Ruby vs G90. The war of the worlds

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Εάν συζητάμε για 2 ταινίες την εβδομάδα τότε δεν λέμε για HOME CINEMA, προτιμώ να πηγαίνω κινηματογράφο!!
Έχω τον 7 ιντσο 8 χρόνια με 11000 ώρες, και βλέπω ταινίες σχεδόν κάθε μέρα, η ταινιοθήκη μου έχει περίπου 4000 ταινίες σε κασσέτες και DVD, αυτό θεωρώ εγώ HOME CINEMA!!!
Όσο για τίς τιμές βρήκα 9 ιντσο με 9000 ευρώ και 2500 ώρες, καί μάλιστα μέσα άπο το avsite!

Reaction score
8.350
Ενδιαφερουσα αυτη η κοντρα αλλα για τους περισσοτερους ειναι σε θεωρητικο επιπεδο. Αυτοι που εχουν εκατομυρια στην τραπεζα και η απωλεια αυτων των χρηματων θα ειναι ανεπαισθητη, ενταξει. Αλλα μια οικογενεια που μετα απο χρονια μαζεψε 20000 ευρω, αν και μπορει, δεν ειναι κριμα να τα δωσει για εναν προβολεα???? Την στιγμη που με δυο χιλιαδες ευρω η εικονα που θα αγορασει αποδεκτη ειναι και τα παιδια θα χαρουν ετσι κι αλλιως.
Βαιε,χρονια πολλα.Δεν ειναι ακριβως ετσι,γιατι το θεωρητικο οπως το θετεις,ειναι το αυριανο πρακτικο.Τα δυο χιλιαρικα που αναφερεις,πχ.ενας απο τους τελευταιους LCD,
πριν μερικα χρονια ητανε 6χιλιαρικα και βαλε και δεν επαιρνες ουτε κοντα την εικονα που παιρνεις τωρα.Η βελτιωση ηρθε ακριβως επειδη οι απαιτησεις για βελτιωση,για κατι καλυτερο ηταν συνεχεις και οι κοντρες στα "ψηλα" οδηγησαν και τα "χαμηλα". :)

Reaction score
8.350
thanks for telling me about the thread.
So I am here to post in english, my greek is limited to a few words I apologize.
To make a long story short, final conclusion is that the VW100HT although the best digital projector that I have seen so far in that price range is no match for any
8 or 9 inch CRT. It has certain advantages over CRTs but if best image quality is what you are looking for then CRT is still king. !
Hi Uwe,this is Dimitris.As you well know,i'm very happy with my G-70 and didnt consider changing,only maybe for the G-90, :mrgreen:
Since i also get to watch my brothers' G-90 i can see the differences but i'm not
desperate to switch.
I must say i was extremely surprised with your first messages about the Ruby but it seems to me that as your viewing progressed you realized more the relative shortcomings of the Ruby.I have only been able to watch this projector once in a bad environment so i dont know what it can do,but i guess it must be real interesting if you bothered to write about it.
As i wrote in this forum,we are people we love a good picture no matter where its coming from.
Take care,hope to see you in the future. :)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Hello Uwe and welcome to avsite.gr

It's a great pleasure for us that you wrote your opinion about the big war between the King (crt) and the wanna be King (rubby).

As i understand your conclusion is than rubby is the 1st digital projector that's so close to a crt. That's very promising as the crt's have 1 major problem... they are big!

From your writings i can also understand that it's a matter of time for the next King to apear...

Reaction score
0
CRT will stay as a high end display device. The digitals will have their own bigger market share, but I hardly can imagine that any Digital will ever change the mind of a CRT lover to change. It is like with tube audio amplifiers and solid state - no difference if you like the tube why should you go for a solid state.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.581
It is like the LP-CD war of some years back or even now.Analog will be hard to die.
We will know when the time comes when the first 4 stacked tube PJs start to apear :lol:

But Andrea we had put 777 vs a big tube PJ (Barco?)

Why 777 was so much better to my untrained eyes??

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Spylab , the comparison between a three chip projector such as the Infocus 777 and a 7'' CRT such as the Barco 708 is quite different than the one made by Uwe.
Actually a 8'' or 9'' CRT will give you so much more than their 7'' cousin.
Like I said I would love to see such a comparison but I feel- without doubting any of Uwe's words-that I would incline towards the Ruby picture.
Now the day that we will have a 1920x1080 DLP(which will be pretty soon) i.e.
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8778 I bet that we will have a lot to discuss on... :wink:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εγώ έρχομαι στο σπίτι σου μόνο για...αγορές :)
Αυτό που έχει μείνει Σώκρατες δεν πουλιέται με ΚΑΜΙΑ δύναμη, πλην λοιμών, καταποντισμών, πτώχευσης ή άλλων φυσικών ή θεϊικών φαινομένων :mrgreen:

Reaction score
8.350
Με τα τελευταια μηνυματα του Uwe,τα πραγματα ηρθαν καπως στη θεση τους,αλλα
παραμενει το γεγονος οτι ο Ruby πρεπει ναναι εξαιρετικος προβολεας και μονο που γινεται αυτη η συζητηση.Ελπιζω να μπορεσω να τον δω στο αμεσο μελλον και να εχω επιτελους ιδιαν γνωμη.
Περαν παντως των CRT και του "πολεμου των κοσμων" οπως αποκαλεσε ο Bαγγελης,η μεγαλυτερη ουσια ειναι τι θα γινει στην κοντρα με το ετερο στρατοπεδο
τωνDLP.Μου φαινεται οτι βρισκονται σε δυσκολη θεση πλεον τα αντιστοιχης τιμης με τον Ruby μηχανηματα. 8)

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Δημήτρη δεν σου κρύβω οτι περιμένω να εξετάσω τον Ruby από κοντά. Οχι για δύο λεπτά ή για μια ταινία, αλλά να τον εξετάσω για λίγες μέρες κατ ιδίαν, δυνατότητα που ίσως μου δοθεί από τον ΗΧΟ.Ιδωμεν.. .. ..

Θα τεθεί κάτω από τον Cine9 να δούμε τα συν και πλήν αλλά νομίζω οτι ο Uwe τα είπε όλα. Και δεν έιναι μόνο γνώστης εικόνας αλλά και μηχανικός παρακαλώ.
Εχει μεγάλη σημασία να καταλαβαίνεις γιατι δεν μπορεί να γίνει κάτι ή γιατί τελικά μπορεί και επιτυγχάνεται!
Για παραδειγμα πρόσφατα δημιούργησε Liquid coupled θήκες σε ειδικά διαμορφωμένους 8άρηδες που επιτυγχάνει να δεχθούν υγρό με ειδική βαφή αυξάνοντας κατακόρυφα την δυνατότητα απόδοσης των βασικών χρωμάτων πέραν του PAL !!
Εκανα μια τέτοια αλλαγή σε ένα Barco 808s και ο ιδιοκτήτης έπεσε από τη καρέκλα.

O Uwe οταν αναφέρει Καλός αλλά οχι σαν CRT το γράφει διακριτικά αφού ως γνωστόν πουλάει και τα δύο.
Και κακα τα ψέματα αν πουλήσει 10 CRT το χρόνο μπορεί να είναι και επιτυχία αλλά αν πουλήσει 30 Sony VW100 θα είναι αποτυχία, για την Γερμανική αγορα και τις δυνατότητες της!!!

Ο κόσμος έχει δώσει το μήνυμα καιρό: θέλει προβολέα μικρό, φθηνό και να έχει εικόνα CRT.
O Sony 100 ειναι η πλησιέστερη υλοποίηση μέχρι στιγμής και όλοι σπέυδουν να δούν πως πάιζει δίπλα σε ένα G90 ή σε ένα 1209s ή ένα 9500LC.

Αν τα μέχρι στιγμής 3chip DLP με την απαράμιλλη εικόνα αναφοράς (και τα γνωστα 10άρια δίπλα σε G90 CineMax κλπ ) είναι τόσο τέλεια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σύγκρινε την εικόνα τους με τον 100άρη αλλά όλοι σπεύδουν με CRT ????

Δεν μιλάω για γνώμες απλών ή έμπειρων χρηστών που θαυμάζουν κάτι το καινούργιο και απλά τους τρέχουν τα σάλια με τη κάθε παρουσιάση. Αυτοί στο κάτω-κάτω κινούν την αγορά και η αγορα χρειάζεται τα σάλια τους για να κινηθεί.
Το να λένε ή να γράφουν οτι η εικόνα του είναι Super-duper ή ΧΧΧXL, φυσικό δεν είναι; Εχουν οι άνθρωποι κάτι Reference να συγκρίνουν;

Αλλος συγκρίνει με τον Χ1, αλλος με τον Ζ4, αλλος με τον 8720, αντε με κανένα s4.
Οτι υπερβολή και να γράψουν δεν τους αδικώ. Αλλοίμονο!

Στέκομαι όμως για στη γνώμη συναδέλφων και τη φανφάρα τους που ακούγεται μίλια μακριά, δίχως να δίνουν τη πρέπουσα προσοχή οτι μέρα με τη μέρα αποκαθηλώνονται από τη συνειδηση του κόσμου για το χατήρι της τεχνολογικής προόδου, που στο κάτω-κάτω δεν τους το ζήτησε να το κάνουν ούτε η ίδια!

Κάθε χρόνο.. .. ..sharp 10.000 - Βαθμός 9,9.. .. ..sharp 12.000 - Βαθμός 9,9.. .. ..Marantz S4 - Βαθμός 9,9.. .. .. Infocus 777 - Βαθμός 10.

Ολοι άριστα, όλοι ίδιοι, και ο 10000 και ο 777 και ο Cine9.. .. με τριμένο πάγο.. .. .. στο shaker.. .. καλό ανακάτεμα και voila.. .. .. .. Projector Cocktail Made in Greece

Η αλήθεια είναι ο πιο δύκολος δρόμος και όσοι τον ακολουθούν, όπως o Uwe πιο πάνω, νιώθουν σαν αναστενάρηδες. Τη γράφουν ξεκαθαρη και ας κάνει κακό ακόμη και στη ιδια τους τσέπη!

Reaction score
7
Εγω παλι δε μπορω να καταλαβω γιατι συγκεινουμε διαφορετικες τεχνολογιες (CRT, LCD, DLP και οποια αλλη υπαρχει...).

Σα να συγκρινουμε ελικοφορο με jet...

V

VIDEOMIX

Guest
Επειδή Γιώργο στο τελικό άρθροισμα και στόχο έχουμε την ποιότητα εικόνας απο βιντεοπροβολέα. Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν φανατικός μιας εκ των τεχνολογιών. Τα βλέπω όλα και ότι ειναι καλύτερο, το αποδέχωμαι και το λυμπίζωμαι.

Οσον αφορά τον Βαγγέλη, ευτηχώς που έχουμε τόσο καταρτησμένους, γνώστες του αντικειμένου. Ξέρουμε σε ποιούς θα απευθυνθούμε την στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσουμε για το τι θα πράξουμε και πως θα αξιοποιήσουμε το μπάτζετ μας για το προσωπικό μας Home cinema. Και αυτοί βρίσκωνται στο AVsite. :)

Reaction score
0
αγαπητέ βαγγέλη, έχουμε μιλήσει πολλές φορές , αλλά δράττομαι της ευκαιρίας, για κάποια ερωτήματα που έχω. Στην ζωή μας πιστεύω οι συγκρίσεις προαπαιτούν <<συγκρίσιμα μεγέθη>>. Δηλαδή, πως να συγκρίνουμε εναν προβολέα των 20.000euros με ένα των 10.000, επειδή αναζητάμε την τέλεια εικόνα? Γιατί ποτέ τότε δεν συγκρίναμε απευθείας DLP των 2000 με τον S4, και αν ποτέ το κάναμε τι νόημα θα είχε? Η μήπως δεν υπάρχει CRT που αποδεδειγμένα παίζει χειρότερα από τον RUBY?
H μήπως να συγκρίνουμε από πόσους CRT άραγε θα παίζει καλύτερα ο Qualia??δεν τα ξέρω όλα αυτά, αλλά αν δεν ακολουθούνται συγκριτικά ίσες τάξεις μεγεθών, που οφηγούνται οι συγκρίσεις? Πιστεύω οτι η καλύτερη εικόνα είναι η CRT γιατί το λές και το έχει κυρίως μετρήσει, άρα είναι σίγουρο. Η σύγκριση όμως του Γολιάθ -CRT-SONY με τον Δαβίδ- RUBY-SONY, που μέρα με την μέρα γενικεύεται απλά και μόνον υποδηλώνει και προαναγγέλει το χρονικό ένος ήδη τετελεσμένου θανάτου. Α?????
επίσης για άυτό διαλέγουμε Λάμπρου, για να έχουμε με στα ψευδοCRT προτζεκτοράκια μας την μαγεία των CRT.
εγώ πάντως προτιμώ λεπτές υπάρξεις πάνω από το κεφάλι μου, τι να κάνουμε...
είναι η πρώτη φορά που γράφω στο site και ελπίζω να μην σας κούρασα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλα , καλα το διορθωσα :oops:
Δεν υπαρχει δικαιολογια περα απο την τεραστια κουραση.
Sorry αλλα γραφω με το ενα ματι κλειστο... :wink:

Reaction score
8.350
Δηλαδή, πως να συγκρίνουμε εναν προβολέα των 20.000euros με ένα των 10.000, επειδή αναζητάμε την τέλεια εικόνα?
H μήπως να συγκρίνουμε από πόσους CRT άραγε θα παίζει καλύτερα ο Qualia??δεν τα ξέρω όλα αυτά, αλλά αν δεν ακολουθούνται συγκριτικά ίσες τάξεις μεγεθών, που οφηγούνται οι συγκρίσεις?
Γιαννη,με υλικο DVD ο 8ιντσος απο τον 9ιντσο δεν εχει μεγαλη διαφορα.Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.Οι Crt στην ουσια ειναι εμπορικα ηδη νεκροι,χωρις ωστοσο κατα την γνωμη των CRTακηδων, να εχουν αντικατασταθει απο κατι ισης ποιοτητας.
Κι εμφανιζεται ξαφνου η SXRD που υποσχεται να κλεισει αυτο το χασμα.Γι'αυτο μιλαει ο Βαγγελης.Αν το καταφερει θα της βγαλουμε ολοι το καπελο.Αλλα δεν θα δεχτουμε συμβιβασμο στην εικονα μας.Δεν θα μας κοροιδεψει κανενας.Αρκετοι πηγανε και πανε να μας κοροιδεψουν οπως πολυ σωστα γραφει ο Βαγγελης.Φυσικα γελασαμε καλα τοσο καιρο.Φαινεται οτι αυτη τη φορα τα πραγματα ισως ειναι αληθινα.Ας δουμε πρωτα και τα λεμε. :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.365
Members
38.690
Νεότερο μέλος
s channel