raw conversion

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
ACDSee Pro
Adobe's ACR (Photoshop & Lightroom)
Bibble Pro
BreezeBrowser Pro
Capture NX
Capture One Pro
Canon's Digital Photo Pro
DXO Pro Optics
Image Converter Plus
Olympus Image Viewer
RAW Virtuoso
ReaConverter Pro
SharpRaw for Windows
SilverFast HDR Studio
Silkypix Developer Studio

κλπ κλπ κλπ

κυριολεκτικά ένας χαμός από πολλά προγράμματα, άλλα πολύ δύσχρηστα άλλα λιγότερο, κάποια με ιδιαίτερες δυνατότητες (μπόλτιασα ένα), άλλα καλά εδώ, άλλα καλά εκεί.

εσείς ποιο χρησιμοποιείτε και γιατί?

επίσης, χρησιμοποιεί κανείς τα "Adobe Digital Negative (DNG)"? δηλαδή μετατρέπετε τα αρχεία σας σε DNG?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.075
Προσωπικα χρησιμοποιω το Capture One Pro και μονο πλεον, αφου περασα απ ολα σχεδον τα προγραμματα για διαφορους λογους.

Ταχυτητας, αποτελεσματικοτητας, ευχρηστιας , πιστοτητας και πανω απ ολα σωστου αποτελεσματος και αριστου workflow και color management.

Kαποιες φορες πιστευω πως ισως το ομωνυμο προγραμμα για Nikon Capture NX κλπ εχει αριστα αποτελεσματα για ληψεις με Nikon, αλλα εχει τα δικα του προβληματα.

Σε DNG παλι δε τα μετατρεπω.
Θα πρεπε? και γιατι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Απάντηση: raw conversion

όχι βρε, γιατί να "πρέπει";

απλά διάβασα πως λεν οτι προσπαθούν (επιτέλους) για ένα "universal" raw πρότυπο, στην μορφή του DNG, την οποία αρχίζουν να υποστηρίζουν ένα σωρό προγράμματα.

όσο για το Capture One Pro, σε διάφορα τεστ που διάβασα είναι λεν πάρα πολύ καλό, και πιθανά να έχει το καλύτερο εργαλείο για sharpening (μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι το SharpRaw for Windows), με μόνο μειονέκτημα το "κακό" σχετικά εργαλείο για noise reduction (προτιμάν το Noise Ninja εκ των υστέρων παρά το ενσωματωμένο εργαλείο, διότι το κάνει πολύ σοφτ). ειναι όμως υπερπλήρες πακέτο, με πολλά ιδιαίτερα γνωρίσματα, ιδίως στη νέα έκδοση που κυκλοφορεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

επίσης το SilverFast HDR έχει καλό noise reduction.

Reaction score
1

Εγώ χρησιμοποιώ το φωτομάγαζο και το apperture στον Mac μου (δεν έχω windows) και το gimp όταν δουλεύω στο ubuntu.
Σε DNG μετέτρεπα τα raw της Ε-3 πριν αναβαθμίσω το cs3 σε cs4 (και επειδή τα έσκασα δύο φορές χοντρά στην adobe, της έχω θυμώσει πολύ που δεν αναβαθμίζει τη συμβατότητα συμβατότητα του camera raw με προηγούμενες εκδόσεις της σουίτας της). Έκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά...

Reaction score
173

Δοκιμασα AcdSee, capture 1, Lightroom αλλα για διαφορους λογους δεν μου αρεσε κανενα...

ΑCR λοιπον και φωτοσοπ...νομιζω οτι κανεις παραπανω κλικ με αυτα, αλλα εχεις καλυτερο ελεγχο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.075
το τελευταιο Capture One, εκδοση 6.2.1 ειναι απιστευτα γρηγορο...

Απιστευτα ομως...
οτι πιο γρηγορο (και αποτελεσματικο παντα) σε μετατροπη raw .

πχ απο raw σε jpeg full 100% κλπ κανει ουτε 4 δευτερ. τη μια φωτο.
σε tiff ειναι ακομα πιο γρηγορο.

για καντε το μια δοκιμη και θα με θυμηθειτε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo