Rrrrrammstein

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Οι έξι μουσικοί από την Ανατολική Γερμανία (Richard Z. Kruspe-Bernstein (κιθάρα), Christian "Flake" Lorenz (keyboards), Oliver Riedel (μπάσο), Christoph Schneider (drums), Paul Landers (κιθάρα), και Till Lindemann (φωνητικά) βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί το 1993 και έγιναν γνωστοί το 1995 με το πρώτο τους άλμπουμ Herzeleid. To όνομά που διάλεξαν για τη μπάντα τους ήταν φόρος τιμής σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ramstein to 1988, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε ένα μεγάλο αριθμό θεατών, ενώ με το δεύτερο m που πρόσθεσαν η λέξη μεταφράζεται ως "πέτρα-εμβολέας" (ramming stone).

Σημαία τους τα φευγάτα riffs (ιδιαίτερα στα δύο πρώτα άλμπουμ Herzeleid και Sehnsucht), ο heavy industrial metal ήχος και η χαρακτηριστική βαριά φωνή του τραγουδιστή-στιχουργού Till Lindemann, που λιγότερο τραγουδάει και περισσότερο πυροβολεί τις λέξεις στα γερμανικά, γλώσσα που απομάκρυνε πολλούς φίλους του είδους, αλλά που φαίνεται να ταιριάζει όσο καμιά άλλη στη μουσική τους.
Οι στίχοι του καταξιωμένου ποιητή Lindemann που δεν αφήνουν ιερό και όσιο και καταφέρνουν να παίξουν ένα μαύρο παιχνίδι με κάθε θέμα-ταμπού που μπορεί κανείς να φανταστεί, θα μπορούσαν να σταθούν επάξια και χωρίς καθόλου μουσική, ενώ η μη κατανόησή τους ίσως να είναι και ένα πλεονέκτημα για την πορεία τους στις αγγλόφωνες αγορές, ειδικά σε αυτές που σοκάρονται εύκολα.
Μεταφρασμένοι στα αγγλικά στίχοι τους μπορούν να βρεθούν σε διάφορες ιστοσελίδες, αλλά εκτός από τη μοιραία απώλεια εννοιών στην απόδοση χάνεται και η creepy αίσθηση από το συνδυασμό μουσικής-φωνής-γλώσσας.

To είδος της μουσικής τους είναι ένας συνδυασμός industrial, gothic και (μερικές φορές) dance metal, μαζί με στοιχεία rock αλλά και μερικές φορές συμφωνικά, κι οι περισσότερες μελωδικές τους μπαλάντες εξίσου άγριες με τα πιο βαριά, σχεδόν εμβατηριακά τους κομμάτια.
Η καταλυτική αυτή επίδραση της μουσικής τους έκανε τον Αμερικανό σκηνοθέτη David Lynch να επιλέξει το Heirate mich, ένα από τα πιο γοτθικά τους κομμάτια, για να στοιχειώσει την ταινία του Lost Highway, προτού καν τα άλμπουμ τους κυκλοφορήσουν στην Αμερική.
To πρώτο τους hit, Du Hast, ένα βαρύ και γρήγορο, beat-driven κομμάτι που χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία Matrix, τους έκανε γνωστούς σε ένα κοινό ευρύτερο από αυτό που μπορούσε να τους καταλάβει. Κατηγορήθηκαν με επιχειρήματα του κ*** για συμπάθεια προς το ναζισμό λόγω του στρατιωτικού "στησίματος" και της χρήσης ενός αποσπάσματος από ταινία της Leni Riefenstahl για το v-clip του κομματιού τους Stripped, προφανώς από κάποιους που δεν μπορούν να δουν τίποτα πίσω από τη βιτρίνα και που σίγουρα δεν ανήκουν στο χώρο του metal.
Κατηγορήθηκαν επίσης για συμβολή στο μακελειό του Columbine και του Μπεσλάν επειδή για κάποιους από τους ενόχους μαθεύτηκε ότι άκουγαν τη μουσική τους..
Η απελπισμένη προσπάθεια μερίδας του κοινού να τους βάλει μια ετικέτα, όποια νάναι, αντικατοπτρίζεται στις ερωτήσεις που κατακλύζουν τις σχετικές ιστοσελίδες: Are Rammstein nazis? Are Rammstein gay? Are Rammstein Satanists? H απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία – Νο, Rammstein are Rammstein, please go play somewhere else.

Στις συναυλίες τους φημίζονται για τη χρήση της φωτιάς (για την οποία ο Lindemann χρειάστηκε να παρακολουθήσει εκπαίδευση πυροτεχνουργού) και για κάθε είδους σκηνικές προκλήσεις, που τους δημιούργησαν πολλές φορές προβλήματα με τις αρχές. Χαρακτηριστικό για την τρέλα τους είναι ότι κατά τη διέλευσή τους από τα σύνορα της Αγγλίας για μια συναυλία στο London Astoria που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, προσπάθησαν να περάσουν παράνομα όχι τα αναμενόμενα από όλους ναρκωτικά, αλλά έναν εκτοξευτή πυραύλων για το σόου τους…

Και για τους λάτρεις της λεπτομέρειες, ο βασικός τους εξοπλισμός - Logic, AKAI, ESP, Musicman, Mesa Boogie, Protools, MAC-Computer, SANSMAP, Ensonic, Dean Markley strings, TAMA Rockstar Custom drum kit, Pro-Mark drumsticks, Meinl Cymbals, Rath Amp, Shure, Tech 21 PSA-1 preamp, Boogie Strategy 500 power amp.
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Δισκογραφία (χωρίς κριτική, μια και το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό):
Herzeleid – 1995
Sehnsucht – 1997
Mutter – 2001
Reise Reise – 2004
Rosenrot – 2005

Συμμετοχή σε soundtracks:
Lost highway – 1997
Mortal Combat Annihilation – 1997
For the Masses – 1998
Family Values Tour '98 – 1999
The Matrix – 1999
Resident Evil – 2002
XXX – 2002
Lilja 4ever – 2002
Resident Evil: Apocalypse – 2004

DVD-Video:
Live aus Berlin – 1999
Links-2-3-4 – 2001
Lichtspielhaus – 2003
Amerika – 2004
Rosenrot (DVD στη Limited Edition του CD) - 2005
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
51
Συγχαρητήρια για την περουσίαση σου!!! :lol:
Εγώ βασικά έμεινα έκπληκτος μαθαίνοντας πως η μουσική της ταινίας Lost Highways του Lynch είναι επενδυμένη με την μουσική τους!!!
(Την θεωρώ κορυφαία ταινία-δυσεπίλυτο γρίφο ακόμη για τους cinefile!!!)

P.S (Θα μπορούσες να ανέβαζες και κάποιες φωτογραφίες τους, για να πλαισιωθεί και περισσότερο το αφιέρωμα)!!!!
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βάλω εικόνες! Άλλες φορές τα κατάφερνα μια χαρά. Άμα τα καταφέρω θα τις βάλω, προς το παρόν θεωρήστε ότι τις χρωστάω..
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
23
Αρχικά να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Μαρία για τηην μίνι-παρουσίαση των Rammstein.
Mου άρεσε πολύ ο μεστός και περιεκτικός τρόπος γραφής.

Οι Rammstein είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα συγκροτήματα που πιστευω έχουν ξεχωρίσει από τον σωρό για πολλούς και διαφορους λόγους.
Πολλούς τους ανέφερε ήδη η Μαρία.

Οταν άκουσα για πρώτη φορά τους Γερμανούς ένιωσα πραγματικά μια γροθιά στο στομάχι!

O όρος Industrial με ξένιζε αρχικά , αλλά όταν τους άκουσα ενθουσιάστηκα!
Τα riffs ήταν το κάτι άλλο! Μου θύμισαν πολύ τα κλασσικά meta riffs των Judas Priest , πιασάρικα , συμπαγή , κοφτά με κιθάρες που ξερνούσαν στην κυριολεξία φλόγες!

Τα δύο πρώτα τους cd Herzeleid

και Sehnsucht


είναι κατά την γνώμη μου και τα καλύτερά τους περιέχοντας τραγουδια ύμνους όπως τα :Der Meister ,Asche zu Asche ,Seemann ,Du riechst so gut ,Heirate Michh ,Herzeleid ,Rammstein ,Sehnsucht ,Engel ,Tier ,Du hast , Bück Dich , Spiel mit mir .

Το επόμενο cd τους στέκεται σε υψηλό επίσης επίπεδο , ίσως λίγο πιο κάτω από τα δύο πρώτα όμως καθώς υπάρχουν και λίγα ελαφρώς αδύναμα tracks.


Στο Mutter όμως βρίσκεται και το αγαπημένο μου κομμάτι τους , που δεν είναι άλλο από το ...ίδιο το Mutter!
Επίσης πολύ καλό τραγούδι , ιδανικό για ασταμάτητο Headbanging είναι και το Adios.

H συνέχεια όπως μας είπε και η Μαρία γραφτηκε με το Reise Reise και το φετινό Rosenrot.



Εχοντας τοποθετήσει οι ίδιοι τον πήχη πολύ ψηλά , δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις παλαιοτερες κυκλοφορίες κατά την γνώμη μου , καθώς σε αυτά τα 2 cd μου ακούγονται λίγο να "ψαχνονται" και να έχουν χάσει την ορμητικότητα τους.
Φυσικά ακόμα και ετσι οι δουλειές τους ξεχωρίζουν από τον σωρό πολύ πολύ ευκολα....

Αφησα για το τέλος την αναφορά μου στο Live Aus Berlin


Πρόκειται για ένα φοβερό live και ως cd και ως DVD που κάνει τον ανυποψίαστο ακροατή-θεατή να αναφωνήσει:
Θεε μου ποιοί είναι αυτοί?

Αν δεν το έχετε δει , ψάξτε να το βρείτε!
Μετά θα θέλετε να είναι αυτή η επόμενη συναυλία που θα πάτε!
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
23
Να συμπληρώσω με δύο "κατορθώματα " των Rammstein

Eίναι το πρώτο και μοναδικό μη αγγλοφωνο συγκρότημα που ανέβηκε στο Νο 1 στην Αγγλία ( κάτι που λεει πολλά για όσους γνωρίζουν...).
Επίσης είναι υποψήφιοι για ένα Grammy Award στην κατηγορία "Best Metal Performance" με το "Mein Teil". Αντίπαλοί τους είναι Ministry, Mudvayne, Shadows Fall και Slipknot. Αν θα κερδίσουν θα το μάθουμε στις 8/2/2006.



Μπαίνοντας στο http://www.rammstein.com/rosenrot_single/video.html μπορείτε να δείτε το videoclip του Rosenrot
 

Μηνύματα
1.494
Reaction score
0
Επίσης εκτός από συμμετοχή στο soundtrack του XXX, έχουν και παρουσία στην αρχή της ταινίας στο club της Πράγας...

Οι φωτιές που λέγαμε...
 

Μηνύματα
1.494
Reaction score
0


Κοιτάξτε που κατάντησαν όμως από το πολύ φαί...

Πρόκειται φυσικά για την εμφάνιση που κάνουν στο απιθανο video clip του Keine Lust.

Μουσικά μπορεί να έχουν μείνει στάσιμοι αλλά σε βάρος έχουν σίγουρα... εξελιχθει!

Εδώ μπορείτε να τους δείτε live στο ιδιο τραγούδι, πάντα με τα παραπανήσια κιλά

http://video.google.com/videoplay?docid=-464782070877490398&q=rammstein
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Οι στίχοι του Mutter..

Die Tränen greiser Kinderschar
ich zieh sie auf ein weißes Haar
werf in die Luft die nasse Kette
und wünsch mir, dass ich eine Mutter hätte
Keine Sonne die mir scheint
keine Brust hat Milch geweint
in meiner Kehle steckt ein Schlauch
Hab keinen Nabel auf dem Bauch
Mutter
Ich durfte keine Nippel lecken
und keine Falte zum Verstecken
niemand gab mir einen Namen
gezeugt in Hast und ohne Samen
Der Mutter die mich nie geboren
hab ich heute Nacht geschworen
ich werd ihr eine Krankheit schenken
und sie danach im Fluss versenken
Mutter
In ihren Lungen wohnt ein Aal
auf meiner Stirn ein Muttermal
entferne es mit Messers Kuss
auch wenn ich daran sterben muss
Mutter
In ihren Lungen wohnt ein Aal
auf meiner Stirn ein Muttermal
entferne es mit Messers Kuss
auch wenn ich verbluten muss
Mutter
oh gib mir Kraft

Και μεταφρασμένοι στα Αγγλικά, παρόλο που ποίηση είναι αυτό που χάνεται στη μετάφραση:

The tears of a crowd of very old children
I string them on a white hair
I throw the wet chain into the air
and wish that I had a mother
No sun shines for me
there was no breast that cried milk
there is a tube that sticks in my throat
I have no navel on my stomach
Mother
I was not allowed to lick any nipples
and there was no fold to hide in
no one gave me a name
fathered in haste and without sperm
For the mother who never gave birth to me
I have sworn tonight
I will send her a sickness
and afterwards make her sink in the river
Mother
An eel lives in her lungs
on my forehead, a birthmark
remove it with the kiss of a knife
even if it causes me to die
Mother
An eel lives in her lungs
on my forehead, a birthmark
remove it with the kiss of a knife
even if it causes me to bleed to death
Mother
Oh give me strength
 


Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα παιδί-κλώνο, για το οποίο οι "δημιουργοί" του παρέλειψαν να προβλέψουν ότι εκτός από ιστούς και όργανα έχει και ψυχή.
 

Μηνύματα
541
Reaction score
0
Μαρία πολυ καλό το αφιέρωμα σου για τους RAMMSTEIN.Ομολογώ ότι δεν τους ήξερα.
Τώρα που τους έμαθα και είδα το video μάλλον θα γίνω fun τους,γιατι μου αρέσει πολύ η προφορά της γερμανικής γλώσσας.
:) :) :) :) :) :) :)
 


Μηνύματα
5.116
Reaction score
7
Και εγώ ανήκω στο φαν κλάμπ των παλικαριών.Και ευκαιρία για αυτό ήταν το xXx.Όταν άκουσα το Feur Frei κάτι με έπιασε.Από τότε έχω ακούσει πολλά κομμάτια.Από το Rosenrot μου άρεσε πολύ και το Te Quiero Putta..Τραγουδάνε στα Ισπανικά αλλά είναι πολύ καλό.Πολύ διαφορετικό αλλά και πάλι πολύ Rammstein...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.945
Μηνύματα
3.035.276
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm
Top