Resistance 2

Reaction score
0
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (το έχω από το Δεκέμβριο...) το ξεκίνησα χθες. Είναι πολύ νωρίς για εντυπώσεις γιατί έπαιξα μόνο το εισαγωγικό επίπεδο αλλά θα γράψω μέσα στη βδομάδα και αφού προχωρήσω.

Reaction score
4
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (το έχω από το Δεκέμβριο...) το ξεκίνησα χθες. Είναι πολύ νωρίς για εντυπώσεις γιατί έπαιξα μόνο το εισαγωγικό επίπεδο αλλά θα γράψω μέσα στη βδομάδα και αφού προχωρήσω.
Εμενα δεν ηρθε ποτέ απο Αγγλια :141:
Θα παρω μια και καλη το Killzone 2 και βλεπουμε στο μελλον για το αλλο.
Γραψε εντυπωσεις :615:

Reaction score
0
Αργώ... γιατί δεν έχω ενθουσιαστεί. Πάνω που πάω να μπω στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού έρχεται ένα βαρετό/εκνευριστικό κομμάτι και με προσγειώνει. Πρέπει να πλησιάζω προς το τέλος πάντως οπότε και θα γράψω πιο αναλυτικές εντυπώσεις.

Μέχρι τώρα μέτρια πράγματα πάντως. Πολύ κατώτερο από Gears 2 και CoD5, για να δούμε αν θα φτιάξει μέχρι το τέλος αλλά δεν το πολυβλέπω.

Reaction score
4
Αργώ... γιατί δεν έχω ενθουσιαστεί. Πάνω που πάω να μπω στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού έρχεται ένα βαρετό/εκνευριστικό κομμάτι και με προσγειώνει. Πρέπει να πλησιάζω προς το τέλος πάντως οπότε και θα γράψω πιο αναλυτικές εντυπώσεις.

Μέχρι τώρα μέτρια πράγματα πάντως. Πολύ κατώτερο από Gears 2 και CoD5, για να δούμε αν θα φτιάξει μέχρι το τέλος αλλά δεν το πολυβλέπω.
Σε σχεση με το πρωτο ?
Online εχεις μπει?

Reaction score
0
Σε σχεση με το πρωτο ?
Online εχεις μπει?
Είχα ξεκινήσει σεντονοειδή απάντηση αλλά έπεσε το router λόγω μιας μείωσης της τάσης και την έχασα ... :141:

Επιγραμματικά, στα περισσότερα σημεία είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο. Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα αν και δεν έχουν συνοχή. Σε 1-2 στιγμές σου πέφτει το σαγόνι ενώ σε άλλες είναι απογοητευτικά. Γενικά πάντως το παιχνίδι έχει πολλούς διαδρόμους, όπως και το πρώτο.
Τα καλύτερα όπλα επιστρέφουν όλα ενώ έχουν προστεθεί και κάποια καινούρια που είναι απίστευτα. Αλλά λόγω του περιορισμού πλέον στα 2 κάποια δεν τα βρίσκεις όσο συχνά θα ήθελα (π.χ. το Auger που πυροβολά μέσα από τοίχους).
Οι Chimera είναι περίπου όπως στο πρώτο παιχνίδι, χαμηλό επίπεδο health, μέτρια ΑΙ αλλά σου έρχονται κατά σμήνη. Το άλλο άκρο σε σχέση με το Gears ή ιδίως το Killzone ως προς αυτό.
Τα bosses είναι σχετικα απογοητευτικά εκτός από ένα ως τώρα αλλά δεν έχω φτάσει ακόμα στο τέρας τύπου Cloverfield που έδειχναν τα trailers.
Γενικά στα χαρτιά δείχνει ότι θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο αλλά κάπου δεν δένει η συνταγή σωστά. Το κυριότερο είναι ότι κάποια σημεία είναι τόσο βαρετά ή εκνευριστικά που χαλάνε εντελώς την εικόνα. Επίσης δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες/ανοιχτές μάχες ενώ η ιστορία ως τώρα δε βγάζει κανένα νόημα. Μικρό παράπονο ομολογουμένως αλλά μου άρεσε η αφήγηση που είχε το πρώτο, έπρεπε να την είχαν κρατήσει.

Online δεν έχω μπει καθόλου, ούτε co-op.

Reaction score
4
Σαν να παραβιαστηκαν να το βγαλουν δηλαδη.
Παντως η περιεργεια με εχει φαει οποτε θα το παρω και αυτο.

Reaction score
0
Σαν να παραβιαστηκαν να το βγαλουν δηλαδη.
Όχι, καθόλου. Έχουν κάνει συγκεκριμένες επιλογές σχεδιασμού και gameplay που απλά δε δουλεύουν σωστά κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον.

Reaction score
4
Όχι, καθόλου. Έχουν κάνει συγκεκριμένες επιλογές σχεδιασμού και gameplay που απλά δε δουλεύουν σωστά κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον.
Να το σωσω λεγοντας οτι εριξαν το μεγαλυτερο βαρος στο online ?:142:
Παντως πειρα δεν εχουν απο FPS οπως και να το κανουμε. Μαλλον το RFOM τους εκατσε.
To πρωτο το θεωρω παρα τα γραφικα του ενα αρκετα καλο παιχνιδι.

Reaction score
0
Να το σωσω λεγοντας οτι εριξαν το μεγαλυτερο βαρος στο online ?:142:
Παντως πειρα δεν εχουν απο FPS οπως και να το κανουμε. Μαλλον το RFOM τους εκατσε.
To πρωτο το θεωρω παρα τα γραφικα του ενα αρκετα καλο παιχνιδι.
Το online λένε όλοι ότι είναι καλό, όπως και το co-op.
Για να μην είμαι υπερβολικός δεν είναι κακό παιχνίδι σε καμία περίπτωση, είναι άνω του μέσου όρου και σίγουρα καλύτερο από το πρώτο αν εξαιρέσεις μερικά εκνευριστικά σημεία. Απλά οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει και το περίμενα καλύτερο.

Reaction score
4
Το online λένε όλοι ότι είναι καλό, όπως και το co-op.
Για να μην είμαι υπερβολικός δεν είναι κακό παιχνίδι σε καμία περίπτωση, είναι άνω του μέσου όρου και σίγουρα καλύτερο από το πρώτο αν εξαιρέσεις μερικά εκνευριστικά σημεία. Απλά οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει και το περίμενα καλύτερο.
Υπομονη 5-10 μερουλες. :137:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Resistance 2

Επιγραμματικά, στα περισσότερα σημεία είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο. Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα αν και δεν έχουν συνοχή. Σε 1-2 στιγμές σου πέφτει το σαγόνι ενώ σε άλλες είναι απογοητευτικά. Γενικά πάντως το παιχνίδι έχει πολλούς διαδρόμους, όπως και το πρώτο.
Τα καλύτερα όπλα επιστρέφουν όλα ενώ έχουν προστεθεί και κάποια καινούρια που είναι απίστευτα. Αλλά λόγω του περιορισμού πλέον στα 2 κάποια δεν τα βρίσκεις όσο συχνά θα ήθελα (π.χ. το Auger που πυροβολά μέσα από τοίχους).
Οι Chimera είναι περίπου όπως στο πρώτο παιχνίδι, χαμηλό επίπεδο health, μέτρια ΑΙ αλλά σου έρχονται κατά σμήνη. Το άλλο άκρο σε σχέση με το Gears ή ιδίως το Killzone ως προς αυτό.
Τα bosses είναι σχετικα απογοητευτικά εκτός από ένα ως τώρα αλλά δεν έχω φτάσει ακόμα στο τέρας τύπου Cloverfield που έδειχναν τα trailers.
Γενικά στα χαρτιά δείχνει ότι θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο αλλά κάπου δεν δένει η συνταγή σωστά. Το κυριότερο είναι ότι κάποια σημεία είναι τόσο βαρετά ή εκνευριστικά που χαλάνε εντελώς την εικόνα. Επίσης δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες/ανοιχτές μάχες ενώ η ιστορία ως τώρα δε βγάζει κανένα νόημα. Μικρό παράπονο ομολογουμένως αλλά μου άρεσε η αφήγηση που είχε το πρώτο, έπρεπε να την είχαν κρατήσει.

Online δεν έχω μπει καθόλου, ούτε co-op.
Κάνω quote τον εαυτό μου γιατί είμαι @#$5 τα άτομα :138:

Λοιπόν, τελείωσα την campaign οπότε ήρθε η ώρα να πω τις τελικές μου εντυπώσεις.
Το παιχνίδι είναι καλό, σαφώς άνω του μετρίου αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερο αν δεν είχαν γίνει κάποιες ατυχείς επιλογές.

Τα γραφικά είναι σε ορισμένες περιπτώσεις εκπληκτικά. Για παράδειγμα έχει μια δύο περιπτώσεις που διασχίζεις δάσος και το οπτικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω (art direction, φωτισμός) από τις αντίστοιχες στιγμές στο πρόσφατο Call of Duty: World at War. Δυστυχώς και ενώ το παιχνίδι είναι σε θέση να σου ρίξει το σαγόνι στο πάτωμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις αυτοπεριορίζεται σε βαρετούς διαδρόμους.
Το frame-rate είναι άψογο σε όλο το παιχνίδι, κανένα πρόβλημα ως προς αυτό.

Το gameplay είναι επίσης παρόμοια ανομοιογενές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι απίστευτα διασκεδαστικό (το highlight του παιχνιδιού είναι σαφώς το επίπεδο στο Chicago που το έδειχναν πολύ στα τρέιλερ) ενώ σε άλλες είναι βαρετό και εκνευριστικό. Έχουν προσθέσει αρκετούς νέους τύπους εχθρών (λείπουν και μερικοί από το πρώτο παιχνίδι, π.χ. οι ιπτάμενοι angels) ένας εκ των οποίων θυμίζει ζόμπι αλλά από το γρήγορο είδος :142: που μου την έσπασε απίστευτα. Η αντιμετώπισή τους δεν έχει ίχνος ενδιαφέροντος ενώ σπάνε κάθε είδους immersion δεδομένου ότι μπορεί να στέκεσαι δίπλα σε άλλους τρεις στρατιώτες τους οποίους αγνοούν τελείως και έρχονται όλοι κατά πάνω σου...
Σε αντίθεση δε με τα σωστά ζόμπι που σου τρώνε τον εγκέφαλο αυτά έχουν ένα γελοίο animation που είναι σαν να σου ρίχνουν σφαλιάρες :139: Εντάξει, δεν είναι τόσο κακό αλλά γίνεται κατάχρηση στο παιχνίδι ενώ είναι 2-3 περιπτώσεις που σου έρχονται τόσα πολλά που πρέπει να τα σκοτώνεις για 4-5 λεπτά...
Τα πολυδιαφημισμένα bosses του παιχνιδιού είναι πολύ εντυπωσιακά αναμφίβολα, αλλά λίγο απογοητευτικά σαν gameplay - αρκετά scirpted και αδύναμα. Ας πούμε ο τύπου Godzilla "Leviathan" που τον έδειχναν στο trailer είναι μια 100% κινηματογραφική εμπειρία, πολύ εντυπωσιακή αλλά τόσο scripted που δε σε αφήνει να το χαρείς τόσο όσο θα ήθελα. Το δε τελικό boss είναι αδύναμο και βαρετό σε σχέση με τα όσα σε έχει προετοιμάσει το παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Τα όπλα που ήταν το καλύτερο στοιχείο του πρώτου παιχνιδιού είναι πλέον ακόμα περισσότερα και καλύτερα. Στα κορυφαία Auger, Bullseye κλπ. που επιστρέφουν ολόιδια έχουν προστεθεί ένα δεύτερο εξωγήινο sniper, το απίστευτο magnum του οποίου οι σφαίρες εκρύγνυνται, ένα που πετάει φλεγόμενες λεπίδες και 2-3 ακόμα πολύ καλά.

Συνολικά το single player αποτελείται από 8 επίπεδα και ένα σύντομο πρόλογο που ξεκινα με τη συνέχεια της ίδιας σκηνής από το τέλος του πρώτου. Δυστυχώς η ιστορία είναι άλλα αντί άλλων αυτή τη φορά, με μεγάλα κενά και ακατανόητες εξελίξεις - η αφήγηση που λειτουργούσε τόσο καλά στο πρώτο παιχνίδι δεν έπρεπε να φύγει γιατί τα επίπεδα είναι λίγο ασύνδετα αυτή τη φορά.

Η campaign μου πήρε γύρω στις 9-10 ώρες στο normal και θα του έδινα ένα 8/10.

Άντε, φέρτε μας το Killzone :116:

Reaction score
4
Απάντηση: Resistance 2

Λοιπον (ξερω οτι αργησα) τελικα το επιασα στα χερια μου εδω και λιγες μερες και αφου το ξεσκονισα το εβαλα να παιξω.
Το παιχνιδι αν και γερνει προς το arcade :138: ειναι φουλ διασκεδαστικο.
Μπορει να χανει στην αληθοφανεια ενος σοβαρου FPS αλλα σε γενικες γραμμες εχει γινει πολυ καλη δουλεια ετσι ωστε να σου κραταει το ενδιαφερον με το σεναριο του και τις πολλες εναλλαγες σε εχθρους.
Ενταξει στην 4η πιστα ειμαι ακομη αλλα οι εντυπωσεις ειναι αρκετα καλες μεχρι στιγμης.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo