RELOOP HA-210 made in china?

Reaction score
0
Γεια σας,εδω και αρκετο καιρο εχει καει ο grundig ενισχυτης μου και ο μαστορας που το πηγα εκανε τα παντα αλλα εχει καει ταυτοχρονα σε πολλα σημεια :122: Ηταν 2χ50w στα 8ohm και ηταν σχετικα μικρος για τα ηχεια που ειναι 3 δρομων και ισχυος 2χ100watt.Ειδα αυτον τον φθηνο ενισχυτη http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=150_343&products_id=9340 και ψηνομαι να τον αγορασω.Ομως δεν ξερω τπτα για αυτη τη μαρκα.Γνωριζει κανεις τιποτα γι' αυτους τους ενισχυτες? θα επερεπε να με προβληματιζει το γεγονος οτι παρολο που η reloop ειναι γερμανικη μαρκα τα προϊοντα της ειναι made in china?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Δεν αξίζει να σε ανησυχεί μια κατάσταση που ακολουθούν όλες οι εταιρίες πλέον.
Πάντως και ο Reloop που κοιτάς περίπου την ίδια ισχύ με αυτόν που είχες έχει.

Reaction score
0
Απάντηση: RELOOP HA-210 made in china?

Τι εννοεις οταν λες οτι εχει περιπου την ιδια ισχυ?δηλαδη μονο στα χαρτια ειναι 2χ120w/8ohm?Εχεις καποια εμπειρια με τον συγκεκριμενο ενισχυτη ή με τη μαρκα reloop γενικα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Ο ενισχυτής αναφέρει μια κατανάλωση ισχύος της τάξης των 240 watt.
Αυτό στη καλύτερη περίπτωση σημαίνει 60 watt RMS στο κανάλι.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
οτι και να εχει ο ενισχυτης μπορει να φτιαχτει ....Το προβλημα συνηθως ειναι οτι οι "μαστορες" κοιτανε να φτιαξουν την βλαβη και οχι οτι το μηχανημα ειναι παλιο ως πολυ παλιο ...

συνηθως πρπει να αναβαθμισης ενα δυο πραγματακια πριν κοιταξεις την βλαβη

δεν ξερω ποιο μοντελο ειναι παντως αν ειναι γερμανικος μπορει να μην εχει τα απιστευα γκαζια αλλα σιγουρα θα εχει πανεμορφα χρωματα ...γραψε αν θες ενα μοντελο να σου πω τι παιζει γενικα με αυτους

sakis

Reaction score
0

Λοιπον ο ενισχυητς ειναι ο grundig v310.Πριν καει μολις δουλευε για ενα 15λεπτο αρχιζε να βγαζει ενα απιστευτο gain στον ηχο...Μολις δυναμωνα λιγο το volume εφευγε μετα απο λιγο αντε παλι.Τοτε τον ειχα βρει τον μαστορα στον δρομο του ειπα τι κανει και μου ειπε οτι εχουν ξεραθει οι πυκνωτες.Μαλιστα μου ειπε οτι ειχε επισκευασει αλλον ενα ιδιο ενισχυτη που εκανε ακριβως το ιδιο,απλα επειδη ειχε πολυ δουλεια μου ειπε να τον παω να τον κοιταξει πιο μετα.Ε δεν περασαν 5 μερες και οταν πηγα να τον αναψω μπηκε σε safe mod χαμηλωσε δλδη το vol και αναβοσβηναν κατι φωτακια.Μετα τον πηγα να τον δει και αρχισε να βρισκει ενα ενα τα προβληματα....Τεσπα τον εχω πολυ καιρο και δεν βλεπω να τον φτιαχνει γιατι προσφατα πεθανε ο αδερφος του... και ψαχνω κατι φθηνο για τα ηχεια μου που να βγεζει σχετικα καλο ηχο.

Reaction score
0

ααα παρεπιπτοντως τα ηχεια ειναι 3 δρομων εχουν αντισταση 12ohm οταν τα μετραω με το πολυμετρο.Τα ειχε φτιαξει ενας φιλος του πατερα μου ηλεκτρολογος και απ'οτι θυμαται ο πατερας μου τα ηχεια ειναι σουηδικα και εχουν ισχυ κοντα στα 100w.Ο grundig μολις δυναμωνε πανω απο τη μεση αρχιζε να παραμορφωνει ο ηχος προφανως επειδη ειναι μικρος γι'αυτα τα ηχεια.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
o v310 ειναι ενα αξιοπρεπες μηχανημα απλο γλυκο αλλα οχι θαυματουργο κατα 99% οτι και να εχει μαζι με καποια αντικατασταση των πυκνωτων δεν θα κοστισει παραπανω απο 100 ευρω στην εταιρια μας ...

εγω θα τον εφτιαχνα οχι τοσο για τον ηχο του αλλα επειδη ειναι αντικα εντος εισαγωγικων και φυσικα επειδη δεν ειναι κινεζουρα

sakis

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: RELOOP HA-210 made in china?

Τα ειχε φτιαξει ενας φιλος του πατερα μου ηλεκτρολογος και απ'οτι θυμαται ο πατερας μου τα ηχεια ειναι σουηδικα και εχουν ισχυ κοντα στα 100w.
Τι εννοείς τα έφτιαξε ηλεκτρολόγος?
Απλά τα συναρμολόγεισαι από κάποιο έτοιμο κιτ ή τα έφτιαξε από την αρχή?
Θα έλεγα να ελέγξεις τα ηχεία για το πόσο της προκοπής είναι πριν προχωρήσεις. Βάλε και καμιά φωτογραφία τους.
Οι ηλεκτρολόγοι έχουν περίεργες απόψεις για τον ήχο.:126:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: RELOOP HA-210 made in china?

Ο ενισχυτής αναφέρει μια κατανάλωση ισχύος της τάξης των 240 watt.
Αυτό στη καλύτερη περίπτωση σημαίνει 60 watt RMS στο κανάλι.
Δεν αναφέρει πουθενά για κατανάλωση.
Και μέσα στο manual αναφέρεται ως 2x120 watts στα 8Ωhms.

http://www.reloopdj.com/product_info.php/language/gr/info/p411_Reloop-HA-210-b.html

technical data:

* Output performance: 2 x 120 watt, 8 Ohm
* Frequency range: 20 Hz - 20 kHz
* Dimensions: 420 x 75 x 370 mm
* Weight: 8.0 kg

Reaction score
0

Λοιπον τα ηχεια τα συναρμολογησε φιλος του πατερα μου ηλεκτρολογος μηχανικος...Τωρα για φωτο δεν μπορω γιατι σπουδαζω και θα παω στο πατρικο σε καμια βδομαδα.Απλως σκεφτομουν να παρω τον reloop που ειναι και σχετικα φθηνος και δυνατος στα χαρτια.Τα ηχεια οταν τα πηραμε το '95 θυμαμαι οτι ηταν πανακριβα.200-250,000 δρχ:105:

Reaction score
0

Μαλλον τωρα που το καλοσκεφτηκα θα πω τον μικρο μου αδερφο να ξεβιδωσει το πλαισιο και να μου πει τι γραφουν τα ηχεια.Να μου φυγει και η απορια!

Reaction score
1.187

Απλως σκεφτομουν να παρω τον reloop που ειναι και σχετικα φθηνος και δυνατος στα χαρτια.
Ναι σε αυτά τα λεφτά μια χαρά δείχνει να είναι.

Reaction score
0

Ναι σε αυτά τα λεφτά μια χαρά δείχνει να είναι.
το θεμα ειναι εαν γνωριζει καποιος, κατι γι'αυτη τη μαρκα ή εαν εχει καποια εμπειρια με τον συγκεκριμενο ενισχυτη, γιατι και σε μαγαζι να παω να τον ακουσω δε νομιζω να καταλαβω και πολλα πραγματα στα ηχεια που θα τον συνδεσει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: Re: RELOOP HA-210 made in china?

Δεν αναφέρει πουθενά για κατανάλωση.
Και μέσα στο manual αναφέρεται ως 2x120 watts στα 8Ωhms.

http://www.reloopdj.com/product_info.php/language/gr/info/p411_Reloop-HA-210-b.html

technical data:

* Output performance: 2 x 120 watt, 8 Ohm
* Frequency range: 20 Hz - 20 kHz
* Dimensions: 420 x 75 x 370 mm
* Weight: 8.0 kg
Έχεις δει κάποια mini συστήματα να αναφέρουν 700 και 800 watt?
Επίσης κάτι ολοκληρωμένα συστήματα κινηματογράφου με 450 ευρώ να αναφέρουν 1000 watt?

Με αυτές τις διαστάσεις και βάρος 8 κιλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 120 watt στο κανάλι.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
οι ενισχυτες αυτοι της συγκεκριμενης εταιριας ειναι ως παρακατω

---κλασσικη τοπολογια ταξης ΑΒ ( εχουν την ιδια πιθανοτητα ναπαιζουν σχεδον το ιδιο καλα με εναν pioneer akai η αλλο ενισχυτη παραγωγης κινας

--- VI limiter που σημαινει οτι σε "μεγαλη ισχυ" ξεχνα τα ομορφα χρωματα

--- σταδιο εξοδου με βαρβατα μεν τρανσιστορ1943-5200 αλλα οχι ιδιαιτερης ποιοτητας ....

--- στα συν οι μεγαλες χωρητικοτητες στο τροφοδοτικο και οι δυο πυκνωτες ανα καναλι

--- τελος η ισχυς που περιγραφει ειναι καθαρα θεωρητικη μια και ο ενισχυτης μπορει να βγαλει 60 βαττ στα 8 ωμ το οποιο ειναι το απολυτο max και 120 στα 4 αλλα μονο στη θεωρια .... στην πραξη δεν θα τα βγαλει ποτε διοτι εχει πολυ μικρο μετασχηματιστη για αυτη την δουλεια και παλι και να μπορουσε να τα βγαλει θα τα εκοβε το limiter μια και το σταδιο εξοδου δεν μπορει να τα σηκωσει ...

----Σε μεγαλη ισχυ θα επεμβει και θερμοστατης να σε κοψει μια και οι ψυκτρες σαφως και δεν μπορουν να φτασουν για τετοια ισχυ ....

απο πλευρας προενισχυτη ειναι κατι απλο βασισμενο στην πεπατημενη με ολοκληρωμενα 5532 5534 και 4558 τα οποα ειναι σε γενικες γραμμες οτι βαζουν ολοι οι φτηνιαρηδες κινεζουρες ....

αυτα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: RELOOP HA-210 made in china?

οι ενισχυτες αυτοι της συγκεκριμενης εταιριας ειναι ως παρακατω

---κλασσικη τοπολογια ταξης ΑΒ ( εχουν την ιδια πιθανοτητα ναπαιζουν σχεδον το ιδιο καλα με εναν pioneer akai η αλλο ενισχυτη παραγωγης κινας

--- VI limiter που σημαινει οτι σε "μεγαλη ισχυ" ξεχνα τα ομορφα χρωματα

--- σταδιο εξοδου με βαρβατα μεν τρανσιστορ1943-5200 αλλα οχι ιδιαιτερης ποιοτητας ....

--- στα συν οι μεγαλες χωρητικοτητες στο τροφοδοτικο και οι δυο πυκνωτες ανα καναλι

--- τελος η ισχυς που περιγραφει ειναι καθαρα θεωρητικη μια και ο ενισχυτης μπορει να βγαλει 60 βαττ στα 8 ωμ το οποιο ειναι το απολυτο max και 120 στα 4 αλλα μονο στη θεωρια .... στην πραξη δεν θα τα βγαλει ποτε διοτι εχει πολυ μικρο μετασχηματιστη για αυτη την δουλεια και παλι και να μπορουσε να τα βγαλει θα τα εκοβε το limiter μια και το σταδιο εξοδου δεν μπορει να τα σηκωσει ...

----Σε μεγαλη ισχυ θα επεμβει και θερμοστατης να σε κοψει μια και οι ψυκτρες σαφως και δεν μπορουν να φτασουν για τετοια ισχυ ....

απο πλευρας προενισχυτη ειναι κατι απλο βασισμενο στην πεπατημενη με ολοκληρωμενα 5532 5534 και 4558 τα οποα ειναι σε γενικες γραμμες οτι βαζουν ολοι οι φτηνιαρηδες κινεζουρες ....

αυτα
Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!Με λιγα λογια αστα να πανε....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Εξαιρετικό Woofer. Μήπως είναι το κλασικό τρίδρομο με mid θόλου το ηχείο σου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON