Από ότι φαίνεται έχουν τα ίδια μεγάφωνα - crossover και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.
Όμως το 3050 έχει μικρότερη και ελαφρύτερη καμπίνα.
Αρα μήπως είναι το 2050i το ανώτερο μοντέλο;
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να πάει κανείς στο 3050 που είναι ακριβότερο όταν με λιγότερα λεφτά μπορεί να πάρει το 2050i που έχει καλύτερη καμπίνα και ίδια μεγάφωνα;
Παραθέτω μια τουλάχιστον διαφορά μεταξύ 2050 και 3050. ( απο το what hifi) :
Far from minimal, the changes made over the 2000i Series (the firm’s existing budget speaker, on sale till the end of 2015) more than justify the new model number: the cone material of the twin 16.5cm mid/bass drivers has been changed from a paper/mica mix to a paper/aramid composition – aramid fibre (better known as ‘Kevlar’) strengthens the cone and makes its behaviour more predictable. According to Q Acoustics, that ensures more natural tonality.
Ευχαριστώ καταρχάς για της απαντήσης , δυστυχώς ειμαι επαρχία και δεν βρίσκω πολλα ηχεία για ακρόαση, τα aero 6 δεν με ενθουσίασαν,τα q Acoustics δεν τα βρίσκω για ακρόαση, πλέον κοιταω και για μεταχειρισμένα στην περιοχή μου...
Με τη λίγη εμπειρία που διαθέτω, θα παραθέσω το εξής:
Τον ίδιο προβληματισμό του φίλου kerveros είχα κι εγώ πριν 3 χρόνια. Διέθετα και διαθέτω έναν marantz PM6004 και ήθελα ηχεία. Μου προτάθηκαν τότε τα Q Acoustics 1030i καθότι μικρός ο χώρος (περί τα 15-20τ.μ κι εμένα) και δεδομένου ότι ήθελα "γεμάτο" ήχο.
Δεν στράφηκα σε bookshelf λόγω του ότι θα τα έστειλα σε σαλόνι και δεν μου "καθόταν" αισθητικά τα bookshelf.
Φίλε kerveros δεν έχω μετανιώσει ποτέ αυτή την αγορά. Δεν είμαι ο μετρ του ήχου και του hi-fi, ωστόσο είμαι λάτρης και φαν της μουσικής. Τα ηχεία τα αγόρασα από Αθήνα (και γω επαρχιώτης είμαι) κάνοντας υπομονή λίγο καιρό και εκμεταλλευόμενος επίσκεψη μου στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
Αν κάνεις υπομονή και αγοράσεις τα προτεινόμενα 3050 πιστεύω ότι δε θα μετανιώσεις. Καλύτερα απο τα δικά μου μπορεί να είναι, χειρότερα οχι.
Ευχαριστώ φίλε μου, αλλα τελικά προχώρησα σε αγορά τον b&w cm8 μεταχειρισμένα απο αγγελία στο site και τα πάντρεψα με ενα rotel 1570, είμαι πολλή ευχαριστημένος αν και φοβόμουν στην αρχή τα μεταχειρησμένα ,το σύστημα ειναι το ιδανικό για εμένα.