RF διαχωρισμός

nima

Banned
Reaction score
618
Ας πούμε ότι υπάρχει εξωτερική ραδιοφωνική κεραία, το σήμα πάει σε ένα tuner και σε stereo ακούμε από το σύστημα, αν το tuner είναι μονοφωνικό θα ακούσουμε διφωνικά από τα ηχεία, αν μετά το tuner και πριν τον ενισχυτή βάλουμε multiplex adapter θα ακούσουμε stereo, ως εδώ καλά.
Αν υπάρχουν 2 μονοφωνικά tuner και δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε multiplex adapter αλλά θέλουμε να πάρουμε από το ένα L channel ήχο και από το άλλο R (με 2 multiplex adapter γίνεται αυτό αλλά μαζεύονται 4 συσκευές) υπάρχει κάποια λύση για να διαχωριστεί το σήμα που έρχεται από την κεραία χωρίς να μεσολαβήσει άλλη συσκευή σε L & R;

nima

Banned
Reaction score
618
Υπάρχει και η λύση με 2 rf multiplex adapter kit μέσα στα tuner αλλά θέλει δουλειά και ψάξιμο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Αν υπάρχουν 2 μονοφωνικά tuner και δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε multiplex adapter αλλά θέλουμε να πάρουμε από το ένα L channel ήχο και από το άλλο R (με 2 multiplex adapter γίνεται αυτό αλλά μαζεύονται 4 συσκευές) υπάρχει κάποια λύση για να διαχωριστεί το σήμα που έρχεται από την κεραία χωρίς να μεσολαβήσει άλλη συσκευή σε L & R;
Όχι.

nima

Banned
Reaction score
618
Και εγώ ως τώρα δεν έχω βρει κάτι, τι θα πρότεινες; μιλάμε για 2 ίδια tuner, για οικονομία χώρου και συσκευών.

Reaction score
29.746
Υπάρχει και η λύση του ενός στερεοφωνικού τιούνερ.
Τόχεις σκεφτεί? :D

nima

Banned
Reaction score
618
:lolsign: Έχω κι από αυτό αλλά μου προέκυψαν 2 ίδια μονοφωνικά.

Reaction score
29.746
Χμμ , πάντως με την σημερινή ποιότητα ήχου στα FM και με την επερχόμενη κατάργηση της μπάντας , και αντικατάστασή της από το dab, δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω.

nima

Banned
Reaction score
618
Αν με ήξερες και αν ήξερες τι έχω..
θα βρω πάντως λύση ότι και να γίνει!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Και εγώ ως τώρα δεν έχω βρει κάτι, τι θα πρότεινες; μιλάμε για 2 ίδια tuner, για οικονομία χώρου και συσκευών.
Μη ψάχνεις αδίκως ωρέ μπίρο μ'. Δεν γίνεται.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt