Q4 audio pth7 πρόβλημα

Μηνύματα
15
Reaction score
5
Καλησπέρα σε όλους .
Λοιπόν αγόρασα μεταχειρισμένο έναν τελικό q4 audio pth7 (σε πάρα πολύ καλή τιμή ) το πρόβλημα είναι ότι με το που δίνει λίγο παραπάνω από 30w rms βγάζει protection nlr και ανοίγει τους ρελεδες των εξόδων .
Οπότε και εγώ χωρίς να επέμβω πάνω στο μηχάνημα το πήγα κατευθείαν σε έναν αρκετά γνωστό τεχνικό στην Αθήνα .
Μετά από κάμποσο καιρό λοιπόν με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι είναι καμένες και οι δύο έξοδοι , το κόστος θα είναι παραπάνω από 150€ και αν δουλέψει. Εμένα να πω την αλήθεια μου φάνηκε παράξενο να έχουν καεί οι έξοδοι και να μην έχω ούτε μια ένδειξη στον ήχο και γι'αυτό προχώρησα μόνος μου . Έβγαλα λοιπόν όλα τα τρανζίστορ ισχύος τα μέτρησα , καμία ένδειξη ότι δεν λειτουργούν σωστά , μετά έβγαλα όλες τις πλακέτες ( τροφοδοσίας , εισόδων εξόδων , κεντρικής ενίσχυσης και το πάνελ που είχε τα ποντεσιομετρα και τα λεντακια λειτουργίας ) καθαρίστηκαν , περάστηκαν κάποιες ύποπτες κολλήσεις και αλλάχτηκε η θερμοαγωγιμη παστα αλλά πάλι τα ίδια .
Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν όντως υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν καεί οι έξοδοι αλλά να μην ακούγεται ψεγάδι στον ήχο . Και έπειτα τι μπορώ να κάνω .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για την πολυλογια

Service manual
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
Οπότε και εγώ χωρίς να επέμβω πάνω στο μηχάνημα το πήγα κατευθείαν σε έναν αρκετά γνωστό τεχνικό στην Αθήνα .
Μετά από κάμποσο καιρό λοιπόν με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι είναι καμένες και οι δύο έξοδοι , το κόστος θα είναι παραπάνω από 150€ και αν δουλέψει.
Ε βέβαια... Είναι γνωστό πως εκτός της επισκευής πρέπει να γίνει και ευχέλαιο για να δουλέψει!!!o_O

Τα τρανζίστορ εξόδου αν ήταν καμμένα δεν θα λειτουργούσε εξαρχής και θα έκαιγε τις ασφάλειες με τη μία.
 

Μηνύματα
15
Reaction score
5
Τέλος καλό όλα καλά . Τελικά ήταν ένα mosfet από ένα επιμέρους τροφοδοτικό για τους ανεμιστήρες το οποίο ήταν συνδεδεμένο παράλληλα με την συγκράτηση του ρελε εκκίνησης , οπότε αλλάχτηκε και τώρα είναι ολοκαίνουριος (ακόμα αναρωτιέμαι τι τεχνικός ήταν αυτός που το πήγα ) .
Ευχαριστώ petermeni για την βοήθειά
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.603
Μηνύματα
2.865.605
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top