- Reaction score
- 84.881
Μετά τον Θεούλη μερακλή(sorry Ζιζικ
)
μπήκα σε μία μπρεινστορμινγκ κατάσταση για το πως να φτιάξεις ένα room in a room ξεκινώντας από την απομόνωση του πατώματος και συναρμολογώντας το υπόλοιπο δωμάτιο πάνω σε αυτό...
υλικά άπειρα,εγώ κοιτάζω αυτά με το περισσότερο κέρδος και το λιγότερο πάχος...
+ οι περισσότεροι,ενδεχομένως λόγω κουλτούρας και κόστους ίσως και ευκολίας του κάθε μάστορα(πχ ΗΠΑ) έβλεπα να χρησιμοποιούν περισσότερο ξυλεία παρά γυψοσανίδες(στις γυψοσανίδες δε...έμαθα και τι είναι αυτό το φάκιν green glue
...) χωρίς να έχω καταλάβει ποιο πρακτικά προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα...ίσως και τα 2 αρκεί να εφαρμοστούν σωστά
++ είδα ότι στους ξύλινους σκελετούς αρκετοί άφηναν ή βόλευε να αφήσουν χώρο για τοποθέτηση ηχείων-εντοιχισμό
απ όσο κατάλαβα το να να ξεκινήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα σου γλιτώνει στην τελική πολύ περισσότερο σκέψη και χρόνο για το επόμενο βήμα που είναι το room treatment μια που στις περισσότερες περιπτώσεις, που είδα στα βίντεο, απαιτούνται λίγα πράγματα
μία ακόμα ιδέα που είδα σε κάποιες κατασκευές ήταν τη κατασκευή εξαερισμού με συγκεκριμένες διατομές,μόνωση και μεθοδολογία ώστε να μην έχουμε ''διαρροές'' ή κραδασμούς αλλά και να μην έχεις την άσχετη κουμούτσα του εαρκοντίσιον (που ούτως ή άλλος δεν είμαι φαν)
+++ ιδέες για τοποθέτηση καλωδίων ήχου-εικόνας...ώστε να μπορείς να κάνεις update αργότερα
τελικά υπάρχει κάποιος μπούσουλας σε όλα αυτά?
καλοκαίρι έρχεται...μπάνια δεν παίζει να κάνω
...στο πατρικό μου όταν πάω όλοι με έχουν γραμμένο και ασχολούνται με τον μικρό
....ίσως να κάνω ένα σόουλ τρίτμεντ στον εαυτό μου γκρεμίζοντας λίγο το υπόγειο και επεκτείνοντας το σε μια πιο συμμετρική μορφή,φτιάχνοντας μια βάση για τα μετά.... και με περισσότερες αμβλείες γωνίες κατά τα στάνταρ των studio ηχογραφήσεων όχι των απτάλλων
που απ όσο είδα παίζουν και αυτά ρόλο
μπήκα σε μία μπρεινστορμινγκ κατάσταση για το πως να φτιάξεις ένα room in a room ξεκινώντας από την απομόνωση του πατώματος και συναρμολογώντας το υπόλοιπο δωμάτιο πάνω σε αυτό...
υλικά άπειρα,εγώ κοιτάζω αυτά με το περισσότερο κέρδος και το λιγότερο πάχος...
+ οι περισσότεροι,ενδεχομένως λόγω κουλτούρας και κόστους ίσως και ευκολίας του κάθε μάστορα(πχ ΗΠΑ) έβλεπα να χρησιμοποιούν περισσότερο ξυλεία παρά γυψοσανίδες(στις γυψοσανίδες δε...έμαθα και τι είναι αυτό το φάκιν green glue
++ είδα ότι στους ξύλινους σκελετούς αρκετοί άφηναν ή βόλευε να αφήσουν χώρο για τοποθέτηση ηχείων-εντοιχισμό
απ όσο κατάλαβα το να να ξεκινήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα σου γλιτώνει στην τελική πολύ περισσότερο σκέψη και χρόνο για το επόμενο βήμα που είναι το room treatment μια που στις περισσότερες περιπτώσεις, που είδα στα βίντεο, απαιτούνται λίγα πράγματα
μία ακόμα ιδέα που είδα σε κάποιες κατασκευές ήταν τη κατασκευή εξαερισμού με συγκεκριμένες διατομές,μόνωση και μεθοδολογία ώστε να μην έχουμε ''διαρροές'' ή κραδασμούς αλλά και να μην έχεις την άσχετη κουμούτσα του εαρκοντίσιον (που ούτως ή άλλος δεν είμαι φαν)
+++ ιδέες για τοποθέτηση καλωδίων ήχου-εικόνας...ώστε να μπορείς να κάνεις update αργότερα
τελικά υπάρχει κάποιος μπούσουλας σε όλα αυτά?
καλοκαίρι έρχεται...μπάνια δεν παίζει να κάνω

που απ όσο είδα παίζουν και αυτά ρόλο

Που είναι κι αυτός ο τερμαγκάζι να σε δώσει καμιά καλή συμβουλή.... Σοβαρά τώρα μέτρα το ύψος και πάνε σε κεινο το thread που είχε ανοίξει ο Κωτσο-αυτιάς για τις ιδανικές διαστάσεις. Δες σε ποια περίπτωση είσαι κοντά (δεδομένου του ύψους) έτσι ώστε πειράζοντας λίγο τις διαστάσεις με μικροκατασκευές (πετροβάμβακα και γυψοσανίδες) ή και πάνελ εξωτερικά έτσι ώστε να πλησιάσεις κάποια περίπτωση