Προσωπικά έχω επιλέξει (από την 1η μέρα παρουσίασης του είναι σπίτι μου) το PS3.
Είναι άριστη παιχνιδομηχανή, έχει τρομερά παιχνίδια (και τεράστιο πλήθος) και τίτλους πολύ δυνατούς (βλέπε Gran Turismo που φθάνει σε 40 μέρες στα ράφια και είναι το Νο1 σε racing simulators, God Of War, Buzz -διασκεδαστικότατο για παρέα-, Heavenly Sword, Killzone, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4,Ratchet & Clank
Από την άλλη είναι ένα ικανότατο BluRay player και το κυριότερο πάντα updated με απλό firmware update.
Επομένως μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως βασικό τμήμα ενός καλού Home theater αφού έχουμε και παιχνιδομηχανή αλλά και player σε μια συσκευή!
Είναι δύσκολο στο «σπάσιμο» αν και τελευταία υπάρχει λύση και σε αυτό (αν έχεις πχ Nokia N900 ή κάποιο android κινητό)
Αν κάναμε την ίδια συζήτηση την εποχή που μπήκε το PS3 στην ζωή μας (11 Νοέμβρη 2006) θα υπήρχαν πλεονεκτήματα του 360
Σήμερα νομίζω πως όχι.....
Αν και αυτή είναι η άποψή μου και (σαφέστατα) δεν είναι μοναδική ή ταιριαστή στις ανάγκες σου :126:
Φίλε,καλά έκανες καί το επέλεξες το PS3.Το μεγάλο ατού τού PS3 είναι ότι έχει ενσωματομένο Blu-ray γιά να παίζει ταινίες καί παιχνίδια.Επίσης μπαίνει και στο internet κανονικά και υποστηριζεί πολλά format ήχου και βίντεο.Όσο αφορά το firmware update πού λες το κάνουν δωρέαν και οι 2 κονσόλες.
Τώρα στο κύριο θέμα, απλά θα πω ότι το PS3 δεν έχει σε όλους τους τίτλους τέλεια γραφικά όπως θα έπρεπε (τα παιχνίδια είναι σε blu-ray disc) ,παρά μόνο σε αποκλειστηκότητες *Gran Turismo 5* όταν αυτό κυκλοφορήσει,God Of War 3,Killzone,Heavy Rain,Motostorm,Metal Gear Solid 4,LittleBigPlanet,Ratchet & Clank.
Ένα τεράστιο μειονέκτημα του PS3 στα πιο πολλά Games είναι ότι παίζει σε {720p} ανάλυση ενώ το XBOX 360 σε όλα τα Games του τα παίζει [σταθερά] στα {1080p}.
Καί σε αποκλειστηκότητες Halo 3,Halo ODST,Halo Reach,Project Gotham Racing 3,Project Gotham Racing 4,Forza Motorsport 2,Forza Motorsport 3.Gears of War,Gears of War 2,Fable 2,Fable 3,Spintell cell conviction,Alan Wake, κ.α. Και τεράστιο πλήθος παιχνιδιών έχει σαφέσαστα το XBOX 360 παρά το PS3.
Επίσης το XBOX 360 εκτός από παιχνιδομηχανή είναι και MEDIA CENTER (Windows) άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καί σε ένα Home theater.
Επίσης το «σπάσιμο» είναι πολύ πιο εύκολο από τι στο PS3.
Και στο Xbox live υπάρχει ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης ταινιών και τραγουδιών,αλλά καί πολλά demos,games,κ.α.
Τα λεώ σωστά?Οποίος νομιζεί οτι δεν είναι και έχω άδικο να μου το πεί.
To 360 δεν έχει σε όλες του τις εκδόσεις HDMI
Και οι περισσότερες δεν έχουν.....
Την στιγμή που το PS3 είχε HDMI 1.3 από την 1η μέρα κυκλοφορίας του...
Το PS3 γίνεται media center μέσω απλού προγράμματος που εγκαθιστάς στο pc και κάνεις share τους σκληρούς δίσκους του pc
Ως προς το θέμα updates αναφερόμουν στο τμήμα του Bluray ώστε να ανεβαίνει εύκολα τα profiles και να είναι πάντα ενήμερο για τα φρέσκα BD
Αν «σπάσεις» το 360 χάνεις ουσιαστικά τις live δυνατότητες
Εγώ πάντως, πάω να δω μια ταινιούλα σε bluray (1080p) στο αγαπημένο μου PS3..... :136: :138: :144:
Γιατί η μικρομαλακή, πριν από μερικά χρόνια υποστήριζε τα HD-DVD και....έχασε
(και για να την πονέσει λιγότερο, τα πουλούσε ξεχωριστά τα HD-DVDp)
Βασικά έχω την αίσθηση ότι η μικρομαλακή δεν υποστήριξε τίποτα, μάλλον απλά την έσπασε στη Sony! Αν ήθελε να καθιερώσει το HD DVD κάτι μου λέει ότι θα τα είχε καταφέρει καλύτερα! Σε ότι αφορά τις κονσόλες τώρα, είχα πει, πολλά χρόνια πριν, ότι θα πάρω PS3 bundle με το GT5 και μέχρι στιγμής ο Θεός δε με έχει αξιώσει! Αλλά λέω κατά τα Χριστούγεννα, έχει ο Θεός, (και ο Γιαμαούτσι...) να πάρω ένα. Κάποιοι από τους λόγους που δε θα πάρω X Box είναι και το ότι είναι παλιότερο, και ότι η αντικατάστασή του θα γίνει συντομότερα. Μετά από την ύπαρξη Blu Ray & GT5 φυσικά! Συν τους λόγους παράδοσης (είναι το μόνο μέχρι στιγμής που μου έχει διαφύγει, τα 1,2 και Ρ είναι στην κατοχή μου εδώ και χρόνια) και πίστης στα παιχνίδια της εταιρίας.
θα μπορούσε να παίξει και λύση και των δυο μηχανών, με τη μια τουλάχιστον μεταχειρισμένη, δεν είναι και απαγορευτικό το κόστος, για όσους δεν μπορούν να ζήσουν δίχως HALO αλλά και Killzone...
Πως φένεται πάντως ότι σο΄θ αρέσει τρελά το PS3 φίλε.
Πάντως το Move του PS3 είναι κάτι σαν το Wii (σε χειρισμό) δεν είναι και τίποτα το ιδιαιτερο
το περίμενα καλύτερο.Ενώ στο XBOX 360 το KINECT απλά γ......είναι κάτι πολύ διαφορετικό αλλάζει ολοκληρωτηκά το τρόπο που παίζεις.Όποιος και αν παίζει είναι το χειρηστηρίο αυτός.Αυτό τα λέει όλα.Και να σου πω κάτι να ξέρεις αν δε το ξέρεις
H Microsoft είναι πολύ πιό μπροστά από την SONY(Μην ξεχνάς ότι είναι ή πιο πλούσια εταιρία στο κόσμο)
και οι 2 κονσολες ειναι αξιολογες.η καθε μια εχει τα δικα του καλα "αποκλειστικα" παιχνιδια.
τα παιχνιδια που ειναι κοινα και στις 2 κονσολες εχουν ελαφρα καλυτερα γραφικα στο xbox.