QUOTE: DIY οδηγίες

Reaction score
49
Έχουν αναφερθεί αρκετές φορές προβληματισμοί από μέλη για το πως κάνουμε quote....
Είτε απλό είτε ανά παράγραφο.....

Ακολουθεί λοιπόν οδηγία για το πως γίνεται, με χρήση φωτογραφιών!!

Reaction score
49
Απάντηση: QUOTE: DIY οδηγίες

Υποθέτω ότι έχω βρει κάποιο post μέλους στο οποίο θέλω να κάνω παράθεση (quote)

Έστω ότι το post αυτό είναι αυτό που εμφανίζεται στο κόκκινο πλαίσιο.
Κάτω δεξιά στο post υπάρχει ένα κουμπί που γράφει quote (παράθεση) το οποίο και πατάμε.....

Reaction score
49

Προσέξτε πως όταν ανοίξει το νέο παράθυρο για να απαντήσουμε, υπάρχει πάνω αριστερά μια αγκύλη της μορφής
ονομα χρήστη-μέλους;αριθμός said:

Reaction score
49

Επίσης υπάρχει στο τέλος της παράθεσης μια αγκύλη της μορφής [/quote]
που οριοθετεί το τέλος του κειμένου του μέλους που κάνουμε παράθεση......

Reaction score
49

Ουσιαστικά κάθε εντολή για εισαγωγή υλικού στην πλατφόρμα ξεκινά με
[εντολή] και τελειώνει με [/εντολή]

Επομένως.....
Όταν θέλω παράθεση αντί για εντολή υπάρχει η λέξη quote.
Και για να εμφανιστεί σωστά πρέπει να υπάρχει και η αρχή της εντολής ([q*ote]) αλλά και το τέλος ([/q*ote])

(αντικατέστησα το u με * για να μην ενεργοποιηθεί η εντολή)

Reaction score
49

Αν θέλουμε απλά να απαντήσουμε σε ολόκληρο το μήνυμα του μέλους, πατάμε το πλήκτρο quote (όπως ανέφερα) και κάτω από εκεί που εμφανίζεται το [/quote] αρχίζω να γράφω την απάντησή μου.

Όταν τελειώσω, πατάω το πλήκτρο ΥΠΟΒΟΛΗ και είμαι έτοιμος!!!!

Reaction score
49

Αν όμως θέλω να κάνω παράθεση του κειμένου του άλλου μέλους αλλά να απαντήσω ανά παράγραφο, τότε κάνω τα εξής:

Έχω ήδη πατήσει την παράθεση και έχω μπροστά μου αυτό:

Επιλέγω το σημείο του τέλους της 1ης παραγράφου (βλέπε βέλος) και βάζω εκεί τον κέρσορα του ποντικιού κάνοντας αριστερό κλικ.

Αρχίζω και πατάω το enter 4-5 φορές, οπότε η επόμενη παράγραφος μεταφέρεται προς τα κάτω 4-5 γραμμές.

Την ίδια διαδικασία εφαρμόζουμε σε κάθε παράγραφο που θέλουμε να παραθέσουμε (ή απλά διαγράφουμε όποια παράγραφο του άλλου μέλους να μην απαντήσουμε)

Reaction score
49

Επιστρέφω στην αρχή της σελίδας, εκεί που εμφανίζεται το 1ο quote με το όνομα του μέλους.

Με το ποντίκι, πάω στην άκρη της αγκύλης και με κρατημένο το αριστερό πλήκτρο σύρω το ποντίκι μέχρι να γραμμοσκιασθεί (επιλεγεί) όλη η αγκύλη

Δηλαδή αυτό:

Όσο είναι τονισμένη/ γραμμοσκιασμένη η αγκύλη, κάνω δεξί κλικ στο ποντίκι πάνω της και επιλέγω «αντιγραφή» (copy)

Reaction score
49

Στην συνέχεια βάζω τον κέρσορα του ποντικιού στην αρχή κάθε παραγράφου (που στην αρχή χώριζα) και σε κάθε μία πατάω δεξί κλικ και κάνω «επικόλληση» (paste)

Οπότε στο τέλος όλης της διαδικασίας θα έχω αυτό:

Reaction score
49

Το βήμα που θα αναφέρω εδώ δεν είναι απαραίτητο, απλά το αναφέρω για πλήρη εκμάθηση!!!

Αν τώρα πατούσα το πλήκτρο «Προεπισκόπηση μηνύματος» κάτω δεξιά θα εμφανιστεί αρχικά ένα μήνυμα της πλατφόρμας πως είναι μικρό το κείμενο.
Βάζω λοιπόν μια απλή τελεία στην πάνω αριστερή γωνία (μπροστά από το 1ο quote, δείτε την τελεία στην φωτό) και πατάω «Προεπισκόπηση μηνύματος» κάτω δεξιά

Και εμφανίζεται αυτό:

Reaction score
49

Στο προηγούμενο μήνυμα προσέξατε πως στο κάτω μέρος έχουμε πλήρη παράθεση???

Αυτό συμβαίνει γιατί στο τέλος υπήρχε το κλείσιμο της εντολής ([/quote]) και γι αυτό φαίνεται πλήρης παράθεση.......

Reaction score
49

Στο παράθυρο μας, κατεβαίνω στο χαμηλότερο σημείο της σελίδας όπου υπάρχει το [/quote] το οποίο φροντίζω να γραμμοσκιάσω με αριστερό κλικ και αφού σύρω τον κέρσορα του ποντικιού (πάντα με πατημένο το αριστερό κλικ) κάνω πάλι δεξί κλικ και επιλέγω «αντιγραφή» (copy)

Δηλαδή αυτό:

Reaction score
49

Μετά πάμε στο τέλος κάθε παραγράφου του άλλου μέλους και κάνω «επικόλληση» (paste) του [/quote].

Άρα σε κάθε παράγραφο του άλλου χρήστη θα έχω πλέον και το [q*ote=όνομα χρήστη;αριθμός] αλλά και το [/quote]

Άρα θα είναι πλέον έτσι:

Reaction score
49

Ανάμεσα τώρα σε κάθε παράγραφο του άλλου μέλους, έξω από τα πεδία [q*ote=όνομα μέλους;αριθμός] και [/qu*te]

γράφω τις απαντήσεις μου (βλέπε ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ....)

δηλαδή θα είναι το αποτέλεσμα έτσι:

Reaction score
49

Αφού γράψω όλες μου τις απαντήσεις μπορώ να ρίξω μια ματιά σε όσα έχω κάνει μέχρι τώρα πατώντας απλά το «προεπισκόπηση μηνύματος»

(δεν είναι απαραίτητο αυτό το βήμα)

Reaction score
49

Να κάνω μια μικρή αναφορά και στο multiquote για να έχουμε πλήρη οδηγό.....

Υποθέτω πως θέλω στο ίδιο post μου να κάνω διπλή (ή 3πλή κοκ) παράθεση από μηνύματα διαφορετικών χρηστών (ή και του ίδιου χρήστη που όμως έχει γράψει σε 2-3 διαφορετικά post την απάντησή του)

Τότε κάτω δεξιά πατάω το πλήκτρο multioff μία φορά.
Αυτό τότε (με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση περίπου 2 δευτερολέπτων) θα φωτιστεί και θα γράφει multi on.

Προσωρώ παρακάτω στην σελίδα, βρίσκω το post του άλλου (ή του ίδου) χρήστη και ξαναπατάω το multi off και γίνεται multi on.

Κοκ....

Στο τελευταίο από την σειρά των μηνυμάτων δεν χρειάζεται να πατήσω multi off αλλά κατ' ευθείαν quote....

Τότε θα ανοίξει νέο παράθυρο για να απαντήσω που θα έχει την μορφή αυτή (περίππου....Απλά θα αλλάζουν τα ονόματα σε κάθε παράθεση αν μιλάμε για διαφορετικούς χρήστες ή οι αριθμοί αν μιλάμε για multiquote του ίδιου χρήστη.....)

Οπότε γράφουμε τις απαντήσεις ανάμεσα στις παραθέσεις, απαντώντας έτσι σε κάθε χρήστη διαφορετικά!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης