RCF 312 active or passive??? vs Yamahas??

Reaction score
216
Hello! Μετα απο αρκετη μελετη σχετικα με την αγορα ενος ζευγους ηχειων για καλυψη εκδηλωσεων 80-150 ατομων , σε αμερικανικο PA forum , βλεπω οτι στα χρηματα εως 500ε το τεμαχιο , θεωρουν ως καλυτερη δυνατη λυση τα RCF 312 active.
Αναφερουν οτι ειναι τα πιο ισσοροπημενα , χωρις να φωναζουν και κουραζουν στις ψηλες τους , και οτι αν τοποθετηθουν ψηλα οι σταθμες τους ειναι αρκετα υψηλες για 150 ατομα (μεσαιες - ηψηλες συχνοτητες)
Εχω δυο ερωτηματα
1) Σε σχεση με τα Yamaha s115 , τα οποια ειναι ΚΑΙ ξυλινα , ΚΑΙ 15" , και με 2" tweeter , πως ακουγονται? Ρωταω φυσικα καποιον που ισως εχει ακουσει και τα δυο . Κατα βαση με ενδιαφερουν οι μεσαιες ψηλες τους , μιας και εχω subwoofer 18" . 127db που λενε οτι πετυχαινουν ειναι μια σταθμη ικανοποιητικη για εκδηλωσεις τετοιες?

2) Βλεπω οτι η παθητικη τους εκδοση εχει 450ε και η ενεργη 500ε . Μικρη διαφορα λοιπον , και μαλιστα στην ενεργη τους εχουν bi-amp , ξεχωριστα 300 rms στο 12" , και 50 rms για τις ψηλες.
Διαθετω εναν Crown xti4000 (2χ1200rms@4ohm , 2x650rms@8ohm) , σαφως ισχυροτερος απο τον εσωτερικο των ενεργων. Δεν θα ειναι καλυτερο να παρω τα παθητικα και να τα οδηγησω με αυτον? Δεν θα πετυχω καλυτερο ελεγχο των ηχειων με τον Crown κυριως στις εντασεις κοντα στο μεγιστο SPL που μπορει η ενεργη εκδοση να πετυχει??
Οι αμερικανοι ισχυριζονται οτι επειδη γινεται και processing στην ενεργη εκδοση αλλα επειδη ειναι και Bi-amp ειδικα σχεδιασμενο για το συγκεκριμενο ηχειο , ειναι Ο,ΤΙ καλυτερο μπορει να το οδηγησει και να προτιμησω τα ενεργα απο τα παθητικα .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901
Απάντηση: RCF 312 active or passive??? vs Yamahas??

Οι αμερικανοι ισχυριζονται οτι επειδη γινεται και processing στην ενεργη εκδοση αλλα επειδη ειναι και Bi-amp ειδικα σχεδιασμενο για το συγκεκριμενο ηχειο , ειναι Ο,ΤΙ καλυτερο μπορει να το οδηγησει και να προτιμησω τα ενεργα απο τα παθητικα .
θα συμφωνήσω μαζί τους.

μπορεί ο ενισχυτής σου να έχει υψηλότερη ισχύ, αλλά οι μάστοροι που το φτάχνουν ξέρουν τι χρειάζεται, και προφανώς δε χρειάζεται περισσότερο. Από την άλλη, η αλλοίωση από τα παθητικά κρος θα είναι σημαντική, ενώ στην ενεργή περίπτωση τα κρος είναι ενεργά, και γλυτώνεις πολλά "κακά", συν το ανάλογο προσέσινγκ που διορθώνει τις αηδίες των μεγαφώνων.

πάρε ενεργά.

για τα γιάμι δε μπορώ να σου πω "πως ακούγονται", αφού δε τα έχω ακούσει ποτέ (και μάλλον δε πρόκειται να τα ακούσω ποτέ) αλλά θα ήθελα να σου πω πως το αυξημένο βάρος της ξύλινης καμπίνας θεωρείται νταλκάς στους επαγγελματίες, ενώ το μεγαλύτερο μεγάφωνο (15') δε σε ενδιαφέρει, καθώς έχεις σαμπ. Επίσης, η ξύλινη καμπίνα υπερέχει κυρίως στο μπάσο, το οποίο επίσης δε σε ενδιαφέρει, αφού έχεις σαμπ.

