Punk - a way of life


Μηνύματα
4.466
Reaction score
7.742
κατεβαζετε αυτες τις συλλογες και εισθε καλυμμενοι. τα εξωφυλλα ειναι αστεια αλλα περιεχομενο χιλιες φορες καλυτερο απο τους βλακες τους σεξ πιστολς που ακουει ολος ο κοσμος:D




 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Ενα παρακλάδι του σατανικού πράγματος που λέγεται ροκ'ν'ρολ, όχι τόσο σπουδαίο μουσικά, αλλα αναμφισβήτητα, σπουδαίο όσο αναφορά την εξέλιξη του και την διάδοση στην νεολαία, όποτε, αν μη τι άλλο αξίζει ενα ξεχωριστό νήμα. Αν και η προσωπική άποψη του cosmarpan ειναι ότι το punk έχει δώσει και πολυ σπουδαία πράγματα ΚΑΙ αμιγώς μουσικά, παρ'οτι την εκ φύσεως "απλότητα" του. Εξ'αλλου δεν ειναι και λίγοι που επιμένουν στο δόγμα "το πιο απλό ειναι και το πιο πολύπλοκο", γιατί όχι να μην ισχύει και για το punk.
Παρθενια, με ένα group που έχω ερωτα απο το 1984, με 2 κοματια απο το πρώτο τους Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο album, δεν υπάρχουν κι αλλα στο YT.

Yo - The Plough / Train Of No Return from LP "Good Tidings" (1984) Deadbeat Records


 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Siouxsiee And The Banshees - Jigsaw Feeling from LP "The Scream" (1978) Polydor Records


Κεφαλαιώδες album για το punk, μύριζε μπαρούτι σε κάθε νότα, είχαν ξεθάψει τα πολεμικά τσεκούρια κι είχαν κανει σαφές ότι είχαν έρθει εδώ για να πολεμήσουν, δεν ήταν μονο "μουσικό" το θέμα τους, μην ξεγελιέστε, μπορεί ναι μεν να απέτυχαν να αλλάξουν το κατεστημένο, αλλα να είστε σίγουροι, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αυτοί έριξαν τα σπόρια και περιμένουν να μεγαλώσουν. Αλλα μέχρι στιγμής, ενα ειναι σίγουρο, η μουσική μετά απο την έκρηξη του punk έπαψε να ειναι η ίδια, και πήρε την απαραίτητη ένεση/ώθηση για να συνεχίσει δυνατή και καλύτερη.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Mecano - Escape The Human Myth 12" single (1980) Torso Records


Οι μεγάλοι Ολλανδοί, ενα όχι αμιγώς punk group βέβαια, τουλάχιστον μουσικά, αλλα με ενα attitude πιο punk κι απο τα υποτιθέμενα punk. Μια και στο ΥΤ τα περισσότερα κοματια τους ειναι κομμένα, εδώ απο ενα περσινό λαϊβ στο θρυλικό Paradiso του Amsterdam.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Sonic Youth - Death Balley 69 from LP "Bad Moon Rising" (1985) Balst First Records


Πάμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Sonic Youth στα πρώτα τους album, έδωσαν στο punk μια άλλη χροιά αυτή του θορύβου και της απόγνωσης με το no-wave τους. Κάηκαν πολλές ψυχές και κεφάλια τότε.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Magazine - Shot By Both Sides from LP "Real Life" (1978) Virgin Records



Αυτοί παρ'οτι χρονικά πρωτοπόροι, διαχώρισαν την θέση τόυς απο την πρώτη στιγμή απο το κίνημα του punk, ως ιδεολογία. Το punk γι'αυτους ήταν μια διέξοδος και φιλοσοφία στις αυτιστικές μουσικές αναζητήσεις, ούτε το ασπάζονται ως ιδεολογία ούτε ως τροπο ζωής. Και φυσικά δεν λαθεψαν, μιας και τα περισσότερα punk groups, αποδείχθηκαν ευκαιριακά και διέλυσαν πολυ γρήγορα μην αντέχοντας και οι ίδιο το βάρος της ίδιας τους της ιδεολογίας και πνιγμένοι μουσικά στο πηγάδι που είχαν πέσει.
 








cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Fall - Bingo-Master's Break-Out 7" single (1978) Step-Forward Records


Σιγά μην έλειπε ο γρουσούζης μεθύστακας απο δω χάμω, οι The Fall, ούτως η άλλως, κι όχι μονο για το punk, ήταν επιδραστικοι ότι και να'καναν. Στα πρώτα τους χρονια, η ενέργεια τους ήταν τόσο ωμή και τα μηνυματα τους τόσο φρέσκα που αν και μουσικα όχι τόσο punk, εκφράζανε με άνεση όλη την ουσία του κινήματος.
 



Christiana

Muzik
Μηνύματα
5.106
Reaction score
10.286
Οι Φινλανδοί Ηurriganes στο αγαπημένο μου I Will Stay..
Kυκλοφόρησαν 13 άλμπουμ απο το '73 εως το '84.


Hurriganes - I Will Stay
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.684
Μηνύματα
2.869.883
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top