Roister LS100 - Μοντέλο: Monitor

Reaction score
14.362
Δυστυχώς το πούλησε κάπου το 2011 και φυσικά πριν με ενημερώσει γιατί θα το έπαιρνα εγώ..
Θα τον ρωτήσω αν έχει φωτό απο το σύστημα του..
Πληροφορίες στο internet δεν υπάρχουν.
Είμαι σίγουρος όμως επειδή μιάς και είμαι Vintage Fanatic και έχω πολύ μεγάλη συλλογή από παλιά brochures των Hi-Fi
διαφημιστικά, καταλόγους κλπ (και ψηφιοποιημένα σε μορφή jpg,pdf) από το 1969 μέχρι και τα πιό τελευταία 2013-2014
Κάπου θα υπάρχει.
Αν δεν το βρώ σε κατάλογο της Roister (τότε Soza Manufactures) θα υπάρχει σίγουρα σε ετήσιο κατάλογο του High Tech
εκείνης της εποχής που έχω αρκετά..
Θα το ψάξω μόλις ευκαιρέσω και θα ανεβάσω ότι βρώ..
Εβγαινε στο χρώμα του LS-100 απλώς είχε 12" woofer και στην ίδια ευθεία midrange 5 1/2" αν θυμάμαι καλά θόλου και φυσικά
το κλασσικό tweeter D123 της Vifa.
[DOUBLEPOST=1519935365][/DOUBLEPOST]Λάθος ο κωδικός του tweeter (VIFA) της σειράς LS.
Τα LS 100 & 120 φόραγαν το D25TG-05
Ενώ το LS-180 φόραγε το λίγο μεγαλύτερο D26TG-06.

• Like
Reactions: PPG

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Δυστυχώς το πούλησε κάπου το 2011 και φυσικά πριν με ενημερώσει γιατί θα το έπαιρνα εγώ..
Θα τον ρωτήσω αν έχει φωτό απο το σύστημα του..
Πληροφορίες στο internet δεν υπάρχουν.
Είμαι σίγουρος όμως επειδή μιάς και είμαι Vintage Fanatic και έχω πολύ μεγάλη συλλογή από παλιά brochures των Hi-Fi
διαφημιστικά, καταλόγους κλπ (και ψηφιοποιημένα σε μορφή jpg,pdf) από το 1969 μέχρι και τα πιό τελευταία 2013-2014
Κάπου θα υπάρχει.
Αν δεν το βρώ σε κατάλογο της Roister (τότε Soza Manufactures) θα υπάρχει σίγουρα σε ετήσιο κατάλογο του High Tech
εκείνης της εποχής που έχω αρκετά..
Θα το ψάξω μόλις ευκαιρέσω και θα ανεβάσω ότι βρώ..
Εβγαινε στο χρώμα του LS-100 απλώς είχε 12" woofer και στην ίδια ευθεία midrange 5 1/2" αν θυμάμαι καλά θόλου και φυσικά
το κλασσικό tweeter D123 της Vifa.
[DOUBLEPOST=1519935365][/DOUBLEPOST]Λάθος ο κωδικός του tweeter (VIFA) της σειράς LS.
Τα LS 100 & 120 φόραγαν το D25TG-05
Ενώ το LS-180 φόραγε το λίγο μεγαλύτερο D26TG-06.
Σε ευχαριστώ πολύ μακαρι να βρίσκαμε ενα για αγορά ;)

Reaction score
14.362
Οντως..
Δυστυχώς με το Hi-Fi ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα!
Οι Χρυσές δεκαετίες του αυθεντικού ήχου ήταν απο το 1978 έως το 1992.
Το αργότερο μέχρι και το 1994-1995.
Μετά εξελίχθηκαν φυσικά οι νέες τεχνολογίες βλέπε Home Cinema, Mp3's,Digital Amplifiers, Dolby Digirtal,Dts,Atmos κλπ.
Αλλά ο ζεστός ήχος εκείνων των μηχανημάτων έχει εξαφανιστεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνες τις εποχές οι κατάλογοι των Hi-Fi ήταν πολυσέλιδοι ενώ τώρα πολύ φτωχοί και σχεδόν ανύπαρκτοι
σε πολλές εταιρείες.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται στις ετήσεις εκθέσεις Hi-Fi,Audio & Video των High End Show κλπ, το τί γινότανε.
Ηθελες καροτσάκι του Souper Market φεύγοντας από τα προσπέκτους που συγκέντρωνες..
Αλλες εποχές..

Οσοι ήταν έξυπνοι και κράτησαν ότι μπόρεσαν είναι τυχεροί..

Αντε καλό βράδυ σε όλους..:sleep:

Reaction score
7.089
στο insomnia πωλειται ενα ζευγαρι LS-120,αν καποιος ενδιαφερεται ας το ψαξει (ημερομηνια αγγελιας 23/2)

Reaction score
14.362
Να είσαι καλά..
Θα το ελέγξω άμεσα..

Καλό βράδυ..:sleep:
[DOUBLEPOST=1519938588][/DOUBLEPOST]Το έλεγξα επιτόπου..
Δυστυχώς δεν είναι το LS-120
Είναι της σειράς Silk.
Είναι το Silk 120 τριών δρόμων με woofer 8"
Ολη η σειρά LS έβγαινε μόνο σε ανοικτό χρώμα του ξύλου και το LS-120 είχε woofer 10"
Τα watt βέβαια είναι τα ίδια και στα δύο μοντέλα.
120 watt.
Πάντως και το Silk 120 είναι πολύ καλό, αλλά το 10άρι του LS-120 έκανε την διαφορά για όσους το έχουν ακούσει.
Εγώ το είχα το 1988.

Reaction score
7.089
δεν εγραφε κωδικο μοντελου στην αγγελια και δεν μπορεσα να καταλαβω ποιο μοντελο ακριβως ηταν :(. Εχω κατι στερεφωνιες στο πατρικο μου,καποια στιγμη θα περασω και θα σκανναρω καποια σελιδα με φωτο των ηχειων,ισως να υπαρχει και σελιδα με διαφημιση της εταιρειας.

• Like

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Μακαρι να βρουμε φωτογραφίες και ακομα καλύτερα κανενα για αγορά

Reaction score
8
άνοιξα τα ηχεία για να δω αν μπορώ να κάνω κάποιο upgrade στο crossover αλλάζοντας κάποιο πυκνωτή. αλλά από ό,τι είδα τα πηνία αέρος που είχε πάνω το crossover είναι κάτι πολύ σπάνιο για την εποχή τους και δείχνει ότι είχαν προσέξει την ποιότητα. η κατασκευή της καμπίνας δεν με ενθουσίασε αλλά τη δουλειά τους την κάνουν.
IMG_6120.JPG

• Like

ika

News
Reaction score
16.674
Μέσα στο ηχείο, κάτω-δεξιά στην τρύπα του woofer, τι είναι εκείνο το μαύρο-κόκκινο που φαίνεται?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Οι πυκνωτές είναι Philips πλαστικοί. Όχι κάτι ιδιαίτερο σε ποιότητα αλλά για τα δεδομένα του ηχείου μια χαρά.
Οι καλωδιώσεις λογικά θα είναι οξειδωμένες και χρειάζονται αλλαγή.

Κάτι περίεργο συμβαίνει με το tweeter...
Της φωτογραφίας που ανέβασες μοιάζει με κάποια φτηνιάρικα Philips της εποχής με θόλο χάρτινο.
Ανέβασε μια καλύτερη φωτογραφία της πρόσοψης.

Reaction score
14.362
Πολύ σωστή παρατήρηση..
Μοιάζει με τα tweeter τύπου AD 11600 T8 1" .
Για κατασκευές DIY μαζί με τα κλασσικά Ψωράλ, κορνοτουίτερ, και Tonsil..
Ηταν εύκολο να τα βρείς στον Βενιέρη, Κέντρο μεγαφώνου κλπ..
40watt ήταν αν θυμάμαι καλά..

Attachments

Reaction score
8
Πολύ σωστή παρατήρηση..
Μοιάζει με τα tweeter τύπου AD 11600 T8 1" .
Για κατασκευές DIY μαζί με τα κλασσικά Ψωράλ, κορνοτουίτερ, και Tonsil..
Ηταν εύκολο να τα βρείς στον Βενιέρη, Κέντρο μεγαφώνου κλπ..
40watt ήταν αν θυμάμαι καλά..
- Ναι αυτά είναι ακριβώς!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
- Ναι αυτά είναι ακριβώς!
Προφανώς κάηκαν τα δικά του tweeters και ο ιδιοκτήτης έβαλε στη θέση τους αυτά τα, επιεικώς, απαράδεκτα φτηνά Philips.
Ξεκινάς αγαπητή οπωσδήποτε με την αντικατάσταση τους με κάποια αντίστοιχα Vifa, ή πλέον Scanspeak, για να ακούσεις το ηχείο.

Reaction score
14.362
Πολύ σωστά.
Θα μπορούσες σεβόμενη την καλή ποιότητα του υπόλοιπου ηχείου να βάλεις αυτό το tweeter στα 35 ευρώ (λογική τιμή)
το οποίο θα δέσει σωστά στο υπάρχων crossover του ηχείου και να δώσει καλό μουσικό αποτέλεσμα.
Το συγκεκριμένο ψύχεται μέσω Ferrofluid και αντέχει αρκετά ζόρια, ιδιαίτερα αν δεν είναι πολύ ποιοτικός ο ενισχυτής σου με
ικανή επάρκεια ισχύος..

https://www.k73.gr/el/products/deta...anspeak-D2606920000-dome-tweeter-9136db-6-Ohm

Δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου κάνοντας αυτήν την εύκολη αλλά απαραίτητη αλλαγή..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo