Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Renault Laguna ή Cevrolet Cruze ?

μόλις επέστρεψα απο την επίσκεψη στην Honda...

Ειδον... και το Insight αλλά και το καινούργιο υβριδικό Civic...

Στο Insight αισθάσθηκα λιγουλάκι σαν το Captain Kirk...!!!

Εχει τόσα ηλεκτρονικά συστηματα που μουρθε να πώ στο πωλητη
«Διακτίνισέ με, Σκόττυ»...:137:

H full εκδοση είναι στα 22.000 ευρώ και περιλαμβάνει τα πάντα, μέχρι pads στο τιμόνι για αλλαγή ταχυτητων...!!!
Star Trek σας λέω...

Ειναι με τον κινητήρα στα 1300 cc και τον ηλεκτροκινητήρα αντίστοιχα. Οι μπαταρίες με εγγύηση εφ'ορου ζωης βρίσκονται πίσω και κάτω απο την ρεζερβα.
Εκείνο που με ξενισε είναι οτι αφού ρυθμισα το κάθισμα για τις "δικές" μου διαστάσεις , δοκίμασα να κάτσω πίσω αλλα ήμουν με γερμένο κεφάλι... Ηταν λίγο χαμηλά...

Είδα και το Civic Hybrid στα 24.390 ευρω, ήταν πιο "αυτοκίνητο"... αλλά ξεφευγουμε πλέον και στα χρήματα, ακόμη λίγα και παίρνω BMW...

Καλή η υβριδική τεχνολογία αλλά είναι ακόμη ακριβή...

Θα κοιτάξω και το SΚODA, αντε να δουμε που θα καταλήξω... :140:

Reaction score
1

η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων δεν πάει πακέτο με το πάτωμα , αντίθετα το πάτωμα μπορεί να έχει κάποιος περιορισμούς στο τι παίρνει , αλλά αυτό είναι σχετικό ...

η ποιότητα κύλισης πάλι σχετικό ... παίρνεις βάτραχο 40ετίας και βλέπεις ποιότητα κύλισης ... ακόμα και το 2cv είναι υπόδειγμα ...

Διαφωνώ ως προς την λογική των ψυχρών αριθμών και την θεωρητική ακριβομανία του ότι πληρώνεις παίρνεις ...

η λογική μου είναι απλή , test drive ! απαξ και σε αφήνει ικανοποιημένο , όλα τα άλλα είναι περιττά ή ακόμα καλύτερα βοηθητικά προς την κατέυθηνση που θες ...

ΥΓ διαφωνώ στο σημείο ότι το linea δεν έχει χώρους ... έχει ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ χώρους από ένα bravo , η δέλτα όμως ξεπερνάει κάθε προσδοκία και φυσικά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ( έχει και αυτόματο ) ξεφεύγει και σε τιμή ...

ΥΓ2 η δέλτα επάνω είναι η diesel έκδοση ... μόνο το bravo έχει αυτοματο στις βενζίνες ... αχ FIAT πως τα έμπλεξες τα μπούτια ...

Reaction score
4.918

Αν πάντως θελεις...να βλέπεις μπροστά και επειδή οι οικολόγοι εναλλακτικοί ίσως να ειναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ζητήσουν επιβολή διάφορων περιβαλλοντικών φόρων στα ρυπογόνα αυτοκίνητα, πιθανόν η επιλογή του Insight να ειναι και έξυπνη! Επίσης αν σκοπευεις να το κρατησεις πχ 8 χρόνια υπολόγισε και τα τελη κυκλοφορίας που ΔΕΝ θα πληρώσεις (203 τον χρονο τωρα αλλά ακούγεται ότι θα πάνε στα 300-320 γι αυτήν την κατηγορία= τουλάχιστον 2400 την οχταετία). Προσθεσε και το μειωμένο κόστος βενζίνης (οσο πιο πολλά χιλιόμετρα ετησίως, τόσο μεγαλύτερο) Τελος ως Αθηναίος θα εχεις το μπόνους του να κυκλοφορείς και εντός δακτυλίου όλο τον χρόνο.
Στα μειον....το γεγονός ότι δεν μειώθηκε καθόλου η τιμή του με την μείωση του ΕΕΤΤ (αφού τοσο φορολογούνταν και πριν) και το ότι ειναι λίγο "ψόφιο" (για τα δικά μου κριτήρια). Να ξέρεις όμως ότι τα υβριδικά απαιτούν πλήρη αλλαγή νοοτροπίας στην οδήγηση και νομίζω πως θα τα εύρισκα σπαστικα (εχω φίλο με prius και σε καθε σταση βαζει νεκρα και παταει ενα κουμπί)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Στα μειον....το γεγονός ότι δεν μειώθηκε καθόλου η τιμή του με την μείωση του ΕΕΤΤ (αφού τοσο φορολογούνταν και πριν) και το ότι ειναι λίγο "ψόφιο" (για τα δικά μου κριτήρια). Να ξέρεις όμως ότι τα υβριδικά απαιτούν πλήρη αλλαγή νοοτροπίας στην οδήγηση και νομίζω πως θα τα εύρισκα σπαστικα (εχω φίλο με prius και σε καθε σταση βαζει νεκρα και παταει ενα κουμπί)
:111::111: καλα η τιμη όντως δεν μειωθηκε , τουναντίον θα ελεγα ,αλλά νεκρά και πατάει κουμπί...???? δλδ. τι κουμπί και για ποιό λόγο..??:140:

Reaction score
4.918

Το Prius του ειναι αυτόματο ή ημιαυτόματο, αυτός εχει στην κονσόλα ενα μικρό λεβιεδάκι και όταν κάνει σταση βγαζει ταχυτητα και παταει ενα κουμπί που σβηνει την μηχανή. Πιθανόν τα πιο φρεσκα μοντελα να το έχουν αντικαταστησει με αυτόματο start/stop σύστημα οπότε να μην θελει πάτημα κάποιο κουμπί. Προφανώς μπορει και χωρίς να το κάνει αυτό, αλλά ετσι μειώνει την κατανάλωση στο πιο χαμηλό επίπεδο. Η ενδειξη της μεσης και της στιγμιαίας κατανάλωσης ειναι ορατές με ...τεράστιες γραμματοσειρές και όλος ο στόχος της οδήγησής σου ειναι πως θα τις κάνει να...πέσουν κι αλλο, και όσο το πετυχαίνεις το αυτοκίνητο σε επιβραβεύει με κατι πρασινα λουλουδάκια! Εμένα προσωπικά θα μου την έσπαγαν πολύ αυτά, παρόλο που όσο γερνάω μου μειώνεται η διάθεση να...σανιδώσω το γκάζι!

Reaction score
5
Μα φυσικά είναι αυτόματα start/stop πλέον, εδώ μέχρι το Land Rover το έχει (και πολλές ΒΜW)...

Reaction score
38

η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων δεν πάει πακέτο με το πάτωμα , αντίθετα το πάτωμα μπορεί να έχει κάποιος περιορισμούς στο τι παίρνει , αλλά αυτό είναι σχετικό ...

η ποιότητα κύλισης πάλι σχετικό ... παίρνεις βάτραχο 40ετίας και βλέπεις ποιότητα κύλισης ... ακόμα και το 2cv είναι υπόδειγμα ...

Διαφωνώ ως προς την λογική των ψυχρών αριθμών και την θεωρητική ακριβομανία του ότι πληρώνεις παίρνεις ...

η λογική μου είναι απλή , test drive ! απαξ και σε αφήνει ικανοποιημένο , όλα τα άλλα είναι περιττά ή ακόμα καλύτερα βοηθητικά προς την κατέυθηνση που θες ...

ΥΓ διαφωνώ στο σημείο ότι το linea δεν έχει χώρους ... έχει ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ χώρους από ένα bravo , η δέλτα όμως ξεπερνάει κάθε προσδοκία και φυσικά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ( έχει και αυτόματο ) ξεφεύγει και σε τιμή ...

ΥΓ2 η δέλτα επάνω είναι η diesel έκδοση ... μόνο το bravo έχει αυτοματο στις βενζίνες ... αχ FIAT πως τα έμπλεξες τα μπούτια ...
Φίλε Νικόλα, χωρίς καμία παρεξήγηση, έχω την εντύπωση ή ότι δεν θες ή ότι δεν μπορείς να καταλάβεις (ελλείψη εμπειριών και μόνο - μην παρεξηγηθούμε) αυτά που γράφω. Έχω την εντύπωση, κρίνοντας από την ηλικία σου και τα επιχειρήματά σου ότι έχεις μικρότερη οδηγική εμπειρία από εμένα. Στα 23 χρόνια που οδηγώ, έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποιες δεκάδες αυτοκίνητα, είτε ως κάτοχος είτε ως δανεικά ή ενοικιασμένα για σύντομες περιόδους (έχοντας κάνει 500 τουλάχιστον Km με καθένα από αυτά, δηλαδή αρκετά για να αποκτήσω ουσιαστική άποψη).

Σχετικά με τα κατασκευαστικά στεγανά μεταξύ των κατηγοριών, θα σου φέρω ενα μόνο αλλά ενδεικτικότατο παράδειγμα, τη σύγκριση μεταξύ Focus και Fiesta και μάλιστα σε 2 γενιές. Κατ' αρχάς θα διευκρινίσω ότι ήμουν κάτοχος και Focus I 1.6 και Focus II 1.6 και Fiesta Mk6 1.6 (για 2-3 χρόνια το καθένα) και είχα στη διάθεσή μου κι ένα Fiesta Mk7 1.4 για 3 μέρες. Το συμπέρασμα από την οδήγηση όλων αυτών των αυτοκινήτων είναι ότι τα Fiesta Mk6 1.6 και Fiesta Mk7 1.4 ήταν στο σύνολο (και όχι σε κάποιον τυχαίο επιμέρους τομέα) σαφώς υποδέεστερα αυτοκίνητα από τα αντίστοιχα Focus I 1.6 και Focus II 1.6, παρόλο που ήταν και 4 χρόνια νεότερα στη σύλληψή τους.

Πίστεψέ με αυτό το παράδειγμα ισχύει για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες: και η VW θα σχεδιάσει και κατασκευάσει καλύτερο το Golf από το Polo και η Fiat το Bravo από το Grande Punto, απλώς επειδή το μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτοκίνητο οφείλει να είναι συνολικά καλύτερο από το μικρότερο και φθηνότερο. Και βεβαίως το Bravo θα πρεπει να είναι τόσο καλό ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί το Golf και το αντίστροφο (τα παραδείγματα είναι τυχαία). Ως αποτέλεσμα, η κλάση των μικρομεσαίων θα είναι και στο σύνολό της και στις επιμέρους μονάδες πάντα ανώτερη από την κλάση των σουπερμίνι.

Όσον αφορά τους χώρους, απλώς διαστρεβλώνεις το παράδειγμα που σου έφερα. Το Linea δεν θα συγκριθεί με το Bravo αλλά με τη Delta (ως τα πιο ευρύχωρα του εκάστοτε πατώματος) και το Grande Punto με το Bravo (ως τα στανταρ από πλευράς χώρων). Επίσης σου υπενθυμίζω ότι χώροι δεν είναι μόνο το πορτ-μπαγκαζ (το οποίο στην ουσία είναι πρόσθετο στο Linea) αλλά κυρίως οι εσωτερικοί χώροι της καμπίνας που εξαρτώνται άμεσα και κυρίως από το μεταξόνιο.

Τέλος, για την ποιότητα κύλισης, λυπάμαι αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο σχετικά όσο τα παρουσιάζεις. Όσο ανεβαίνεις κατηγορία τόσο ανεβαίνει μεσοσταθμικά και η ποιότητα κύλισης (η οποία εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των αναρτήσεων και το μέγεθος του μεταξονίου), η οποία ήταν εξάλλου πάντα προσόν των γάλλων και ποτέ των κορεατών ή των ιαπώνων. Βεβαίως, επειδή εδώ παίζουν ρόλο και οι αναρτήσεις ένα γαλλικό μπορεί να είναι ανώτερο από ένα μεγαλύτερο κορεάτικο, αλλά όχι και από ένα μεγαλύτερο γαλλικό.

Με αυτά τελειώνω την τοποθέτησή μου και ελπίζω να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει λόγος να επιμείνεις πάλι σε θεωρητικολογίες.

Φιλικά
Χάρης

Reaction score
1

Σε παρακαλώ Χάρη ... Η ανάλυση που έκανες δεν ήταν απαραίτητη ... άλλα πράγματα ανέφερα , άλλα αναφέρεις ...

Επιμένεις να συγκρίνεις το linea με το delta ... το Linea σε σύγκριση με το bravo έχει μεγαλύτερο σαλόνι ( και πορτ μπαγκαζ ) και αυτό σχολιάζω ... το ευρύχωρο του κάθε πατώματος δεν έχει λογική ... συγκρίνω συγκεκριμένα πράγματα , μην βάζεις την delta στη μέση ...

επίσης το θέμα της ποιότητας κύλισης είναι υποκειμενικό ... ο καθένας έχει τα γούστα του ... δεν λέω ότι ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο δεν έχει καλύτερη ποιότητα κύλησης , λέω απλά πράγματα , όπως τον βολεύει τον καθένα , ο ενας γουστάρει σκληρό και ο άλλος μαλακό , πως να το κάνουμε ... test drive και πάλι test drive ... ουδέποτε θα έπαιρνα αυτοκίνητο κοιτώντας μία φωτογραφία με χαρακτηριστικά ...

Το τελευταίο δεν το έκανα ποτέ ... μίλησα απλά και σύντομα

test drive , test drive , test drive , test drive και πάλι test drive ... εαν το test drive είναι θεωρία , τότε εγώ είμαι αστροναύτης ...

Reaction score
264

Που να σε παρει...μια γλυκια κουβεντα δεν θα πεις!:138: Ενταξει με τη μεταθεση;

Ειδες τη μικρη διπλα; στρωνει το Insignia!
Ποτε θα με παει μια βολτουλα η μικρουλα???
Ζηλευω τα γκαζια της.:119:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Ποτε θα με παει μια βολτουλα η μικρουλα???
Ζηλευω τα γκαζια της.:119:
Οποτε θελεις αλλα...Η μικρα συνοδευεται:135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon