Remote control με mouse λειτουργίες

Reaction score
0
Γεια χαρά παιδιά.

Στήνω σιγά σιγά ένα home theater όπου το ρόλο του HTPC τον παίζει ένα notebook. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλω να τον ελέγχω ασύρματα και το μόνο remote control που έχω βρει που να έχει και mouse λειτουργίες είναι to ATI Remote Wonder II http://www.remotecentral.com/wonder2/index.html και σκέφτομαι να το παραγγείλω.
Εσεις τι χρησιμοποιείτε για το χειρισμό του HTPC? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

Reaction score
0
Το ιδανικό για τηλεχειρισμό είναι να δουλεύει το pc πάνω σε windows media center. Με αυτό το λειτουργικό ουσιαστικά αχρηστελυονται πληκτρολόγιο και ποντίκι και όλη η δουλειά γίνεται από το τηλεκοντρόλ. Για αυτή την περίπτωση τα τηλεκοντρόλ ξεκινάνε από τα 30 ευρώ, προσωπικά χρησιμοποιώ της microsoft και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Δες αν μπορείς σε κάποιο partition του laptop να τρέχεις WMC και θα σου λυθούν τα χέρια.

GTX

Reaction score
39
Αν δε θέλεις να κάνεις μισή ώρα για να κάνεις ένα κλίκ η μόνη λύση είναι να πάρεις ένα ασύρματο mouse, αν η απόσταση είναι μεγάλη πάρε ένα bluetooth. Το remote δε μπορεί να αντικαταστήσει το mouse με τίποτα. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τί χρήση ακριβώς θες να κάνεις, άμα είναι μόνο για ταινίες φωτογραφίες και τέτοια η λύση του imon ή των Windows MC είναι καλή, τώρα αν θές να χαζέψεις και κάτι στο internet που και που το Mouse είναι απαραίτητο.

Reaction score
0
Ψάχνω τρόπο να μπορώ να χειριστώ τους διάφορους media players (vlc,bsplayer,zoom player) ασύρματα. Να μην χρειάζεται να σηκώνομαι από τον καναπέ για να ρυθμίσω κάτι. Εσείς πως το κάνεται αυτό?

GTX

Reaction score
39
Εγώ στο HTPC έχω Media Center και το remote και keyboard της Microsoft για τα media που έχει βγάλει. Έχω και ένα mouse της logitech με bluetooth. Το remote για τα media πάντως δουλεύει κατευθείαν σε αρκετά players.

Reaction score
786
To remote της Microsoft οντως δουλευει πολυ καλα με πολλα προγραμματα -πλην WinAmp- χωρις κανενα ιδιαιτερο setup. Δεν εχει ομως mouse emulation.

Εγω εχω ενα OEM Microsoft Remote και ενα φτηνο ασυρματο ποντικι, το μονο κακο ειναι η σχετικα μικρη εμβελεια του (περιπου 2μ)

NLS

Reaction score
1
εγώ επειδή ήδη έχω ένα remote που είναι και IR (για τις απλές συσκευές) και RF (για το PC) και είμαι ευχαριστημένος μεν αλλά θα ήθελα περισσότερα, θα περιμένω αυτό:

http://www.gyration.com/en-US/OEMProduct.html

που είναι και learning IR και RF και 3D mouse

θα εμφανιστεί τέλος του έτους περίπου και γίνονται συζητήσεις για την εισαγωγή του (υπάρχει ενδιαφέρον;...)

GTX

Reaction score
39
NLS said:
εγώ επειδή ήδη έχω ένα remote που είναι και IR (για τις απλές συσκευές) και RF (για το PC) και είμαι ευχαριστημένος μεν αλλά θα ήθελα περισσότερα, θα περιμένω αυτό:

http://www.gyration.com/en-US/OEMProduct.html

που είναι και learning IR και RF και 3D mouse

θα εμφανιστεί τέλος του έτους περίπου και γίνονται συζητήσεις για την εισαγωγή του (υπάρχει ενδιαφέρον;...)
Φαίνεται ενδιαφέρον αλλά έχει και μερικά μειονεκτήματα, τουλάχιστον για τη χρήση που θα το θέλα εγώ.
Δεν έχει οθόνη που θα το κάνει δύσχρηστο για πολλές συσκευές, δεν λέει οτι μαθαίνει RF αλλά μόνο IR, και αν δε το δοκιμάσεις δε ξέρεις πόσο καλά θα δουλέυει το gyro.

NLS

Reaction score
1
τι εννοείς να "μαθαίνει RF"
το RF είναι πλήρως προγραμματιζόμενο από το software
μόνο το IR έχει έννοια το να "μάθει" και αυτό για υπάρχοντες συσκευές με τηλεκοντρόλ που δεν είναι στην database του (πχ. τα logitech ηχεία μου)

οθόνη δεν θα ήθελα ποτέ στο remote μου
εξάλλου έχω αρκετές (και το PDA θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο μέσω bluetooth ή wifi και το dinovo keypad έχει οθόνη και το κουτί...)
στο remote θέλω να γίνονται όλα και απλά (μέχρι χαζομάρας απλά)

το gyro το ξέρω μια χαρά πόσο δουλεύει (η... παλιά γενιά η... χειρότερη) ...αν δεν το δεις πράγματι δεν το καταλαβαίνεις... αλλά είναι τρομερό εφέ

έχει και gestures ξέρεις ε... πχ. κουνάς ημικυκλικά προς τα πίσω και να ξέρει ότι εννοείς ότι γυρνάς σελίδα προς τα πίσω :)

Reaction score
0
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Harmony της Logitech? Ξέρω ότι τα χρησιμοποιείς για χειρισμό AV συσκευών αλλά αφού το notebook έχει υπέρυθρες θα πρέπει -μάλλον- να μπορείς να το χειριστείς.

NLS

Reaction score
1
εγώ τα έχω δοκιμάσει... συμπαθητικά, αλλά εμμένω στις αρχικές επιλογές μου
και δεν μου αρέσει η τιμή τους

πάντως αν κάποιος μπορεί να πάρει remote που να έχει μεν IR για επικοινωνία με "μαύρες" συσκευές, και να έχει RF ή bluetooth (ή και wifi) για επικοινωνία με το PC, να το ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ("I can't stretch this enough")

είναι έως και βλακεία κάποιος που έχει σκοπό να δώσει αρκετά χρήματα για τηλεχειρισμό ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (δεν λέω για κάποιον που ψάχνει πολύ φτηνή λύση, εκεί ναι, IR) και να ΜΗΝ επενδύσει σε λύση πραγματικής ΜΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ασύρματης επικοινωνίας

όποιος ξέρει στην πράξη τι εννοώ, ξέρει και γιατί το λέω

Reaction score
0
NLS said:
πάντως αν κάποιος μπορεί να πάρει remote που να έχει μεν IR για επικοινωνία με "μαύρες" συσκευές, και να έχει RF ή bluetooth (ή και wifi) για επικοινωνία με το PC, να το ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ("I can't stretch this enough")
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Και εγώ για κάτι τέτοιο ψάχνω τελικά γιατί ο υπολογιστής έχει IRDA που είναι διαφορετικό με το Infrared για consumers devices. Άρα ή πρέπει να πάρω Infrared adapter ή να βρω μια λύση σαν αυτή που ανέφερες.

NLS

Reaction score
1
υπάρχουν... μπας και θες το δικό μου;

Marmitek PC Control λέγεται

- IR με μεγάλη database από συσκευές
- RF για το PC (με USB δέκτη)
- Πλήρως προγραμματιζόμενο
- Με X10 λειτουργίες (αν ξέρεις τι λέω ξέρεις και αν το χρειάζεσαι)
- Μπορεί να παίξει και σαν ασύρματο mouse (έχει έξτρα cursor control μόνο για το mouse)

μειονεκτήματα:

- Δεν είναι MCE (καλά εγώ σκασίλα μου, δεν έχω MCE ούτε θέλω) άρα δεν έχει το γνωστό TGB (The Green Button)
- Δεν είναι learning (αν η συσκευή σου πχ. TV δεν είναι στη database του control, ατύχησες... φυσικά συνήθως είναι)
- Δεν βρίσκεις σοβαρό support και επίσημο σοβαρό software προγραμματισμού (που τελικά υπάρχει αλλά πρέπει να το βρεις αλλού και να σου βγει το λάδι... εγώ φυσικά το δίνω μαζί)

GTX

Reaction score
39
RF έχει και το καινούριο Harmony το 895 http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/GB/EN,CRID=2084,CONTENTID=10930&ad=emea_harmony_chart_895

Εγώ έχω το 885 και είναι μια χαρά, είναι το καλύτερο universal remote που έχω χρησιμοποιήσει μακράν! NLS όταν λέω οτι καλό είναι να έχει οθόνη ενοώ οτι διευκολύνει τη χρήση με κάποιες ενδείξεις που προσαρμόζονται στη κάθε συσκευή που ελέγχεις, δε μιλάω να βλέπεις ταινίες στην οθόνη του remote ούτε φυσικά να είναι touchscreen (παπαπα μακριά!). Για να είμαι πιο ξεκάθαρος, στο Harmony όταν προσθέσεις εσύ κάποια κουμπιά της συσκευής σου που δεν έχει πάνω το remote έτοιμα ή κάποια macros στα δείχνει στην οθόνη με το όνομα που έχεις δώσει εσύ και πατάς το αντίστοιχο κουμπί που είναι δίπλα απο την οθόνη (είπαμε όχι touchscreen). Δε μπορώ λοιπόν να φανταστώ κάποιο πρακτικό τρόπο να γίνεται η ενσωμάτωση τέτοιων λειτουργειών με ένα remote που έχει fixed κουμπιά.

Όταν λέω να μαθαίνει RF ενοώ αυτό ακριβώς. Έχω κάποια φώτα και το πανί του προβολέα μου τα οποία δέχονται RF, θέλω λοιπόν να μπορώ να τα ελέγχω και αυτά με το ίδιο remote, πράγμα το οποίο δε γίνεται με κανένα remote παρ'όλο που κάνουν χρήση RF. Οπως ειπώθηκε το RF το χρησιμοποιούν μόνο για να επικοινωνούν με τη βάση τους που στέλνει με τη σειρά της τα IR στις συσκευές.

Οπως είπα το Gyro το δέχομαι μπορεί να είναι πολύ καλό αλλά χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει (ούτε κάτι παρόμοιο ποτέ) μου κάνει πιο πολύ φιγουρατζήδικο παρά πρακτικό. Και μεταξύ μας δε μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στον καναπέ με το χέρι στον αέρα να κάνω γύρω γύρω το χέρι για να κάνει back :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1
newlynx said:
Ψάχνω τρόπο να μπορώ να χειριστώ τους διάφορους media players (vlc,bsplayer,zoom player) ασύρματα. Να μην χρειάζεται να σηκώνομαι από τον καναπέ για να ρυθμίσω κάτι. Εσείς πως το κάνεται αυτό?
Για πολλά από τα προγράμματα χρησιμοποιώ ένα remore control όπως αυτά της logitech και το girder που έχει Pluggins για διάφορα.

Για τα υπόλοιπα, προτείνω το 9019URF της BTC που έχει και ενσωματωμένο joystick για λειτουργίες mouse.

http://www.btc.com.tw/english/2-7-21keyboard.htm#9019urf

Reaction score
2
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΩ ΕΝΑ HTPC ME KOYTI SILVERSTONE LC-20SM (VFD & REMOTE INCLUDED), MOBO ASUS P5W DH DELUXE (EXEI RΕΜΟΤΕ KAI AYTH), Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ MCE 2005 (ΤΑ ΕΧΩ)-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ, Ο ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ INFRARED ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ UNIVERSAL REMOTE PHILIPS PRONTO PRO ΠΟΥ ΕΧΩ? GYRATION ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η SILVERSTONE (I-MON)?

Reaction score
16
Παιδια να ρωτησω και γω κατι? Σκεφτομαι να παρω το logitech 555 η 525 ενα απ τα δυο..

Αυτα θα δουλευουν με media center και media portal? Επισης μπορουν να δουλεψουν σαν mouse?

Τελος θα χρειαστω δεκτη υπερυθρων για να ελεγξω το κομπιουτερ?

Reaction score
2
Παιδια να ρωτησω και γω κατι? Σκεφτομαι να παρω το logitech 555 η 525 ενα απ τα δυο..

Αυτα θα δουλευουν με media center και media portal? Επισης μπορουν να δουλεψουν σαν mouse?

Τελος θα χρειαστω δεκτη υπερυθρων για να ελεγξω το κομπιουτερ?
1.Ναι δουλεύουν.Αλλά και αν δεν δούλευαν τα προγραμματίζεις ανάλογα...

2.Ναι θα χρειαστείς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale