Pure Vinyl

Reaction score
384
Καλησπέρα παιδιά!Κατέβασα σήμερα το παραπάνω πρόγραμμα στον macbook.Τι να πώ...ευτυχία!!!:608:Ακόμα και σε σχέση με το amarra που τέσταρα πριν λίγο καιρό μου φαίνεται καλύτερο [σαν πρώτη εντύπωση].Μια ερώτηση τώρα...τί χρειάζεται να κάνω για να ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου,γιατί έχω μπερδευτεί λίγο [αν και δεν είχα το χρόνο να το ψάξω].

Reaction score
10
Kαλά πλάκα κάνεις? Αυτό συζητάμε από χτες σε διπλανό θέμα...;)

Σύμφωνα με προσωπικά μου τεστ είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για MAC ακόμα σε σχέση και με το Amarra. Και η διαφορά δεν είναι μικρή....;) Όπως το λες "ΕΥΤΥΧΙΑ"! Από τη στιγμή που το έχω βάλει θέλω να ακούσω ξανά όλη μου τη μουσική....;)

Από το site της εταιρίας:

Pure Vinyl 3 functions as a music server, for automated, "jukebox" style playback of tracks from your iTunes music library, including high-resolution downloads, music from CDs, or purchased from iTunes.

Pure Vinyl has a no-compromise 64 bit internal signal path. This will, of course, transport unchanged native format (up to 192 kHz 24 bit) audio; or also upsample lower resolution audio to the best quality (up to 192 kHz, 24 or 32 bit) available for your particular audio interface / DAC, using our painstakingly developed high quality 64 bit upsampling algorithm.

Reaction score
10
Kάποια specs:

Supported audio interfaces: Any CoreAudio compatible interface (including built-in audio) with at least 2 input and 2 output channels
Supported Sample Rates: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 kHz
Supported Sample Resolutions: 16, 20, 24, 32 bits
Internal Signal Processing Path: 64 bit (Double Precision Floating Point)
File Output Formats (Recorder): AIFF, Sound Designer II (Uncompressed); CAF (Apple Lossless), 16, 24, 32 bit
File Input Formats (Editor): AIFF, AIFC, WAVE, Sound Designer II, MP3, M4A, CAF
File Output Formats (Editor): AIFF (Uncompressed); M4A (Apple Lossless); Stereo or Mono, 16, 24 bit
Rumble Filter (with RIAA Correction): Variable Frequency; 12/ 18 / 24 / 36 / 48 / 96 dB/octave
Noise Gate: -100 to 0 dBFS
Built-In Bi-Amp Loudspeaker Crossover: Variable 38 Hz - 8 kHz, 6 / 12 / 18/ 24 dB / octave, Variable Overlap
Sample Rate Converter, to 96 kHz: from 192 / 174.4 kHz
Sample Rate Converter, to 44.1 kHz: from 192 / 174.4 / 96 / 88.2 / 48 kHz

Εδώ τη στιγμή του Launch:

Kαι εδώ το add-on που προστίθεται στα αριστερά του itunes:

Reaction score
10
Όπως βλέπεται αριστερά υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις πόση μνήμη κάνει allocate το πρόγραμμα πριν ξεκινήσει να παίζει το κάθε κομμάτι.

Ακριβώς από πάνω το dithered volume. Φυσικά είναι ΚΑΙ 64 bit. ;)

Εδώ βλέπετε την οθόνη των ρυθμίσεων:

Οπώς βλέπεται υπάρχει επιλογή στο dithering:

uniform
BW Limit
4th order
8th order
12th order

Reaction score
10
Διαφορές εντοπίζονται σε κάθε επιμέρους στοιχείο της αναπαραγωγής και είναι μεγάλες!!!! Προσωπικά θα τις παρομοίαζα σαν να χρησιμοποιούσα για transport ένα blue sky και το άλλαξα με ένα esoteric.

Προσωπικά με το Amarra δεν ξετρελάθηκα, αλλά αυτό είναι πραγματικά κάτι διαφορετικό.

Reaction score
10
Αν είχατε μείνει στην έκδοση 1.1 του αμαρα δοκιμάστε και την νέα γιατί είχαν κάνει αρκετές π@π@ριες στις προηγούμενες εκδόσεις
http://www.sonicstudio.com/amarra/inthenews.html#NEWREL12
Αντώνη το διάβασα κάπου αυτό που λες, εγώ βέβαια δοκίμασα την τελευταία.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Όπως βλέπεται αριστερά υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις πόση μνήμη κάνει allocate το πρόγραμμα πριν ξεκινήσει να παίζει το κάθε κομμάτι
Αυτό τι σημαίνει ακριβώς [γιατί είμαι και λίγο άσχετος]!Σε τι εξυπηρετεί αυτό το memory play??
Υ.Γ. Καλά έχασα τον ύπνο μου χθες προσπαθώντας να ακούσω τα 25000 κομμάτια που έχω στο Library από την αρχή:610:Τρομερό κόλλημα!!!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Αυτό τι σημαίνει ακριβώς [γιατί είμαι και λίγο άσχετος]!Σε τι εξυπηρετεί αυτό το memory play??
Υ.Γ. Καλά έχασα τον ύπνο μου χθες προσπαθώντας να ακούσω τα 25000 κομμάτια που έχω στο Library από την αρχή:610:Τρομερό κόλλημα!!!
και ολο αυτο μονο για mac για βοηθατε μας λιγο τι γινεται με εμας που εχουμε xp windows ??

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Kαι εγώ το ίδιο αδερφέ, θέλω να ακούσω ξανά όλη τη δισκοθήκη μου, έχω τρελαθεί! :107:

Με τη λειτουργία memory αποθηκεύει όλο το κομμάτι σε μνήμη και μετά το παίζει.

Φίλε haralas δυστυχώς σε windows δεν υπάρχει ακόμα το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Kαι εγώ το ίδιο αδερφέ, θέλω να ακούσω ξανά όλη τη δισκοθήκη μου, έχω τρελαθεί! :107:

Με τη λειτουργία memory αποθηκεύει όλο το κομμάτι σε μνήμη και μετά το παίζει.
Να υποθέσω δηλαδή ότι με αυτή τη λειτουργία η αναπαραγωγή είναι καλύτερη?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Να υποθέσω δηλαδή ότι με αυτή τη λειτουργία η αναπαραγωγή είναι καλύτερη?
Σαφέστατα!;)

ανάλογα με την ισχύ του υπολογιστή σου βάλε όσο πιο πολύ γίνεται και παρατήρησε αν σου κάνει διακοπές στην αναπαραγωγή...

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Σαφέστατα!;)

ανάλογα με την ισχύ του υπολογιστή σου βάλε όσο πιο πολύ γίνεται και παρατήρησε αν σου κάνει διακοπές στην αναπαραγωγή...
Thanx for the tip!:444:

Reaction score
685
Απάντηση: Pure Vinyl

Μολις γυρισα απο το σπιτι του Μιχαλη οπου ακουσαμε συγκριτικα τα ITunes με και χωρις ενεργοποιημενο το Pure Vinyl. Τα αποτελεσματα ταυτιζονται με αυτο που ακουσα και εγω στο σπιτι μου δηλαδη το Itunes ακουγεται συγκριτικα πιο μηχανικο, πιο ψευτικο και με λιγοτερες λεπτομερειες χωρις την παρακαμψη του Core Audio που κανει το Pure Vinyl. Αντιθετως με το Amarra η βελτιωση στα δικα μου αυτια δεν ηταν τοσο σημαντικη.

Ολα αυτα χωρις ενεργοποιηση της λειτουργιας upsampling (εγω επισης δε χρησιμοποιω το ψηφιακο volume ). Τι να πω υποτιθεται οτι και τα 3 προγραμματα ειναι bit perfect αλλα οπως φαινεται καπου παρεμβαινει το Audio engine του Mac.

Δεν εξηγειται αλλιως αφου υποτιθεται τα προγραμματα αυτα δεν εχουν δικο τους DSP οταν τα χρησιμοποιεις χωρις το ψηφιακο volume η το upsampling

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.304
για πειτε μας ρε παιδια εντυπωσεις με λεπτομερειες κτλπ οπως επισης κ tips κ ρυθμισεις στο προγραμμα να το σεταρουμε κι εμεις λιγο μεχρι να καταληξουμε..ευχαριστω εκ τον προτερων...:114:

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Σαφέστατα!;)

Παίζει εδώ και αρκετές ώρες σήμερα με το memory play full και δεν έχει κάνει διακοπές.:444:

Reaction score
10

Μολις γυρισα απο το σπιτι του Μιχαλη οπου ακουσαμε συγκριτικα τα ITunes με και χωρις ενεργοποιημενο το Pure Vinyl. Τα αποτελεσματα ταυτιζονται με αυτο που ακουσα και εγω στο σπιτι μου δηλαδη το Itunes ακουγεται συγκριτικα πιο μηχανικο, πιο ψευτικο και με λιγοτερες λεπτομερειες χωρις την παρακαμψη του Core Audio που κανει το Pure Vinyl. Αντιθετως με το Amarra η βελτιωση στα δικα μου αυτια δεν ηταν τοσο σημαντικη.

Ολα αυτα χωρις ενεργοποιηση της λειτουργιας upsampling (εγω επισης δε χρησιμοποιω το ψηφιακο volume ). Τι να πω υποτιθεται οτι και τα 3 προγραμματα ειναι bit perfect αλλα οπως φαινεται καπου παρεμβαινει το Audio engine του Mac.

Δεν εξηγειται αλλιως αφου υποτιθεται τα προγραμματα αυτα δεν εχουν δικο τους DSP οταν τα χρησιμοποιεις χωρις το ψηφιακο volume η το upsampling
Καλό είναι να παραθέσετε την σύνθεση του συστήματος, τα είδη των αρχείων που παίξατε,
τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων κλπ
Για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη και να ξέρουμε και ποιές
ρυθμίσεις βοηθούν περισσότερο σε ποιούς τομείς κοκ

Reaction score
0

Καλά όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά 230 δολλάρια αξίζουν για τη βελτίωση που αναφέρετε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.524
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria