Rew acoustic timing reference και Impulse response

Reaction score
1.326
Klipsch rp 6000F , RP 600 c , XTZ 12.17 edge . Τοποθετημένα σχηματίζοντας ισόπλευρο τρίγωνο 2.80μ με τη θέση μου.
Kαλημέρα ,
μετράω με το acoustic timing reference του rew τη χρονική καθυστέρηση των ηχείων με σκοπό να τα φέρω όλα ίσα .
Τα αποτελέσματα με έχουν μπερδέψει λίγο .

Τα ρύθμισα όλα ως large για τη μέτρηση 15-200hz με timing reference ,
ξεκίνησα έχοντας ως αναφορά το μπροστά αριστερά ηχείο , ακούγεται κανονικά το πρώτο τιτ και μετά ακολουθεί η μέτρηση για το ίδιο ηχείο .
Περίμενα delay 0ms αφού μιλάμε για το ίδιο ηχείο , προς έκπληξή μου υπάρχει delay -3,66ms . Έγιναν επαναληπτικές μετρήσεις οι οποίες έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα τρία μπροστά ηχεία.
Πως γίνεται να συμβαίνει αυτό ; Είναι το tweeter των klipsch εκτός φάσης με τα γούφερ του ίδιου ηχείου;
Προχώρησα λοιπόν έτσι ρυθμίζοντας τις αποστάσεις έτσι ώστε όλα να βγάζουν περίπου -3,6ms καθυστέρηση.
Τα τρία μπροστά ήταν οκ , μικρορύθμισα τα surround και μεγάλωσα κατά 50cm την απόσταση του sub απο 8.50 σε 9m.
Τώρα πια όλα τα ηχεία φαίνεται να έχουν την ίδια χρονική καθυστέρηση περίπου 3,6ms.
Μελετώντας τα γραφήματα στο impulse του rew με μια πρώτη ματιά φαίνεται ομοιόμορφο , όλα ξεκινούν απ το 0.
Πηγαίνοντας όμως στο controls - estimate IR delay τα αποτελέσματα και πάλι δεν ήταν αυτά που περίμενα .
Για τις ίδιες ακριβώς μετρήσεις που ανέφερα παραπάνω με -3,66ms καθυστέρηση το ir delay μου βγάζει αποτέλεσμα +3,6ms στο κεντρικό , -3,8ms στο δεξί -4ms στο αριστερό και 20,5ms στο sub .

To ερώτημα είναι ποιες από τις δύο μετρήσεις να εμπιστευθώ ? Να τα αφήσω έτσι ρυθμισμένα με βάση το acoustic timing reference , ή να κάνω προσπάθειες να τα φέρω ίσια με το estimated ir delay ? Mε προβληματίζει η μεγάλη διαφορά του sub απο -3,6ms του timing ref σε +20ms του IR .
Aπ ότι κατάλαβα το impulse μετράει με βάση τη μεγαλύτερη κορυφή του γραφήματος. Oι κορυφές είναι στα χρονικά σημεία που μου έβγαλε το impulse πχ 20ms για το sub αλλά υπάρχουν πραγματάκια και πίσω στο ξεκίνημα του γραφήματος όπου όλα αυτά ξεκινούν μαζί περίπου στο 0 .
R,L,C,sub,IMPULSE.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.776
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili