pt ax 100 hdmi Signal level

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΠΩΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΤΟΝ PANASONIC AX 100 ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ HDMI, ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ, NORMAL H EXPAD. ΑΠΟ ΤΟ DVD PLAYER DENON 1920 TO HDMI ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ RGB. MHΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ? ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΝΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.:cool_3:

Reaction score
1
Δυστυχώς, δεν έχω καμία από τις δύο συσκευές ώστε να σου απαντήσω με ακρίβεια, οπότε θα σου πω τον λόγο ύπαρξης αυτών των ρυθμίσεων και τι ισχύει γενικά.

Προς χάριν συμβατότητας με το αναλογικό broadcasting, το color space στα DVD είναι συμπιεσμένο, και συγκεκριμένα αντιστοιχεί στο φάσμα 16-235 του γνωστού μας sRGB (0-255). H κλίμακα αυτή, συχνά αποκαλείται digital ως αντιδιαστολή με την αναλογική IRE. Το digital 16 αντιστοιχεί στο 0 IRE και το 235 στο 100.

Πολύ συχνά θα ακούσεις και τους όρους "Video levels" και "PC levels". Τα PC levels είναι αυτά του sRGB, δηλαδή 0-255. Τα Video levels είναι η συμπιεσμένη κλίμακα 16-235.

Επειδή ο προβολέας σου μπορεί να συνδεθεί τόσο με DVDp όσο και με PC, και να αποδώσει κάθε είδους υλικό (film, video, κλπ), γι αυτό υπάρχει και η σχετική ρύθμιση.

Συνεπώς, η σωστή απάντηση στην ερώτησή σου έχει να κάνει με την πηγή και το υλικό που προβάλλεις. Μιας και αναφέρθηκες στο Denon, θα υποθέσω ότι μιλάς για τα κλασσικά Ευρωπαϊκά PAL DVD που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξεις τη συμπιεσμένη έκδοση, δηλαδή τα Video levels.

Μιας και μου αναφέρεις επιλογές Normal και Expand, θα υποθέσω ότι το σωστό είναι το Normal.

Για το Denon δεν μου αναφέρεις άλλη επιλογή εκτός από το RGB. Αν έχει επιλογή "Video", θα προτιμήσεις τη video (αλλά, με επιφύλαξη).

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμμία απολύτως συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών στο συγκεκριμένο θέμα. Να φανταστείς, στο δικό μου Ζ4, οι επιλογές είναι L1 και L2!

Για το λόγο αυτό, ο πιο σίγουρος τρόπος (και πολλές φορές ο μόνος) για να ρυθμίσεις σωστά πηγή και προβολέα είναι τα patterns. Εάν έχεις πρόσβαση στο DVE, το σχετικό pattern είναι το T12C02 για το επίπεδο του μαύρου (16), και το T12C14 για το επίπεδο του λευκού (235).

Reaction score
0
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΣΤΟ DENON ΕΧΕΙ RGP-YCbCr hdmi select ΚΑΙ hdmi picture normal-enhanced. ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ RGP ΚΑΙ ENHANCED. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΧ OPTIMISER ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΠΑΛΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΤΟΝ PANY ΜΕ KAΛΟ HTPC, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ DENON ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ 720Ρ:cool_4:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.523
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas