Quad 405 & Quad 33.

Reaction score
12
Καλησπέρα αγαπητοί συνφορουμίτες.
Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου δυό μηχανάκια θρύλοι για την ιστορία του αγγλικού hi-fi και όχι μόνο.Γνωρίζω οτι και τα δύο επιδέχονται κάποια modifications που βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις τους.Γνωρίζουν κάποιοι απο εσάς που θα μπορούσα να προμηθευτώ αυτά τα κιτ αναβάθμισης.Αν υπάρχει και ποιός μπορεί τεχνικά να κάνει την αναβάθμιση.Και οποιαδήποτε πληροφορία για τα συγκεκριμένα μηχανάκια θα είναι ευπρόσδεκτη.
Πληροφοριακά, αυτά τα δύο Quad, είναι σε άριστη κατάσταση, πρώτο χέρι και δεν έχουν ανοιχτεί ούτε για επισκευή.Διαμαντάκια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Quad 405 & Quad 33.

Λοιπόν, κατά πρώτον καλορίζικα τα εργαλεία - και συγχαρητήρια! Κατά δεύτερον, αυτά που πρέπει να αλλαχθούν είναι προφανώς οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, κατ' ουσίαν οι δύο μεγάλοι της τροφοδοσίας σε αμφότερες τις συσκευές - άντε και καναδυό επιπλέον πυκνωτές εδώ κι εκεί πάνω στις πλακέτες.

Ο 405 φέρει ένα ζεύγος των 10000μF, το οποίο είναι μάλλον ανεπαρκές για την ονομαστική του ισχύ. Χώρος υπάρχει μέσα, οπότε, σε συνδυασμό με την ελάττωση του φυσικού όγκου των πυκνωτών με την πρόοδο της τεχνολογίας, μπορείς κάλλιστα να βάλεις μέσα 4 x 10000μF εν παραλλήλω ανά ζεύγος, αλλά θα πρέπει να αλλαχθεί και η γέφυρα με μια καινούργια των 60 αμπέρ, και θα είναι εντάξει. Όσον αφορά μάρκες, "χροιές", "ροή", "κόκκο" και τέτοιες μαλ..., εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Δεν χαμπαριάζω από μάρκες και "απόψεις", μόνο νούμερα ξέρω. Ή τηλεφωνάω του EAR που είναι φτυχιούχος χαϊεντάς, του λέω "έλα ρε, καλό είν' αυτό; να το πάρω"; Ε, κι άμα μου πει ναι, το παίρνω...

Επίσης, επειδή έχω δει κατά καιρούς διαφόρους ξιπασμένους αμορφώτους να τολμούν να βάζουν χέρι κι απ' έξω, βάζοντας επίχρυσα WBT και άλλες τέτοιες μαλ..., προσωπικά σε παρακαλώ να αφήσεις τις συσκευές στην αυθεντική τους κατάσταση, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, πόσο μάλλον που αυτά τα δυό κομμάτια είναι σε άριστη κατάσταση.

Κυκλοφορούν και καινούργιες πλακέτες, αλλά μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Ούτε τον τελεστικό στην είσοδο να αλλάξεις. Το αυθεντικό πρέπει να παραμείνει αυθεντικό. Το πολύ - πολύ να χρειάζεται να μπει στον παλμογράφο ο τελικός, να "έρθουν" λίγο οι κυματομορφές, να αλλαχθούν καναδυό μικροί ηλεκτρολυτικοί, κι αυτό είν' όλο.

Μόνον τους πυκνωτές και μια μικρή ρύθμιση. Όλα τα άλλα, ναι μεν καλά είναι, αλλά αν τα βάλεις, δεν θα έχεις Quad 33-405 αλλά κάτι άλλο.

Reaction score
12
Απάντηση: Quad 405 & Quad 33.

Καλά όλα αυτά μου ακούγονται(και βολικά).Και ευχαριστώ.Κανείς που να μπορέρσει να υλοποιήσει μια τέτοια ανβάθμιση?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Ολα οσα εγραψε ο Κωστας σε γενικες γραμμες ειναι απολυτα σωστα .

μια δυο λεπτομερειες επιπλεον ειναι οτι τα ρυθμιστικα θα πρεπει να αλλαχτουν και αυτα γιατι "ξεφευγουν " με τα χρονια και ετσι οι ρυθμισεις πλεον δεν ειναι ακριβεις ...Επισης ειναι και δυο σημεια οπου το εργοστασιο εβαλε φτηνες αντιστασεις με αποτελεσμα και αυτες να "τσουλανε" απο την αρχικη τους τιμη ( χειροτερα αν το μηχανημα εκτεθηκε σε ζεστο η υγρο περιβαλον ) Τελος μαζι με ολα αυτα θα πρεπει να υπολογιζεις οτι ολες οι κολλησεις μαλλον θα πρεπει να ξαναγινουν απο την αρχη και για σιγουρια αλλα και για διαχρονικοτητα ....

Επισης θα συμφωνησω με τον Κωστα στο οτι αυτα τα μηχανηματα απαιτουν σεβασμο και κανιβαλισμοι με χρυσωματα ενω μπορει να προσφερουν ενα ηχητικο κλικ καταστρεφουν ενα μηχανημα που σε τριαντα χρονια θα το χαζευουν τα παιδια σου ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.075
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494