Rega upgrades

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Rega upgrades

Δεν βλεπω και μεγαλο ενδιαφερον για το ποσταρισμα

1)Ο βραχιονας και τα ξαδερφια του χαιρουν εκτιμησης μονο στην Γηραια Αλβιονα
2)Πολλοι λιγοι εδω μεσα εχουν Rega βραχιονες.
3)οι αναλογικαριοι ειναι ματσο και εχουν παει ολοι διακοπες.Λογω αποψης δεν εχουν λαπτοπ μαζι τους.Μονο μερικα παλια LP για να κανουν αερα.

Θα βαλλω καμμια φωτο αλλα Krell να δουμε τι θα γινει

Reaction score
2
όλα ωραία και καλά..$$$ να είχαμε και κάποιον γνώστη να το τοποθετήσει-ρυθμίσει..από το πολύ ζαχάρωμα θα κολήσει το πλάτο

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.075
Mανο πες μας λιγο τη διαφορα πριν και μετα τη μετατροπη.
Αξιζε κατα τη γνωμη σου?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

3 πραγματα

1.Ειμαι ψιλο κουφος
2.Η κεφαλη εχει φαει τα ψωμια της
3.Δεν εχω κανει ακομα επισταμενες ακροασεις για ασφαλη συμπερασματα.Μου φαινεται οτι εδεσε το μπασο λιγο.Αλλα λιγο τα ανωτερω,λιγο η επιθυμια να ακουσω αυτα που υποτιθεται οτι θα πρεπει να ακουσω (placebo)...
Με καθε επιφυλαξη ....κατι εγινε προς το καλυτερο.Αμα ερθει και σεταριστει η Denon 160
Αλλα τοτε θα μιλαμε για διαφορετικη κατασταση.
Με τρωει με κατι τετοια αλλα δεν τρελλαινομαι κιολας.Δεν εχω dedicated χωρο ακροασης.Ακουω μουσικη αρκετα γυριζοντας μεσα στο σπιτι.(Και ολοι οι γειτονες συμφωνα με την γυναικα μου :201:)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.542

Οταν συζηταγαμε για ζυγισματα ο Petermeni επεστησε την προσοχη μας για το τελειο αλφαδιασμα του πικαπ.Εγω ειμαι καλος μαθητης και ακουω τον Δασκαλο παντα.
Γι'αυτο και εφτιαξα αυτα
[/IMG]
Δεν νομιζω οτι χρειαζονται περεταιρω εξηγησεις.3 σημεια οριζουν ενα επιπεδο.
Κοστος 20 χ 3 = 60 €
Μια που βρήκα ευκαιρία ας γράψω δυό φωνήεντα κι εγώ.
Όλοι μάθαμε και ξέρουμε ότι η ακίδα προσφέρει κάτι πολύτιμο.
Την απομόνωση μιας συσκευής από τους καραδασμούς.
Αλλά για να επιτελέσει το έργο της πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μυτερή.
Το κακό είναι ότι αν είναι πολύ μυτερή, μόλις δεχτεί βάρος, το οποίο πολλαπλασιάζεται στην μικρή της επιφάνεια, στραβώνει ή όπως λέμε κεφαλώνει.
Οπότε χάνει τις όποιες ιδιότητές της. Ή έστω αυτές ελλατώνονται.
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να φτιαχτεί από πολύ σκληρό υλικό ώστε να μην στραβώσει και να παραμείνει μυτερή.
Οι ακίδες που έχω φτιάξει και που είχα αναφερθεί σε αυτό το θέμα, είναι από κοβάλτιο για τους λόγους που προανέφερα.
Το πιο σωστό είναι, να είναι τρεις στον αριθμό φυσικά και αν αφορά ένα πικάπ πρέπει να είναι τελείως αλφαδιασμένο.
Αν αφορά ηχεία δεν μας πειράζει αν γέρνει λίγο το ηχείο π.χ. 1 ή 2 μοίρες.
Για όσους τυχόν τους ενδιαφέρει υπάρχουν αλφάδια μεγάλης ακριβείας που χρησιμοποιούνται για να οριζοντιώσουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια έναν τόρνο.
Είναι φτιαγμένα έτσι που με την παραμικρή απόκλιση η φυσαλίδα φεύγει πολύ και το βλέπεις καθαρά.
Μιλάω για μετακίνηση μιας χοντρής τρίχας ή ενός μόνο λεπτού σύρματος από το σύνολο των τριχών από ένα εύκαμπτο καλώδιο 0,75.
Η διαφορά είναι ότι μια μικρή ελάχιστη μετακίνηση στο κοινό αλφάδι δεν φαίνεται με το μάτι.
Στο άλλο φαίνεται και μάλιστα η φυσαλίδα φεύγει τελείως εκτός σημαδεμένης περιοχής
Τα κοινά αλφάδια δεν προσφέρουν τέτοια απόλυτη οριζοντίωση, καθώς χρησιμοποιούνται γενικά σε οικοδομικές εργασίες.
Το αλφάδι αυτό κανονικά πρέπει να μπει επάνω στο πλατώ του πικάπ.
Αν οι ακίδες έχουν πάσο όπως η φωτο του Μάνου, τότε προσφέρουν τέτοια ρύθμιση πολύ εύκολα και με ακρίβεια.
Από την φωτο πάντως βλέπω ότι δεν είναι τόσο μυτερές, ή να το πω αλλιώς θα μπορούσαν να είναι πιο μυτερές.
Αν έγιναν οι μύτες σε τόρνο δεν μπορείς να το πετύχεις με το μαχαίρι του τόρνου.
Εγώ τις τροχίζω σε πέτρα από ρεκτιφιέ.
Θα προσπαθήσω να βάλω μια φωτο από ένα αλφάδι ακριβείας μόλις μπορέσω.

Reaction score
0
Manos, μπραβο! εγραψες χειροτεχνη! και ωραιο πικαπ και ωραια σχεση με τον τορναδορο. Το ιδιο ετοιμαζω κι εγω και η κατασκευη σου μου δινει ιδεες.

Θα ειναι ο πρωτος μου ρεγκα, οποτε κι εγω δεν εχω πειρα.

Δοκιμη, για να εχει αξια, θα πρεπει να κανεις συγκρινοντας τον βραχιονα με το δικο του βαριδι και το δικο σου, μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα. (βαλε βγαλε, καλο κουραγιο, αλλα η ακουστικη μνημη ειναι μικρη)

Αλλη συγκριση που προτεινω, ακουσε το πικαπ με τους κωνους κι ακουσε το με λαστιχενια ποδια.(βιδα παξιμαδι σε λαστιχενιο κι αυτο στη βαση του κωνου, η απλως βαλε τους κωνους να πατησουν σε λαστιχο)

Οι ανησυχοι, στις διακοπες σχεδιαζουν τι θακανουν οταν γυρισουν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το ειχα στα πλαστικα ποδαρακια της μαμας του τα οποια και πεταξα και εφτιαξα αυτα της φωτο.Στην επομενη κινηση θα μπουν τα νεα ρυθμιζομενα και η νεα κεφαλη
Προς Μελιδη
Το ποδαρακια ακιδες κοβαλτιου τα εχω διαβασει και συμφωνω.
Για απολυτη απομονωση σε απολυτες συνθηκες.Πληροφοριακα μονο αναφερω οτι το Heybrook παρουσιαζει μια εξαιρετικη απομονωση.Το κτυπας με σφυρακι οταν παιζει και δεν περναει τιποτα στο πλατο.Μα την παναγια αυτο.Για αυτο το λογο δεν πηγα για την τελεια λυση με ποδαρακια βελονι απο κοβαλτιο.Και αυτα που εχει τωρα μια χαρα ειναι.Απλα τα νεα ειναι ρυθμιζομενα για τελειο αλφαδιασμα.Για τοκουτι του πικαπ χρησιμοποιω ενα ηλεκτρονικο αλφαδι με χ,χχ μοιρες ευαισθησια. Για το πλατω ρυθμιζω με τρεις βιδες Αλλεν που εχει στην βαση του και χρησιμοποιω ενα αλφαδι με 2 σταγονες
Μπορω να ζησω και με λιγοτερο απο το απολυτο.Αλλωστε και τα υπολοιπα μου δεν ειναι απολυτα.Αλλα το αυγο δεν το κουρευω.Ας εχει και καμμια τριχουλα,δεν ...αμιεται.

Reaction score
2.248

Μάνο αυτό που λέει ο carunkio έχει βάση και μας ξέφυγε.
Το πλατό με τα πλαστικά ποδαράκια έκανε μηχανική απομόνωση, ενώ τώρα με τις ακίδες πέρασες στην μηχανική γείωση και βλέπω στην φωτογραφία ότι το έχεις σε ξύλο που μάλλον δεν είναι ρακ.
Αυτό αφήνει τους κραδασμούς να περάσουν από το πλατό στην βάση και ανάποδα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab