Restart - HTPC

Reaction score
0
Σημερα εγινε το τελειοτικο χτυπημα και χτυπαω κοκκινα. Με το πυ το ανοιγω μπαινει windows και αμεσως βγαζει μπλε οθονη(επερεπε να ειστε απο μια μερια να με δειτε) η οποια ελεγε οτι μια συσκευη δεν δουλευει και υπαρχει προβλημα με τους drivers αν συμβαινει πρωτη φορα να το αγνοησουμε και τα γνωστα .... συν αυτο το μυνημα driver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Λεω μια ατυχη στιγμη ειναι το ξαναξεκιναω μενει λιγο στα windows και βγαζει παραθυρο για new harware device pci προσπαθησα να κανω αυτοματη και χειροκινητη εγκατασταση στην καρτα που εβρισκε αλλα τιποτα μετα απο λιγο παλι μπλε οθονη. Παω system>harware device βλεπω οτι η καρτα γραφικων δουλευει αρα η καρτα τηλεορασης ή skystar 2 δορυφορικη. Βγαζω μια τη μια μια την αλλη κανω δυο φορες επανεκκινηση αλλα παλι μπλε οθονη και το ιδιο πραγμα, ε απογοητευτικα και πηγα για καφε.... :( :x
Ολα τα ανεμιστηρακια δουλευουν και ο καινουργιος δισκος ειναι sata 1 γιατι ετσι κι αλλοιως δεν υποστηριζει 2 νομιζω το motherboard
Τι λετε να κανω?

Reaction score
5
Το πρόβλημα που σου έβγαλε είναι σίγουρα κάποια από τις καρτούλες που έχεις προσθέσει μέσα. Θα κάνεις και τον κόπο να αντιγράψεις εδώ όλο το μήνυμα, τουλάχιστον το driver αρχείο που σου λέει, π.χ. xxxxx.sys;

Reaction score
0
απ ότι θυμαμαι δεν μου εβγαλε καποιο αρχειο αλλα θα το ξανακοιταξω. Παντως δεν εχω προσθεσει καμια καρτα στον υπολογιστη και εβγαλα και τις καρτες τηλεορασης και δορυφορικης, εκανα επανεκιννηση και παλι τα ιδια χωρις καρτες με μπλε οθονες. Το συστημα δεν εχει πηραχτει απο θεμα καρτων

Reaction score
2
Θοδωρής Κουντουριώτης said:
Οσες φορες το εχω δει δεν βγαζει μυνημα, δηλαδη οτι πιο απλο παιζει ραδιοφωνο δεν εχει τιποτα αλλο ανοιχτο και ξαφνικα τα παιζει....
βλεπω οτι η καρτα γραφικων δουλευει αρα η καρτα τηλεορασης ή skystar 2 δορυφορικη.

Πιστεύω ότι κάπου εδώ είναι το πρόβλημα:

1ο πρόβλημα:
Είναι γνωστό ότι η Skystar2 έχει πολλα πρόβληματα με random reboots όταν είνα πάνω σε Asus Mobos. Κάτι παίζει με τα voltages που της δίνουν στην PCI. Εαν ψάξεις στο νετ θα βρεις σίγουρα thread γιαυτό... το ίδιο προόβλημα είχα και γω πάνω στο ASUS Α8Ν-SLI, έκανε reboot 10-20λεπτά μετά που άνοιγα το πρόγραμμά της.. μόλις την έβαλα σε άλλο mobo κανένα πρόβλημα!

2ο πρόβλημα:
Λες ότι έχεις κάρτα με ραδιόφωνο και τηλεόραση... δεν πιστεύω να έχεις καμία Lifeview :twisted: (από αυτές που φέρνει το Πλαίσιο)?? εάν ναι τότε ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό είναι το πρόβλημα! Βγάλε αμέσως αυτόν τον σατανά από το PC σου, κάνε κανά ευχέλαιο και στη συνέχεια βρες ότι πιο εύφλεκτο υλικό έχεις (οινόπνευμα, πετρέλαιο, καυσόξυλα, κλπ!!) και βάλτης φωτιά!!!! Δεν μπορείς να φανταστείς τί έχω τραβήξει από αυτές τις κάρτες...τι drivers, τι να της αλλάζω θέση, μου έβγαλε την παναγία μέχρι που την έκανα σουβέρ για τα ποτήρια και ηρέμησα!! :mrgreen:

Reaction score
0
οχι οχι μην τρελενεσαι οταν λεω καρτα τηλεορασης δεν εννοω με καρτα γραφικων μαζι ειναι χωριστες, asus ati x800xt και hauppauge wintv, τωρα αυτο που λες για την δορυφορικη τι μπορω να κανω τοσσο καιρο γιατι δεν εκανε τιποτα?
ευχαριστω

Reaction score
14
Θοδωρή καλημέρα.

Τελικά τι γίνεται;

Το βρίσκεις κολλημένο ή συνεχίζει τα random restart;

Reaction score
0
Σημερα το πρωι το μηχανημα πηγε "συνεργειο" λογω ελλειψης χρονου για περεταιρο ασχολια, αυτα εινα με τους υπολογιστες ΣΚ χωρις ταινιες και μουσικη.Ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο.
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον θα σας ενημερωσω απο Δευτερα που θα εχω νεα

Reaction score
5
Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και αποδείχτηκε ότι ήταν το τροφοδοτικό, ευτυχώς παρέδωσε το πνεύμα λίγες μέρες αργότερα και λύθηκε το μυστήριο.

Reaction score
0
Γεια σας και παλι

Λοιπον πηγα τον υπολογιστη στο HAC SHOP !!!! και αφου εγινε διαγνωση και πληρωσα καποιον ελεγχο μου ειπαν οτι δεν εχει τιποτα ελεξαν μνημες μητρικη επεξεργαστη σκληρους και καρτες και η καινουργια συσκευη που προσπαθει να βρει ο υπολογιστης οταν ξεκιναει ειναι λεει κατι απο τη μητρικη το οποιο δεν ξερουν τι ακριβως. Εγω επεμενα οτι βγαζει συνεχεια μπλε οθονη οταν μπαινει εκεινοι ελεγαν οτι δεν εχει βγαλει ουτε μια φορα. Τελως παντων παω και το παιρνω χωρις να το δοκιμασω ο μ#@@!$@#ς το συνδεω την αλλη μερα και ο υπολογιστης μετα απο ενα λεπτο σε οτι φαση και να ειναι σβηνει!! Τι σημαινει αυτο θα μου πειτε....
Μολις μπει στα windows μετα απο ενα λεπτο κλεινει η οθονη ενω ο υπολογιστης δουλευει, κανεις boot disc για να ξαναπερασω τα windows η να κανω repair το ιδιο!!! ειμαι μεσω στο bios να δω τι φταιει το ιδιο επισης.
Εχω εκνευριστει πολυ ασχημα τι λετε να κανω ποιος ειναι καλος για αυτα τα πραγματα το πλαισιο δεχετε επισκευες η μονο δικα τους μηχανηματα
ευχαριστω

Reaction score
14
Μα καλά....σοβαρά τώρα.....περίμενες από κάποιο μαγαζί που αγόρασες τον υπολογιστή σου να βρεί τι φταίει;  :?

Είναι  γεγονός ότι το 70% από τους εμπλεκόμενους δεν ξέρει την τύφλα τους γύρω από τα PC ή νομίζει ότι ξέρει, με εξαίρεση το ότι είναι παραλληλόγραμμα κουτιά που φοράνε οθόνη και ότι πρέπει να τα πουλήσουν.
Επίσης όταν παθαίνουν κάτι η μοναδική θεραπεία για αυτούς είναι το format.
Τέλος για όλα φταις εσύ. Πάντα.
Και υποτίθεται ότι το HAC είναι καλή περίπτωση....  :|

Αν δεν έχεις φίλο κολλητό (αδελφό) μηχανογράφο να κάτσει να ασχοληθεί με το pc σου ή αν δεν έχεις κουράγιο και πολυετή
εμπειρία γύρω από αυτά μην το ψάχνεις άλλο.

Κάνε την καρδιά πέτρα και στήσε το από την αρχή ....βήμα-βήμα γιατί αλλιώς δεν βλέπω προκοπή.
Δεν θα δεις ούτε εσύ δηλαδή...  :wink:

Α και κάτι άλλο. Δεν ήσουν σε κακό δρόμο...θα την έβρισκες την άκρη. Υπομονή χρειαζόσουν. Την έχασες και την πάτησες.

ΥΓ. Ξεκίνα από εσωτερικό έλεγχο στο κουτί μήπως βρχυκυκλώνει η MB πουθενά, αν πατάνε όλες οι κάρτες και οι μνήμες σωστά, αν είναι συνδεδεμένος ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (μπορεί κανα ζαβό να έβαλε χέρι και να ξέχασε να τον ξανασυνδέσει) και αν όλα έιναι καλά αμέσως μετά τσέκαρε το τροφοδοτικό σου.

Σημαντικό. Κάνε οπτικό έλεγχο στους πυκνωτές που βρίσκονται γύρω ή κοντά στον επεξεργαστή για παραμορφωμένο (φουσκωμενο κεφάλι) ή δακρύσματα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλάζεις MB και σώθηκες!
Το έιχα πάθει πριν κανα δυο χρόνια και είχα σκίσει στην κυριολεξία τα διπλώματα μου.
Μου θυμίζουν πολύ τα συμπτώματά σου την περίπτωση μου.

Reaction score
0
Φιλε καλα τα λες, αλλα πιστευω εισαι λιγο υπερβολικος και απολυτος. σιγουρα αν οχι το 90% το 80% δουλευει οπωε περιγραφεις αλλα μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι. Για το ΗΑC συκγεκριμενα μου αρεσουν πολυ τα πραγματα που φερνει. Τελως παντων μαλλον και συ καμενος θα εισαι απο καμια τετοια ιστορια, αλλα κακως εκανα και αναφερθηκα σε επωνυμια καταστηματος, ας συνεχισω λοιπον την ιστορια.....
Εχω παει λοιπον τον υπολογιστη για δευτερη φορα στο μαγαζι παρασκευη πρωι για ελεγχο, με προοπτικη οτι φταιει να αλλαχτει!!(αυτο αφορα αυτο που λες) για να εχω τον υπολογιστη το ΣΚ. Με παιρνουν Σαββατο πρωι," ξερεις αυτα που περιγραφεις δεν γινονται και μετα απο πολλες επνεκιννησεις και 300 ελεγχους το μηχανημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ", τι να σας πω θολωσα ρε μπας και ειμαι τρελος!! Του λεω αμα δεν το δω με τα ματια μου δεν το παραλαμβανω, μετα απο χιλιες διαφωνιες στο θεμα, παω με οθονη, ποντικι, πληκτρολογιο, σχεδον με το ετσι θελω απο το μαγαζι. Το παλικαρι τα παιρνει ανεβαινει πανω και μετα απο μια ωρα περιπου μου λεει οτι δουλευουν κανονικα. Επιμενω να το βαλει μπροστα μου. Το ανοιγουμε ΤΙΠΟΤΑ!!!, επρεπε να δειτε το παλικαρι, ατακα τωρα, ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 100 ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΟΣΤΕ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ!! Να μην τα πολυλογο στη δευτερη επανεκινηση δουλεψε μπηκε στο λειτουργικο και εκλεισε, τα ειχανε παιξει ολοι και οι πελατες μαζι!!! Το συμπερασμα ειναι η καρτα γραφικων η τροφοδοτικο, αλλα μαλλον το πρωτο γιατι δεν δουλευε καθολου, την εβγαλα τη φυσιξα και μετα αρχισε τις μπλε οθονες στα Windows. Αυριο θα κανω δοκιμη με αλλη καρτα με φιλους και παμε για εγγυηση,ελπιζω, αλοιως την Β Α Ψ Α Μ Ε παλι απο την αρχη. Αυτα........αυριο παλι .....

Reaction score
14
Φιλε καλα τα λες, αλλα πιστευω εισαι λιγο υπερβολικος και απολυτος. σιγουρα αν οχι το 90% το 80% δουλευει οπωε περιγραφεις αλλα μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι. Για το ΗΑC συγκεκριμενα μου αρεσουν πολυ τα πραγματα που φερνει. Τελως παντων μαλλον και συ καμενος θα εισαι απο καμια τετοια ιστορια, αλλα κακως εκανα και αναφερθηκα σε επωνυμια καταστηματος, ας συνεχισω λοιπον την ιστορια.....
Με συγχωρείς αν σου έδωσα λάθος εντυπώσεις.
Τα τουλάχιστον 15 χρόνια εντατικής ενασχόλησης με το αντικείμενο καθώς και ένα πτυχίο πάνω σε αυτό μερικές φορές με κάνουν να νοίωθω πολύ μόνος... :)

Για τα καταστήματα, πάλι θα με συγχωρέσεις,έχω άποψη ...που πολύ δύσκολα θα αλλάξει.
Το παράδειγμά σου επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου.
Όντως το HAC φέρνει ωραία πράγματα. (Διάβασε λίγο καλύτερα το post μου. Δεν μίλησα ποτέ για 90%...αυτοί που έχουν το HAC είναι πολύ παλαιοί στο χώρο κλπκλπ.)

Τέλος, όντως έχω καεί, δεν υπάρχει Έλληνας στην Μπανανία να μην έχει καεί, αλλά πάρα πολλά χρόνια πίσω. Από τότε, πέρα από την γνώση που έχω αποκομίσει, δεν αφήνω περιθώρια σε μετέφηβους πωλητές να αποφασίζουν για εμένα, γιατί συνήθως (70%) κάνουν λάθος.

Καλή τύχη. :)

Reaction score
0
Τελικα τη βαψαμε, μετα απο βολτα του υπολογιστη σε ολη την Αττικη για δοκιμη με αλλη καρτα γραφικων, γυριζω πριν καμια ωρα με σκοπο να κανω μια τελευταια δοκιμη πριν παω την καρτα στην αθηνα για εγγυηση. Ξεκιναω ολα κανονικα!!τρελαθηκα, κλεινω ξανανοιγω ολα τελεια!! παω να ανοιξω το router μετα απο λιγο μπλε οθονη. κλεινω κανω disable απο το bios το wifi και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα, κανενα 10λεπτο τωρα(μην νομιζεται οτι ειναι λιγο εχει να δουλεψει τοσο 1 εβδομαδα :() ΑΛΛΑ!! στο hardware devise εχει ακομα ερωτηματικο σε pci devise χωρις να λεει συγκεκριμενα τι ειναι και χωρις να τη περναει αυτοματα.Το benchmark06 ετρεξε κανονικα χωρις προβλημα, θα το αφησω ολο το βραδυ και βλεπουμε απο αυριο............

Reaction score
0
Λοιπον να το παρει το ποταμι, αμα σας πω οτι δεν το βρηκε κανενας τι εχετε να πειτε disable wifi chipset απο το bios, μαλιστα καλα το ακουσατε, μολις το απενεργοποιω ολα δουλευουν μια χαρα, το θεμα τωρα ειναι γιατι μετα απο μερικες μερες ξαναενεργοποιειται, γιατι πηγα να το ανοιξω παλι σημερα και τρελαθηκα, δεν δουλευε τιποτα, πηγα στο bios και ειδα οτι ειναι παλι ενεργοποιημενο το αλλαξα και ολα οκ. Μπορει να φταιει η μπαταρια ή καποια διακοπη της ΔΕΗ?

ευχαριστω.........

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.563
Members