PS3 vs stand-alone BDplayer

Reaction score
0
Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Βρε παιδια για δωστε μου κι εμενα να καταλάβω. Έχω το ps3 και το συνδεω με HDMI με την τηλεόραση. Μεχρι εδω καλά. Έχω επισης κι ενα homecinema jvc τετραετιας μα χωριστο ενισχυτη και dvdplayer to οποιο έχει μια μονο coaxial που δεσμευεται απο το dvd ( φυσικά δεν έχει hdmi). Me ποιο τροπο και με :104:τι ειδους καλωδιο μπορω να συνδεσω το ps3 με τον ενισχυτη ώστε να απολαμβανω και τον ηχο;
Ακριβώς το ίδιο ήθελα να ρωτήσω και εγώ.....αν και με βλέπω να αλλάζω τον DENON AVR 1804 με τον ONKYO 605 οσωνούπο...:107:
Αν δεν έχει ούτε optical (toslink) δυστυχώς ισχύει αυτό που είπε ο tsopi.

Reaction score
0
Παντως μετα το χθεσινο update firmware κανει αποκωδικοποιηση ο ενισχυτης dts master audio :107: απο την θυρα του ps3.
Το ps3 πρεπει να ειναι ο καλλιτερος player της αγορας ειναι ο μοναδικος που αναβαθμιζεται μεσω firmware και εχει συμβατοτητα με ολα τα γνωστα format που κυκλοφορουν ,μεχρι και αντιγραμενες ταινιες παιζει δεν βρισκω το λογο καποιος να δωσει ενα καρο λεφτα για να παρει αλλον blu ray player για μια χρηση (ταινιες).
Σε μερικα χρονια ολοι Ps3 θα παρουνε γιατι τα κανει ολα και συμφερει

Reaction score
7.089
Τωρα που εχουν φτασει στα 100 ευρω τα BD-ROM/DVD-RW πιστευω η καλυτερη επιλογη ειναι ενα μικρο HTPC που πραγματικα μπορει και τα κανει ολα (και με το γνωστο σε ολους κομπιουτεριστικο τροπο). Εχω ζησει ο τελευταιο καιρο απο κοντα με ενα PS3 και ενω ειναι καταπληκτικο εργαλειο με λιγα ακομα χρηματα μπορεις να στησεις ενα htpc με πολυ μεγαλυτερο δισκο και με περισσοτερες δυνατοτητες multimedia και οχι μονο.

Reaction score
49
Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

Βρε παιδια για δωστε μου κι εμενα να καταλάβω. Έχω το ps3 και το συνδεω με HDMI με την τηλεόραση. Μεχρι εδω καλά. Έχω επισης κι ενα homecinema jvc τετραετιας μα χωριστο ενισχυτη και dvdplayer to οποιο έχει μια μονο coaxial που δεσμευεται απο το dvd ( φυσικά δεν έχει hdmi). Me ποιο τροπο και με :104:τι ειδους καλωδιο μπορω να συνδεσω το ps3 με τον ενισχυτη ώστε να απολαμβανω και τον ηχο;

Αυτό που θα χρειαζόσουν είναι κάτι τέτοιο

Αν κατάλαβα καλά έχεις:
έναν ενισχυτή που έχει μόνο μία ψηφιακή είσοδο ήχου, spdif (coaxial)
και το DVDp σου επίσης μία coaxial έξοδο, η οποία δεσμεύει την αντίστοιχη του ενισχυτή σου.

Δες λοιπόν τις επόμενες φωτό και εξηγώ:

Συνδέεις με οπτική ίνα (optical, toslink όπως θες την λες) το PS3 σου με την ΟΡΤ1 του παραπάνω switcher.
Συνδέεις με coaxial (spdif, ψηφιακό ομοαξονικό, όπως θες το λες) με την SPDIF2 του switcher.
Συνδέεις τώρα την SPDIF Out του switcher με τον ενισχυτή σου.

Οπότε έχεις ψηφιακό σήμα ήχου και από τα δύο player σου (PS3 & DVDp). Με το τηλεχειριστήριο (extra) του switcher επιλέγεις 1 ή 2 (1 για να ακούσεις το PS3 & 2 για το DVDp)
Αν δεν πάρεις το extra τηλεχειριστήριο μπορείς πολύ απλά να πατήσεις το μαύρο στρογγυλό κουμπί δεξιά στην πρόσοψη!!!

Είσαι έτοιμος!! :107:

Reaction score
49

Με το τηλεχειριστήριο το βρήκα (τυχαία) στα 158$

Σχεδόν 100€ δηλαδή.
Επομένως χωρίς τηλεχειριστήριο θα είναι κι άλλο κάτω.....

Και πάντα θα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, οικονομικότερες.
Ψάξ' το!!!

Reaction score
49

Αν πάντως θες να την γλυτώσεις με πολύ μικρό κόστος δες τι θα έκανα:

Θα αγόραζα μια οικονομική οπτική ίνα (κόστος πχ 5-10€)
Θα αγόραζα και κάτι σαν αυτό:

Θα συνέδεα την οπτική στο PS3 και στο παραπάνω μετατροπέα.
Το coaxial που έχεις ήδη θα το συνέδεα με το μετατροπέα και τον ενισχυτή.
Οπότε θα χρησιμοποιούσα το PS3 και ως DVDp (που λογικά θα είναι πολύ καλύτερο από το μέχρι σήμερα DVDp σου)
Το δε DVDp που έχεις θα το έβαζα στην κρεβατοκάμαρα ή στο παιδικό δωμάτιο ή στο εξοχικό κλπ......

Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να σκεφτώ!!! :137:

Attachments

Reaction score
0

Απ΄ ότι ειδα τα καλωδια οπτικης ίνας εχουν δυο ειδων βυσματα. Ποιο να παρω για το ps3
; Αυτο που ειναι σαν καρφι ή το άλλο; Για να το συνδεσω με το converter to coaxial μηπως χρειαζεται πάλι κατι άλλο; Αυτο που ειναι σαν καρφι μου κανει τη δουλεια μου; Τον μετατροπεα μπορω να τον βρω στο ΝΑΚΑ ή εστω να τον παραγγείλω;

Reaction score
49

Στην φωτό που είχα ανεβάσει

η αριστερή όψη (αυτή που έχει μαύρο κάλυμμα στην υποδοχή με τετράγωνη έδρα) είναι εκεί που μπαίνει (είσοδος) η οπτική.
Αν τώρα περιστρέψεις την συσκευή κατά 180 μοίρες θα βλέπεις την άλλη υποδοχή (αυτή με το στρογγυλό βύσμα) που είναι η έξοδος coaxial όπου θα συνδέσεις το coaxial σου με τον ενισχυτή σου!

Δεν ξέρω αν έχει ο Νάκας....
Αλλά σε μαγαζί με ηλεκτρονικά θα βρεις σχεδόν σίγουρα και σε λογική τιμή!

Reaction score
49

Πρακτικά, η φωτό παραπάνω είναι η ίδια συσκευή φωτογραφημένη από τις δύο όψεις της....
Σα να λέμε ότι έχουμε την φωτό ενός αυτοκινήτου από μπροστά και από πίσω!!

Reaction score
7
Re: Απάντηση: PS3 vs stand-alone BDplayer

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17391&cat=393&page=1 Αυτο εδω κάνει ή μηπως όχι; Το αλλο που μου δειξατε ειχε και τροφοδοτικο αν δεν κανω λαθος ενώ αυτο δε φαινεται να εχει.
Ναι κάνει. Τροφοδοτικό σίγουρα έχει...δεν γίνεται χωρίς τροφοδοσία αυτή η μετατροπή (το ξέρω γιατί κάποτε είχα φτιάξει μόνος μου ένα τέτοιο με ένα ολοκληρωμένο 74HCU04 που θέλει 5VDC)

Reaction score
0

Θα το παραγγειλω σημερα και ο Θεος βοηθός. Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη για μενα βοηθεια αας χωρίς την οποια θα ειχα μαυρα μεσανυχτα και φυσικα δε θα εκανα τιποτα.

Reaction score
49

Θα το παραγγειλω σημερα και ο Θεος βοηθός. Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη για μενα βοηθεια αας χωρίς την οποια θα ειχα μαυρα μεσανυχτα και φυσικα δε θα εκανα τιποτα.

Καλά θα κάνεις!!!
Είναι μια λύση και θα βγάλεις άκρη εύκολα.
Και μου φαίνεται και καλό σαν κατασκευή!!!

Προχωράς και ό,τι χρειαστείς στη φάση των συνδέσεων μας ρωτάς.
Θα το καταφέρουμε!
Καλή επιτυχία :107:

Reaction score
0

Παιδια τα καταφερα!!! Επιτέλους έχω και ήχο και εικονα σουπερ. Τα καλωδια και τον μετατροπεα τα παρήγγειλα χθες απο καποιο καταστημα απ΄τη Λειβαδια και σημερα τα ειχα στην Κομοτηνη. Αχ τι σου κανει η τεχνολογια και η καλη εξυπηρετηση! Σας ευχαριστω ολους για όλα αυτα που μου μαθατε!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef