RGB & Progressive

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Το recorder TOSHIBA RD-XS24 που έχω, συνδέση στην TV με την έξοδο RGB όταν του πατάω το κουμπί για PROGRESSIVE μου λέει ότι με RGB δεν γίνεται PROGRESSIVE
Επίσης όταν του βάζω να παίξει αρχεία DivX σε AVI δεν παίζει τίποτα, το manual δεν λέει τίποτα, μόνο ότι παίζει DivX !!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: RGB & Progressive

Αυτό το κατάλαβα, αλλά το γιατί δεν ξέρω!!!! Απο ότι ξέρω το RGB είναι καλύτερο σήμα απο το component, απλά δεν κάνει γιά μεγάλες αποστάσεις, γιατί όμως δεν γίνεται progressive? Με το RGB δεν παίρνουμε τα πεδία της εικόνας μισά?

HV

Reaction score
0
1) Component
2) RGB
3) S-Video

Η καταταξη ειναι αυτη...Ωστοσο σε τηλεορασεις με καλο Upscaler οπως η 55Α2000 και η 70Α2000 οταν ενεργοποιεις το Film Mode το αποτελεσμα που παιρνεις απο RGB ειναι καλυτερο απο το Component διοτι στο δευτερο δεν υποστηριζεται απο το Film Mode.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

RGB είναι τρόπος σύνδεσης όπου η πληροφορία για τα 3 χρώματα διαχωρίζεται σε 3 σήματα και πηγαίνει στην τηλεόραση όπου ξαναενώνεται για να προβληθεί η εικόνα. Στο χρώμα Green συνήθως υπάρχου και οι πληροφορίες για το πως θα ξαναενωθούν τα 3 σήματα (λέγεται και syng on green). Το RGB το συναντούμε κυρίως σε συνδέσεις scart. ΕΙΝΑΙ INTERLACED ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΟ!

Το Component είναι τρόπος σύνδεσης κυρίως PROGRESSIVE! Το σήμα component περιέχει πληροφορίες για τα 3 βασικά χρώματα ΑΛΛΑ ΚΑΙ πληροφορίες για την φωτεινότητα και το contrast. Για το λόγο αυτό (μιας και η πληροφορία είναι περισσότερη) το component σήμα είναι πολύ καλύτερο από το RGB. Για την σύνδεση component χρησιμοποιούνται συνήθως 3 καλώδια με διαφορετικό χρώμα το καθένα.

Οι 2 αυτοί τρόποι σύνδεσης είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ασύμβατοι. Δεν μπορείς να στείλεις σήμα RGB σε υποδοχή Component.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ευχαριστώ ΄κύριοι έγινε κατανοητό το θέμα πλήρως!

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος