RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

Reaction score
100
Ενας φίλος μου είπε ότι είδε την κατασκευή αυτή εδώ στο site.'Eψαξα αλλά δεν είδα τίποτα...κι έτσι βάζω τις φοτο. Δεσ'τε τις..και γράψτε μου τις απορίες σας!!!

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

αυτό είναι το περίφημο flexy rack από το tnt-audio.

Το έχω κατασκευάσει κι εγώ και το χρησιμοποιώ για τα μηχανήματά μου...

Για πληροφορίες δες εδώ:
http://www.tnt-audio.com/clinica/flexye.html

κι εδώ:
http://www.tnt-audio.com/clinica/flexyfaq_e.html

Αν θυμάμαι καλά η κατασκευή μου είχε κοστίσει κοντά στα 170€ πριν από 3 χρόνια. (80€ 6 ράφια από MDF 22αρι βαμμένα και βερνικωμένα και τα υπόλοιπα 3 ανοξείδωτες ντίζες, ανοξείδωτα καρυδάκια και ελαστικές τσιμούχες).

Φυσικά έχεις την δυνατότητα να πειραματιστείς με διάφορα υλικά...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

18-02-2005:
Κάτι σε TNT Flexy είναι στα άμεσα σχέδιά μου.
Καλά, εννοείται δεν το έχω φτιάξει ακόμα... :crazy_3: :crazy_3:
Τι παλικάρι, Θεέ μου... :crazy_1:

Τώρα με το πικάπ δεν το γλυτώνω το rack πάντως. Το έπιπλο της TV απλά δεν χωράει τίποτα παραπάνω. Σκεφτόμουν για "σάντουιτς" απο MDF-φελλό-γρανίτη για κάθε ράφι αλλά το κόστος ανεβαίνει σημαντικά και δεν ξέρω κι αν θα είναι μπορεί να αντέξει τόσο βάρος το rack oπότε με βλέπω για MDF απλά και ίσως βάλω ένα στρώμα χονδρού φελλού πάνω σε κάθε ράφι (έχω αρκετό φελλό και δεν ξέρω τι να τον κάνω :respect: ).

Επίσης, επειδή το TNT flexy μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη στήριξη του Systemdek σκεφτόμουν στο πάνω ράφι που θα μπει το πικάπ να βάλω κι ένα ΤΝΤ Sandblaster. Φαντάζομαι με μία σαμπρέλα μέσα αντί άμμο θα είχα καλύτερα αποτελέσματα αλλά ξέρω πως τελικά θα βαρεθώ να τσεκάρω τον αέρα της σαμπρέλας κάθε τρεις και λίγο... :pc:

Reaction score
100

Γιατί στις στα άλλα ρακ που είναι στις φοτο τα πόδια είναι 2 αριστερά και ένα δεξιά???
Είναι λάθος όπως τα έχω βάλει, 2 μπροστά και 1 πίσω???:crazy_1:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Δεν παίζει ρόλο η τοποθέτηση των ποδιών.

Απλά δεν είναι και τόσο πρακτικό να έχεις ένα πόδι πίσω γιατί από εκεί θα βγαίνουν τα καλώδια των συσκευών.

ΘΑ ανεβάσω μερικές φώτο για τις αλλαγές που έκανα για να γλιτώσω από τα χέρια των πιτσιρικάδων που πατούσαν ότι κουμπί έβλεπαν και ότι καλώδιο έβγαινε πίσω από το rack...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Xμμμμ...

"Some damping paint. You can even use the Noise Killer or equivalent.

Before painting the shelves (if you have decided to) don't forget the damping coat to apply on the lower face of the shelf (not the one where you'll place the electronics, that is)."

Σπύρο, έχεις βάλει κάτι ως "damping paint" στο κάτω μέρος των ραφιών?! Σκεφτόμουν να αφήσω το MDF ως έχει.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

damping paint δεν έχω βάλει γιατί απλά δεν πιστεύω ότι μία βαφή πάχους μερικών δεκάτων του χιλιοστού μπορεί να αποσβέσει τους κραδασμούς.

Μπορείς όμως να κάνεις το εξής απλό. Βάλε 2 κομμάτια MDF 19mm σε κάθε ράφι και ανάμεσα ένα κομμάτι ελαστικού τάπητα (μπορείς να το βρεις εύκολα στα καταστήματα με υλικά κατασκευών).

Εγώ έχω βάλει όλη την κατασκευή να πατάει σε τέτοιο ελαστικό. (αν βρω χρόνο θα ανεβάσω φωτογραφίες αύριο).

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Έχω πάρει απο το Πλαίσιο φελλό πάχους 6mm και υπήρχε η σκέψη να βάλω διπλά ράφια MDF και ανάμεσα το φελλό (αντί τον ελαστικό τάπητα που προτείνεις). Λογικά θα κάνει δουλειά αλλά μάλλον με τον ελαστικό τάπητα θα μου βγει φθηνότερα..

Reaction score
456

καλημέρα σε όλους.

θέλω να ρωτήσω για κατασκευή ενός ρακ.

μου περισσεύουν 2 κομμάτια (56x49x4 cm το μικρό, 95x47x4cm το μεγάλο) από κατασκευή ραφιού κουζίνας της dupont (= corian?)

1)ειναι καταλληλο το υλικο για μια τέτοια κατασκευή ή δεν θα έχει καμιά διαφορά σε σχεση με το MDF?

2) το μικρό το ραφι ζυγίζει γύρω στα 6kgr.
να μείνω στις διαστάσεις των 18mm (αν θυμαμαι καλα) -για τις τρυπες και τους σωλήνες ή να κάνω μεγαλύτερες και να παρω πιο χοντρούς σωλήνες για να αντέξει το βαρος?

3) τέλος 3 ή 4 τρυπες σε καθε ραφι? έχει καποια σημασία ή αφορα τη χρηστικότητα μόνο?

4)οι σωλήνες κούφιοι?

σας ευχαριστώ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Αν είναι Corian είναι πολύ καλύτερο από MDF.

Το βάρος το αντέχει μία χαρά.

Ο αριθμός των τρυπών έχει να κάνει κυρίως με το πόσο εύκολο είναι να οριζοντιώσει μία τέτοια κατασκευή...

Αν εννοείς τους μεταλλικούς σωλήνες που στηρίζουν την κατασκευή, δεν είναι κούφιοι. Είναι μασίφ ανοξείδωτοι και έχουν σπείρωμα.

Reaction score
456

ωραία, ευχαριστώ!!

οπότε πάω για 18mm.

αλήθεια εκτός από σιδεράδικα, πού αλλού μπορω να βρω τους σωλήνες?praktiker ισως??

και finally: σκέφτομαι να βάψω τα ράφια, μιας και δεν είναι του ιδιου χρώματος (δεν είμαι πανέξυπνος?. :) ). χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μπογια για την ήδη χρωματισμενη επιφάνεια, διαφορετική από αυτή για την εντελώς άβαφη?

ευχαριστώ

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.124

Λόγω του ότι κατασκευάζω μηχανήματα, έχω πρόσβαση σε όλων των ειδών τα υλικά.
Υπάρχουν μερικά που δεν γνωρίζουν οι πολλοί.
Λοιπόν οι βίδες αυτές οι ολόπασες λέγονται και "ντίζες" στην μηχανουργική.
Υπάρχουν σε διαμέτρους από 4 χιλιοστά και άνω, ως κάτι γαϊδουρινές για καράβια. Είναι σε μήκος 1 μέτρου και από κάποιο πάχος και μετά έχει και 2μετρες.
Βγαίνουν σε μαύρες (σίδερο), σε γαλβανιζέ και σε ανοξείδωτο.
Είναι προτιμότερο να καλυφθούν οι ντίζες με σωλήνα κομμένο στο ύψος του εκάστοτε ραφιού. Έτσι δεν φαίνονται τα παξιμάδια και οι ροδέλες.
Έχω κατασκευάσει διάφορα τέτοια με ράφια από ξύλο, μάρμαρο, πολυαμίδιο και κρύσταλλο.
Το πιο όμορφο είναι μάλλον το κρύσταλλο με ανοξείδωτη σωλήνα ματ.
Κατά περίπτωση μπορεί να είναι χρυσό το χρώμα των σωλήνων.
Είναι πιο εύκολο απ΄ότι δείχνει και αν είναι με 3 πόδια (τα 2 μπροστά και το ένα πίσω) είναι πιο σταθερό.
Με 4 μπορεί να κουτσαίνει και να ψάχνεις για ρύθμιση ύψους του ποδιού.
Αν κάποιος θέλει μπορώ να βοηθήσω στην κατασκευή, μιας και διαθέτω εργαλεία και μηχανήματα.

Reaction score
456

Κε Μελίδη, ευχαριστώ για την χείρα βοηθείας, αλλά θέλω να το πολεμήσω μόνος (την κατασκευή εννοώ). (η αλήθεια είναι ότι κομματακι δύσκολο να τα κουβαλάω καλοκαιριάτικα Κομοτην Θεσ/νικη:) ).

2ερωτησούλες:
α)αν θελω να καλύξω με μεταλλικο μακαρονι τις ροδέλες και τα παξιμάδια, τι κάνω? Δηλ για 18mm ντίζα, ανοίξω 18mm τρύπα ή μήπως πρέπει να'ναι λίγο μεγαλύτερη για να χωράει και το μακαρόνι?
β)με το τελείωμ των ποδιών τι κάνουμε αν έχουμε πλακάκι ή αλλο υλικό που δεν θέλουμε να χαραχτεί?

ευχαριστώ

Reaction score
456

γ) 2mm πάχος έχουν τα παξιμάδια για το flexy του tnt, όπου το παχος των ραφιων ειναι 2mm. τα δικά μου θα είναι 4mm (τα ράφια).να πάρω μεγαλύτερου παχους παξιμάγια ή 2mm είναι ok?

δ)θέλω να ξύσω το αρχινό χρώμα που έχει το ραφι, ωστε να το βάψω αργότερα.θα το καταστρέψω? να το βαψω από πανω και με τι?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.124

Κάπου πρέπει να μπερδεύεις τα χιλιοστά με τους πόντους και με μπέρδεψες κι εμένα.
Δεν μπορεί να εννοείς 2 χιλ. πάχος ραφιού ή παξιμαδιού. Μάλλον εννοείς 2 πόντους δηλ. 20 χιλ.

Λοιπόν για 18 χιλ. ντίζα ανοίγεις 18 χιλ. τρύπα. Υπ΄όψιν ότι 18 χιλ ντίζα είναι πολύ χοντρή και νομίζω υπερβολή.
Εγώ προτείνω 14 χιλ. που είναι ήδη πολύ δυνατή.

Αν καλύψεις τις ντίζες με σωλήνα, τότε θέλεις παξιμάδια σφιξίματος μόνο επάνω και κάτω.
Στα ενδιάμεσα σφίγγουν οι σωλήνες τα ράφια.
Αλλιώς θέλεις παξιμάδια πάνω και κάτω σε κάθε ράφι.
Κάπου είχα βάλει κι ένα σχέδιο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ.
Αν ψάξεις λίγο και το βρεις, θα σε βοηθήσει.
Στο τελείωμα των ποδιών που καταλήγουν σε μυτερό κώνο βάζουμε συνήθως ένα μεταλλικό πλακάκι με μια πόντα στη μέση για να πατάει η μύτη εκεί και να μην πληγώνει το πάτωμα.

Reaction score
677
Re: Απάντηση: RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

Το κόντρα πλακέ θαλάσσης θεωρείται το καλύτερο ξύλο. Δυο κομμάτια κολλητά και πρεσαριστά των 18ή 22 χλστ το καθένα δηλαδή 36 ή 44 συνολικά είναι ότι πρέπει. Ότι μέταλλο χρησιμοποιηθεί καλό είναι να είναι μασίφ γιατί το κούφιο συντονίζει. Επίσης καλό είναι η στήριξη των ραφιών να γίνεται εξωτερικά και τα ράφια να στηρίζονται σε μεταλλικό τελάρο.
με τέσσερις πλευρές και χιαστή δέσιμο εσωτερικά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

1 δεν ειναι το καλυτερο υλικο
2 το ρακ που εβαλες εχει μια χιλιαρικουμπα +
3 με 20 πηρα θαλασινο μονο για ενα πολυμπριζο 3θεσεων.
3 το φωτορακ δεν ειναι κοντραπλακισιο
4 τελος

Reaction score
677
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

Αρκετά επιπόλαιη ανάγνωση !!! Δεν είπα το καλύτερο υλικό αλλά το καλύτερο ξύλο !!(έχω δοκιμάσει mdf και ξύλο οξιάς αλλά το κόντρα πλακέ θαλάσσας είχε καλύτερο αποτέλεσμα). Το συγκεκριμένο ρακ το έβαλα όχι για την τιμή του αλλά για να δείξω το σχέδιο με το τελάρο. ΄Οσον αφορά τα 20 ευρώ, θεωρώ ότι το ποσό είναι συμβολικό και με αυτά τα χρήματα ούτε το 2007 δεν έφτιαχνες ρακ που δημοσιεύτηκε το τελευταίο post ούτε φυσικά τώρα. Περισσότερο ήθελα να δείξω τη diy κατασκευή και ότι με 150-200 ευρώ μπορεί κανείς να φτιάξει εξαιρετικό ρακ που οι εταιρείες το πουλούν 1000 και 2000 ευρώ. Όσο για το (4. τέλος ) φυσικά δεν το σχολιάζω διότι το θεωρώ ανόητη και παιδαριώδη ... επιδειξιομανία !!! Ασχολούμε με τις απόψεις που προσθέτουν στο forum και όχι στη ματαιοδοξία μας !!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: RACK ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!

Αρκετά επιπόλαιη ανάγνωση !!! Δεν είπα το καλύτερο υλικό αλλά το καλύτερο ξύλο !!(έχω δοκιμάσει mdf και ξύλο οξιάς αλλά το κόντρα πλακέ θαλάσσας είχε καλύτερο αποτέλεσμα).
καθενας εχει την γνωμη του ....περι κοντρα πλακε και καθε κοντρα πλακε
Το συγκεκριμένο ρακ το έβαλα όχι για την τιμή του αλλά για να δείξω το σχέδιο με το τελάρο. ΄Οσον αφορά τα 20 ευρώ, θεωρώ ότι το ποσό είναι συμβολικό και με αυτά τα χρήματα ούτε το 2007 δεν έφτιαχνες ρακ που δημοσιεύτηκε το τελευταίο post ούτε φυσικά τώρα. Περισσότερο ήθελα να δείξω τη diy κατασκευή και ότι με 150-200 ευρώ μπορεί κανείς να φτιάξει εξαιρετικό ρακ που οι εταιρείες το πουλούν 1000 και 2000 ευρώ.
αβαφο ? γιατι αν το πας για βαφη παει αλλου....πολυ αλλου
Όσο για το (4. τέλος ) φυσικά δεν το σχολιάζω διότι το θεωρώ ανόητη και παιδαριώδη ... επιδειξιομανία !!! Ασχολούμε με τις απόψεις που προσθέτουν στο forum και όχι στη ματαιοδοξία μας !!!
συνηθως την λεξη τελος την βαζω σε καποιες προτασεις, το πως το βλεπει ο καθενας ειναι ενα πραμα σαν το κοντρα πλακε ,
ή πας κοντρα ή κανεις πλακα..................

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.412
Members
38.697