Reaction score
216

Πιο πολυ με απασχολει το γεγονος που ανεφερες σχετικε με το κρος . Θελω δυνατο καθαρο ηχο σε μεσαιες και υψηλες , ειδικα σε τετοια events τα vocals με ενδιαφερουν.
Κανω και αρκετα παιδικα παρτυ που και εκει δεν με απασχολει το μπασο , και εκει δεν παιρνω καν το subwoofer μαζι.
Βεβαια αν το ηχειο υστερει σημαντικα σε χαμηλες συχνοτητες , δηλαδη χωρις το υπογουφερ ειναι ανεπαρκες για ενα απλο παρτυ τοτε θα εχω θεμα....και αυτος ειναι ο μονος λογος που με φοβιζει η πλαστικη καμπινα.

Μιλωντας πλεον για ενεργα , τι καλωδιο χρειαζομαι? Εχω alln n heath 42 μεικτη , με XLR εξοδο οπως και αυτη τον ηχειων. Παιρνω απλα καλωδιο μικροφωνου 15-20μετρα?
Εχουν διαφορετικες ποιοτητες και παχος και αυτα οπως και τα καλωδια ηχειων?
Να παρω 2 χ10 μετρα για τις πιο πολλες περιπτωσεις και 2χ15μετρα για να τα συνδεω μεταξυ τους εαν χρειαστω κιαλλη αποσταση εως 25μετρα , 'η ειναι καλυτερο ενα 25μετρο απευθειας? (εχουν απωλειες αισθητες δηλαδη?)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901

Πιο πολυ με απασχολει το γεγονος που ανεφερες σχετικε με το κρος . Θελω δυνατο καθαρο ηχο σε μεσαιες και υψηλες , ειδικα σε τετοια events τα vocals με ενδιαφερουν.
Κανω και αρκετα παιδικα παρτυ που και εκει δεν με απασχολει το μπασο , και εκει δεν παιρνω καν το subwoofer μαζι.
Βεβαια αν το ηχειο υστερει σημαντικα σε χαμηλες συχνοτητες , δηλαδη χωρις το υπογουφερ ειναι ανεπαρκες για ενα απλο παρτυ τοτε θα εχω θεμα....και αυτος ειναι ο μονος λογος που με φοβιζει η πλαστικη καμπινα.

Μιλωντας πλεον για ενεργα , τι καλωδιο χρειαζομαι? Εχω alln n heath 42 μεικτη , με XLR εξοδο οπως και αυτη τον ηχειων. Παιρνω απλα καλωδιο μικροφωνου 15-20μετρα?
Εχουν διαφορετικες ποιοτητες και παχος και αυτα οπως και τα καλωδια ηχειων?
Να παρω 2 χ10 μετρα για τις πιο πολλες περιπτωσεις και 2χ15μετρα για να τα συνδεω μεταξυ τους εαν χρειαστω κιαλλη αποσταση εως 25μετρα , 'η ειναι καλυτερο ενα 25μετρο απευθειας? (εχουν απωλειες αισθητες δηλαδη?)
απλό καλώδιο μικροφώνου που λες, με XLR βύσματα.
δεν θα έχεις αισθητές απώλειες με σύνδεση 2 καλωδίων σε σειρά.

διάλεξε ένα καλώδιο γνωστού κατασκευαστή (πχ belden), που να αντέχει σε κακουχίες (πατήματα και τραβήγματα). Εκεί το χοντρότερο έχει κάποιο νόημα, ώστε να είναι μπόλικο το πλαστικό περίβλημα και ανθεκτικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901

τα KLOTZ είναι μια χαρά καλώδια. τα άλλα δε τα ξέρω, μπορεί επίσης να είναι μια χαρά καλώδια.

Reaction score
181
Στα ενεργά θα προσέξεις την παράμετρο της υπερθέρμανσης που αν υπάρξει θα ενεργοποιήσει τις προστασίες (αν υπάρχουν) και θα έχεις διακοπές...
Είναι ένας βασικός λόγος που πολλοί τα αποφεύγουν...
Ειδικά τις ζεστές μέρες ή αν τα βλέπει ο ήλιος έχουν ένα θεματάκι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Mackie SRM-450 που έπασχαν σ' αυτό τον τομέα.
Στη νέα φουρνιά με τους class-D τα πράγματα είναι καλύτερα.

Τα 12" για 150 άτομα είναι κάπως οριακά αν θέλουμε ποιότητα και σώματα στις μεσαίες.
Βέβαια αν έχουν δυνατότητα daisy chain και στο μέλλον πάρεις άλλο ένα ζεύγος θα είσαι βασιλιάς και σαφώς καλύτερα ακόμα και από ένα ζεύγος 15".
Επιπλέον με 2 ζεύγη η διασπορά/κάλυψη αυξάνεται δραματικά...

Reaction score
216

Εχουν εξοδο και μπορεις να συνδεσεις κιαλλα!
Οταν θα εχω πανω απο 100 ατομα το σιγουρο ειναι οτι θα παιρνω μαζι κατι no-name πλαστικης επισης καμπινας που εχω , τα οποια ειναι με 12" woofer και αυτα και θα τα βαζω απεναντι να σχηματιζεται ενα τετραγωνο-ορθογωνιο
Βεβαια εκεινα ειναι παθητικα και θα κουβαλαω και ενισχυτη ετσι μαζι μου αλλα δεν πειραζει...η δουλεια θα γινεται

Μια ερωτηση οσον αφορα το volume στα RCF. Που προτεινεται να το εχω?? Στα 3/4 του max και να παιζω με το μαστερ στον μικτη? Στη μεση και να κανω το ιδιο? Η στο τερμα ?

Reaction score
181
Re: Απάντηση: RCF 312 active or passive??? vs Yamahas??

Εχουν εξοδο και μπορεις να συνδεσεις κιαλλα!
Οταν θα εχω πανω απο 100 ατομα το σιγουρο ειναι οτι θα παιρνω μαζι κατι no-name πλαστικης επισης καμπινας που εχω , τα οποια ειναι με 12" woofer και αυτα και θα τα βαζω απεναντι να σχηματιζεται ενα τετραγωνο-ορθογωνιο
Βεβαια εκεινα ειναι παθητικα και θα κουβαλαω και ενισχυτη ετσι μαζι μου αλλα δεν πειραζει...η δουλεια θα γινεται

Μια ερωτηση οσον αφορα το volume στα RCF. Που προτεινεται να το εχω?? Στα 3/4 του max και να παιζω με το μαστερ στον μικτη? Στη μεση και να κανω το ιδιο? Η στο τερμα ?
Πολλά ενεργά έχουν αντιστοιχία της θέσης του "volume" για δεδομένη έξοδο/ευαισθησία εισόδου.
Π.χ στο "και 5" να είναι +4dBU.
Είναι θέμα κατασκευαστή και συνήθως αυτά γράφονται στο μάνιουαλ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901

αναλόγως της πηγής.

το βόλιουμ των ηχείων πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε να είναι χρήσιμο όλο το εύρος του βόλιουμ της πηγής.

Reaction score
0
helppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR...H-15A-SRM-1801-incl.-stands-cables/art-PAH334

καλησπερα!γεια σε ολους θα ηθελα να με βοηθησετε ειμαι λιγο ασχετος με ηχεια και απο λιγο που εχω ψαξει μου αρεσαν το συστηματακι απο πανω!!!!ειμαι dj se εκδηλωσεις....οχι επαγγελματιας!αλλα θελω να γινω και θελω να αγορασω εξοπλισμο.παιζω με virtual dj....

πειτε μου καμια προταση μεχρι 1500 ευρω!!!!αυτη σας αρεσει;

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR...H-15A-SRM-1801-incl.-stands-cables/art-PAH334

ΓΙΑ εκδηλωσεις 300-400 ατομων!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος