω συνδέσει το σκαρτ)μου βγάζει την ιδια εικόνα με το πατήστε το χ το κάνω και μου βγάζει εικόνα στο hdmi 1080p,επιλέγω λοιπόν 720p που δέχεται η δική μου παίρνω και το καλώδιο του γείτονα μήπως τυχόν και το δικό μου δεν...αν και έπαιζε με το dvd,έρχομαι σπίτι,το συνδέω στην hdmi μόνο και πάλι βλέπω μαύρη οθόνη.:141:.
τώρα λοιπόν τι μπορεί να φταίει?μήπως υπάρχει ασυμβατότητα στα hdmi?να αλλάξω τηλεόραση δύσκολο το βλέπω,τι γίνεται ρε γ#@@**.έκτος και συνηθίσω να βλέπω blue ray από το σκαρτ.:141::141::141:

Reaction score
44
και κάτι άλλο,στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει η hdmi και το συνδέσω στις συνιστώσες γιατί από ότι είδα βγάζει και 720 και 1080 από εκεί θα έχω μεγάλες απώλειες σε σχέση με την hdmi?(αν λειτουργήσουν κι'αυτές βέβαια):101:

Reaction score
62
και κάτι άλλο,στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει η hdmi και το συνδέσω στις συνιστώσες γιατί από ότι είδα βγάζει και 720 και 1080 από εκεί θα έχω μεγάλες απώλειες σε σχέση με την hdmi?(αν λειτουργήσουν κι'αυτές βέβαια):101:
Ειδικά σε τηλεόραση, θα δυσκολευτείς να δεις διαφορές!!!

Reaction score
44
τελικά παρά τις προσπάθειές μου η hdmi δεν λειτούργησε καθόλου,έτσι κατέφυγα στην component η οποία λειτούργησε με την πρώτη.Πάντως από ενα ψάξιμο που έκανα στο google υπάρχει μία ασυμβατότητα ανάμεσα στο ps3 κα τις samsung(σε ορισμένα μοντέλα) όσο αφορά την hdmi.Ας το έχουν υπόψιν τους οι κάτοχοι της μίας ή της άλλης μάρκας προτού προβούν στην αγορά της δεύτερης.

Reaction score
89
Το PS3 που έχεις είναι 80GB; Σε έναν φίλο υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με Infocus X10. Και στο διαδίκτυο το πρόβλημα το συναντάς και αλλού στην παραπάνω έκδοση του PS3. Στις παλαιότερες εκδόσεις λένε ότι δουλεύει αμέσως... Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το HDCP (αν το γράφω καλά) γιατί μπορεί να το έχουν και οι δύο συσκευές αλλά έχει γίνει μία αλλαγή στο PS3 και ο χρόνος που περιμένει την επιβεβαίωση δεν ταιριάζει με αυτόν του Infocus (και πιθανόν και άλλον PJ ή TV). H λύση έρχεται αν ισχύει αυτό μόνο με αναβάθμιση στο PS3 ή τον Infocus ή την TV στην περίπτωση σου. Το PS3 το κάναμε αναβάθμιση (2.53 που δεν μας έλυσε το πρόβλημα). Ο Infocus δεν έχει ακόμα καμία αναβάθμιση.
(Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλά επειδή είμαι πληροφορικός και ασχολούμαι με διάφορα, νομίζω ότι τα παραπάνω έχουν κάποια λογική.)

Reaction score
44
Το ps3 είναι όντως το 80άρι και να και η πρώτη δουλειά μου ήταν να του κάνω αναβάθμιση δεν διορθώθηκε η κατάσταση,πάντως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ασυμβατότητες τέτοιου είδους σε συστήματα που έχουν εδρεωθεί στην αγορά εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα ανάμεσα σε τεράστιες εταιρίες όπως η sony και η samsung.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas